Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m takže pokud tomu dobře rozumím, tak ty tomu, co tady píšeš, sice nevěříš, resp. víš, že to tak není, ale baví tě brát v potaz a zjišťovat si konspirační teorie a premyšlíš, jestli na nich něco není a chceš na ně znát názor ostatních? Odkud vlastně informace čerpáš?
@marketka_m: nastesti tento postup na slovensku neni legalni. NASTESTI 🙏
https://domov.sme.sk/c/22522784/majitel-bytov-h...
@teri_92 ještě že tak!
@marulu už to píšu po několikáté... to co se děje není tabu... dodržuji vše co se má, protože také se bojím že onemocní někdo z mé rodiny a nedejbože neodkrytá rakovina a je konec... ale v tom všem mediálním chaosu, při vládních tiskovkách, pri konspiracích, při rozhovorech se známými kteří jsou lékařemi, sestřičkami, při kontaktu se zahraničními kamarády.. se ptám jak to je ve skutečnosti. Na kolik to je opravdu průser a na kolik si tuto situaci využívají politici a jiní... ptám se.. hledám, čtu hodně zahraničních studií, i zde většinu jsem projela.. ne jenom přehlédla konem ale fakt četla azjištovala... stále nejsem ovečka která říká: ano zavřeme se na 2 týdny at je virus pryč.. protože více si myslím že nebude pryč.. že je potřba ještě více podniku zavřít... je potřeba aby ještě více lidí mělo prusery... je potřeba ještě více sáhnout do minusu vlády v rozpočtu... atd atd... a už to nechci znova rozbebírat celé... pokud se zde nemůže diskutovat jinak jenom jednostranně tak to napište a já se z dikuse loučím. neprosazuji zde žádný konspirační pohled.. někdy si říkám zda to není jinak.. ale vždy to tady smetete a nezvete jiný názor tupcem a ignorantem. tohle podle mně není diskuse
@marketka_m Marketko, je to jednoduchy. je to pruser. Vysvetleno 100x. Ted neni cas nad tim spekulovat. Jsou lidi, kteri nesou zodpovednost za to, ze to je jeste vetsi pruser, nez by musel. Cinou pocinaje a AB konce. Ale i to bude na poradu dne resit, az se z toho nejhorsiho vyhrabeme.
A hoax neni "nazor z druhe strany", hoax je blbost, nad kterou nema smysl se vubec zamyslet.
@meesha souhlasím jenom s tím že průser je s ekonomikou a co nastane pak... a vlastně když tak koukám a čtu tak si vše shrnula a DÁMY OD TED UŽ SE ZDE NESMÍ DISKUTOVAT protože je to pruser a je to už vysvětleno tak o čem chcete ještě dál diskutovat...
@marketka_m ano máš pravdu, tady nelze říct jiný názor, to se tady nenosí, souhlasím...a když to uděláš přijde dehonestace a když se ho nechceš vzdát budou tě pronásledovat a konfrontovat s ním i v jiných diskuzích, tolik nenávisti jen vůli tvému názoru, který každý člověk v demokratické zemi může svobodně vyjádřit...
jinak trochu z jiného soudku, nemocnice a černý scénář asi nehrozí... https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/cerny... tedy u nás nehrozí
a tady nějaká studie, opravdu to je ochraně výrazné menšiny...
https://www.vakcinace.cz/files/Jak-postupovat-e...
@marketka_m jeste me napadlo, pokud si chce udelat opravdu nezavisly nazor, povazujes standardni media (tim myslim treba ct24) za lhare, zkus neco seriozniho, apolitickeho.
Moc bych ti treba doporucovala tu diskuzi z PřF, na kterou tady byl odkaz. (Pokud bude zajem, zpetne dohledam odkaz). Tam to bylo vse rozebrano opravdu odborne z hlediska sociologie, problematiky testovani, chovani viru...vsechno zname shrnuto do tech tri hodin. Asi nic ucelenejsiho jsem za celou dobu nepotkala.
jo a výkřik do prázdna.. a ted mě převalcujte... nebylo jednodušší aby stát VŠEM dál respiratory? než zastavovat ekonomiku a platit rodiče kteří jsou na ošetřovném? heh
@meesha jo to je pravda, tu diskusi mám ještě stále uloženou.. bohužel 3 hodiny nemám čas.. takže jak najdu tak se na to chystám...
@marketka_m to a budou je lidi nosit? :D
@marcicek84 a já bych se ptala: budou funkční??? protože pokud ano, proč to stát neudělal? nebyli bychom na tom ekonomicky lépe? a do dvou týádnu klid, jak se zde všude propaguje?
@marketka_m jako takto pokud by to bylo o nošení 14 dní a nezastavování ekonomiky, tak by asi lidé zvládnout mohli, tak záleží které by nám rozdali, jestli ty čínské co se jim to nepovedlo je vyreklamovat, tak by moc funkční nebyly si myslím, ale jako dobrá úvaha...
@marketka_m já se omlouvám, jestli jsi to vzala nějak ukorne, já to vůbec nemyslela zle. Právě, že se dlouhodobě v tvých příspěvcích nevyznám, jestli je myslíš vážně nebo ne, občas to vypadá, že jediným tvým zdrojem jsou konspirace,pak zas naopak. Proto jsem se ptala odkud čerpáš info a co si opravdu myslíš. Jinak já jsem ta poslední co chtěla zavírání škol, obchodů, lockdown.....do té doby, než jsme se dostali do exponenciálniho růstu. Pak už těch možností moc není. A přitom jsme měli naslapnuto k tomu zvládnout to dobře.....
@marketka_m tak tim akorat rikas to, co se melo udelat v lete a na zacatku zari, dokud tech lidi bylo par, spolu s trasovanim a testovanim by to do jiste miry slo. Ted to respiratorem/rouskou nezastavis. Vidis jaky byl opruz donutit lidi k rouskam. Podivej se na marci, na sto stranach resi, ze ani rousku nosit nebude. A respirator at si vezme ten, kdo je ohrozeny.
Zapadni kutura v tomhle holt selhala. Podivej se na Taiwan, Korea...atd. - mnohem efektivnejsi, mnohde se nazvrelo nic, ani divadla, kina....o skolach nemluve. tady mame bordel a hrajeme si na demokracii, tak to mame.
Prakticky: jeden nestaci, kazdymu sedi jiny typ, dalsi to nosit nebudou, protoze nejsou ovce, prenos probiha i jinym zpusobem. je to hezky doplnek, ale je to malo. Do dvou tydnu klid fakt ne.
A co se statu tyce, mne stacila ta hura akce respirator pro seniora. 🙈
@meesha a vidíš, proč tajwan to udělal a my ne? že by proto že jsme potřebovali tuto krizi pro naši ekonomiku? je tohle konspirace? já nevím... ale ptám se, proč se to neudělalo radikálně když jinde to šlo..
@marketka_m ne, protoze tam jsou lide zvykli byt disciplinovani, jina mentalita. Vzdyt to vidis kolem sebe. Prave v tom - "je to konspirace". Oni si to prubli na SARS. takze kdyz to prislo, vsichni nasadili rousky, dezinfekci a nikdo se nedivi, ze je vlada "smiruje" pres apky, vstup do objektu jen po negativnim testu. U nas? Naprosto sci-fi. Protoze kazdy tu ma SVOJI SVOBODU. Nehledej za tim nic mystickeho. Tady si lidi nejsou schopni nainstalovat ani tu blbou anonymni erousku, tam to je proste povinne a hotovo.
jeste vic je to videt na USA. takova vlajkova lod: ja nosit rousku nebudu, je to moje pravo. tak to maji jako u nas-.
@meesha myslíš, že bys mě mohla označovat přímo, když se o mě zmiňuješ, nebo ta tvoje lenost je jen výmluva pro tvou zákeřnost, ano jsem na 100 stranách proti dlouhodobému nošení roušek, to není nosme něco 14 dní a šlus...
@marcicek84 lenost, stejne tu jsi a ctes to. Nebo jsem napsala neco, co neni pravda? Tak se nemas za co stydet, ne, jaka zakernost
@meesha takže tě požádám, abys tak už nečinila a pokud píše někomu jinému, tak mě do toho pořád nepleť, piš sama za sebe, nepřijde mi normální být jmenovitě v každém tvém druhém příspěvku, to už skoro vyvoláváš duchy, aby s tebou někdo diskutoval...
@marcicek84 zadat muzes 😂
@marketka_m Jenže ekonomika nikdy neroste do nebe, ekonomický cyklus funguje tak, že jednou je dobře a podruhé hůře. Už jsme to zažili třeba finanční krize v roce 2008, pokud by nepřišel Covid, tak by se stalo něco jiného. Třeba by ten pokles nebyl tak velký, ale třeba ano, to nikdo neví. Ekonomika prostě funguje v cyklech a s tím by měl člověk počítat, že když je dobře, tak si dělám rezervu (vím, že někdo je na tom tak,že jí prostě neudělá). Hodně lidí funguje na principu teď mám peníze, tak si budu užívat☹.
Hojda doporučuji dnešní tiskovku dotaz novináře ohledně uzavření školek a doporučení pro rodiče co dělají na HO, zda si mají vzít dítě domů, aby školce ulehčili, určitě tě to bude zajímat 🙈🙉🙊
@marcicek84 jenze to mysleli ty rodice, kteri na tom HO opravdu pracuji, o tech kteri sedi cely den v pracovni dobe na MK a berou za to plat a dite strci do skolky nemluvili🙈🙉🙊
@hojda jéé nepovídej, ty jsi i vědma, no ale asi hodně špatná, zas ti to nevyšlo, tak třeba příště... 🙈🙉🙊
@marketka_m Ekonomická krize by příští rok přišla tak jako tak. Velké firmy se na ni soustavně připravují už dlouho, protože období ekonomického růstu je nějak nastavené a pak nastává období recese. Už v době, kdy se o tom jen teoreticky mluvilo, to pro naši zemi byl průšvih, protože v naší zemi se ekonomický růst nevyužil a v recesi nebude z čeho brát. Tohle už tady rezonuje poslední tři roky. Po covidu to bude asi ještě horší. A nezávidím vládě, která nastoupí za rok. Bude muset dělat dost nepříjemná rozhodnutí.
co říkáte na toto?
https://www.nejvic-info.cz/unikly-dokument-z-ne...
@marketka_m to jsem taky četla, ale jen ten dopis o diagnózách bez těch komentářů v článku, určitě bude nějaká reakce tedy krytí pod označením fake news apod.

@marulu premyslim zda se to vse nezneuziva az moc...nikde jsem nepsala ze vse je vymyslene...jo a fn brno je urite hoax..covidu zdar!