Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Uz zacinate snaset vajicka damy? Presne v takovych chvilich souhlasim s muzi, ze zeny jsou jen hadavy slepice a presne s takovejma zadnej nevydrzi a zdrhne... O boze🙂
@kacenka1111 neznas kontext ☝️🤣 ...a to bud rada
@meesha tak jo, chápu proč. Kontakty to trošku sníží. Možná. Kdyz boty objednám na netu a musím pro ně na zásilkovou, výdejnu, poštu nebo mi je předá dopravce - tož i to je kontakt s další osobou. Takže mi to nakonec úplně jasné není. )))
@marketa11112 Plno lidí chodí do obchodů jen pro zábavu (všechno ostatní je zavření, ale plno lidí to má jako celodenní program i bez covidu) , nechodí jen za účelem něco nakoupit. Tím, že jsou obchody zavřené, tak tu možnost nemají, ale pro malé prodejce je to tedy masakr. Jenže jak to udělat, aby to zbytečné courání odpadlo? Možná to omezení osob v prodejně část lidí vyfiltruje a protože ví, že budou muset čekat, tak jdou nakupovat, jen když opravdu něco chtějí koupit a ne se jen courat po obchodech.
@hojda přesně. Dle mě stačilo omezit počet lidí na velikost obchodu. Čekání venku ve frontě by omezilo počet otravu a ocumovacu. Teď si vem,že obchody otevřou před Vánocema naráz. To bude přeci šílený.
@marketa11112 on je problem v tom, ze naposkytnou ta data. Kdyby treba napsali: rousky v tom modelu delaji 20%, obchody 20%, kdyz by se otevrely i male tak jen 10%...., rozdil hyper a male je to o tolik a tolik vyhodnejsi. Ale to nevime, musime jim verit.
Ted jsem slysela, ze mobilita by se u otevreni tech malych obchodu zvedla o 30%. To je proste znat. Ale nemame ten druhy udaj. O kolik se zvedne sance, ze se nakazite v te vetsi koncentraci lidi v hyper.
(Kuryr je asi zanedbatelny, ja tam teda chodim s rouskou a rukavicemi, ev mu reknu at to necha u dveri - naprosto bezkontaktne. Ale zase: to ma vyznam pro moji ochranu, ale nevime kolik lidi to tak dela a jaka jsou rizika ve velkych objemech. :/ )
A co je uplne nejpitomnejsi, ze nevime, jak se budou lidi chovat. Kdyby to pojali tak, ze kdyz musim, tka musim, ale zabava to neni, tak jsme zase nekde uplne jinde nez kdyz lidi "musi" behat po obchodech a "shanet" darky. Navic je tu ten blby efekt: "Marus, uz otevreli i obchody, toz to to bude uz dobre. "
@marketa11112 Omezeni v zime dobry 👍 a mohlo by i mrznout, to by byla selekce 😅
@meesha hmmm a pred obchodem polit chodnik vodou, vid 🙂). teda, pokud bude mrznout. kdyz ne, tak namazat olejem.
obchodu je mi fakt lito. vetsina lidi si neuvedomuje ty naklady obchodu. najem, poplatky za energie, zamestnanci a sam majitel z toho take zije. trosku lepsi to ma ten, kdo obchod vlastni (tedy neplati najem) a je v obchudku sam. vetsi obchody s najmem jsou asi vis kde. preziji spis jen ti nejvetsi a nejsilnejsi spolecnosti. jednotlivci odpadnou. ale mozna je to ucelove.
Zase Babiše začali stínat na tiskovce, to byla podívaná, hlavně ten závěr...
@marketka_m tak tak,ale pozor,abys rouskarkami nebyla ukamenovana...ale tak to da rozum,ze to nicemu nebrani,kdyz bys musela mit 12-16 vrstev latkove rousky....jo vlastne ty kapenky,ale jestli ten covid se dominantneji nesiri aerosolem,coz pres rousku 100 procentne projde,jen tech par kapenek to zachyti...rouska je takovy placebo efekt...
@marcicek84 já si už si okomentuju sebe sama... 😀 aby se nemusel nikdo rozčílovat.. přece o roušky vůbec nejde, ale o všechny opatření dohromady 🙂))))))
@marketka_m presne tak a teď dostaneme asi prednasku o ucinnosti opatreni 🙊🙉🙈
@marcicek84 Netvrdila jsi náhodou, že se máji rizikové skupiny chránit? Tento názor jsi tedy také opustila?
@marketka_m Tady se nikdo rozčilovat nebude😂, popros Marcelu, ona ti to vysvětlí, jak to s těmi rouškami je, že na ostatní viry fungují. Má s tím osobní zkušenost ze školky. Jsou to záhadné organismy, jeden vir projde a druhý neprojde.....
Rozluštění včerejší záhady. https://manipulatori.cz/na-tesinsku-vyvolal-roz...
@hojda takže formulář sepsala paní nožková ve spolupráci s lékaři a ne nějaký konspirátor...
@marketka_m Je to zase ten případ, jako když vyfotili těhotnou před nemocnicí. Jako moc chytře to tedy neudělali, že použili nežádoucí účinky očkování pro chřipku o tom žádná, ale bylo to sepsáno z důvodu, aby zjistili předběžný zájem o očkování v budoucnu. V dnešní době už stačí mít papír, kde je napsáno covid, očkování a nějaké razítko a k tomu si vymyslet omáčku ve stylu povinného očkování a ničení zdraví. Zajímavé je,že když to lidé brali jako nežádoucí účinky vakcíny na covid, tak je z toho aféra, ale když se ukáže, že jsou to nežádoucí účinky vakcíny na chřipku, kterou se senioři o několik let očkují, tak je to ok😂.
@marketka_m konspirátor vymyslel tu omáčku.
@hojda no jo.. ale já omáčku kolem včera neřešila.. já řešila co se dává k podepsání.... omáčku kolem jsem neznala... nic. končím to téma...
@marketka_m Toto jsou nežádoucí účinky při očkování na chřipku, to je ok? Když se to bude dávat k podepsání k očkování na chřipku, tak je to ok, nebo je to zlo? Léky prostě mají nežádoucí účinky, najdeš je i u paralenu, antikoncepce, atd. I každé očkování je má uvedené, jen to většina lidí neřeší a teď se hrozně diví, že očkování může něco takového způsobit.
@hojda co to ma spolecneho s narozenou plosnou ochranou vsech a tupym nosenim rousek vsech vsude...respiratory snad neexistuji?...neprekrucuj,ale co by od tebe jineho mohl clovek cekat,vid...
Kazdy normalni clovek se o nezadouci ucinky vakcin zajima,proto se lide neockuji lroti chripce,kdyz si to prectes,tak zjisits,ze NU jsou takove,ze to zdravy clovek nepotrebuje,tak samo dopadne covid vankcina,pokud tam bude napsama byt polovina toho vseho...
@marketka_m a jak ti podsunuly a jeste s tebe udelaly blazna,ony si mysli,ze muzou,covid sekta je covid sekta,nejsi clenem,nikdy nezapadnes 🤣🙈🙉🙊
@marcicek84 existuji a taky existuji rodiny, ktere si berou seniory na svatky domu, takze senior dle tebe bude treba tyden nonstop v respiratoru a tyden v kuse ho nesunda a najist se bude chodit na balkon, ze?
@marcicek84 predpokladam tedy, ze ani ty m, ani dcera nejste na nic ockovane, ze?

@marketka_m je to masakr...k tomu už nemám slov, já to zavření čekám únor - březen