icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
10. lis 2020

Ted koukam na ta data z 9.11., 29000 testu a 6000 pozitiv by slo brat jako prvni vlastovku.

ilonne
10. lis 2020

@hojda Lidovci ať už jsou taky někam. Zase populistické kecy a vydírání. Jasně, pusťte všechny do škol i přes varování epidemiologu, že se to zase rozjede. A za 14 dní zase školy zavreme, ne? Když už to udělali, tak jednou a pořádně. Ne zase ten jejich hokus pokus na jaře, kdy se všechno rozvolnilo teď hned, lidé byli stastni a jak jsme dopadli...

marcicek84
10. lis 2020

@ilonne nesouhlasím, první a druhé ročníky a závěrečné ročníky již doma opravdu nemohou setrvat, opravdu je na pováženou co s tím vzděláním dělají, oni ty děti úplně degradují a víte to, až z toho budou i absolventi doktoři tak je fakt nebudete chtít potkat, až to bude potřebovat...opravdu tyto ročníky se musejí do škol bezpodmínečně pustit, školky tady jedou a žádná velká tragédie to u nás není...

anina32
10. lis 2020

@hojda Prosím odkud je to info že děti půjdou 23.11? Je to už potvrzené? Já četla zatím jen spekulace o 18.11.

meesha
10. lis 2020

@marcicek84 Ale mohou :D :D :D to by ses divila. Hlavne to nema bezproblemove reseni. ALe porad je lepsi, kdyz jeste ten mesic vydrzime a druhe pololeti muze byt vcelku , a nebo zavrit otevrit zavrit otevrit zavrit otevrit....

@ilonne tak lidovci to byli? Ja vzdycky prisla k tem zpravam pozde a neslysela jsem kdo. Uaaa, to nemuze byt pravda. Copak se vsichni zblaznili?

ilonne
10. lis 2020

@marcicek84 Tak je trošku přehnané tvrdit, že letošní prvňáček nemůže být v budoucnu dobrý doktor. Já v principu souhlasím, že školu potřebují, ale jsem pro nepouštět je za každou cenu. Podívej, jak to dopadlo. Vážně si myslíš, že by bylo lepší pustit děti do škol a za 14 dní nebo za měsíc zase oznámit, že zůstanou doma? Nebo by bylo lepší počkat až bude Covid opravdu na ústupu a pak s klidem dokončit školní rok?

sarad
10. lis 2020

@ilonne Jenze to se bohuzel nevi, zda by se v klidu dokoncil skolni rok.

werumka
10. lis 2020

Mě by třeba zajímalo, jak dopadla ta generace lidí, kterým zkrouhli základní školu z devíti let na osm...

meesha
10. lis 2020

@werumka lidi jsou blbuvzdorni. :D . Ani generace nasich prarodic neni nevzdelanejsi a hloupejsi nez ostatni. Vyuka byla poznamenana zavrenymi vysokymi skolami ne dva semestry, ale nekolika lety, nemoznosti dochazky u deti deportovanych smer Terezin, apod., Pak bylo skolstvi poznamenane tim, ze studovali jen kadrove spolehlivi, vyuka poznamenana balastem politickych blabolu....jooo toho bylo, nektere veci drastictejsi, ale ono se to vzdycky nejak srovna. Optimalni to neni, ale nepodcenujme je 🙂 A dneska mame naprosto nesrovnatelne podminky, pristup k informacim, dalkove vzdelavani...predstavte si stejnou situaci pred 25 lety. 🙂

hojda
10. lis 2020

@anina32 Vyskočilo to na mě v infotitulkách na čt24, ale víc jsem nenašla.

hojda
10. lis 2020

@ilonne Pokud nenaběhne trasování a rychlejší testování, tak to moc dlouho fungovat nebude.

marcicek84
10. lis 2020

@ilonne no já právě myslela ty končící doktory, nebo ty co mají jako praxi jen stěry z nosu...opravdu se toho hoooodně naučí, co se týče praxe
Vždyť sami učitelé říkají, že prvňáci a druháci nejpozději v prosinci do škol, že se to dožene pak už ne, že už by některé děti měly opakovat ročník, takže ano, myslím si, že by do škol jít měli první a druhý ročník a všechny závěrečné ročníky všech stupňů škol...a taky si nemyslím, že když to zůstane zavřené, že stejně po otevření v lednu zase nezavřeme, to vůbec ale vůbec není jisté...

marcicek84
10. lis 2020

@meesha takže srovnávat to s válkou a obdobím genocidy je už trochu silné kafe, tohle je jen virus oproti tomu, tak bychom se měli trochu vzpamatovat...

werumka
10. lis 2020

@marcicek84 Ona nesrovnává válku s virem. Srovnává dvě situace, kdy nebyla možná pravidelná školní docházka 🙂

werumka
10. lis 2020

@meesha Myslím, že žijeme v nejlepší době pro takovou situaci... informační technologie jsou úplně jinde. Možná to opravdu povede i k revizi učebních plánů. Vidím potíž v domácí výuce s dětmi se specifickými potřebami. Tam to je fakt často na budku... ale obecně by stát měl být připravený na takové situace. Ať už to nastane kvůli čemukoliv. Plány pro distanční výuku, materiály, technologické zajištění. Já si třeba vůbec nemůžu stěžovat. Naše škola je skvělá. Ale chápu, že rozdíly napříč republikou můžou být markantní.

meesha
10. lis 2020

@marcicek84 tehdy to utrpeni bylo nezmerne vetsi, ale chci ti tim rict, ze lidstvo se s krizemi dokaze vyrovnat. prave, ze je to v podstate prd, proti tomu, co ma za sebou. Tohle dame taky. Ze to treba budou mit treba ti doktori tezke, to je jasne. Takhle to nemuze chtit nikdo. Ale ja jim verim, ze to daji. 🙂

Ad skoly, pokud budeme delat porad dokola ty same chyby, a ze zjevne budeme, tak to fakt jisty neni. O tom zadna.

meesha
10. lis 2020

@werumka Díky 🙂 presne tak jsem to myslela

marcicek84
10. lis 2020

@werumka ale srovnává nesrovnatelné...za války děti do školy chodily, ale musely mluvit německy pokud si vzpomínám na vyprávěni babičky, ano pouze ti, kteří byli tzv. na odpis, ti neměli nárok na nic...teď tu máme virus a evidentně žádné dítě nemá nárok na nic, tak to jsme asi dle tehdejších pravidel celý národ na odpis...proto říkám, že to je nesrovnatelné...

marcicek84
10. lis 2020

@meesha školy - chyba byla, že na jaře byla nepovinná školní docházka, když se vědělo, že by to letní prázdniny mohly zbrzdit, takže ano, nedělejme stejné chyby a pusťme děti do škol, na vánoce bude pauza kdy se to přeruší, pokud toho nevyužijeme, pustíme je v lednu a do dvou měsíců zavíráme zas...

werumka
10. lis 2020

@marcicek84 Myslím, že to zase dramatizuješ opačným směrem - vůbec není pravda, že žádné dítě nemá nárok na nic. Jsou děti, kterým distančka naopak vyhovuje, protože se můžou věnovat věcem, které mohou rozvíjet, ve kterých jsou dobří a na které mají talent. Víc se podporují intuitivní a interaktivní programy a technologie. To vůbec není špatné. A naopak pro naše děti poměrně zásadní. Bude je to provázet životem i dál.

marcicek84
10. lis 2020

@werumka až na to, že v tom co jsi řekla nefigurují ti prvňáčci a druháčci a těch introvertů je výrazná menšina...a ty prostě musíme pustit do škol...

marketa11112
10. lis 2020

tak mam za sebou test na covid. a oznamuji - nic to neni. takze hysterii zdar.
kurz, ktery prave absolvuji, bude cely online. mam radeji lidi tvari v tvar, takze pro me spatna zprava. navic neutecu od deti. ale chci ho, takze mi nic jineho nezbyva. pry to pujde. bleee.

ilonne
10. lis 2020

@marcicek84 naší prvnacci i druhácci mají distanční výuku a obě paní učitelky je zvládly naučit novou látku a jsou na to náležitě hrdě a mají být na co. Stejně tak na jaře v rámci distanční vyuky se naši prvnacci naučili psát, číst i počítat tak, jak měli.
Souhlasím s @werumka zbytečně to dramatizujes.

werumka
10. lis 2020

@marcicek84 Ale já vůbec nemluvím o introvertech 🙂

werumka
10. lis 2020

@ilonne U nás jedou online i sportovní tréninky 😀 myslela jsem, jak jsem počítačově gramotná, ale tady už jsem musela na ty promakaný programy kapitulovat a nechat to potomkovi, který si s tím hravě poradil 😀

ilonne
10. lis 2020

@werumka Je to o tom, jak to daný ucitel/ka uchopí. Distanční výuka neudělá z nikoho ani lepšího, ale ani horšího učitele. A u nás se snažíme všichni. I ty důchodkyně jsou online skvělé.

marcicek84
10. lis 2020

@ilonne nedramatizuju,toto pise o distancni vyuce prvnich druhych trid sama vase pedagogicka komora,takze jak?Oni lzou a ty jedina mas pravdu? aha,tak uz tomu rozumim...
@werumka no statisticky ta vyuka vice vyhovuje jen introvertum,takze kdyz nemluvis o nich,tak pak nevim o kom jinem...

werumka
10. lis 2020

@ilonne To je pravda, ty starší učitelky jsou velkým překvapením! Musím říct, že tahle situace ukázala mnoha učitelům naprosto neprobadany a do té doby nevyužitý rozsah pomůcek a možností. Snažím se věřit tomu, že se to zúročí i dál. Kéž by to přineslo svěží vítr do vyučování, až se deti vrátí do škol. Kdyby mi nekdo pred rokem rekl, ze mě dítě bude mít whatsappovou skupinu s třídní učitelkou, tak by mě to dost rozesmálo 🤣

werumka
10. lis 2020

@marcicek84 z jake statistiky vycházíš nevím, ja vycházím z toho, že moje dítě rozhodně introvert není, ale oproti jaru je to teď úplně jinde. Když se doučí, dělá to, co ho zajímá, pak si volá s kamarády, pak má trénink, kde si ještě hodinu po s kamarády povídají. Děti jsou v tomhle strašně adaptabilní.

hojda
10. lis 2020

@werumka Já musím říct, že naše děti dělají hrozně velké pokroky v samostatnosti v učení. Jsou věci, se kterými jim pomoct musíme, ale těch úkolů, které zvládnou samostatně je už opravdu hodně.

Strana