Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@puhelin vypadá to tak, ale co bude pak se zatím neví...
@puhelin pokud se neotevře pondělí otevře se ve středu nebo v pátek, nebo max. o týden později, ale čím později se tak stane, tím to pak bude horší...
@marcicek84 Protože aby se testovali jen učitelé, nemá smysl. Děti jsou největší přenašeči a nákaza u nich probíhá bezpříznakově. A tráví s námi podstatnou část dne. Nevím, proč by to mělo být otravné, pokud to má mít smysl. Když tě přijímají do nemocnice, nebo jdeš na zákrok, také musíš na test. Můj názor znáš, ten test není nic hrozného, podstoupila ho i moje dcera a kupodivu bez újmy. když je rodič rozumný, vysvětlí to dítěti normálně a nevypráví mu hororové nesmyslné story, není se čeho bát.
@marcicek84 Co je to zase za hloupost, jako že skupina lidí, kteří se chtějí nechat otestovat je stejná skupina, jako ti kteří budou mít zájem o vakcínu???
@marcicek84 Test vubec nema vypovidaci hodnotu pro toho, kdo se citi ohrozeny, pokud se s potencialni nakazou setkava denne.
@hojda tak ne tam velky prekryv,kdyz jsed na test bojis se a trpis mentalnim covir silenstvim...
@puhelin ale zase se uvidi treba to,jak stat drzi ucitele a vychazi jim vstric,jak oni vyjdou vstric statu,myslim,ze kdyz nevyjdou,tak tezko volat po nejake ochrane,i pres nakazeneho ucitele muzou prace prijkt na prenesece ve tride a o to jim asi jde...
@ilonne kazdy k tomu ma jiny postoj, pres testovani ucitelu prijdou na nakazy ve tridach a pak budou az na zaklade toho testovat ty deti,jinak by toho nedocilili,to bych videla jako hlavni cil toho testovani ucitelu....
@marcicek84 Jestli je ve skole 1 ucitel na 20 deti, pak je to mala pravdepodobnost, ze prenasece odhali mezi uciteli.
Mne spis prijde, ze testy nejdou na odbyt a vnucujou je vsude, protoze stat je proplati. A kdo ze ma taky laboratore?
@puhelin oni odhalí mezi učiteli nakženého a pak půjdou po třídách aby odhalili přenašeče....no jako je zase rozdíl dělat testy za 1800 Kč a za 150 Kč, spíše jde o to udat ty z veřejně dostupných peněz antigenní testy lidem, teď učitelům...
@marcicek84 To je nesmysl s tím "něco za něco. To máš jako se zdravotníky, když nas nebudou chránit, nebude mít, kdo učit. Když nebudou chránit zdravotníky, nebude mít, kdo poskytovat zdravotní péči.
@marcicek84 Tak at uz rovnou otestuji vsechny, at to ma vypovidajici hodnotu.
Tak smysl to ma v kazde skupine, ale pro spolecnost, jako vychytavani pozitivnich, cim vic jich odhalime, tim lip. Me desi jina vec. Ze to prezentuji jako dobry predvanocni napad. Jako, ze se pujdou vsichni zdarma antigenne testnout a hura za prarodici. Tak to ministr prezentoval, a to teda muze byt pruser jak mraky. Ten pocit falesneho bezpeci, ze jsem negativni. My to asi budeme resit nakonec tak, ze ucitel se necha otestovat, fakt to neni nic, co by ohrozovalo jeho svobodu, ale asi se pojistime klasikou PCR.
@marcicek84 Navic si myslim, ze deti mezi sebou maji snadnejsi cestu k prenosu, jdou spolu na WC nebo nekam, kde rousku sundaji, kdezto ucitel ji pred zaky nesundava. I hygiena rukou dela uciteli mensi problem.
@ilonne ale vždyť se nechceš nechat chránit, psala jsi, že testy jsou zbytečné a když tě chtějí chránit a testovat, je to zbytečné, tak ti vážně nerozumím...a s učiteli to nemáš jako se zdravotníky, když se postupně promoří, celé školství nepadne, zdravotnictví by už padnout mohlo...navíc učitelé ještě dost učí online...
@puhelin koho všechny? jako stejně jako na Slovensku, no to snad ne...jinak rodiče s testování dětí budou mít problém, na tom Slovensku se testovaly děti až od 10 let, tak ten II. stupeň výše...
@meesha ano oni to prezentují jako ježíška od vlády lidem...to, že se učitel v jednu chvíli nechá nesmyslně otestovat nic moc nevyřeší, ta nemoc může propuknout později, no jako nevím, my to neřešíme a normálně pojedeme na návštěvu i bez testů...
@marcicek84 tak i u tech ucitelu to smysl dava, ale ne jako ochrana. Mas to stejny jako jakykoliv plosny testovani, lepsi vychytat 80%, nez nedelat nic. Ale to ma fakt vliv na sireni v populaci, ne na osobni ochranu
@marcicek84 Ty si stejně budeš plácat své nesmysly dal.
@marcicek84 Nerozumím, píšeš nesrozumitelně.
@marcicek84 To moc nedává smysl na druhém stupni, kde učitelé učí v několika třídách.
@marcicek84 Prosím tě a jak mě ochrání možnost testování, když děti se testovat nebudou?
Ale ty těžce uznává, že píšeš nesmysly, tak čemu se vlastně divím.

@ilonne a proč by se měly otravovat s testy děti, toto není u I.stupně na stole, navíc rodiče by se vzbouřili, nereálné...každopádně učitelé stále tvrdí, že jsou ohrožení, takže si na test můžou zajít...