icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
11. lis 2020

@marulu prosím tě, jaké antigenní testování dětí, na čem jedeš??? to přece nemyslíš vážně, já si myslím, že každý z nás ví o co tady komu jde a určitě nejde o blaho národa lidí, lid je krmený zveličenou pandemií a evidentně někteří již mají "vymyté mozky"...

@matire jestli nerozumíš psanému textu, tak to není bohužel můj problém...v dalších následných příspěvcích si myslím, že jsem odpověděla dostatečně...co se týče zodpovědností, ano, zákonní zástupci jsou též zodpovědní, ale nejsou jediní, z daní platíme školy i učitele, takže bych uvítala, aby začali dělat co mají, ne to házeli jen na rodiče a hlavně ne, že některé školy a učitele se k tomu stavějí zády, mezi těmi školami jsou bohužel stále propastné rozdíly a to je špatně, takto žádná distanční výuka plošně dlouhodobě ani fungovat nemůže a to tom je. Že ten problém někdo nechce vidět komplexně, tak to jaksi taky moc není na diskuzi. Vám to funguje, tak to neřešíš a že to můžou řešit nešťastní rodiče z vedlejší školy, je ti putna. No taky určitý názor, hlavně ať se mám dobře já a na ostatní z vysoka...takové "sobečky" mám nejradši.

werumka
11. lis 2020

@kamino Mně to tedy ze strany lidovců spíš přišlo jako takový pokus o vyburcování vlády. Pohrozit něčím zásadním, aby pak bylo kam couvat 😀

werumka
11. lis 2020

@marcicek84 Jenže jak my máme řešit problematické školy? Tohle si musí řešit rodiče sami se zřizovatelem. Holky se snažily poukázat na to, že distančka není problém jako celek. Problém představují některé školy. Samotný princip výuky není nastavený špatně. Ostatně některé děti se doma učí celý první stupeň. Učí je různé maminky po skupinkách.

hojda
11. lis 2020

@marcicek84 Bohužel si z daní neplatíme jen ty učitele, ale taky pindalky na internetu, takže začni dělat to co máš, nejdřív ty😉 a pak teprve někomu můžeš radit.

marcicek84
11. lis 2020

@werumka poukázala jsem na to, že když si někteří stěžují, že to stejně nikam moc nedotáhli, protože forma distanční výuka není nikde pevně ukotvena co se povinností týče, jedině co je tam alibisticky ukotveno, že je povinná, tedy jsou opravdu školy, kdy se jen posílat čísla stran a úkol a o online výuka téměř žádná, systémově to problém tedy je...každopádně jde o nějakou diskuzi a názor a za mě je ten systém docela nedotažený, je hodně postavený jen na doporučeních a tudíž si můžeme stěžovat na lampárně...
@hojda jsi vtipná a zase vedle...tak třeba příště, detektiv z tebe opravdu nebude.... 🙈🙉🙊

llluckaaa
11. lis 2020

Tak o distanční výuce bych mohla napsat už docela dost historek, některé jsou úsměvné a některé k nasrání. Obzvlášť výživná je výuka prvňáka. Štve mě, že se kvalita výuky v různých školách liší. Že byla daná povinnost distančně vyučovat, ale každý učitel to může pojmout tak, jak uzná za vhodné. Ano, můžeme to řešit s učiteli, můžeme se pokusit řešit do s vedením školy, ale každý rodič má požadavky jiné, takže asi těžko mohou vyhovět všem stejně. Jak se distančně vzdělávat učíme my, tak se to za pochodu učí i učitelé.
Vstupování rodičů do výuky je v první třídě furt. Učitelka dá dětem dotaz, odpoví rodiče, nebo to dítěti diktují, což je slyšet při zapnutých mikrofonech. Už se i stalo, že se tam nějaký rodič rodič rozčilovat, kolik se na hodinu připojilo dětí a proč nejsou v jiné skupině a lezou do té jejich, a to dost nepříjemným způsobem. Učitelka to nekomentovala, sama vydala pokyny, ať se přihlásíme tam, kde nám to vyhovuje víc. Tím, že se dost měnil čas výuky, je to docela problém synchronizovat s různými poradami a vůbec HO. Takže po ní vystartovala jiná maminka, že pracuje z domu a na další hodinu už měla něco naplánováno (učitelka na gymplu, takže tam asi měla už dlouho naplánovanou výuku). Hm, super, tak už se rodiče při on-line výuce před dětmi i hádají.
Mám 3 děti na dvou různých základkách. Počítač nám nenabídla ani jedna. Zadání do vyučování se zadává a odevzdává několika různými způsoby. Už se dělají úkoly i do výchov. Výuka prvňáka místo jedné hodiny denně při klasické výuce zabere asi 3 hodiny denně. Výuka dalších dětí asi na jednoho další minimálně hodinu denně. Do toho jedeme oba HO. Ano, souhlasím, nemuseli jsme si dělat tolik dětí, ale nějak nás nenapadlo, že se z povinné výuky ve škole stane povinná domácí výuka na x měsíců. Nejhorší na tom je, že je vše na neurčito. Ano, můžeme mít Očr, můžeme hodit za hlavu rozdělané věci v práci, můžeme všechnu práci přehodit na nasrané kolegy, můžeme se nechat po návratu vyhodit (znáte to: Nejslabší, máte padáka!).
A to není nic proti učitelům, vůbec. Naopak je spíš obdivuji, že se tak rychle přizpůsobili a snaží se nám vyjít vstříc.
Ani jednomu dítěti se distanční výuka nelíbí. Všechny chtějí zpět do školy (resp. prvňák nechce školu vůbec žádnou a nechce ani moc spolupracovat). V září to bylo ve škole v pohodě, tam měla za odměnu odpolední hraní a kroužky s kamarády v družině. Teď tvrdne doma.

marulu
11. lis 2020

@marcicek84 ja na ničem nejedu, spíš je smutné že stále tolik lidí (I těch ve vedoucích rolích) nechápou, ze jedinou cestou k úspěchu je testovat, trasovat, karantenovat....+3 R 😀

marcicek84
11. lis 2020

@marulu odmítám nechat testovat zbytečně děti, to už můžeme za chvíli můžeme mít v ČR ty práva pošlapané stejným způsobem, jak to mají Slováci...trasovat a testovat jen tam, kde je to nutné a indikovaní rizikovostí kontaktu...

marcicek84
11. lis 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-1-a-... hele, tak děti do škol už 18.11. jsem zvědavá co z nich vypadne na tiskovce...to by byl návrat po 5 týdnech...že by konečně někoho osvítilo??? 😉

werumka
11. lis 2020

@marcicek84 Jasný, to, že nejsou přesně daná pravidla je fakt. To chápu.

hojda
11. lis 2020

@marcicek84 Není třeba být detektiv, stačí co tu o sobě píšeš sama a z toho už si člověk udělá celkem přesný obrázek.

werumka
11. lis 2020

@llluckaaa Ach jej, to máte tedy "veselý". Musím říct, že jestli něco umí fakt spolehlivě zkomplikovat práci, tak je to zpruzený dítě 😀 Kolik online hodin máte u prvňáka?

jelenice_zavodnice
11. lis 2020

Holky, jsou lide, pro ktere zadna pandemie neexistuje, nema to cenu. Na SR je treba momentalne situace takova, ze porad chodi do skoly prvni stupen a tim funguje i vetsina materskych skol v normalnim rezimu, protoze personal nemusi byt doma s mladsimi detmi. Sice ve skolach rousky, rozestupy a dezinfekce ale chodi. Krome toho, jsou otevrene restaurace i obchody. Za cenu celoplosneho kontroverzniho testovani a kontrol pohybu. Jelikoz mam polovinu rodiny na SR, tak vim, jak to tam je. Dve domacnosti jsou momentalne nakazene a v karantene. Obe maji puvod ve skole, nezavisle na sobe. Co je ale trochu prekvapive, vsichni nakazeni ve vsech vekovych hranicich jsou s priznaky. Nikdo z tech pozitivnich neni bezpriznakovy, jak se porad rika, ze vetsina nakazenych je pry bezpriznakova. Z toho momentalne usuzuji, ze pokud se v CR otevrou skoly, tak to tady klesat nebude. A take se obavam, ze otevrenim skol se zacne lobovat i za jine oblasti, rozvolneni bude rychle, nadseni velke a pak znova vsechno natvrdo zavrit. V jinych evropskych zemich to neni take o nic lepsi ale v mnohych alespon ty skoly funguji za cenu jinych omezeni.

llluckaaa
11. lis 2020

@werumka Víš co, ono je na tom hlavně blbý, že ta výuka není úplně zajetá a nevíme, kdy skončí. Nějakou dobu jelo asi jakési provizorní řešení, a teď to vylaďují. Však nám slibovali, že 2.11. půjdou zpět do školy. Prvňačka má tento týden jednu on-line hodinu denně a myslím, že je to pro všechny tak akorát 😀 Naštěstí už je to i každý den ve stejnou dobu, takže zajíždíme pravidelný režim. Na hodině učitelka řekne, co se má dodělat s rodiči do příště, označí si úkoly, vysvětlí pracovní listy navíc, které pak vypracované odevzdáváme ve škole a bereme si nové na další týden. Ještě minulý týden se musely 2 učitelky dělit o jeden počítač, prý, takže jsme měli jen 2 on-line hodiny týdně. To byla teprve pakárna, když k tomu byl list výuky na celý týden a nevěděli jsme, co z toho máme dělat samostatně a co budou dělat ve škole. On-line hodiny jsou povinné, takže se z nich případně musíme omlouvat, když se nemůžeme zúčastnit.
Nechtěla jsem si stěžovat, jak těžké to máme, protože si myslím, že plno lidí je v mnohem horší situaci než my. Jen jsem prostě chtěla ukázat, že ta distanční výuka nefunguje dobře. Zatím. A neviním z toho učitele. Spíš nekoncepčnost shora.
No nic, konec obědové pauzy, jdu zase tvořit hodnoty do práce 😉

hojda
11. lis 2020

Už říkají podmínky pro ty první a druhé třídy. Mimo jiné větrání i během výuky.

ilonne
11. lis 2020

Tak a teď začne "drzkovani" - proč musí mít děti během výuky roušky...

hojda
11. lis 2020

@ilonne Taky bylo řečeno, že tu epidemii jsme brzdili zavřenými školami, takže teď musíme přidat právě mimo ty školy.

marcicek84
11. lis 2020

@ilonne - 😂😂😂 no s těmi rouškami u prvňáků a druháků to opravdu nedali, to je alibismus a hodně bych se divila, kdyby s tím rodiče těch dětí souhlasili...
Mmch nelze z povinné docházky dítě vyloučit, ani pokud roušku nemá, takže stačí tam dítě poslat bez roušky a trvat na svém, každopádně, když roušky, tak tu roušku asi budeš celý den nosit i ty...roušky na první stupni jsou mimo veškerá doporučení WHO...

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 No to se pleteš, domů dítě sice nikdo nepošleš, ale dáme mu roušku, které máme ve škole. Jednorázovky.

marcicek84
11. lis 2020

@ilonne a co budeš dělat, když ti ty děti začnou omdlívat, nebo to budou stahovat pod nos? napsala bych zákaz řediteli školy a bohužel nezmůžete nic, pleteš se ty a velmi...

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 Ale, ale pořád budes dělat, že něčemu rozumíš, i když to tak není....
Tobě se prostě nezavdeci ničím. Pustili děti do školy a podle tebe je to zase špatně.

bigbig
11. lis 2020

@marcicek84 Děti omdlívat nebudou. Často jsi tady argumentovala ostatními zeměmi kde jsou školy otevřené, tak určitě víš, že i tam jsou roušky po celou dobu výuky a není s tím žádný problém.

meesha
11. lis 2020

@marcicek84 juuu, tys mi to nandala 🤣 hele, asi si me s nekym pletes, co mas furt s tema plechackama? Nebo to je zase nejaka tvoje naucena fraze? 🤣 a nebo...,je to nedejboze vtip 🤔

puhelin
11. lis 2020

Prvnaci a druhaci vetsinou mohou byt cely den v jednom izolovanem kolektivu, takze by klidne ve skole byt mohli. Stejne jako jsou skolkove deti.

marcicek84
11. lis 2020

@bigbig alibismus hadra, jak jsem psala roušky na I.stupni jsou mimo veškerá doporučení WHO, nevidím rozdíl tříd ve školce a nebo jednoho kolektivu v první a druhé třídě, no já doufám, že se rodiče, kterých se to týká, ozvou a dost hlasitě...

@ilonne myslím, že i ty moc dobré víš, že ty roušky a hygiena těch malých dětí je utopie a myslím, že si myslíš, že máš větší kompetence než tomu tak je ve skutečnosti, nemůžeš dělat nic s čím nesouhlasí zákonný zástupce dítěte, i předtím chodily některé děti do škol bez roušek a ředitelé s tím nic nezmohli, byť bylo nařízení, takže si to přeber jak chceš 🙂

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 pleteš se, jednou je to nařízení a ty nejsi oprávněná řediteli školy něco rozkazovat nebo zakazovat. Ředitel školy ani učitel není tvůj podřízený ani poskok...

marcicek84
11. lis 2020

@puhelin taktéž nerozumím tomu, proč někdo má zájem ničit život malým dětem ve školách, hlavně, když se učí písmenka, tak přes tu roušku bude všem určitě velmi dobře rozumět, je to dle mého fraška...nic jiného...děti se do školy mají vrátit, ale v normálním režimu...

gramar
11. lis 2020

S rouškou nebo ne, já oslavuji že alespoň jedno ze tří dětí může do školy, protože úroveň distanční výuky je dost mizerná, děti doma sedí u telefonu, půlku neslyší, druhou půlku proflákají v letargii a když se jich zeptám co mají za domácí úkol (což je posledních pár týdnů asi největší paradox, nosit si domácí úkoly z obýváku :D ) tak ani nevědí co je za roční období, natož co mají za úkol... Já je k pozornosti u telefonu prostě neumím donutit, asi má chyba ale ještě jsem nepřišla na to jak to změnit, já lítám jak hadr na koštěti a řeším výpadky kde čeho (zvuk, mikrofon, internet atp.) a jsem opravdu ráda že alespoň u jednoho to nebude třeba.
K tomu omdlévání, kdyby byl červen a vedro jak prase, tak ano děti by to asi dávali podstatně hůř a do školy bych je v takovém případě pravděpodobně neposlala, ale je listopad, bude nutné pořádně větrat a vzduch ve třídách bude, takže z toho obavu opravdu nemám.
Jdu vyžehlit roláky, doplnit roušky a modlit se k 18. listopadu 🙂

marulu
11. lis 2020

@marcicek84 testovat dítě nenecháš, rousky se ti nezdají...pritom se tě to vubec netýká. Hlavně, že tu nadavas do sobcu @kamino, že nemyslí na jiné, kteří mají špatnou distancni výuku. Trošku si to porovnej, ty své názory 😃.

marcicek84
11. lis 2020

@ilonne bohužel nemáš pravdu, spory řeší ministerstvo a to pak napíše, že se nesmí žáci řediteli nutit, už jsem to rozhodnutí viděla, žádný učitel nemá rodičovská práva, takže nepřekračuj své pravomoci...takže zatlač slzu a uvidíš jak to bude 18.11. kolik rodičů tam kolik dětí pošle v rouškách a co do té doby bude, třeba se zase zvedne plošná vlna nevole...

Strana