icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marulu
22. říj 2020

@marcicek84 já nikoho nebuzeruju 😀. Tys tam přece nebyla, tak se nezozciluj😀. Ale to je přesně ten sebeklam, že jeden den už nic nevyhroti. U exponencialne se siriciho viru to může hrát velkou roli.

marcicek84
22. říj 2020

@marulu hele,ale ty vůbec nebereš v potaz, že ty obchodní centra nemají velký potenciál k šíření, tím je práce a rodina...to se fakt nedá tohle to, to tě ten Flégr zfanatizoval nebo co?

odula
22. říj 2020

Nové opatření - zavírají se noční kluby. Právě je tiskovka. Dodám update (jestli bude něco zajímavýho)

odula
22. říj 2020

U stolů pouze dva lidi (pokud nejde o rodinu). Na verejnych shromážděních max 300 osob, pouze sedící, min 1 metr od sebe.

Koukám že těch opatření bude víc. Počkám až bude po tiskovce 🙂

jamie_s
22. říj 2020

@alcar Chci se jen zeptat, jako opravdu si myslíš, že to lidi dodržují? Fakt? Někteří určitě ano, ale při každé návštěvě obchodu vidím, že má minimálně třetina lidí roušku pod nosem, někteří nadále pořádají oslavy a velká rodinná setkání nebo si prostě jdou (chodili) s kámoši sednout na jedno či více... Přeci to, že jsou nějaká pravidla nastavena neznamená automaticky, že je lidi dodržují. Vidíme to kolem sebe běžně. Kdyby je opravdu dodržovali všichni, třeba by k žádnému lockdownu nedošlo, minimálně ne v takové míře. A že je lockdown proto, že si to někteří vyřvali? To jako vážně? A nevedlo k tomu třeba taky to, že vláda v září ustoupila lidem, kteří "řvali", že to nechtějí a že to stejně dodržovat nebudou? A všichni víme proč,
že jo... Teď bychom se v tom možná nemuseli takto plácat. Nevím teda o nikom, kdo by toužil po uzavření všeho ...

marketa11112
22. říj 2020

@marcicek84 ja si ale nestezuji. Jsem spokojena. Ja narozdil od tebe nehledam problem tam,kde neni. Nejuknikanejsi clovek v diskusi jsi ty. A to uz od brezna. Doufam,ze mas doma zasoby a snad jsi vcera stihla nakoupit zimni boty a bundy. Vanoce uz mas vyresene,ze? To ty opet silis strachy, ze ti bud neotevrou obchody a nebo ze ti lide vse vykoupi. Jsi dobry extremista. Musis to mit v zivote docela tezke. Vecne se prat se strachy, to ubira dost energie

marcicek84
22. říj 2020

@marketa11112 mohla mi přestat psát, navíc ještě k tomu takové slinty, kníkej si jak chceš, ale jak jsem psala, mě z diskuze vynech, díky...snad rozumíš psanému textu...🙈🙉🙊

meesha
22. říj 2020

@marcicek84 vynech se sama
(Kdyz ti vadi, ze ti lidi v diskuzi odpovidaji)

hojda
22. říj 2020

@odula a je to stále jen doporučení, nebo jaký způsobem se ta opatření dělají?

marcicek84
22. říj 2020

@meesha sice odpočatá, ale jedovatá dost, obzvlášť, když se tě to netýká, to už je diagnóza... 💃

meesha
22. říj 2020

@marcicek84 ktera?

marketa11112
22. říj 2020

@blondynka400 aha. Tak jsem se prave dozvedela,ze kdo vyuziva zasilkovnu,je socka.

marketa11112
22. říj 2020

@marcicek84 tak nelez do diskuse.

marulu
22. říj 2020

@marcicek84 tak práce a rodina má jistě větší přenos, obzvláště když lidi v práci dost často na opatření typu rouska a rozestupy kašlou, veselé se hromadně stravují v kantýnách atd. Ale hned další jsou nedohledane nákazy při jiných cinnostech a v tom někde budou i obchody. Když tam je hlava na hlavě, někteří roušku pod frňák...to není žádné riziko? A i kdyby bylo minimální, tak je to o tom, že každý sociální kontakt, který se neuskuteční se počítá.

marcicek84
22. říj 2020

Můžete někdo vysvětlit Markétě, co znamená, aby mě neoslovovala??? Ona zjevně nerozumí psanému textu.

sticker
marcicek84
22. říj 2020

@marulu nedohledané nákazy jsou nedohledané, ale nejsou to oficiálně školy, může to být cokoli jiného...

marketa11112
22. říj 2020

@marcicek84 🙂. Jsi v diskusi. 🙂 Smula.
Ja te zadala o neoznacovani, a to i ve treti osobe, pred 150 stranama. Oznacujes me do ted, reagujes na to, co zde pisu. Takze holka, sory, bez knikat jinam.

marcicek84
22. říj 2020

Markét akutní stále berou 😉 https://www.pnopava.cz/

hany84
22. říj 2020

@marcicek84 A na Tebe tam čekají s otevřenou náručí.....

marketa11112
22. říj 2020

@marcicek84 to je moc daleko. To mas za humnama ty. Posli jim adresu. ))). Odpocinek potrebujes jako sul.

blondynka400
22. říj 2020

@marketa11112 je to každého věc. Ale stát ve frontě někde fakt nehodlám. A výhoda nakupování online je pro mne to, že mi to někdo přiveze až domů a ne že si proto někam pojedu,budu dávat nějaké pitomé hesla a dívat se na protivné prodavačky, protože pro ně je zásilkovna něco navíc k jejich práci a nic moc z toho.... To už si to můžu jet koupit do obchodu a budu to mít pohodlnější

alcar
22. říj 2020

@jamie_s vse, co jsem napsala myslim naprosto vazne. Tech par procent lidi, co neco nedodrzuje (a tim fakt nemyslim takovou kravovinu jak rousku pod nosem 😁) by na sireni stejne nic nezmenilo a nezmeni. Jsem presvedcena, ze k exponencialnimu sireni viru by doslo (a dochazi a stejne jako u nas dojde i v jinych zemích i pres opatreni a jejich udajnou disciplinovanost) tak jako tak. Nemusis se mnou souhlasit, ale v tom pripade je dalsi diskuze asi zbytecna. 😉

marketa11112
22. říj 2020

@blondynka400 🙂. Chapu,ze ti vyhovuje neco jineho. Ale oznacit lidi vyuzivajici zasilkovnu jako ,,socky,,, je trosku mimo. Ja se zase fakt nerada honim s kuryrem,ktery mi veze balik,kdyz nejsem doma. Posta ztraci a nici baliky, cena silena a cekani na poste ve fronte me fakt nebavi. Na zasilkovne potkam max. jednoho cloveka a prodavace. A fakt se na me netvari kysele. Mozna to bude tvym pristupem a chovanim. Nebo staci vyuzit jinou zasilkovnu. Ty by jsi zase mohla byt oznacena za linou s...., kdyz ti nekdo musi dopravit balik az pod nos a navic mas cas byt doma a cekat na kuryra. Preci tohle je pitomost,ne?
Vetsina lidi vidi zasilkovnu jako vyhodnou - cena, zachazeni s balikama, oteviraci doba provozoven, malo lidi,rychle dodani. Tot muj pohled.

alcar
22. říj 2020

Tak tady nekteri nabadaji, aby lidi sedeli zodpovedne na zadku a ti sami lidi pak caraj do zasilkoven. 😂

marcicek84
22. říj 2020

Takže svět podle Flegra:
- 2000 mrtvých denně
- umírání dětí, když je rodiče do školy pošlou
- děti do škol nejdřív dubnu
- lide nebudou chodit do práce
- jediné co nás spasí je očkování

to už je opravdu jak na objednávku...

alcar
22. říj 2020

@marcicek84 4 by se mi libila! 😂
Jinak magorina. 😁

marcicek84
22. říj 2020

@alcar jinak covid přirovnává k moru...taky maso...v jiném videu kecal, že se máme dobrovolně vzdát svých práv a svobod, třeba vyjadřování na tuto situaci, apod., že by to mělo být cenzurováno tak, jak chce vláda...

odula
22. říj 2020

@marcicek84 jo přesně. Teda -přirovnávání ty situace k morový epidemii jestli si pamatuju dobře. Taky mě to praštilo do uší

marcicek84
22. říj 2020

@odula jako dobře, je to jeho názor, v něčem dejme tomu může mít pravdu a v něčem ne, protože opatření zaberou, ale proboha, tohle říkat do éteru???to je šílenost a jaký prostor je mu věnován, nepochopíš...

marulu
22. říj 2020

@odula mor a mrtvé dětí jsou prehnané, myslí, že to řekl záměrně, na mor s dětí lidí slyší.Ja doufám že nemá Flegr pravdu, ale zatím pravdu měl , bohužel.

Strana