Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@meesha faaakt? a kdeeee??? pod těmi opatřeními se to opravdu hroutí,ale není to zdaleka jen tím virem...
@bigbig Jojo, taky to vlastně pěkně shrnul. Zajímavé bylo to srovnání s morem. Říkal tam sice, že tady nejsme v situaci, kdy by se dělaly hromadné oslavy a orgie, ale říkám si, jestli to přece jen v té lidské psychice nefunguje obcas na podobné bázi - už jsme stejně v háji, čísla rostou, ekonomiku nezachráníme, tak si aspoň užijeme, dokud to jde.
@marcicek84 jak rikam, opet meles kraviny. uz nekolikat jsem ti vysvetlovala, ze me zasoby jsou trosku jineho razu, nez ty tve silene nakupy. ja totiz narozdil od tebe, makam na vlastni zahrade. a ty vypestky musim jaksi uskladnit, protoze naraz
se to snist neda. takze me zasoby jsou zavarene a zamrazene produkty me vlastni prace - to nevyplyva z nejake nemoci, ktera ted na spolecnost dopada, ale vyplyva to z celkoveho zivotniho stylu. ja proste narozdil od tebe, nechci jist ty dobytcarny z obchodu. druha vec je zivot na vesnici, nikdy jsem nechodila do obchdu ob den tak jako drive ty. nemam rada obchody, vyhybala jsem se jim vzdy. takze ne, nekupuji kilo mouky ci jeden olej. ale ty jako vzdy smichavas dohromady hrusky a jablka. ja nesilela kvuli corone na jare, nenapadala lid k silenym vykupovanim obchodu, nezavirala jsem lidi doma a nevyhrozovala statisicema mrtvyma. tebe jsem se v diskusi zastala, protoze mi te bylo lito, kdyz si tam stala proti vsem s tim svym silenym strachem a hysterii. uznavam, ze je to ma slabost a zastavam se lidi, kteri mi prijdou slabi a osamoceni. mivam pocit, ze potrebuji zachranu. u tebe jsem se nemylila, ty tu pomoc opravdu potrebujes. bohuzel jineho razu, nez jsem si myslela na zacatku.
a ne, nemohu se zavrit doma (na home office jako ty a kricet kraviny do sveta) , ja na rozdil od tebe musim a chci lidem pomahat - viz. ma prace. tobe to zavreni doma a dite na krku (misto ve skolce) asi leze na mozek.
@marcicek84 ted si uvedomuji, co ty mi vsechno vlastne zavidis 🙂). uz i kompoty v komore. )))
@marketa11112 prosím tě, už toho nech, vždyť jsi směšná...nouzák jen do 20.11. no to už asi moc přitvrzovat nebudou mít pomalu prostor jak, tak je třeba se s tím srovnat...ale jak jsem psala, zalézt do plné spižírny můžeš vždycinky 🙂 A jestli ještě po X stranách, ty která má běžně doma zásoby na 30 dní i dýl, závidíš někomu, kdo je nedělal a na jaře si zašel na větší nakup, aby aspoň na těch 14 dní něco měl a vidíš, stejně se mi to nepodařilo udržet, jestli tu něco mám max. na týden, je moc... tak si myslím, že už jsi poměrně dost mimo...
K ostatním blábolům se odmítám vyjadřovat, tak mě prosím svými nesmysly neobtěžuj a dále neoslovuj, díky.
@marcicek84 omezovani onkologicke pece neni pomale hrouceni systemu? pretizeni zdravotnici by ti podekovali, ze se nic nedeje. Omezeni neakutni pece neni hrouceni systemu? To, ze se v oblastni nemocnici doslova chystaji ubytovavat na chodbe (true story) neni hrouceni systemu? Povolavani mediku, dopad na vs vzdelavani, povolavani dobrovolniku ...nic ti to nerika? krach mnoha drobnych podnikatelu, existencni problemy samozivitelek..porad nic?
To je objektivne pocatek hrouceni socialniho, ekonomickeho i zdravotniho systemu. Jen verim, ze hrouceni, ale ne zhrouceni.
Ty si fakt nevidis dal, nez na spicku nosu. Kam jsi dala oci? Ty to fakt nevidis?
Umrti na covid uz dobyva prvni pricku v pricinach umrti, ale marci bude resit, ze ji nekdo zastoura v nose a to ona nesnese.
@meesha už jste doma na zhroucení, jo? možná jo, některé zprávy jsou celkem děsivé, ale když se jím podíváš na kloub, zjistíš, že nic není tak horké jak to vypadá...už nás z první příčky začíná sesazovat Belgie, každý stát to čeká a třeba o měsíc později než nás...podnikatelům zase dali podporu na přežití...já myslím, že ty se chytáš každé panické zprávy...a šťourání v nose přece nemusí nikdo snést, proč by měl, když je zdravý a není k tomu objektivní důvod...lidi se raději doma vyleží a nikam nejdou, vždyť už tu je taková diskuze, tak se to šťourání chce každému podstupovat, někteří by rádi s covidem aspoň do lesa...ani ty operace nejsou úplně pravda, posouvají se jen ty co počkají, třeba výměny kloubů...hroucení systému zatím není a pokud si vzpomínám podle Flégra už mely být ty mrazírenské auta, zase se netrefil...
@marcicek84 ne, ja nejsem na zhrouceni, pro nas je paradoxne tenhle stav jeste v pohode, nikdo z nas nemuze do prace (financne jeste dame nejake rezervy, ale kdo vi, jak to dopadne), jsme pohromade, deti nas tesi a mame se spolu dobre.
Tobe vadi, ze te chce nekdo postourat v nose, ale ze ten clovek s temi klouby treba nemuze chodit a ma velke bolesti, te netankuje. Tobe nic horke neprijde, protoze po tobe taky nikdo nic moc nechce a ty vidis proste jen sebe. A Flegr se sakra v hodne vecech trefil, ale to uz ti tady taky bylo vysvetleno 100x
@marcicek84 A jenom dodatek: v Liberci se odklada i onkologicka operativa, v Pardubicich akutni. Takze nemas pravdu, i u teto pece se snizuje standard. A je jasne, ze tohle je jen zacatek. Ted se teprve budou do nemocnic dostavat ti, kteri se nakazili v dobe, kdy jsme se dostavali na tech deset tisic a vic....
@marcicek84 Ono to šťourání v nose má totiž ještě jeden přesah, na který se trochu zapomíná. a totiž když ti to šťourání vyjde pozitivní, i když ti nic není, tak pak už nějakou dobu nespadáš do karantény, když se v tvém okolí covid ukáže. Takže tyhle vyšťouranci pak můžou v klidu dál chodit do práce, můžou pečovat o babi a dědy, rodiče. To, jak dlouho je imunita a jak silná, je zatím věc diskuze. Ovšem v nejbližší době (tj. do Vánoc) tohle může dost pomoct, aby se některá odvětví zbytečně neoslabovala.
@marcicek84 Jasne, "u vas" je to urcite taky, akorat o tom nevis a hlavne, tebe osobne se to ted prozatim netyka, tak je ti to sumak.
Flegr je jeden z mnoha, kteri si pisou svoje uvahy na fb. Jediny clovek, z jehoz ust jeho jmeno tady v te diskuzi zazniva jsi opakovane ty. Nikdo sejim tady nezaklina.
@marcicek84 To nemá, má to význam u učitelů, pracovníků v sociálních službách a bezpochyby i v rámci rodinných komunit. Čím víc takových lidí bude, tím lépe budou fungovat i podniky - restaurace, obchody a služby, které mohou teď fungovat v omezeném režimu. A v neposlední řadě - senioři trpí primárně samotou. To je prostý fakt. Já jsem ráda, že teď budu moct chodit za babičkou a budu vědět, že mojí návštěvou není ohrožená.
@marcicek84 jo a svete div se, jsou tu lidi, nejen ve zdravotnictvi, kteri jsou svym zpusobem v infrastrukture nepostradatelni. Az ti zacne horet a nebude mit kdo hasit, az nebude mit kdo obsluhovat jadernou elektrarnu, ...to bude legrace...no ale to je prave ta tvoje neschopnost videt okolo sebe. Ostatni viz werunka. O tom to je.
@marcicek84 ve velkem? Hura, dlouho jsem od nej nic nevidela, kde to bylo?
@marcicek84 Ne, ženeš to do extrému. Ale nenechat se testovat, když je to indikovany, je podle mě prostě škoda.
@marcicek84 to byla odpoved na to, ze jsi psala, proč by měli lidé snášet stourani v nose, když si můžou vzít karanténu a vylezet to doma.
@meesha specialne pro tve poteseni https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/1769... hlavni prazdniny by deti mely mit v zime a v lete mely jit do skol,nejdriv by se mely vratit v cervnu 🙊🙈🙉
@marcicek84 no jo, to je tvuj klasicky argument. "Najdi si sama.". Ale jak mam najit neco, co neeistuje 🙉
Ja nechtela clanek z AHa, to si umim najit sama, ja hledam ty clanky, na ktere se odkazujeme, ktere vzyvame a hromadne sdilime "ve velkem"
Zhave drby :D :D :D
@meesha hele tam je napsane,kde najdes original toho,kde to rekl 😉 to si uz najdi sama
http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?i... ha a to je velmi zajimave
https://www.trend.sk/nazory-a-komentare/igor-ma... a Matovic to nedomyslel,ten te taky traged...
@marcicek84 ne, ty jsi napsala, ze z nej mame modlu a VE VELKEM ho tu sdilime, to me zajima, ne odkazy, kde si mam co o nem hledat. No nemas, neexistuje to. Lhat se nema 😉
@meesha hele jednu dobu to tu byl sam Flegr a vsechny jste ho mely jako modlu,nejvic ho sdilela hojda,v historii je vse,toz tak...
Ja ti tady vlozim lepsi zdroj,mam totiz obavy,abys ho nasla...
https://tn.nova.cz/clanek/jestli-cesko-ceka-tre...

@marcicek84 No a proto se na chřipku očkuje a nejde to porovnat 🙂 na covid zatím očkování není, takže se musí počítat s vyšší úmrtnosti, která roste v zemích, kde nestaci zdravotní systém. Co je tedy řešení? Zajistit, aby zdravotní systém stačil. To je celé 🙂