icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
6. pro 2020

@meesha ty moc dobre vis,ze nelzu,dekuji za pozvani,ale nemam zajem,co jsem chtela to jsem ti napsala a ty si to preber jak chces...🙃

meesha
6. pro 2020

lzes, dale SZ

marcicek84
6. pro 2020

@meesha Michaluno,opravdu ne,sama jsem te nekolikrat zvala do SZ a nikdy jsi nemela zajemm,tak proc nejdnou takovy obrat?No tak ted zase nemam zajem ja,vse jsem k tematu napsala zde,mam jine veci na praci dneska,venku krasne,takze...

meesha
6. pro 2020

@marcicek84 zase lzes

marcicek84
6. pro 2020

@meesha nelzu a ty pokud to o nekom napises,taky bys to mela umet dokazat,takze jestli uz nic jineho nemas,preji ti pekny zbytek nedele 🙃

meesha
6. pro 2020

lzes
SZ

michaela666
6. pro 2020

😂😂😂 proč mám pocit, že tahle debata skončí stejně jako tady?

https://www.youtube.com/watch?v=9WfFD37Phps
meesha
6. pro 2020

@michaela666 🤣🤣🤣🤣🤣 ja vim, moc se omlouvam 🙂 btw ale....jak to vlastne dopadlo? 🤣

michaela666
6. pro 2020

@meesha Řekla bych, že jedna druhou přetáhla kyblíčkem po hlavě. 😂

meesha
6. pro 2020

@michaela666 🤣 pak tedy, tasme kyblicky 🤣 ....tak radsi ne. Spis by to stalo za smazani....ale to nevim jestli jde

marketa11112
7. pro 2020

tvari v tvar by to vyresila prava ceska facka 🙂. nekdy holt neni zbyti . 🙂)

jak to vypada v obchodech ve vasich mestech? ja jsem potrebovala fotoalba a tak jsem dnes probehla obchodakem - pro nektere zduraznuji, ze s respiratorem na ustech. lidi tam bylo docela dost, ale musim rict, ze dost malo proti tomu, co byva pred vanocema v jinych letech. jinak jsme se nejakym zahadnym zpusobem z jednoho z nejlepsich okresu , dostali na nejhorsi. nevim tedy, jak je na tom nemocnice. ale uz mame znameho, ktery zemrel. a nekolik jich je ci bylo v nemocnici. ma sefova ma oboustranny zapal plic, takze nic moc. skolka bude zavrena dalsi tyden. jeste, ze do konce roku mame vyreseno.

marcicek84
7. pro 2020

To jsou zase perly....a mame ockovaci plan... https://www.lidovky.cz/domov/cesko-ma-objednano...

hojda
7. pro 2020

@marcicek84 Hmm očkování pro 7 miliónů,tak to počítají i s tebou Marci😂

marketka_m
7. pro 2020

z FB, přeposlala mi kamarádka, tak mě hned neukamenujte, váš názor?
Před časem média zmínila, že "imunolog Beran" vyzkoušel na koronavirus laciný a dávno používaný lék Isoprinosine. Ten lék se ukázal tak účinný, že se doktor Beran obrátil na Babiše, aby zajistil od státu klinickou studii a ihned jsme s ním začali léčit. Problém totiž je, že lék byl dosud v Česku schválen jen na léčbu herpesu (rovněž virové onemocnění).
Babiš sestavil komisi a nechal rozhodnutí na ní. Výsledkem je, že komise ještě doktora Berana div neobvinila, že lobbuje za zájmy konkurenční firmy, která v Česku Isoprinosine vyrábí, smetla lék se stolu a budou se kupovat nejisté a ještě nedovyvinuté léky z USA + vakcína.
Takže kdo byl proti? Člen komise Prymula, SÚKL a další informace nebyly zveřejněny.
Proč přesně byli proti? Protože prý doktor Beran přednášel někdy na některých konferencích společnosti Ewopharma - českém výrobci Isoprinosinu.
Doktor Beran se proti tomu ohradil a - byl zařazen na ministerstvu zdravotnictví mezi ty, co šíří dezinformace. On a Klaus (mimo jiné).
A teď si ujasníme:
1. Isoprinosine se dá koupit kdekoliv. Nejen u firmy Ewopharma. Vyrábí ho totiž už desítky let kde kdo. Proto se na něm také nedá vydělat.
2. V Maďarsku a v Polsku se na všechny klinické studie vykašlali a úspěšně Isoprinosinem koronavirus léčí, protože to, že nemá žádné vedlejší účinky je už po desetiletí odzkoušeno a nejdůležitější je, že lék pomáhá.
3. Doktor Beran přednášel o imunologii na konferencích asi už u všech podobných firem. Protože - to nejdůležitější - doktor Beran není jen "nějaký imunolog"!
Je to Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. - lékař, kandidát věd v oboru epidemiologie, docent epidemiologie, profesor epidemiologie jmenovaný prezidentem Havlem. Má specializovanou způsobilost v oboru epidemiologie a také lékařské mikrobiologie (vydanou paradoxně právě ministerstvem zdravotnictví), pracoval tři roky přímo v terénu jako epidemiolog a vyřešil dobrou stovku skutečných epidemií. Vyučuje v tomto oboru na vysokých školách, je autorem mnoha studií, je citován po celém světě a není u nás srovnatelného odborníka.
Někoho takového zveřejnit na stránkách ministerstva jako dezinformátora na základě rozhodnutí nějakých nýmandů z jakési neziskovky, to je už opravdu vrchol drzosti a nechutnosti.
A smést se stolu jím odzkoušený a navrhovaný lék, a místo toho vyhazovat miliardy za pochybné americké vakcíny, to hraničí se zločinem. Protože díky tomu, že neléčíme tím, co účinkuje, tu nosíme náhubky, riskujeme životy nemocných a zesláblých, ničíme lidi a celou zemi. Prymula se zástupci SÚKLu a další, kteří se na tom hnusu podílejí by měli stát před soudem. Vlastní ziskuchtivost už nedokáží ani zakrýt. Jestli s tím vláda něco neudělá, jsou zločinci všichni."

marcicek84
7. pro 2020

@hojda nevim s cim pocitaji,kdyz to ma byt nepovinne,takto to totiz vychazi dle mych propoctu,ktere jsem tady uvadela uz v zari nebo rijnu a tudiz pocitaji i s tebou s hlavne jmenovite prednostne s uciteli.A asi se budou muset dat na modleni,aby presvedcili k ockovani aspon rizikove skupiny a cestovani neni dostatecna motivace...

marcicek84
7. pro 2020

@marketka_m jestli to ke pravda,tak ke to fakt pruser co se tady deje...

hojda
7. pro 2020

@marcicek84 Hlavně na ty učitele, aby nezapomněli, to byla katastrofa...hlavně pro tebe, že?

meesha
7. pro 2020

@marketka_m Balikovi verime? https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lekar-bali...

Kdyby to bylo tak jednoduche, je pl epidemii. V zasade, co jsem slysela od odborniku, tak lze pouzit za specifickych podminek. Neni to pro kazdeho. Zadne tajnosti kolem toho nejsou

Jo mimochodem, neni indikacne jen na herpes, to taky neni ok

meesha
7. pro 2020
marketka_m
7. pro 2020

@meesha kouknz díky

hojda
7. pro 2020

@marketka_m Třeba Šmucler říkal, že po něm měl v minulosti dost nepříjemnou reakci a rozhodně nedoporučuje brát bez konzultace s lékařem.

hojda
7. pro 2020

V Británii už začínají s očkováním https://www.e15.cz/zahranicni/je-cas-vyhrnout-s...

meesha
7. pro 2020

@marketka_m nz 🙂

marcicek84
8. pro 2020

@hojda ucitele bohuzel budou muset,porad knikali,ze jsou ohrozeni,ted uz se pri testovani odhaluji jejich nakazy a kdyby nesli,tak by to sirili po ucitelskem.sboru vesele dal a zas by obvinovali deti,ze jsou prenaseci,tak z toho uz moc jinych cest nemaji,rodice zarouskovane deti akceptovat nebudou naporad...

meesha
Autor odpověď smazal
marcicek84
8. pro 2020

@meesha 😂 jj, PES doštěkal, to máš pravdu, stejně se tím zase nikdo neřídí jako semaforem, tak ho zkříží a udělají jeho jiné plemeno, aby to líp vycházelo, víš jak 😂
Tak učitelé určitě otestovat mohli a žáci jestli budou mít ty kloktací testy, tak to by už bylo zkousnutelné, roušky od září příštího roku, když bude zbožným přáním proočkovaná populace a hlavně každý se může individuálně chránit, už asi nebudou úplně in. Nevím co kde piješ, ale kavárnu bych si nezařídila, leč sama kafe nepiju a smrdí mi, takže mluvíš trochu z cesty, ale ze se tomu divím, tady šplouchá z korony už kde komu, nejen politikům 😂

meesha
8. pro 2020

@marcicek84 piju doma, kafe, voe. Jmenuje se jak jsem psala. Jo prislo mi to trapne vtipny, pust to z hlavy.
Hele, ale predstav si, co budou delat deti s tema klokotacima testama, kdyz si vezmes co delaji s rouskama :D :D :D . Ja taky tipuju, ze vydrzi rousky az do konce sk roku, pak snad uz ne. Deti se individualne chranit nemuzou, nikdo detske respiratory zatim nevyrabi, ale mely by byt v dohledne dobe.

marcicek84
8. pro 2020

@meesha tak jedině co mě napadlo, že to na sebe budou plivat a budou dělat vodotrysk :D každopádně to opravdu vypadá na jeden školní rok trápení dětí v rouškách...pokud přihlédneme k tomu očkovacímu plánu...ale je otázkou, jak se naplní, pokud budou na 50% procentech při dobrovolnosti, tak si můžou docela gratulovat...každopádně je jasné, že očkovaní rodiče určitě nepochopí, proč by děti měly i po této akci nosit roušky, že kdo chce se přece naočkuje a chrání se - učitelé, rodiče apod., takže těm co se o sebe bojí stejně nic jiného nezbude...

meesha
8. pro 2020

@marcicek84 vubec nechapu co jsi zase chtela rict v te druhe casti 🙈 predpokladam, ze to je zase nejake podprahove rejpani. Kasli uz na to. 🙏

Podle toho jak to vedou, tak tipuj, ze uspesnost bude 30-40% , spis 30% . Myslim, ze jsi docela prekvapive vetsi optimista nez ja. :D Ale taky predpokladam, ze situaci pomuze, pokud se to skloubi s dostatecnym dostupnym testovanim, trasovanim. Uvidime, sama jsem zvedava.

Nekdo nejake dalsi tipy jak to dopadne? 🙂

Strana