Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketa11112 tyden v MHD
Předpokládám, že bude třeba omezení vycházení bez roušky, tak to je myslím v Číně.
@mourovatakocka a odkud ty rousky vz
ezmeme?
@marketka_m Já mám doma roušku a respirátor. Pokud by bylo podobné nařízení vydané, předpokládaná to vydání roušek obyvatelstvu. Uvěznit doma všechny mi přijde méně pravděpodobné a nelogické. Ale může se stát. Jen je to něco, k čemu se myslím nepřistoupilo nikde.
@mourovatakocka hm tak my nemame nic doma
To já prosirave už v lednu chytla paniku a mám tu dostatek des gelu pro manžela a roušky taky pro případ nutnosti. Respirátor jsem nesehnala ale stavíme dům a dva tam jsou jako kdyby jooo hodně bylo zlé a už jsme jedli jen tvrdé rohlíky. 😂 Holky ještě k těm zásobám. Někdo říká že má na měsíc vystaráno. Nebo že už tam třeba měsíc nebyl. Ale jak třeba s pečivem? Bo jogurty? Mám malé děti. O nás dospělé nejde. Chleba bych asi zvládla, no i ty jogurty. Ale čerstvé ovoce zelenina. Máme marmelády, něco zavareno, zamrazeno konzervy. No asi počítám s válečným stavem co??😂😂
@marketa11112 ono by se to na měsíc nepos....
@podaji hmm tak ja nebyla prozirava..protoze mi vsichni rikali ze at nepanikarim..a ted respirator ani rousku nekoupim
@podaji Já chleba a pečivo peču. Jogurt máme kilovku. Zeleninu nějakou máme, ale máme málo ovoce, holt b v případě totálního posrání nebylo vše pro malou se zeleninou. Ale to neocekavam. Maso máme, konzervy atd také.
@marketka_m mě to taky říkali. Jak je Čína daleko a bla bla. Nevím, 6. Smysl? Takhle jsem neplasila s ebolou, SARS ani MERS.
holky, tak nám zavřeli na příští týden školku...
@podaji u nas je vzdy nouze o mleko, jogurty, banany .. toho deti chteji kvanta. domaci jogurt ti pacholci nechteji. jim ho jen ja. pecivo upecu. zeleninu i ovoce na peceni a vareni, mam na mrazaku. holt nebude cerstva.
zatim nemoc neni ve meste. dnes sel jeste do obchodu manzel. ale vsude je vse vybrakovane. az se tu objevi prvni nemocny, bude panika jako krava. ja jsem s detma doma, zavreli nam skolku. v praci je asi malo lidi, volali mi, kdyz prijdu. manzel zatim do prace chodi normalne. ale je v primem kontaktu s desitkama, mozna stovkama, lidi za den. pouziva desinfekci, myje ruce, svleka se po prichodu domu v predsini. ale pokud to na nej nekdo prskne, neudela nic. respirator tu mame, ale je schovany na ,,horsi,, casy.
navstevy neprijimame a ani nikam k nikomu nelezeme. nasim rodicum je temer 70. jsou sobestacni. kdybychom to nahodou nekde chytli, nechceme je ohrozit.
ps : vcera mi zubar uzavrel zub, dnes me zacina bolet. zase. ach jo.
Vime kolikje nakazenych?
Tohle je ovšem podivuhodný https://www.idnes.cz/brno/zpravy/koronavirus-ze...
@marketka_m ne, na nákup do zahraničí nemůžeš, výjimka je jen pro pracující ze zahraničí a pro naše, co pracují za hranicí do 100km. Těch 90 dní je např.pro ty, co nemají trvalé bydliště u nás nebo v zahraničí, příklad emigranti, co si nevyřídili občanství v novém státě.
@marketka_m roušky budou k dostání 😉 jsou ve výrobě. My doma taky nemáme nic (ani des.gely a mýdla). Takže předpokládám, že splní, co slíbili. Některým dokonce zaměstnavatele předávají respirátory. V našem případě teda smůla. Ale slyšela jsem, že v Ostravě, nebo tam někde, firma rozdávala respirátory zaměstnancům a jejím rodinným příslušníkům
@podaji až ti dojde, vzít si respirátor a hurá do obchodu (pokud ho tedy máš, což píšeš, že máš)
@marketa11112 uzavřel zub? Jako ala umrtvil kořínky a zavřel, anebo už zaplnil kanálky a bolí?
@odula podivuhodny? to je strasne..mela sedet doma doprdele..
rousky slibuji ale k obycejnym lidem se nedostanou...ani to co maji objednanr nepokryje zdravotnictvi.
@odula co ktomu rict....
@odula to je spíš docela šokující
Jsem tady jediná, kdo se spíš pozastavil nad tím, že měla přes 30 a že jen tak zkolabovala? To, že trajdala, je věc druhá
https://video.aktualne.cz/2-minuty/studie-ukaza...
@verumka neco pro tebe je tam o mych vyjadrenich a jak jsou studie stahovany a vlastne potvrzeni toho vseho co jsem psala a tys zpochybnovala,kde to je...
autor : no, cistil mi kanalky, dal tam nejakou lecivou latku a uzavrel takovou tou prozatimni vyplni. ze za 14 dni mam prijit, vycisti to znova a uzavre na stalo. s tim zubem tam chodim od vanoc. neboli, jen kdyz je otevreny. uz ho mam plne zuby : zubu i zubare.
autor : 30 let, nekde trajda, ac vi, ze je asi nemocna a ac vi, kde byla. a pak jen tak sebou majzne na ulici. sila. jenze takto to bylo i v cine. videla jsem mraky videi tech jen tak kolabujicich lidi na ulici. padali jak mouchy...
Holky ale ty mizejici studie jsou vazne sila,to pak co si o tom ma clovek myslet..
256 umrti v Italii za jeden den...

@marketka_m na nakupy do nemecka , ani jine zeme,ted fakt nemuzes. A byl by to fakt holy nerozum, ikdyby jsi mohla.
Ja jsem ted zvedava na souseda. Dela ve svycarsku. Jezdi obcas na vikend domu. Tak schvalne, kdy a jak dorazi ....
Jinak u nas v obchodech pry neni zadne ovoce,zelenina, mouka, mleko, slehacka, toaletak a spousta dalsich veci. ...skolky jsou od pondeli zavrene. Ja mela jit do prace a volala mi sefova,jak to se mnou bude. Potrebuji lidi. No pekne. Ve meste se jeste nakaza nepotvrdila. V kraji uz jich par je.