icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
11. lis 2020

@werumka spíš bych napsala, že nejsou všechny děti stejné 😉 jinak je to v tom mém příspěvku výše 🙂 a též nesouhlasím s tím, že jsme v nejhorším, pokud bude pokles pokračovat už to ty nárusty nebudou 18.11. takové, např. též bych se na to dívala jinak, kdyby ty roušky na prvním stupni byly záležitostí prvních 14 dní, když taky někdo zmiňoval, že by chtěl ty antigenní testy...ale nic takového jsem bohužel nezaznamenala...bohužel co jsem se bavila s kamarádkama, některé jsou tak zoufalé z tragické distanční výuky, že už nemají sílu a děti do škol pošlou, ale poučeny, že roušky pod nosem, no i tak to jde řešit...jedna dokonce vymýšlí roušku se skrytým průduchy pro vzduch 😂

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 Každopádně na rozdíl od tebe znám realitu, tak vím, o čem mluvím. Pokud vím, ty se ve školství ani nepohybuješ....

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 Jistě - roušky pod nosem, skryté průduchy, roušky ze záclon. Přesně tyhle blbosti nás dostaly tam , kde jsme se ocitli.....Takže mohou pokračovat a starší děti pak mohou i nadále zůstávat doma, protože 1. ani 2. už doma nezůstanou ani za té nejhorší situace....Místo aby byli všichni rádi, že se tyto děti mohou vrátit do škol, tak zase budou vymýšlet, jak obejít hygienická nařízení.

marcicek84
11. lis 2020

@ilonne hoď se do klidu, je to rozhodnutí každého rodiče, do toho kecat nikomu nehodlám, stejně obě dobře víme, že u tak malých dětí v první a druhé třídě to je bezpředmětné... 🙂 jo a vytáhni radši ten respirátor 😉

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 Já si ho s dovolením ještě nechám uloženy, nemám ani 1. ani 2....

ilonne
11. lis 2020

@marcicek84 A není to rozhodnutí každého rodiče, je to nařízení a nařízení je proto, aby se dodržovali, ne porusovalo.

marcicek84
11. lis 2020

@ilonne to nikoho ale už dávno nezajímá, někteří chodí na červenou, jiní krátí daně, nedaní co mají a taky to jsou nařízení či zákony a nikomu to nevadí... takže asi to je každého volba 🙂

gramar
11. lis 2020

@marcicek84 Ale přeci to že to dělají jiní neznamená, že to mají dělat všichni a nebo že je to správné... Já se považuji spíše za buřiče a odpůrce, ale i to chce určitou brzdu a hranici, takže jsem opravdu ráda že alespoň jedno dítě se může do školy vrátit, ač s rouškou... Pokud nebudu chtít aby dítě sedělo ve škole s rouškou na tlamě, tak (si koupím provaz, nejdu větev) ho nechám doma a pojedu dále online výuku, která připomíná sledování pořadu o kytičkách a motýlech (rozuměj sex) v deváté třídě, případně pokud nebudu chtít aby dítě mělo roušku osm hodin, tak si to nějak zařídím a bezprostředně po vyučování jej vyzvednu, aby nemuselo do družiny... Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod...
@ilonne Ten klip je úžasný a už dlouho jsem se takto nezasmála u věci která je vlastně k pláči, děkuji za zlepšení večera 🙂

marketa11112
11. lis 2020

deti se adaptuji na cokoli. resi se tu kraviny. deti jsou jako houba a vsadim se, ze po par dnech si rousky ani nevsimnou a je jim uplne fuk, ze ji musi nosit. proste si zvyknou. jen dospeli porad resi hovadiny.
me trilete a petilete dite nema problem, na rouskou s obrazkama se dokonce tesi, vybiraji obrazky. skolni deti uz mozna budou resit, kdo ma ,,frajerstejsi,, rousku )).

marketa11112
11. lis 2020

jinak ma zkusenost - v rousce, te uz tedy v respiratoru, travim nekolik hodin denne. a krom trosku vysusene sliznice, nic. pusu mazu jelenim lojem. dycham fakt uplne normalne a to i pri vetsi fyzicke namaze. proste prehnane reakce. a ano, mam radeji holou hubu, kazdopadne prezit se to da. nesmysly o pridusenych lidech jsou opravdu vtipne.

marcicek84
11. lis 2020

@gramar to jdem tim rict nechtela,chtela jsrm rict to,ze nikdo neni bez viny,ze nikdy nic neporusil,takze hazet na druhe kameny je fist mimo,kazdy by si mel hledet sveho...nekdo dokonce postavil capi hnizdo z nepravem ziskane dotace,nekdo si chodi popijet bez rousek do zavrenych hospod a pak to ve vysledku narazi nasim nejmensim detem na usta,alibismus...

meesha
11. lis 2020

@marcicek84 tve myslenkove pochody jsou vskutku zajimave ... 🤔

gramar
12. lis 2020

@marcicek84 nezpůsobilost a naprosté selhání vlády v tomto směru (i jiných směrech, prostě je nemám ráda...) ani za mák nepopírám a souhlasím s tím že je to celé tragikomedie. Na druhou stranu dokážu pochopit strach a potřebu ochránit lidí kolem sebe. I učitel má rodinu, nebo nemá pevné zdraví, stejně tak spolužáci... A po zhodnocení pro a proti je pro mě dítě lepší, i za cenu roušky jít do školy.
Pokud jde o otázku zda s tím jsem úplně v pohodě, tak ne, nejsem a celé to je dokonalá fraška (ne jen školy s rouškou...). Ale stejně jako v životě, pokud je toto "oběť" pro návrat k normálu, tak budiž a nějakou dobu jsem ochotna to akceptovat, ale uznávám že má hranice tolerance jde taky postupně do háje, protože to nemá jasná pravidla a vize těch lepších zítřků, pro které tuto oběť postupujeme a bohužel s ohledem na vedení státu začínám mít dojem že místo světla na konci tunelu, nás všechny čeká akorát nepěkná propast....

marcicek84
12. lis 2020

@gramar ja jsem asi trochu opacneho nazoru,je na nas,jake hranice tomu urcime...
Pro me jako rodice by rouska byla u tak maleho ditete naprosto mimo,to co oni delaji je systematicke a psychogicke utahovani sroubu,rousky na prvnim stupni by v zari neprosly,tak skoly zavreli a ted je otevrou,ale za silenych podminek,vedi,ze po 5 tydnech musi pracujici rodice do prace a neni prostor na vzpouru.To je ten hnus,sytematicky zkouseji kolik toho jeste vydrzime a je videt,ze rodice jsou tak zoufali,ze akcepruji cokoli,misto aby se semkli a zacali se branit.Ja douhlasim s navratem deti do skol,ale bez rousek,pokud k tomu bylo zapotebi tyden navic,mohlo se pockat,nevidim v tom smyslu,jak asi ochrani rouska dite,ktere s ni neumi poradne hygienicky zachazet,nasazovat ji i sundavat?Tohle uhlida ucitelka i o prestavce u vsech deti vc.desinfekce rukou?Ucitele dostali k dispozici zdarma nespiratory,proc je nechteji nosit,proc nemaji za katedrou plexisklo jako prodavacky,to uz meli mit od zari a neni nic....vzdyt ty plexi mohly byt i u lavic....proc trapime deti v rouskach,ktere jim zpusobi hodne problemu,nejen zdravitnich?Delaji vse pro to,aby se to co nejvic lidem zhnusilo a nechali sebe nebo sve deti oockovat,budou tak dlouho buzerovat neockovane,az ti nic jineho nezbude a nejvic muzou buzerovat nase deti ve skolach,opravdu tam sedi nejaky psychopat....svetlo na konci tunelu neni,nedavaji to,nejsou schopni nic resit tak,kdyby tu byl vir nekolik let,to by na ty plexi stejne doslo...

gramar
12. lis 2020

@marcicek84 Netvrdím že nejsou lepší řešení, jsou a není jich málo, to je fakt, na druhou stranu bandu neschopných, nadutých pitomců jsme tam většinově poslali a teď sklízíme pouze plody... A to že to oni nevyřeší a s nimi světlo nebude je jasné nejpozději od začátku dubna... Věřím v rozumnost škol, tak jak byli některé schopné se připravit na distanční výuku, tak budou některé schopné se přizpůsobit i dané situaci a do budoucna jí řešit jiným způsobem, protože ten vir prostě nezmizí ani s létem, ani s vánocemi... Teď určití lidé těží z toho že o tom stále mnoho nevíme a díky tomu převažuje strach, až to začne být dlouhé lidi začnou cukat otěžemi, jen náš národ je trochu zabrzděný takže to ještě chvíli potrvá, ale už se to děje...
Ale konkrétně k nástupu do školy a rouškám, teď je to takto, má to být za týden a to se mnoho nevymyslí, je zbytečné nadávat škole/učitelům i oni jsou z toho v háji. Ale nebudu vlastní dítě používat jako rukojmí, dost na tom že to dělá stát, takže ano nastoupí, ano bude mít roušku ale ne, neznamená to že si nepojedu svůj odboj na to abych se alespoň nepokusila udělat něco co by bylo lepší ale ne za cenu toho že dítěti zakážu jít do školy když se tam těší víc jak na vánoce...
V celku pravidelně se snažím komunikovat s úřady, píšu a volám na ministerstva i na lokální politické skupenství a snažím se alespoň ze své pozice něco ovlivnit a změnit a vím že pokud to bude válka s větrem, tak budu zase ta první co bude někde protestovat a sepisovat petice, ale on ten odboj chce taky hlavu a patu ne jen řvát jak protržená, protože pak bych nebyla o moc lepší než ta banda diletantů ;)

marcicek84
12. lis 2020

@gramar já jsem tam ty, kteří tam sedí bohudík nevolila a doufám, že to je jejich poslední volební období a další volby jim to všichni spočítají, protože je to celkově ostuda jak to dělají, jaké jsou jejich skandály, co lidem nařizují a sami z toho mají srandu...
Bohužel si myslím, že bez toho "řvaní" se to už v této fázi neobejde a řvát by se mělo z plných plic, protože jinak utáhnou zas a zas...Ano doufám, že do jara toho
budou mít dost jak děti, tak rodiče a že už se něco stane, ale myslím že to dopadne tak, že bude vakcína, které bude nepovinně vnucena lidem (nic jiného jim nezbude, aby mohli buď oni nebo jejich děti normálně žít - potřebují 50-60 procent populace proočkované). Takže nebudeme počítat oběti viru, ale ty oběti budou oběti vakcíny příp. i dlouhodobé následky vakcíny, skvělé řešení...
V Německu řekli lidem, pokud se nenechá 80 procent národa oočkovat opatření neuvolníme a budou platit dál, takže tam už začínají lidi vydírat.

gramar
12. lis 2020

@marcicek84 já je taky nevolila, ale demokraticky vyhráli "většinou" hlasů a jsou tam a jak vidíš i u krajských voleb to nevypadalo jako že jim to někdo sečte. A ne řvaní smysl nemá, konstruktivní hovor, návrhy a jistá občanská "neposlušnost" mají své místo, to bezpochyby, ale agrese, řvaní a bitky na náměstí, případně Čechy tolik oblíbené nadávání v hospodě nikdy nic nevyřešili a není to směr a budoucnost kterou bych pro své děti chtěla. Každý máme možnost něco udělat, případně se i dát na politickou scénu a změnit to, jenže jak vidíš tak sto lidí, sto chutí a vždy bude skupina které se něco nebude zamlouvat...
A k očkování, nemám v plánu jít v první linii na očkování a nepůjdu ani v druhé, třetí atd. pokud to bude znamenat že za to budu perzekuována i s rodinnou, což zavání léty před rokem 89, tak se k tomu postavím dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, třeba si založím odnož amišů, nebo tak něco. Ale dokud nebudu mít dost informací a osobní jistotu že je to správné, tak mají smůlu...

puhelin
12. lis 2020

@marcicek84 Blby je, ze pokud po nich prijde nekdo z opozice, zdedi zadluzenou zemi, rozkradenou, rozjednane podvodne ksefty. No proste v prusvihu. Kdo by se do toho hrnul? At si to vsechno zodpovi a vyhrabou nas z toho prusvihu sami a ne aby pak oni pristi volebni obdobi z opozice kriceli, jak za nich u vlady vsem davali a tihle nedavaji (mysleno, ze uz nebude z ceho davat a zacalo by se setrit).

marcicek84
12. lis 2020

@puhelin oni nás z toho nevyhrabou, to je jasné...a že se bude muset šetřit a přestat rozdávat je snad taky všem jasné...vlastně ne, voliči ANO se chtějí mít pořád dobře i za cenu, že dluhy předají svým dětem...No bude to ještě s naší zemí velmi zajímavé a nemyslím si, že to bude příjemné...

gramar
12. lis 2020

@puhelin klasický vývoj porevolučního dění, jedni rozhazují a tlučou se do prsou, druzí si to odskáčou a musí škrtat a tak stále dokola... Někde jsem četla teorii o tom, že Babiš by měl další volby vyhrát za trest a něco na tom bude, ale obávám se že on je takovej had že by se z toho vykroutil a po dalších čtyřech letech už bychom byli totálně v loji :D

ilonne
12. lis 2020

@marcicek84 Nevím, kde jsi přišla na to, že nechceme nosit respirátory. Když nám to nařídí, tak je samozřejmě nosit budeme. Ale nařízení vlády není o tom "buď budou děti nosit roušky nebo učitelé respirátory". Každopádně mně by se také více líbily plexiskla, nebo jarní německý model, kde byl jasně vyznačený odstup. Jenže jak vidíš to nikoho nenapadlo - patrně s tím budou souviset i finance.

marcicek84
12. lis 2020

@ilonne no jako ty plexi mi prijdou asi jako nejlepsi napad co se tyce nejakeho dlouhodobejsiho reseni a nemyslim si,ze by to bylo az tak drahe,ted vybavuji skoky technikou,tak snad jim to dojde a do pristiho roku udelaji treba tohle,pokud by to melo pokracovat,nemyslim si,ze ty rousky jsou pro ty deti dlouhodobe v poradku...přijde mi, že se hledají jen taková řešení které tu společnost ještě více rozdělí, mozna kdyby se hledalo takove reseni, ktere ji spoji, tak by to bylo nejefektivnejsi, ale kde neni vule...

puhelin
12. lis 2020

@marcicek84 To by musely deti sedet celou dobu u stolu a jinam se nevydavat. Jinak to chranit nebude.

marcicek84
12. lis 2020

@puhelin ale při výuce by to bylo dostatečné, na ten pohyb by si tu roušky daly, ale neměly by to tím pádem celá den v kuse na sobě, pro mě je to řešení stále akceptovatelnější než jak to vymysleli teď....tak snad jim to aspoň na příští rok dojde...

marcicek84
12. lis 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zpet-... ha ha ha, takže zase jsme premianti, nevím zda se smát nebo brečet (smíchem) 😂

puhelin
12. lis 2020

@marcicek84 To by muselo byt zarucene, ze s tou rouskou spravne zachazeji, po sundani si vydezinfikuji ruce atd. Urcite je ale cokoliv lepsiho nez cele vyucovani v rouskach.

marcicek84
12. lis 2020

@puhelin tak teď s tím celodenním zacházením nebude o moc lepší...nejlepší by to bylo bez roušek samozřejmě...ale pokud to musí být, jsem pro to hledat takové řešení, které bude trochu normální a schůdné pro všechny zúčastněné a to se bohužel neděje, debata nulová, nařizují a nařizují a bez jasného plánu...nemyslím si, že to je dobře...

puhelin
12. lis 2020

@marcicek84 No, je to nedomyslene. Jestli tam ty deti budou par hodin denne, kdo je pak pihlida, kdyz rodice musi byt v praci? Polovicni reseni.

autor
12. lis 2020

Prý premianti... Nemám slov

marketka_m
12. lis 2020

premiantiiii!!!!!! to jr v prd.... hraji si s nama..jednou hruza,po druhe premianti..pecka..lidi v obchodech bez rozestupu,bez rousek..neverim ze omezeni tomu pomohly.

sticker
Strana