Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 nelzi. A neoznacuj me,jo? 🙂))
@werumka Jenomže na jak dlouho pročistí a kolik to stojí času? 🤦 Mě to hrozně mrzí. Poslední týdny nevím, co dřív, nestíhám dočítat, i když mě to mrzí, je tu řada zajímavých příspěvků. A ještě aby se člověk pořád brodil plevelem. Už to tu někdo zmínil - někdy jde filtrovat s přeskakovat snadno, ale někdy se to zamotá tak, že tím pročítáním stráví člověk strašně času. Kdyby se lidi nejdřív zamysleli nad tím, co je hlavní pointa příspěvku, na který chtějí reagovat... Ale zjevně chci u některých moc.
Jen blazen vezme post ministra zdravotnictvi v teto dobe. Chapala bych nekoho,kdo zrovna nema jinou praci. Ale z dobreho postu vzit misto s takovou zivotnosti a s takovym nadrizenym? Babis pry zoufale obtelefonovava reditele nemocnic.
Jinak k tomu zjišťování protilátek, jsou tu mraky lidí, kteří chodí pravidelně na kontroly na krev (z různých důvodů), proč tedy zjišťování a vývoj hladiny protilátek nepřipojí k těmto pravidelným odběrům, už mohla být data třeba za období květen až říjen....nic by se nemuselo navíc organzovat, prostě by to bylo spojeno s pravidelným odběrem.
aby tam ten prymula nezůstal, když babišák nikoho jiného nesežene...a už má i vysvětlení...
@werumka ZPMV to právě dělá, že ten odběr na zjišťování protilátek hradí a je to vlastně dobrovolné. https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prev...
@marcicek84 Zeman ho neodvolá. Řekne, že mu důvěřuje, že v téhle chvíli nebude nikoho odvolávat a že účty se můžou počítat, až se dostaneme z krize. Protože za všechno stejně můžou ty zlí novináři a média a máme nechat pana plukovníka pracovat. Klidně bych se vsadila.
@werumka též si myslím
@hojda Já mám bohužel zkušenost, že pokud něco nerozjede VZP, která udává číselníky, tak je to tak malá výseč možných testovaných, že to moc posloužit nemůže... Navíc i ta logistika - jdeš na obyč odběry, ale někde ještě před tím musíš zaplatit sto korun za test na protilátky (to je ta nutná spoluúčast). Myslím, že kdyby to bylo zanesené pro určitou skupinu obyvatel v číselníku úhrad v rámci prevence, tak by to šlo. Ale takhle asi ne ☹
@marcicek84 Jen s tou kapitulou si trochu naběhnul.... hned jak to řekl, tak mi bylo jasný, že tohle do hodiny praskne a taky že jo 😀
@meesha Jsem si kupovala tekutý cukry na hypoglykémii a našla tam i testy 😀 https://www.dialekarna.cz/COVID-19-Respiratory-...
@kamino Jsou to stejné testy, které mi dělali na jaře v IKEMu. Myslím, že chyba v tomhle případě nastává při špatném provedení (proto je tam napsáno, že se nemá používat pro sebetestování) - za mě je to jednoduché, jednodušší než domácí CRP. Ale někdo fakt může mít potíž si sám správně odebrat krev z prstu. A pak může být výsledek neprůkazný.
@kamino Jak píše @marulu, protilátky se vytvoří nad detekovatelnou mez až po určité době od nakažení - tak, jak tělo postupně zbrojí proti infekci. Jaká přesně je tato doba u covidu, to netuším. Takže ale v počátcích, kdy je člověk vlastně asi nejinfekčnější (udává se, že těsně před vypuknutím příznaků), může být test na protilátky negativní.
tak jméno místo Prymuly zatím nikdo neřekl?
@marcicek84 Ne, Babiš ho chce tajit až do přijetí kandidáta prezidentem v úterý. Taky jsem napjatě čekala...

@odula Hokejový utkání má taky potenciál, dokud se nezačnou mlátit 😀 ale dobrý rozhodčí se pozná od špatného tak, že je nechá, aby si dali do hub 😀 ono to pročistí vzduch 😀