Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@odula no já chápu, že v USA je to složitý a že takhle můžou vznikat různý fámy a hlavy. Ale že tomu může věřit někdo tady v ČR, to mě fakt zaráží. Tady, kde každej dostane (skoro) všechnu lékařskou péči zdarma. Ono za stejnou péči může každá nemocnice (i ambulantni lekar) dostat jiný castky, strašně moc záleží, jak má postavený smlouvy, jak moc péče poskytuje, atd.ale tyhle blbosti mě vážně vytáčí. Jestli si někdo myslí, že v nemocnicích touží po pacientech s covidem......
@bigbig
@jelenice_zavodnice já to pochopila tehdy že to byla nějaká pojištovna.. zkusím to dohledat. na youtube o tom říkal i jeden doktor, že za to mají prachy..
@bigbig jj ten graf mě taky zajímal, sousedka ho už nedohladala, tak jsem myslela že zde snad možná někdo bude vědět
@marulu já se v tom nevyznám jak to funguje.. ty testy.. jenom v tom videu bylo že se tetuje vir, který nikdy nebyl odizolován a testuje se něco na genetickém složení, takže covid mají skoro všichni.. (jo a nepouštím se s váma do takové diskuse, protože fakt tomu nerozumím)
@marcicek84 toto jsem nečetla, přečtu
@marulu já neříkám že u nás dostávají nemocnice peníze bonusové za uvedení covidu.. napsala jsem že to někdo říkal v zahraničí že to takto mají.... nikde jsem nepsala že je to u nás také tak.. a už vůbec ne, že nemocnice touží po nemocných... začala jsem diskusi uplně jinak a to otázkou zda někdo neviděl graf kde je uvedeno na jednom snímu pár měsícu, kde součet umrtí je stejný - covid roste zbytek klesá.. neviděli.. aha .. konec diskuse.
@marketka_m tak to promiň, vyznělo mi to, že je to myšleno tady v ČR. Já jsem totiž hrozně alergická ne všechny tyhle nesmysly, protože na ty (kromě naší neschopné vlády a zvlášte premiera) teď dojizdime.....
@marketka_m Já bych k tomu dodala, že to že je někde něco napsaný, někdo něco říkal, nebo o tom bylo video na YouTube, ještě neznamená že to tak je. Fakt pozor na zdroje. I v rámci odborný literatury musí být člověk obezřetný. A důvěřovat lidem kteří o tom opravdu něco ví. Tzn spíš věřit lékaři z ARO covid než gynekogovi, spíš věřit epidemiologovi než homeopatovi atd.
@bigbig ani jednou jsem neřekla že to tak je 😀 aha..

@hojda zajimavé.. potřebuji víc času to rozžvýkat a pochopit jak ty grafy vykrelsil. díky za tip
@hojda trochu zbytečná práce ten blog, pokud známe nějakou úmrtnost na nemoc, tak si lze počet mrtvých na danou nemoc vypočítat procentuálně z počtu nakažených...takže co tím chtěl básník říci, nikdo tady přece nikdy netvrdil, že se na umřít nedá, pouze je nepatřičné se tím dennodenně strašit...
@marcicek84 Někdo tu tvrdil, že ten vir neexistuje.
@hojda pokud vím, polemizovalo se např. nad tím zda ta úmrtnost je opravdu na ten vir, když už se píše o úmrtí s covid nikoli na covid, což ani tebou vložený článek neřeší...
@marketka_m koukám, že s tou obsazeností kapacit nemocných to zase tak zlé zatím není...u nás volných 63 %, pro koho se staví ta polní nemocnice? Pro Prahu a Středočeský kraj? 🙈🙉🙊
@marcicek84 mno tak vzhledem k tomu, že se staví v Letňanech, tak by to bylo celkem i logický.
@odula hele a víš že si myslím že i kdyby ji potřeboval zlínský kraj, tak stejně bude stát v letňanech 😀
@marcicek84 jenže ty se koukáš jen na celkový pocty, covid lůžek na jip a aro ti u vas zbývá jen kolem 9%, nemůžeš si všechny lůžka zahltit covidem
@marulu a to jako si myslíš, že když bude nejhůř, tak budou držet volné lůžka pro jiné případy a ty coviďáky nechají umřít po chodbách???
@marcicek84 Ne dají tam coviďáky a když přivezou nějakou bouračku, tak pak budou losovat????
@hojda tak nejlíp nejezdit autem... 😉
@marcicek84 ne, nejlíp není nejezdit autem, nejlíp je dodržovat opatření, zavést osobní lockdown v rámci možností a hlavně proti tomu neremcat
@marulu já myslím, že nejlíp si zachovat humor a nadhled 😉
@marcicek84 zachovat si humor a nadhled je jistě dobre, ale soucitit s těmi co na těch Covid odděleních pracují, a těm do smíchu asi moc není, je taky potreba
@marcicek84 Nejezdit autem a raději nechodit vůbec ven, aby se ti nic nestalo....a to je právě ten přirozený lockdown, když se přetíží nemocnice, tak se lidi zavřou doma dobrovolně....a budou doufám, že nepřijde nic akutního, právě proto není možné covid neřešit a nechat ho projít populací.
k včerejší demonstraci, viděli jste?
https://www.youtube.com/watch?v=w7_G2Ek2xuI
Tak kdo ví, jak to bylo, zda tam fakt nebyli provokatéři...
@marcicek84 Treba to byla zaminka k vyhlaseni zakazu vychazeni.
@puhelin taky si to myslím...každopádně je přinejmenším hodně zvláštní, že poklidná demonstrace se změnila v bitky a odejde odtamtud člověk převlečený za demonstranta a sedá a odjíždí policejním autem. Tak jako to je opravdu hodně k zamyšlení...
psali lidi, že je nechtěli pustit, aby opustili staromák a to s sebou měli i děti nebo je posílali zpátky jinou uličkou na staromák, takže opět zvláštní...pak se člověk ptá, měli tohle zapotřebí a kdo tohle chtěl? Bratislava byla přece něco podobného...

@marketka_m myslíš tohle? https://cnn.iprima.cz/jsme-nuceni-zvelicovat-ci...