icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
23. říj 2020

k clanku...cituji:Pokud každý rok pravidelně umírá například tisíc lidí měsíčně a v době pandemie najednou toto číslo naroste třeba na tři tisíce lidí měsíčně, tak to už jsou čísla, která se jednoduše „nedají okecat“. Protože počet reálně pozitivních možná úplně přesně spočítat neumíme, ale počet reálně mrtvých ano. A v tomto případě je úplně jedno, jestli ti lidé zemřeli na covid, s covidem, anebo na pády ze žebříku. Protože pokud se v nějaké populaci najednou ztrojnásobí úmrtnost a toto ztrojnásobení časově přesně koliduje s nezvládnutou epidemií, pak jediné logické vysvětlení je, že za onen nárůst může ona epidemie.

a ja se porad ptam,kde jsou grafy umrtnost celkova bez covidu minuly a predminuly rok a umrtnost ted v pandemii...

marketka_m
23. říj 2020

@marketa11112 me uprimne prymulovo vysvetleni nezajima.budto ma koule nebo nema

marcicek84
23. říj 2020

@marketka_m ten koule nemá, ale vysvětlení bude a budou čekat co na to lidi, ty grafy jsem taky neviděla...

anina32
23. říj 2020

@marketa11112 Píšou, že ze středy na čtvrtek. Já se obávám že tohle neobhájí, ať řekne cokoliv, tam už jiná možnost než rezignace není. Tímhle proti sobě postavil i lidi, který mu doteď věřili.

marketka_m
23. říj 2020

@anina32 mu nekdo veril?aha🤧

ilonne
23. říj 2020

No tak to si to Prymula slušně po....

marcicek84
23. říj 2020

@marketka_m no této nekompetentní vládě se věřit nedá, navíc my jsme ve volbách nějakého prymulu volili? vždyť to ani není zvolený poslanec, tak co tam dělá??? jakou má tento ministr politickou odpovědnost??? a zase jsme ti to nechali líbit...🙈🙉🙊

marketka_m
23. říj 2020

ke slovensku:https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/slovens...

zde je jiz uvedena odmena:. „Odměnou” za to, že se lidé v postižených oblastech nechají otestovat, bude povolení vycházet do zaměstnání, doprovodit dítě do školy nebo školky, jít na poštu, do banky, navštívit autoservis nebo čerpací stanici případně si udělat výlet do přírody, ale jen v rámci okresu.

pratensis
23. říj 2020

@blondynka400 @marcicek84 @hojda Ad včera kolem 23:00: Jestli nebude spíš problém v tom, že někteří diskutující nepoberou podstatu toho, o čem se zrovna diskutuje. To se tak ohradíte proti tvrzení, že úmrtnost na chřipku a covid je srovnatelná... a ejhle, dockate se litanie o neúčinnosti zavedených opatření a už se debatí o 40% sociálních lůžek a dalších nesouvisejících věcech. Jako jo, člověk to tady může brát jako příležitost bulvárně se povyrazit na všechna možná témata páté přes deváté. Nebo můžeme mít diskuzi, která se vyvíjí, ale nějak systematicky a k věci. Dojde se k nějakému závěru (shoda, nebo naopak neslučitelnost názorů) a tradá, můžeme se posunout na další téma. Nebo jiný aspekt stejného problému, jako třeba fungování zasilkoven obecně. Já hlasuji za B. Ale už jsem si víckrát všimla, že některým tu je v podstatě jedno, o čem se diskutuje a jestli se něco zajímavého dozví. Hlavní je ta konfrontace a povyražení.

marcicek84
23. říj 2020

@marketka_m to je fakt drsné, jaká odměna proboha!!! příprava na vakcinaci, hnus tohle to...

marcicek84
23. říj 2020

@pratensis na to jedna rada, pokud tě láká odborná diskuze, třeba ji hledat na odborných fórech...jinak ti už zase ujel vlak..

ilonne
23. říj 2020

@marcicek84 Byť si to pěkně pos...., tak ministrem nemusí být zvolený poslanec. Měli jsme už v minulosti vládu odborníků.

marcicek84
23. říj 2020

Jinak tedy můj tip je, že Prymula bude tvrdit, že jel taxíkem a byl zachycen před hospodou v době, kdy platil za taxi to odjelo a on si schovával peněženku nebo něco podobného, ještě je otázkou co si vymyslí za kým tam jel...

marcicek84
23. říj 2020

@ilonne
Ministři české vlády jsou jmenováni prezidentem republiky, a to na návrh předsedy vlády, zároveň jsou obvykle pověřeni řízením konkrétního ministerstva. Na návrh předsedy vlády jsou také prezidentem republiky odvoláváni, stejně jako při podání demise ji prezident republiky přijímá prostřednictvím předsedy vlády. Při nástupu do úřadu skládají do rukou prezidenta republiky tento slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony a uvádět je v život. Slibuji na svou čest, že budu zastávat svůj úřad svědomitě a nezneužiji svého postavení.“[2] Nesmí vykonávat činnosti, jejichž povaha odporuje výkonu funkce ministra.

Jako členové vlády odpovídají Poslanecké sněmovně, mají povinnost odpovídat na interpelace jednotlivých poslanců a dostavit se osobně do schůze sněmovny
Zdroj: wikipedie

tedy Prymula je členem vlády??? od kdy???

marketa11112
23. říj 2020

@bigbig precist clanek byla se dvema detma fakt fuska. Ale je skvely.

pratensis
23. říj 2020

@marcicek84 Mě neláká odborná diskuze. Ráda se nechám poučit laicky o věcech, které jsou mimo obor. Ale smysluplně, musí to mít hlavu a patu. Tobě nevadí, když se o něčem diskutuje a pak se bez závěru skočí jinam? To je celé to vypisování před tím úplná ztráta času, ne? Takové mlácení prázdné slámy do vzduchu. Tak buď někoho svými argumenty přesvědčím, nebo se shodneme, že se neshodneme. Ale k čemu je dobrá debata, od které se skočí jinam a i přes snahy se vrátit k hlavní linii ji někdo pořád někam odvádí? Co si o tom myslet? Napadá mě jedině, že takoví lidé mají prosté potěšení, když se hádají. A je jim jedno, o čem.

ilonne
23. říj 2020

@marcicek84 Víš co, najdi si proč může být Prymula ministrem.

marcicek84
23. říj 2020

@pratensis já nevím ty závěry zde jsou jasné obvykle se dvě strany neshodnou, pak je lepší přestat diskutovat a přejít na jiné téma, je jasné, že to pak bez závěru...

marketa11112
23. říj 2020

@anina32 no prave. Jedna vec je,co novinar pise. Druha vec je,kdy vznikla fotografie. Oni ti hodni novinari casto dost kecaj. Tim nechci rict, ze keca tento. Kdo vi. Prave proto jsem zvedava na vyjadreni prymuli.

puhelin
23. říj 2020

Pohravam si s myslenkou, ze to cele mohlo byt zinscenovane, aby P v dobe, kdy se ukazuje, ze nas poslal do prusvihu, mohl odstoupit a prenechaji to nekomu dalsimu. Treba opozici. V dobe, kdyz uz to muze byt jen horsi. Aby od toho mohli dat ruce pryc a pristi rok pred volbama nebylo ANO za toho nejhorsiho.

pratensis
23. říj 2020

@marcicek84 Tak je ale dobré dát vědět, že shoda není a že tedy skáču k jinému tematu. I to je to závěr. Jinak se může lehce stát, že se nějakou dobu debatuje já o koze a ty o voze. A to už je teprve ztráta času, víš?

marcicek84
23. říj 2020

@pratensis já myslím, že to z toho jasné vyplývá, tak nevím co by sis konkrétně představovala...

marketa11112
23. říj 2020

@pratensis to se tu deje vlastne stale. :0. Navic osocovani, urazeni - typu ty neumis cist,nechapes psany text ( nejlepsi je,kdyz to pise nekdo,kdo neumi pouzivat tecky a carky ve vete, kazdou druhou vetu nepochopi a odpovida nesmyslne). Tady musis souhlasit s nazorem ,,vyvolene,,, jinak jsi v kyblu. Je fuk,ze jde o totalni kravinu.

pratensis
23. říj 2020

@marcicek84 Jak komu. Konkrétně od tebe jsem v případě, že jsi uváděla zavádějící informace, neslyšela závěr nikdy.

marcicek84
23. říj 2020

Ta Marketa si fakt do pusy nevidí, tak druhým přeje hnusný věci, uráží je, nadává jim a nerespektuje, že pak se ní ti lidé odmítají bavit a ještě uraženě tady vypisuje, že ona je ta svatá, tak tomu se říká sebevědomí...

marcicek84
23. říj 2020

@pratensis závěr může být i ten, že z toho jasný závěr neplyne, takže tak, jinak abys to pochopila, bych tedy tímto toto téma ukončila, snad to stačí takto jasně. 🙈🙉🙊

meesha
23. říj 2020

@pratensis Mas naprostou pravdu. A presne takova "odlehcena diskuze" by tu i probihala, kdyby....Ja bych i byla pro, zalozit diskuzi paralelni bez...., ale kdo mi zaruci, ze tam za pet minut nevleze taky :D :D :D Mrzi me to, protoze me zajimaji ostatni nazory, informace, kazdy narazi na neco jineho, prinese zajimave clanky, nemam od toho velka "odborna" ocekavani, ale jako relax fajn. Nekdy jdou ty blaboly popreskakovat, ale nekdy se to zamota tak, ze clovek zasne.

meesha
23. říj 2020

Ad Prymula. Mne nevadi, ze se odreaguje na veceri, nechci po nem, aby si ve sve pozici varil doma o pulnoci spagety. Nevadi mi, kdyz vyleze o pulnoci na Vysehrade kde neni ani noha bez rousky. Mne vadi to, ze tam byl s Faltynkem uaaaa.

marcicek84
23. říj 2020
Strana