icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
17. lis 2020

@hojda 😂😂😂 no už s tím minule vyhrožovali, že to smažou 😂😂😂
@hany84 no já už určo novou diskuzi zakládat nebudu 🙈😅 ale ono se podobná diskuze určo najde a tam se rozvíří vody 😅

marcicek84
17. lis 2020

@hojda radeji si z toto vycpi ty site rousky,museji mit 16 vrstev aby to k necemu bylo🙈🙉🙊

werumka
17. lis 2020

@marcicek84 Kde je to o těch rouškách?

marcicek84
17. lis 2020

@werumka koukni na narizeni vlady,ktere ti rika,ze riziko z 17,4 procent snizuje na 3 procenta jen rouska chirurgicka N95.
Abys mela stejny efekt tak musi mit domaci latkova 12-16 vrstev,tak si spocitej jak ti snizi riziko jen ta dvoujvrstva latkova...budes dost v soku...

werumka
17. lis 2020

@marcicek84 Já nenosim látkové, takže tohle jde mimo mně. Narizeni vlády- kde prosím? Já četla pouze usnesení z 16.11. Díky.

werumka
17. lis 2020

@marcicek84 už mám 🙂

meesha
17. lis 2020

@marcicek84 rouska neni znacena jako n95, to je znaceni respiratoru, ne?

Dame si zase opacko, ju? Pouzivani rousek snizuje mimo jine virovou naloz. Dulezite! Mensi virova naloz, mene tezkych pripadu. Mensi zatizeni zdravotniku a pohrebnich sluzeb. (Mimochodem, ze sis nevsimla, ze ty tebou hledane mrazaky mate u vas v ostrave? 🤷🏾‍♂️)
Efektivita vysledna se rapidne zveda, pokud maji rousku oba a dodrzuji distance. Jednoducha pravidla, jednoducha fyzika.

werumka
17. lis 2020

@meesha To psal Blatny, zkouška pozornosti čtenáře, psal obecně o "maskách" a k tomu napsal N95 a chirurgická 😀

meesha
17. lis 2020

@werumka ba, ba, vidim 🙂 je to tam taky jakesi pomotane dohromady

werumka
17. lis 2020

@meesha Ale te 12-16 vrstve látkové jsem se zasmála, jestli se neseknul o desítky, tak pak by bylo možná jednodušší se rovnou nechat zadusit polštářem 😄 každopádně chápu, že to má za cíl snížit rozptyl kapének, které se produkují v uzavřeném prostoru, kde nejde dodržet dva metry.

meesha
17. lis 2020

@werumka polstarem 🤣🤣🤣

Je to cele nejake zmatene, ta ucinnost byla kolem 60%, pokud se pouzije kvalitni husta bavlna. Mluvim tedy o smeru od nositele. Jestli chtel tema vrstvama simulovat respirator jako ochranu pro nositele? Nejak jsem to nepochopila

marketa11112
17. lis 2020

@meesha kde prosím najdu ten článek? Dekuji

werumka
17. lis 2020

@meesha Kouknu se zítra na ty odkazy, ten text na mě působil trochu jak povidani náčelníka Xixao o tom, jak vznikla voda 😀 teď už jdu spát. Dobrou 😊

meesha
17. lis 2020

@werumka neni to preklep, v tom Lancetu/origo je multilayer (12-16 layer) cotton mask. Co to sakra muze byt. Pisou o tom jako o normalni veci.

meesha
17. lis 2020

Ta normalni vec byla tedy jen zminena v te studii, hypoteticky, ze by to odpovidalo tomu respiratoru. Ve vysledku 2-3 jsou taky fajn 🙂 https://www.minnpost.com/second-opinion/2020/07...

meesha
17. lis 2020

A do tretice, tady to mas @marcicek84 shrnuto od samotne cdc, vcetne toho, jak velke castice co filtruje, kde prispiva elektrostaticky naboj atd atd atd, tak hezke pocteni preju

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/more/...

marcicek84
18. lis 2020

@meesha 🤣🤣🤣 zopakuj si to radeji sama,v tom oduvodneni narizeni to je napsano spravne,nic pomotaneho tam neni,u oduvodneni nelze lhat,dalo by se to zase napadnout,neseknul se,latkove rousky ti riziko nakazy temer nesnizi...oznaceni chirurgicke rousky maji nektere skutecne oznaceni N95,to neni respirator...proste s nami celou dobu kyvali...zase neveris,ani ted to mate cerne na bilem...co mam na to rict,nechali jste se zblbnout a ted tomu nemuzes uverit...
protoze to neni ucinne,tak pak to hraji na kapenky,ale ty tim stejne dost proletavaji,takze tak,ale klidne si ty hadry na hube noste...pomalu dalsi vec co vyplouva na povrch a nekteri mate stale klapky na ocich...

marcicek84
18. lis 2020

@werumka je to opavdu rouska 12-16 vrstva,vim o tom pomerne dlouho,proc asi jsem odpurcem tech rousek...a je jasne,ze v takove rousce by se clovek musel zadusit a to si vem,ze jsou povolene i jen satky i saly...
Meesha to nemuze ztravit,rozpada se ji jeji covidovidovy svet...pak je otazkou komu ty lzi poslouzily a cemu jeste poslouzi...
Snad se lide probudi vcas..

marcicek84
18. lis 2020

@meesha jo a jeste poznamecka,jestli je N95 myslen respirator (ale videla jsem to ozbaceni i u jednorazovych rousek)tak je to jeste horsi,protoze i ta chirurgicka rouska ti je pak na nic...a to rikam celou dobu,ze to je na prd...
mmch,my tu zadne mrazaky namame,mame situaci druhou nejlepsi,hned po Praze...

marcicek84
18. lis 2020

@meesha a jeste do tretice velikost kapenek se pohybuje od 0,1 mikrometru až po 1000 mikrometrů,tedy jestli v oduvodneni nekdo pouziva to o ochrane pred kapenkami az od velikosti 10 a jeste pouziva slova jako muze snizit nikoli,ze to snizuje riziko,tak je to nepodlozeny blaf...ja nevim rousky maji spise placebo efekt,proto tem zakum ve skolach je toto utrpne noseni po celou dovu vyucivani mimo v tom odstavci o zacich se pise o jinych respiracnich nemocech nakonec...je to ubohe a je mi lito vsech,kteri veri nesmyslnym narizenim...

meesha
18. lis 2020

@marcicek84 nerozumis psanemu textu, nerozumus tem studiim. Zij si ve svem bludu a uzij si ho. Cus

meesha
18. lis 2020

@marcicek84 jeste bych mohla neco “radostne vykriknout”, ale slusnost mi to nedovoli 🤣

hojda
18. lis 2020

@marcicek84 Tak vidíš, že neumíš číst 🙏a ještě si to dočti do konce, abys to pochopila celé😘.

hojda
18. lis 2020

@marcicek84 Vím o tom dlouho, ale teprve včera jsem si přečetla, že to nejsou procenta😂. Do látkových roušek jsme používali filtr.

meesha
18. lis 2020

@marcicek84 chces fotecky?
Jak je libo 🙂 https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/krematorium...

Zustanou vam tam kvuli naslednym opravam az do brezna. Muzes se zajet mrknout. U vas-mysleno ma severu, nemyslela jsem primo tve mesto

hojda
18. lis 2020

@meesha V TV jsem zaslechla, že na Ostravu připadá 10% ze všech zemřelých na Covid.

meesha
18. lis 2020

@hojda to je dost. Sef toho krematoria rikal nekde i kolik z toho denniho prijmu je primo koronacu, je to smutny kdyz si vezmu, ze ti lide se s nimi ani nemuzou “normalne” rozloucit. Ani pred, ani po smrti. Musi to byt zoufale. Ale pohoda, neee, nebudeme lid deprimovat :/

marcicek84
18. lis 2020

@meesha rozumím, to spíš ty chceš věřit na zázračné roušky, které zázračné bohužel nejsou, takže si ve svém bludu žij dále ty a nejlíp si ber 12-16 vrstvou roušku...Každopádně Flegr tady říkal, že mražáky budou v celé ČR běžnou věcí, ty vytahuješ jeden případ, navíc tady to je vlivem, že se to dostalo hlavně do několika soc. zařízení kde to fakt pokosilo dost hodně starých lidí, s tím prostě nic dělat nejde, Ostrava je na tom hned v závěsu za Prahou, co se týče počtu případů na 100 tis. takže zase drááááma...nakonec jestli to je ještě kvůli nějakým následným opravám, jak uvádíš, tak to je úplně zbytečný příklad...
@hojda ty procenta si musíš umět propočítat, víš zlatíčko 🙂 A že z jednoho přepisu děláš drama, když se nemáš čeho chytit, tak to je takové dost chabé i na tebe...
Nakonec dámy jsme po 5000 případu denně, v prosinci přijde rozvolnění škol, obchodů a služeb, je třeba se tím zase psychicky vyrovnat...

Strana