Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@pratensis no, na to jsem taky zvědavá co vlastně je ta hlavní příčina těžkého stavu u mladých. Teď mi tu zrovna manžel citoval článek o pacientovi z Bulovky kterému bylo 19 a byl zcela bez rizik. Ale hrál na klarinet a že to by mohl být důvod těžkého průběhu, že má jinou mechaniku dýchání.....
@pajula123 toto jsem take cetla. Docela me to prekvapilo. Myslela jsem, ze pri zhorsenem stavu, mohou napojit kazdeho.
@pajula123 tak treba mi to prijde normalni a logicke,ze napojovat na ventilaci cloveka,ktery po odpojeni s velkou pravdepodobnosti zemrel,je uplne kontraproduktivni,prijde mi to i logicke vubec to neni nic prekvapiveho...
@jelenice_zavodnice a reakce magistrátu? Zrusit ! To je přesně proč lidi zavádění opatření a jejich vymáhání tak se*e a já se nedivím. Copak není jiná možnost? Copak se to vůbec musí rušitt když lidí budou dodržovat rozestupy a nosit roušky?? 🤦🤦
@odula Zatim o tom rozhoduji jednotlive MC minimalne v Praze. Jak je to jinde, to nevim. Ale jit na podobnou akci, je pro nektere “hrich” mozna vetsi nez vrazda.
Zajimavy celkem odborny rozhovor s imunologem Svobodou alias ceskym dr.Housem o imunite,koronaviru,jeho puvodu a problematice ockovani https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-jsme-cerna-...
@odula tak ja nevim o tom,ze je na tom Praha tak dobre aby toto mohla podporovat a pak se vsichni divi,kdyz to roste...a pokud kouknes na video,lide se tam prochazeji,to neni jen o nakupu a odjit pryc...no zkratka nevypada to,ze by prazane chteli sedet doma...
Mne ty umrti po aplikaci vakciny na chripku prijdou podezrele https://denikn.cz/minuta/476919/
@marcicek84 chodit venku, v odstupech, v rouskach... 🤦
Řekni mi v čem je riziko. Zrušit trhy je buzer.
@odula https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zustante-dom...
No tady v diskuzi se kazdy ohani,ze by ted nikde na nakupy nechodil,do davu uz vubec ne,ale jak vidno i v te Praze na to maji lide nejaky nazor,kazdopadne my byli v prirode a lidi nebyli,tak mozna byli taky na nejakych tech trzich 🤣
https://denikn.cz/477657/faltynek-tajna-schuzka... jj,je to cim dal barevnejsi ta prymulova tajna schuzka...
@odula videlas jak to tam vypada? Tam se ty rozestupy proste ani dodrzet nedaji. u nas na trhu velka reklama na kaficko, palacinky...naplavka tvrdi, ze fotky jsou zavadejici, ale to neni pravda. my jsme v takovym pruseru, ze tohle je proste nesmyslny luxus
Pokud to vsechno nelocknou, tak s tim nehneme. tyhle polovicaty zakazy povedou akorat k tomu, ze se v tom budeme prdelit jeste na jare. Kdyby to zkrouhli hned, tzn. ze bychom byli uz mesic v total lockdownu, tak jsme mozna dnes uz v situaci, kdy se da o necem takovym uvazovat :/
@odula btw, u nas - potrebujes aby lidi jezdili padesat? Musis tam dat znacku tricet. Pokud je nejaka tolerance a ne zakaz, tak na to lidi prdi. Rousku nemusis mit, kdyz jsi od nekoho na vic nez dva metry. vysledek? Rousky nosi tak pulka (proc by to zrejme delali, kdyz se miji na chodniku s nekym jen obcas) Nemuzes spolehat na zodpovednost. Tady plati jen zakazy, jinak kazdy premysli, jak to ocurat.
no a proc to vlastne vsechno delame? Aby nebyli nemocni a mrtvi? Ne-e
"Babiš: Všichni chceme mít Vánoce, musíme to zvládnout v listopadu"
"„Všichni chceme mít Vánoce, chceme mít otevřené obchody a chceme, abychom chodili na trhy. A my to musíme zvládnout v rámci listopadu,” řekl Babiš. „Pokud to nezploštíme, predikce nejsou dobré,” dodal s tím, že dosavadní opatření lidé příliš nerespektovali a „mobilita je stále vysoká”.
@meesha tak ono to do jara vypada tak jak tak,jinak ty Vanoce a Silvestr urcite neklapnou pro mnohe jak je znaji...Jo ten Babis je celkem vtipny,podle toho co jim prezentoval Dusek,tak vime kudyma jdeme,ze Vanoce mu neklapnou...bohuzel se siri nejaka fama,ze se mezi rediteli uz otevrene mluvi,ze se skoly otevrou nejdriv no v lednu,no a zrejme to asi fama byt nemusi,jen nam se to nereklo...to je skoro o uvahach o opakovani rocniku...Tak ja nevim na to,ze to tak nezeru,tak jsem ochotna se do pulky listopadu omezit,nase mobilita klesla,kdyz nekam jedeme,obvykle tam nepotkame ani zivacka,nevybirame proflakle lokality...No ale jako vecne to tez nevydrzime a jestli bude efekt nula,tak to prdime...a je otazkou jestli nechaji otevreny skolky nebo ne,my ji mame cely pristi tyden zavrenou...
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/skolstvi... sice zdroj nic moc,ale aby to tak nakonec nedopadlo....
@meesha žiju ve špatným státě, ty věci co jmenoval Babis by byl sice příjemný bonus, ale osobně doufám, že i kdyby v prosinci byla čísla lepší, tak nikoho nenapadne otevřít vánoční trhy a ve velkém obchody. Mně nejde o nic víc než o to, aby děti mohly chodit do školy a lidí normálně do práce, aby se nezahlcovaly nemocnice a fungovala běžná zdravotní péče, aby riziko nákazy bylo nízké a nakazení mohli dostat nejlepší péči a umřelo jich co nejmíň. To mám blbý, co 😀.
@marulu @meesha
V návaznosti na ty Babišovy výroky o Vánocích vkládám zajímavý rozhovor, který určitě stojí za přečtení. Neztotožňuji se úplně se vším, ale s mnohým ano a s tou hlavní myšlenkou shrnutou v nadpisu jednoznačně.
https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/zapad-v...
@pratensis zase nejaky nazor,nerealny ale dlouhodobe aplikovat v demokraticke zemi ...
No oni spis ty lidi nevi jak motivovat,tak trd vytahli Vanoce...ale vzdyt uz jejich slibum nikdo neveri...🤷🏻♀️
a co jako s temi vanocemi?ja to nechapu..zakazou mi stedry den?asi ne...nebi nebudou trhy?to preziju.
@marketka_m ja nevim muzou zakazat navstevy po rodine treba,trhy me nezajimaji,oslavy silvestra taky nic,tez preziju,ale treba mladi budou chtit parit,to je jasne...
@marcicek84 zakazou navstevy?no tak se s rodinou natehujeme na tyden k sobe...🙂🙂

@pratensis nejsem zdravotník a zdroj si už úplně nepamatuju, možná FB Dr. Stefanka, ale četla jsem, že na ventilátor připojí jen toho, kdo má šanci. Respektive že ventilátor sám o sobě je značně rizikový a zatěžující, že pak musí člověk zvládnout i to odpojení od něj, což je prý taky hodně náročné, takže na něj připojí jen člověka, co má určitou rezervu. O kom ví, že tu rezervu nemá a stejně by to nepomohlo, vyhodnotí to tak, že nevýhodou ventilace převáží nad výhodami a místo připojení na ventilátor nechají takového člověka jen s kyslíkem a opiáty... Možná to je vysvětlení, proč na ventilaci nejsou jen ti "staří". 🤷