icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

werumka
3. lis 2020

@hojda Představuju si manžela, jak se k němu s timhle vonavym zabalem jdu večer přitulit 🤣

hojda
3. lis 2020

@werumka 😂

meesha
3. lis 2020

@werumka 🤣 ale jinak teda zadna sranda. Drz se!

werumka
3. lis 2020

@meesha Je to relativní. Pro někoho by tahle situace byla blbá, já mám štěstí na dobrý homeoffice, dělám jen tak, abych to zvládla. Tu nejhorší fázi jsem si odkroutila v době, kdy jsem nevěděla, s čím mám tu čest 😀 Myslela jsem, že je to zas jen nějaký výstřelek mých chronických nemocí 😀 Suma sumárum, chřipka u mě byla v akutní fázi horší. Tohle bylo mírnější, ale trvá to dýl. Což je samozřejmě dost individuální.

meesha
3. lis 2020

@werumka stejne 🙂 👍 ....

puhelin
4. lis 2020

@odula Dobre rano. Opet prosim o objasneni situace. Moje rodina z USA toto dnes sdilela: https://www.biosferaklub.info/svedsko-zakazuje-... a odpovedi ji bylo toto: https://sciencefeedback.co/claimreview/mandator...
Ockuje se ve Svedsku dal povinne ockovani, nebo ne? Dekuju predem

meesha
4. lis 2020

copak se vsichni zblaznili ze nepoznaji fake a normalni zpravu 🙈 : 🙏

marketka_m
4. lis 2020

@meesha a ty to poznáš jak? podle toho která se ti líbí tak je ok a která ne tak je fake?

werumka
4. lis 2020

@marketka_m Existují určité znaky dezinformacnich webu. Dokonce uz vznikaji i seznamy dezinformacnich webu, ale tam se asi objevují jen ty největší. Jak odlisit dezinformacni web od zpravodajskeho najdeš třeba zde: https://informace.rozhlas.cz/duveryhodne-zdroje...

Je tam zmíněný přímo Tebou uvedeny web jako příklad.

odula
4. lis 2020

@puhelin ahoj. Tak povinny ockovani tady nikdy nebylo pokud vim. A neni. Existuje ockovaci program pro deti, kdy vlada NABIZI moznost nechat deti ockovat, a ty vakciny jsou potom pro deti zdarma. Pred par lety tu probehla diskuse, jestli se budou do programu pridavat vakciny proti meningokokovi, to neproslo (asi prachy). Jinak v tom ockovacim programu jsou porad stejny vakciny, nic se neodebralo, je to v podstate totozny s ceskym ockovacim programem.
Pokud se tyka "masivniho" odporu k povinnymu ockovani. Tak urcite neni masivni, pokud vim, tak ta situace je podobna asi jako vsude - socialni media, skupinky rodicu, sireni konspiraci. Nejakej vliv to asi ma, protoze proockovanost populace klesa. Ale asi to neni tak dramaticky, protoze je trvale asi jedna z nejvyssich v Evrope. Urcite se tu ale vede debata politicka, a ted se znova ozivila v souvislosti s covidem, o tom kdy, a jestli vubec, ma stat pravo uvalit na obcany povinnost nechat se ockovat. To asi jeste bude hodne zajimavy. Doufam ze jsem odpovedela na co ses ptala 🙂
Neni zac 😉

puhelin
4. lis 2020

@odula Je zac 🙂 Moc diky za objasneni.

meesha
4. lis 2020

@werumka dekuju, mne nejak dochazi energie 🙈

marulu
4. lis 2020

@hojda jo, to jsem tu zrovna chtěla sdílet, podle mě skvělý rozhovor. Kéž by se jeho doporučeními vláda i lidé řídili 🙏.

hojda
4. lis 2020

@marulu Plno zajímavých info, opravdu by to chtělo nějakou motivaci pro firmy na ty HO.

hojda
4. lis 2020

Tohle je taky zajímavé. Nic není černobílé. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zavreni-skol-...

marcicek84
4. lis 2020

@marulu takže už začíná na očkovací masáž??? aha, takže lidé by se měli nechat očkovat, nebo mít výhody za to, že se nechají naočkovat, to snad ten pan Levinský nemyslí vážně...

marulu
4. lis 2020

@marcicek84 ty tomu říkáš očkovací masáž. Já ne😂. Osobně si myslím, že cestou výhod pro naockovane se nepůjde, i on to tam říká, že by to jen vyvolalo vlnu hoaxů 😀. Ale kdo ví.

marketka_m
4. lis 2020

polsko od 9.11. cervene..ze by zniva zavreli hranice?

marketka_m
4. lis 2020

Prosím kde jsou zařazeny statisticky ty čísla mrtvých o kterých se píše??? na ČSÚ to není :(
https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr

marketka_m
4. lis 2020

jaro 2018.... to vypadá že řádil větší zabiják.. proč se to neřešilo?

meesha
4. lis 2020

@marketka_m pochybuji, ze neco najdes, definitivni statistiky se delaji zpetne, tusim az po pul roce nebo ctvrtletne.

Ten narust je zjevne dany chripkovou epidemii, odpovida to casove

marketka_m
4. lis 2020

@meesha černý graf je pro rok 2020...

meesha
4. lis 2020

@marketka_m jj, ale jak rikam, dela se to zpetne, to jaro je jasny, ze uz tam je, o tom zadna.

marketka_m
4. lis 2020

@meesha tedy předpokládáš, že 39 týden a dále bude radikální křivka?

meesha
4. lis 2020

@marketka_m myslim, ze urcite. A nevidela jsem grafy z ostatnich let, ale tipuju, ze za spicka z r 2018 bude standard, ze letos je mene umrti na chripku, protoze byla ta jarni karantena, ale to je jen muj soukromy tip
Na jare Covid umrtnost nezvedl, to je znamo, zavreli jsme vcas

marketka_m
4. lis 2020

@meesha zde máš zapnuté všechny roky

bigbig
4. lis 2020

@marketka_m V roce 2018 byla brutální chřipka. Vím že moje máma se z ní dostávala přes měsíc a velmi skolila i bráchu. Prý ten rok byla velmi agresivní forma. Bylo to někdy v únoru.

marketka_m
4. lis 2020

@bigbig ok

přihodím ještě jednu úvahu, nad kterou přemýšlím.. :(
Ročně na tuberkulózu zemře cca 2 mil. lidí (vakcína je)
na covid ted +- 1,2 mln (možná to bude 2 mln) - není lék (prý)
proč tubera která má lék nás netankuje, ale covid ano, na který není lék? není to divné?

meesha
4. lis 2020

@marketka_m tak to jsem tipla blbe :D

Strana