icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

werumka
6. lis 2020

@meesha Teď jsem se docela zasmála, nejlepší ošetření komplikovaný zlomeniny zápěstí jsem měla v Rumburku 😀 Motol je na jednorázový zákroky super. Pro chronicky nemoci už to tak super není. Ale chirurgicky obory mají fakt skvělý!

meesha
6. lis 2020

@marketa11112 mate s narkozou blby zkusenosti? Jestli jeste ne, tak se dopredu neboj, je to fakt setrna chvilicka (rika ta, co je pred kazdou na prasky a opatrne keca doktorum do medikace :D ) Drzim palce, at se rozhodnete co nejlip 🙂

meesha
6. lis 2020

@werumka jeee, tak to jsem netrefila :D (jezdivali jsme pred deseti casto smer sever a tam nam rikali : radsi umrit nez do rumburka :D). Vsem dobrym rumburanum se omlouvam:D

S tim motolem to sedi

hojda
6. lis 2020

Koukám,že se objevil nástřel té tabulky, o které se dnes mluvilo: https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nastr...

marketa11112
7. lis 2020

@werumka hmmm. Jde o to uspani syna. Je treba vysetreni a hlidani po narkoze. Bez ni to neda.

marketa11112
7. lis 2020

@meesha kdyby byl syn zdravi,tak se nebojim, ale ani tam nemusi. Bojim se kvuli jeho nemoci. Ale jinak vim,ze jde o kratkou narkozu. On by jednoduse pri vysetreni nebyl v klidu, zrejme by ho bez narkozy do tunelu nikdo nedostal, natoz aby tam pak lezel bez hnuti. Je to na houby. Ale zase presnejsi vysetreni potrebujeme.

marketa11112
7. lis 2020

@hojda tabulku jsem videla uz vcera. Je dobre,kdyz lide budou vedet, co se kdy bude dit. A to i v budoucnu.

marketa11112
7. lis 2020

@meesha jo a s tou nemocnici - do te nasi take moc nechces.

marcicek84
7. lis 2020

@hojda nektere veci jsou zakladni znalosti,dekuji nepotrebuji,mame kanalizaci,o zumpach tady neustale pises ty,nikoli ja...

meesha
7. lis 2020

@marketa11112 naprosto chapu. Nezbyva nez drzet palce. To jsou situace :/

marketa11112
7. lis 2020

@meesha ju,dekuji. ted jsem si vsimla te silene pravopisne chyby, tfuj. sorryy. ale jak litam kolem deti a k tomu resim svou vlastni online vyuku, je to mazec a nedavam si bacha.

marketa11112
7. lis 2020

no vida, pochvala na prahu. je videt, ze lide tam opatreni chapou vice, nez jinde. a to tu bylo kecu. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dva-scenare-...

marcicek84
7. lis 2020

Asi tady nekdo nevidel tiskovku,kde bylo Razovou receno,ze Praha protoze byla nejhur uz vrchol za sebou a ostatni regiony totez ceka do 3 tydnu,ze tam je to zpozdeni...celkem logicke...

marcicek84
7. lis 2020

Cetli jste? Takze zmutovany koronavirus na norkovi? https://m.zpravy.tiscali.cz/u-norku-nebezpecne-...

marcicek84
8. lis 2020

https://echo24.cz/a/SSZxR/online-vyuka-neni-dlo... ....tak jak dlouho jeste je nechaji zavreny...

marcicek84
9. lis 2020

@hojda takže co jako, to měli posílat každé děcko se soplem u nosu na testy, vždyť by zahltili testovací kapacity, takže nereálné...

hojda
9. lis 2020

@marcicek84 Tak možná asi lepší zahltit testování než nemocnice a k tomu x omezení, která tu teď máme.

meesha
9. lis 2020

@hojda No to byla cela ta zarijova pakarna, deti netestovat, dospele taky ne, jen ty s priznaky.......a mam neblahy pocit, ze se bude stejna chyba opakovat. a zaciname se ukolebavat nizsimi cisly, prestoze je z testovanych stale 30% pozitivnich, pocty testu klesaji, klesaji, klesaji....
Misto toho, se navysovaly, abychom dostali epidemii pod kontrolu,

autor
9. lis 2020

@marcicek84 mno... Nevím, co je šílenější, zda to, že na norkovi mutuje vir, anebo to vyhubení těch norků...

meesha
9. lis 2020

Tohle vsechno ovlivnuje vnimani lidi stejne, jako ty smucleroviny. Vidim to bohuzel v rodine- Uz se spekuluje, kdo koho bude na vanoce objizdet..., protoze to "uz bude lepsi". Takhle bude premyslet vetsina naroda. V lednu se s velkou slavou otevrou skoly, aby za dva tydny zacal ten zmatek nanovo, protoze pojedeme treti vlnu a nikomu se to nebude chtit potreti stopnout. Prosim, napiste mi, ze se mylim, at mam lepsi naladu :D A nejake racionalni zduvodneni, proc to tak nebude by taky bodlo. :D

autor
9. lis 2020

@meesha můžu Ti jen napsat, že to bohužel vidím naprosto stejně

hojda
9. lis 2020

@meesha Vidím to stejně, třeba o trasování už se snad vůbec nemluví☹

marulu
9. lis 2020

@meesha bohužel myslím, že máš pravdu. Já jen doufám, že už se vláda začíná bát, že by mohla přijít o koryta a opozice, že začíná chápat, že nepujde tak snadno rozvolnit. Takže doufám, že se bude rozvolňovat postupně, ne dřív jak od prosince, že nikoho nenapadne spustit vánoční trhy a naplno obchody. A i ve školách doufám v postupny rozjezd a opatření typu rozestupy, rousky atd. O Vánocích to bude hrozný, lidi budou jak utržený ze řetězu.

meesha
9. lis 2020

@hojda Ja si naivne myslela, ze pocet tedtu bude zachovan, rozsiri se naopak o plosne testovani i v jinych institucich, (skoly, zdravotnicka zarizeni...), cisla budou pomalinku klesat, budou se mezitim navysovat trasovaci kapacity a postupne se najede na plne trasovani (treba v praze pry uz docela stihaji, ale jestli je to pravda...). V tom okamziku by se mohla pomalu rozvolnovat. Ale zase ticho po pesina a vymysli se legracni tabulky.

hojda
9. lis 2020

@meesha Ukazovali, že v Brně v domovech seniorů testují přístrojem,kde je výsledek za 12 minut, to by celkem vše urychlilo.

meesha
9. lis 2020

@hojda prave, to je, myslim, ten pristroj ceske vyroby. Prave rikali, ze by to bylo super na plosnejsi testy, protoze jsou levnejsi (25000 stroj/300test). Ale jde to tak pomaluuu (jsme si rikali, ze si ho koupime pod stromecek 🤣🤣🤣, at muzeme byt porad vsichni spolu 🤣)

Strana