Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
lzes, dale SZ
@meesha Michaluno,opravdu ne,sama jsem te nekolikrat zvala do SZ a nikdy jsi nemela zajemm,tak proc nejdnou takovy obrat?No tak ted zase nemam zajem ja,vse jsem k tematu napsala zde,mam jine veci na praci dneska,venku krasne,takze...
@marcicek84 zase lzes
@meesha nelzu a ty pokud to o nekom napises,taky bys to mela umet dokazat,takze jestli uz nic jineho nemas,preji ti pekny zbytek nedele 🙃
lzes
SZ
😂😂😂 proč mám pocit, že tahle debata skončí stejně jako tady?
https://www.youtube.com/watch?v=9WfFD37Phps@michaela666 🤣🤣🤣🤣🤣 ja vim, moc se omlouvam 🙂 btw ale....jak to vlastne dopadlo? 🤣
@meesha Řekla bych, že jedna druhou přetáhla kyblíčkem po hlavě. 😂
@michaela666 🤣 pak tedy, tasme kyblicky 🤣 ....tak radsi ne. Spis by to stalo za smazani....ale to nevim jestli jde
tvari v tvar by to vyresila prava ceska facka 🙂. nekdy holt neni zbyti . 🙂)
jak to vypada v obchodech ve vasich mestech? ja jsem potrebovala fotoalba a tak jsem dnes probehla obchodakem - pro nektere zduraznuji, ze s respiratorem na ustech. lidi tam bylo docela dost, ale musim rict, ze dost malo proti tomu, co byva pred vanocema v jinych letech. jinak jsme se nejakym zahadnym zpusobem z jednoho z nejlepsich okresu , dostali na nejhorsi. nevim tedy, jak je na tom nemocnice. ale uz mame znameho, ktery zemrel. a nekolik jich je ci bylo v nemocnici. ma sefova ma oboustranny zapal plic, takze nic moc. skolka bude zavrena dalsi tyden. jeste, ze do konce roku mame vyreseno.
To jsou zase perly....a mame ockovaci plan... https://www.lidovky.cz/domov/cesko-ma-objednano...
@marcicek84 Hmm očkování pro 7 miliónů,tak to počítají i s tebou Marci😂
z FB, přeposlala mi kamarádka, tak mě hned neukamenujte, váš názor?
Před časem média zmínila, že "imunolog Beran" vyzkoušel na koronavirus laciný a dávno používaný lék Isoprinosine. Ten lék se ukázal tak účinný, že se doktor Beran obrátil na Babiše, aby zajistil od státu klinickou studii a ihned jsme s ním začali léčit. Problém totiž je, že lék byl dosud v Česku schválen jen na léčbu herpesu (rovněž virové onemocnění).
Babiš sestavil komisi a nechal rozhodnutí na ní. Výsledkem je, že komise ještě doktora Berana div neobvinila, že lobbuje za zájmy konkurenční firmy, která v Česku Isoprinosine vyrábí, smetla lék se stolu a budou se kupovat nejisté a ještě nedovyvinuté léky z USA + vakcína.
Takže kdo byl proti? Člen komise Prymula, SÚKL a další informace nebyly zveřejněny.
Proč přesně byli proti? Protože prý doktor Beran přednášel někdy na některých konferencích společnosti Ewopharma - českém výrobci Isoprinosinu.
Doktor Beran se proti tomu ohradil a - byl zařazen na ministerstvu zdravotnictví mezi ty, co šíří dezinformace. On a Klaus (mimo jiné).
A teď si ujasníme:
1. Isoprinosine se dá koupit kdekoliv. Nejen u firmy Ewopharma. Vyrábí ho totiž už desítky let kde kdo. Proto se na něm také nedá vydělat.
2. V Maďarsku a v Polsku se na všechny klinické studie vykašlali a úspěšně Isoprinosinem koronavirus léčí, protože to, že nemá žádné vedlejší účinky je už po desetiletí odzkoušeno a nejdůležitější je, že lék pomáhá.
3. Doktor Beran přednášel o imunologii na konferencích asi už u všech podobných firem. Protože - to nejdůležitější - doktor Beran není jen "nějaký imunolog"!
Je to Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. - lékař, kandidát věd v oboru epidemiologie, docent epidemiologie, profesor epidemiologie jmenovaný prezidentem Havlem. Má specializovanou způsobilost v oboru epidemiologie a také lékařské mikrobiologie (vydanou paradoxně právě ministerstvem zdravotnictví), pracoval tři roky přímo v terénu jako epidemiolog a vyřešil dobrou stovku skutečných epidemií. Vyučuje v tomto oboru na vysokých školách, je autorem mnoha studií, je citován po celém světě a není u nás srovnatelného odborníka.
Někoho takového zveřejnit na stránkách ministerstva jako dezinformátora na základě rozhodnutí nějakých nýmandů z jakési neziskovky, to je už opravdu vrchol drzosti a nechutnosti.
A smést se stolu jím odzkoušený a navrhovaný lék, a místo toho vyhazovat miliardy za pochybné americké vakcíny, to hraničí se zločinem. Protože díky tomu, že neléčíme tím, co účinkuje, tu nosíme náhubky, riskujeme životy nemocných a zesláblých, ničíme lidi a celou zemi. Prymula se zástupci SÚKLu a další, kteří se na tom hnusu podílejí by měli stát před soudem. Vlastní ziskuchtivost už nedokáží ani zakrýt. Jestli s tím vláda něco neudělá, jsou zločinci všichni."
@hojda nevim s cim pocitaji,kdyz to ma byt nepovinne,takto to totiz vychazi dle mych propoctu,ktere jsem tady uvadela uz v zari nebo rijnu a tudiz pocitaji i s tebou s hlavne jmenovite prednostne s uciteli.A asi se budou muset dat na modleni,aby presvedcili k ockovani aspon rizikove skupiny a cestovani neni dostatecna motivace...
@marketka_m jestli to ke pravda,tak ke to fakt pruser co se tady deje...
@marcicek84 Hlavně na ty učitele, aby nezapomněli, to byla katastrofa...hlavně pro tebe, že?
@marketka_m Balikovi verime? https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lekar-bali...
Kdyby to bylo tak jednoduche, je pl epidemii. V zasade, co jsem slysela od odborniku, tak lze pouzit za specifickych podminek. Neni to pro kazdeho. Zadne tajnosti kolem toho nejsou
Jo mimochodem, neni indikacne jen na herpes, to taky neni ok
@marketka_m tady mas i indikaci pri covidu https://www.infekce.cz/Covid2019/DP-SIL-covid24...
@meesha kouknz díky
@marketka_m Třeba Šmucler říkal, že po něm měl v minulosti dost nepříjemnou reakci a rozhodně nedoporučuje brát bez konzultace s lékařem.
V Británii už začínají s očkováním https://www.e15.cz/zahranicni/je-cas-vyhrnout-s...
@marketka_m nz 🙂
@hojda ucitele bohuzel budou muset,porad knikali,ze jsou ohrozeni,ted uz se pri testovani odhaluji jejich nakazy a kdyby nesli,tak by to sirili po ucitelskem.sboru vesele dal a zas by obvinovali deti,ze jsou prenaseci,tak z toho uz moc jinych cest nemaji,rodice zarouskovane deti akceptovat nebudou naporad...
@meesha 😂 jj, PES doštěkal, to máš pravdu, stejně se tím zase nikdo neřídí jako semaforem, tak ho zkříží a udělají jeho jiné plemeno, aby to líp vycházelo, víš jak 😂
Tak učitelé určitě otestovat mohli a žáci jestli budou mít ty kloktací testy, tak to by už bylo zkousnutelné, roušky od září příštího roku, když bude zbožným přáním proočkovaná populace a hlavně každý se může individuálně chránit, už asi nebudou úplně in. Nevím co kde piješ, ale kavárnu bych si nezařídila, leč sama kafe nepiju a smrdí mi, takže mluvíš trochu z cesty, ale ze se tomu divím, tady šplouchá z korony už kde komu, nejen politikům 😂
@marcicek84 piju doma, kafe, voe. Jmenuje se jak jsem psala. Jo prislo mi to trapne vtipny, pust to z hlavy.
Hele, ale predstav si, co budou delat deti s tema klokotacima testama, kdyz si vezmes co delaji s rouskama :D :D :D . Ja taky tipuju, ze vydrzi rousky az do konce sk roku, pak snad uz ne. Deti se individualne chranit nemuzou, nikdo detske respiratory zatim nevyrabi, ale mely by byt v dohledne dobe.
@meesha tak jedině co mě napadlo, že to na sebe budou plivat a budou dělat vodotrysk :D každopádně to opravdu vypadá na jeden školní rok trápení dětí v rouškách...pokud přihlédneme k tomu očkovacímu plánu...ale je otázkou, jak se naplní, pokud budou na 50% procentech při dobrovolnosti, tak si můžou docela gratulovat...každopádně je jasné, že očkovaní rodiče určitě nepochopí, proč by děti měly i po této akci nosit roušky, že kdo chce se přece naočkuje a chrání se - učitelé, rodiče apod., takže těm co se o sebe bojí stejně nic jiného nezbude...
@marcicek84 vubec nechapu co jsi zase chtela rict v te druhe casti 🙈 predpokladam, ze to je zase nejake podprahove rejpani. Kasli uz na to. 🙏
Podle toho jak to vedou, tak tipuj, ze uspesnost bude 30-40% , spis 30% . Myslim, ze jsi docela prekvapive vetsi optimista nez ja. :D Ale taky predpokladam, ze situaci pomuze, pokud se to skloubi s dostatecnym dostupnym testovanim, trasovanim. Uvidime, sama jsem zvedava.
Nekdo nejake dalsi tipy jak to dopadne? 🙂

@meesha ty moc dobre vis,ze nelzu,dekuji za pozvani,ale nemam zajem,co jsem chtela to jsem ti napsala a ty si to preber jak chces...🙃