icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

pratensis
13. bře 2020

@marcicek84 S těmi studiemi bych v tom nehledal nic pozoruhodného. Vždyť i v tom článku, kam jsi teď dala odkaz, to vysvětlují. Studie vznikají pod tlakem okolností, v časové tísni a ve snaze, dozvědět se o patogenu co nejvíc. Za takové situace se není co divit, že občas dochází k chybným interpretacím nebo závěrům, které se posléze ukážou jako ne zcela podložené a doložené. Pak chápu, že se studie stáhne. Určitě zase další týmy na výzkumu pokračují a ty stažené závěry později potvrdí, nebo naopak vyvrátí.

marketka_m
13. bře 2020

to že selhalo tělo 30leté ženy.. je dáno tím že virus napadl nervovou soustavu. někde jsem to četla. že budto napadne nervovou soustavu nebo dechovou.. ta žena se z toho uzdraví nejspíše..

marcicek84
13. bře 2020

@pratensis nemyslim si,ze by si nekdo mohl vydat neoverenou studii,to si nikdo nemuze dovolit...spis maji malo pripadu na kterych to delali a taky tam psalu,ze zavery studii neodpovidaji dovadnim opatranim,to uz by duvod pro cenzuru byl...

autor
13. bře 2020

@marketa11112 a není tam ještě jeden kanálek? Anebo vyčistil precizně až do konce? Já měla tento problém, když jsem tam měla zánět a teda bolelo to čištění docela dost i s umrtvením. Jen menší postřeh, dělá Ti to na pojišťovnu, anebo platíš docela hodně? Případně ať Tě pošle k odborníkovi s mikroskopem.
@marketa11112 no nezodpovědnost jak prase
@marcicek84 to je masakr 😢

pratensis
13. bře 2020

@marcicek84 Ale může si to dovolit.😉 Respektive, ona to není záměrná misinzetpretace, jen se prostě posléze zjistí, že například nebyly vzatý v úvahu všechny okolnosti, které měly na výsledky studie vliv. Někdy ty okolností treba i vyplují na povrch az později, nebo až časem s dalším výzkumem. Toto se děje poměrně běžně, je to normální součást věděcké práce. Jen tady to je hodně palčivé a sledované téma.

pratensis
13. bře 2020

*misinterpretace

marcicek84
13. bře 2020

@marketa11112 nekazdy zub se povede zachranit,manzelo takhle zub zachranovali trictvrte roku,me museli vytahnout znovu nerv kousek nervu tam zbylo,pak to bylo ok...zkousela jsi vyplachovat pusu corsodylem?,je protizanetlivy

marcicek84
13. bře 2020

@pratensis zadny odbornik si tohle nelajzne,takze kdyby si za tim nestal,tak ti nevyjde...jsou pak kvuli tomu celkem velke problemy,staci co se ted deje na UPOL,jestli to sledujes,taky se jedna o nepravdive zavery a je z toho halo a padaji hlavy,takze koronavirus je i dost citlivejsi tema a chyby v mylnych interpretavich si zadny vedec nemuze dovoli...na me to teda nepusobi klidnym dojmem,spis opacne...

autor
13. bře 2020

@marketka_m jj, taky jsem o tom četla. Snad teda bude ok
@marcicek84 souhlas s @pratensis

pratensis
13. bře 2020

@marcicek84 Tak si prosím přečti ještě jednou ten článek, co jsi tu vkládala, tam je to vysvětlené dost dobře
Je rozdíl, vědomá manipulace s výsledky a to, že vyjde studie, u které se DODATEČNĚ ukáže, že na výsledky mohlo mít vliv ještě něco dalšího, co je třeba dále prověřit (případně že zjištěné závěry třeba i platí, ale ne absolutně, ale jen za určitých podmínek atp.). To první je trestné, to druhé je normální vyvoj ve vědeckém výzkumu.
Co se děje na UPOL vím, tam je podezření na ten první případ.

marcicek84
13. bře 2020

@pratensis a koukala jsi na to video? Mozna by bylo fajn ho videt... 😜

marcicek84
13. bře 2020

@pratensis v nekterych pripadech by se jednalo o vedomou manipulaci s vysledky,ne jen ze se neco dodatecne ukazalo...to by si fakt nikdo nemohl dovolit...rikaji lzive studie na druhou stranu vychazeji clanky o tom,ktere ty studie spise potvrzuji nez vyvraceji, nedavno jsem vkladala jak popisovali proc lide umiraji,ze ten vir v tele dela to co SARS a HIV dohromady...

marketka_m
13. bře 2020

@marcicek84 co se dějee na UPOL? taky nevím

llluckaaa
13. bře 2020

Dnes se mi moc líbilo toto prohlášení MUDr. Vojáčka, tak sdílím a cituji:

"Stav nouze. Nejistota. Strach o sebe, či blízké. Úzkost. Beznaděj. Bezmoc. Ztráta. Omezení.
Jak se čte to, co dnes zažíváme?
Moc dobře ne.
Zažíváme katarzi iluzorních hodnot nesmrtelnosti, svobody a komfortu.
Co s tím nyní a co potom?
Nyní to pro mě nejlépe charakterizuje KLIDNÁ ZODPOVĚDNOST. Vyjadřuje postoj sounáležitosti a přijetí daných opatření bez odporu a strachu.
Nejprve jsem vyzýval ke klidu, nyní k němu přidávám ZODPOVĚDNOST každého z nás. Ne se štvát proti sobě, nýbrž pomáhat si navzájem. Minulost nejde vrátit, vždy jde konat jen tady a teď. Stále nemám strach. Stále mám soucit s každým kdo trpí, nejen na koronavirus.
Události se dějí. Jaký k nim zaujme postoj o to vždy běží. Starejte se o sebe, abyste se nenakazili. Posilujte imunitu vitamínem C a jinými kvalitními přírodními prostředky. Dostatečně spěte. Buďte i na slunci a vzduchu. Dostatečně pijte. A hlavně se nenechejte semlít strachem, beznadějí a odporem vůči tomu, co je. Sledujte jen aktuální doporučení, jinak omezte přísun opakovaných katastrofických scénářů.
Přijetí, soucit a vděčnost je to, co kompenzuje uvedený odstavec v úvodu. Přeji všem sílu a uvědomění, co nám tím vším chce architekt (pro někoho bůh) říct."

pratensis
13. bře 2020

@marcicek84 Já netvrdím, že ty stažené závěry se nakonec nemůžou potvrdit. Dalším podrobnějším výzkumem. Jen prostě, že za jejich stažením bych nehledala a priori nic tajemného. Pokud byly manipulované záměrně a účelově, pak je to samozřejmě skandální a zavrženíhodné.
Video jsem neviděla.

odula
13. bře 2020

Anonym @natysnovec
@marketka_m "podivuhodný" používám v tom smyslu jako "čemu lze jenom těžko uvěřit". Nechápu jak se něco takovýho při všech těch opatřeních může stát. A jak může mít někdo takový "koule", ze se vrátí z Itálie a nezavře se na 14 dní doma 🧐

marketka_m
13. bře 2020

@odula opatření se nerovná zavření lidi doma.. češi to nechápou.. je to národ, který hodně věcí nechápe.. známí v polsku říkali že lidé už jsou doma. obchody prázdné.. prostě uposlechli co řekla vláda, že mají zůstat doma..a to ještě nezavřeli hranice.

pratensis
13. bře 2020

@llluckaaa Velká pravda.

marketka_m
13. bře 2020

ŽENY A CO PROCHÁZKY S DĚTMI? V POHODĚ? nebo raději se zdržet...? když vlastně nevíme jak se ten virus šíří.. jaký máte na to názor..

hojda
13. bře 2020

@marketa11112 Mě taky léčili zánět v zubu, zubařka to vždy vyčistila a provizorně zavřela začalo to bolet, takhle to trvalo půl roku a že mi ho tedy vytrhne, tak jsem zkusila akutně zubařku v jiném městě a ta mi udělala nový rentgen a zjistila, že tam mám ještě jeden kořen, který moje zubařka na snímku neviděla, zub vyčistila a byl klid. Tahle zubařka říkala, že na trhání je vždy času dost, že nejdříve se zub léčí.

mourovatakocka
13. bře 2020

@marketka_m To teď hodně řeším, procházky. Když se nebudu a nikým na potkání líbat a budeme se vyhýbat hloučkům lidí, nevidím důvod proč ne. S dcerou chodíme dvakrát denně a oběma by nám to chybělo 😢

marcicek84
13. bře 2020

@marketka_m toci se to kolem Zborila a manipulace s daty v jeho studii vs eticka komise upol a vedeni upol na netu je o tom plno clanku a prohlaseni,je to opravdu skandal

marcicek84
13. bře 2020

@marketka_m teoreticky v pohode,kdyz se budes vyhybat s nejakym odstupem proti jdoucim,nejaka prochajda lesem a tak,klapbe to,pokud nekdo nebude mit ten samy napad,ale uprimne pokud se to zacne masivne sirit,tak myslim,ze lide budou radeji zavreni doma a budou chodit jennv nezvytne nejdulezitejsich pripadech tedy nakupy,mozna nejaka posta,prace tam a hned domu...

podaji
13. bře 2020

Teď jsem se vrátila z nákupu z malého Tesca. Nějakou zeleninu mléko. Vzala jsem si roušku a řeknu vám teda nic moc. A to byla rouška co teprve respirátor. Ale je to o zvyku. Lidi koukali to jo ale bylo mě to jedno.

marketka_m
13. bře 2020

Vy co jste koupily respirátor, tak máte FFP3??? kolik vás stál?

mourovatakocka
13. bře 2020

@podaji Frajerka, palec nahoru. Na muže dneska prej někteří v metru koukali divně kvůli jednorázovým rukavicím. Ale čím víc budeme jakékoliv ochranné prostředky používat, tím lépe.

myleii
13. bře 2020

https://cs-cz.facebook.com/Stefajir/
Kouknete sem, nekde uz jsem videla odkaz na jeho web, ted tam pise, ze je vic na Fb. Ma tam nejake zpravy od lidi, treba z Jizni Korei nebo ze Spanelska a dalsi informace. Moc zajimave cteni.

odula
13. bře 2020

@myleii výborný. Tak jsem mrkla na ten fb co jsi postovala. A zjistila jsem, ze Švédsko je tedy podle autora příspěvku v epidemické "fázi 2" kdy "je velký počet nakažených, takže se testy u každého neprovádí, alebrz každý s příznaky je považován za nemocného COVID , rozlišuje se pouze lehký a těžký stav". No výborně 🙄

marketka_m
13. bře 2020

@odula za chvíli to bude u nás stejně. já si tedkom říkám jinou věc.. asibudu muset vypnout televizi, internet, protože mě to začíná přeůrstat a začínám se bát...

Strana