Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@pratensis navic mnoho rizikovych neni mozne ockovat - kvuli reakcim organizmu. koukam, ze nekteri stale nechapou, ze ti nemocni mohou ockovani snaset hur , nez ti zdravi. a navic ji to rekla presne - kdo je rizikova skupina? vsichni stari? vsichni s cukrovkou? vsichni s astmatem? vsichni s krevni skupinou A ? nebo vsichni ve veku mezi 30-40 rokem? Kdo?
@pratensis je to ale ten prvni krok,definicie rizikovych skupin je na odbornicich a dle toho je postavena i vakcinacni strategie,Blatny predstavil ockovaci plan a do zari ma byt dle nej doockovano,ze vakcin bude dost....a opravdu se nejde omezovat a zit v rouskach nekolik let,lidi to proste nevydrzi,uz ted klesa ochota dodrzovat jakakoli opatreni a bude hur,nevim tedy jak si to marketka predstavuje,ale roky rousky nebo je mit naporad je utopicka myslenka,zacnou nepokoje a demonstrace,pak zacne nevrazivost mezi ockovanymi a neockovanymi kdyby meli neockovane kratit na jejich pravech a to uz se dostavame az do uvahy o obcanskych valkach...ockovani budou rousky odmitat,neockovani budou chtit rousky zachovat,ale nebudou se chtit ockovat....opravdu jsem zvedava jak to dopadne....
no je fakt,ze je blbe,ze zdravotnici si na ty Vanoce neodpocinou,protoze zase,aby cekali novy naval nemocnych...mozna to meli nechat stale ve ctyrce a rozvolnit maloobchod a nektere sluzby,udelali by lip,takto bude leden a unor asi jeste poradne maso...
@odula Máš k tomu nějaké informace? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lekari-a-ses...
A tady s pise pro koho neni vhodna vakcina Pflizer,ono to asi zakovy zazrak nebude,alergii ma kde kdo...
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/brito...
Na covid umírá více lidí než na všechny typy rakoviny dohromady https://www.mix24.cz/covid-19-uz-je-druhou-nejc...
@marcicek84 marci, kdo zjisti, ktera skupina je rizikova bude mit v ruce zlaty gral. Porad se to proste nevi a ta nemoc se chova "divne".
(I z moji zkusenosti, i kdyz jedna zkusenost neni validni,:moji megarizikovi pribuzni - temer bezpriznakovi, zdravy padesatnik sportovec, uz nekolik mesicu K.O.)
(Ad ilonne, ona to opravdu nerekla tak prvoplanove, jak jsi to prezentovala, ale to uz bylo vysvetleno)
@marcicek84 štít vs. rouška https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/model...
@meesha jak jsem psala oni maji rizikove skupiny vytipovane a dle toho pojedou ockovaci plan...takze zlaty gral asi nekdo mit musi...
dnes jsem se zsasmála... setkala jsem se se švagrovou ta mi říkala že dcer měla pozitivní třídní.. která s nimi byla všechny vyučovací hodiny... a hádejte... třída nejde do karantény.. a oduvodnění???? mají přece roušky :D tak takto funguje hygiena :D:D:D
tak trochu mé recenze :D na poslední dny kolem koronaviru... bude to pouze můj výkřik do tmy... takže koho urazím, že nepokračuji ve vaši diskusi.. přeskočte toto a diskutujte si dál :D
PES. začnu od systému PES. toto mi příjde jako vtip, který se nepodařil...vlastně je to více rozpracovaný semafor..jenom si někdo pohrál a vtlačil tam dvě barvy. a tak čekáme, jak se nám rozsvítí čr a podle toho víme na čem jsme... ale ve výsledku to tak vlastně není :D svítí oranžová, ale pravidla neplatí, svítí fialová ale vlastně nezavíráme obchody.. tak jak je to? opravdu nás chrání.. naše zdraví? pokud ano, proč PES nezavírá již obchody? pejsek se bojí lidí a proto nezavírá? a nebo počká a zavře až se trochu vzpamatují restaurace a pak prásk... a jdeme znova zavírat a tím zničíme všechny malé podnikatele? PES nefunfguje, je využíván tak,jak se hodí vládě....Blatný slibuje: NEZAVREME.. a já říkám, do kdy? do středy? do pátku?
LISTOPAD. Pamatuji si moc dobře jak zaznělo na tiskovce v listopadu... dostáváme to vše pod kontrolu :D:D jasně.. a proč,? konec října bylo testu 47 tisíc...a 9.11. už bylo provedených jenom 30 tisíc(vše zaokrouhují) to je dost velký rozdíl, nemyslíte? jak může někdo říci, že se to dostává do normálu? že by proto, že je potřeba tak trochu lidem dát naději že je vše ok? A přitom nikdo vlastně neí zda čísla jsou opravdivá, nebo zda si je někdo věští z křistalové koule :D
ROZVOLNOVANI.. Ted mi určitě někdo namítne., že přece je potřeba před vánocemi rozvolnit...ano, to si zajisté myslela i vláda.. nebo spíše si byla jistá, že musí rozvolnit. Lidé musí stihnout utratit peníze...nakoupit dárky( to zní lépe), a obchodníci aspon něco prodají.. a mají naději na lepší zítřek... a tak zázrak .. čísla před vánocemi počty klesají... a my můžeme rozvolňovat :D ale ouvej za pár dnů je to zase horší.. jo za tomůžou ti, co jsou v hospodě po 20 hodině a tak je zase omezíme...no tě pic... tomu fakt věří někdo?
KLAUS... jednou jsem již ho zde zmínila.. psaly jste, že on ne, že on kecá, že on nemá co ztratit.. a ano, právě proto, že nemá co ztratit, tak se nebojí to říct na plnou hubu. a já si nemyslím že jeho tvrzení je zas tak mimo. (jo a možná většina mlční, protože má funkci, a Babiš je velký pán, mohl by je vyhodit, víte)....no ale ke Klausovi...Klaus řekl že číslo r je podfuk. Zdůraznuje že jde o odhadování pomocí modelů. A modely závisí od parametru (to jsem již tady tky jednou psala). Tvrdí, že záběry plných nemocnic, a přeplněných chodeb už lidi nezajímá. A tak bbylo potřeba sáhnout po něčem vědeckém. Ono přece jenom, číslo na několik míst, na nás působí hodně důvěřivě... a fakt vědecky no ne?
A tak věřím, (hold nerada) že se za nedolouho dovíme, co tím bylo myšleno, proč zavíráme otevíráme, proč PES štěká ale my ho neslyšíme :D hehe... pardn za můj dlouhý výlev :D
PSU zdar!
P.S. četla jsem dobrý komentář.. na vánoce se můžete setkat jenom v 6 lidech... ale na pohřbu 30. a tak stačí mít pohřeb kapra a je to :D
@marketka_m pohreb kapra zabil 😂😂😂
@marcicek84 obecne rizikovejsi ano: tam kde hraje roli vek a urcita onemocneni, ale pak je tu velka skupina lidi, kteri se rizikovi nejevi a jsou. Byly tu odhady: imunitni system ( mudr svoboda), hladina vitaminu D, mozna i rasa, genotyp, krevni skupina, ale jsou to dohady, jednoznacnou odpoved nemame. Takze opravdu, marci, v tomhle jasno neni, jen odhadujeme, co slo za tak kratkou dobu odpozorovat, az se to bude vedet, ude to jeden z klicu k potlaceni pandemie a mozna i k lecbe.
@marketka_m a nejvetsi prca bude, az se tech tricet potka na skutecnem pohrbu
@meesha stejne jako nevime,ze to ockovani je bezpecne,tak si vyber,ja myslim,ze se lide proti zavirani vseho zacinaji bourit...
@marcicek84 ze je bezpecnejsi nez prodelat covid vime. To je bohuzel to meritko dle ktereho se rozhodujeme. Proto se delaji ty klinicke studie.
@puhelin ano, ale ne ve stejnem pomeru. Pokud mas vazny nezadouci ucinek u 1 z 10 000 (placnuto dle ostatnich vakcin ), tak cetnost komplikaci pri nebo po covidu jsou proste vetsi.
To uz mas jako bys rikala, ze jizda autem je ruska ruleta. zivot ma sva rizika a vzdycky se je snazime vybalancovat.
@puhelin ver mi, ze jsem po kazdem ockovani svych deti mela stazeny zadek, ale neda se svitit, je to mnohem mensi zlo, nez nektere ty nemoci pochytit. Stejne tak u leku, me by treba blby brufen mohl snadno prizabit, alet aky netvrdim, ze je to svinstvo :D ...no, neni, vetsine lidi pomaha
@marketka_m to už je přece nastavené delší dobu
Kdy a na jak dlouho musí člověk do karantény
Každému, komu je diagnostikován koronavirus, je nařízena karanténa. Pacienti s žádnými, nebo s mírnými příznaky onemocnění jsou v domácí karanténě. Karanténu lze přerušit pouze ve výjimečných případech, za účelem nákupu potravin, nebo venčení psa. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje využít pomoci příbuzných či přátel, nebo dovážkových služeb.
Do karantény také musí každý, kdo byl v kontaktu s člověkem pozitivním na koronavirus. Výjimka platí pro lidi, kteří se potkají s nakaženým s rouškou či respirátorem a sami také budou mít ochranu dýchacích cest.
Během karantény nesmí nemocného nikdo navštěvovat. Pokud nemocný sdílí domácnost s dalšími lidmi, doporučuje ministerstvo zdravotnictví nakaženému vyčlenit samostatný pokoj.
S předměty denní potřeby nemocného, ale i s oblečením a ložním prádlem by neměli přijít do kontaktu žádné další osoby. Tyto předměty je nutné nejprve umýt nebo vyprat.
Ti nakažení, kterým jejich zaměstnání neumožňuje práci z domova, mohou během karantény nastoupit na neschopenku.
@hojda jo tak to mi uniklo.. však přece rouška nechrání ne??? tomu nerozumím :D
@marketka_m nechrani,ale aby Babis gemusel do karanteny,jam bys s Razou,tak vymysleli tohle....
@marcicek84 a to pak jo.. už tomu rozumím :D:D:D
@marketka_m jinak PES kdyz moc steka,tak mu daji nahubek,jinak je to uz fraska a nedivila bych se,kdyby udelali na svelatky tvrdy lockdown po vzoru okolnich statu...to je dan za otevrene skoly a obchody...
@marcicek84 ta vakcina samo proverena je. Pokud by byly horsi NU nez covid, tak by fakt schvalena nebyla. Proto se delaji ty studie. Nekde jsem videla graf, ktere casti se zkracovaly, vetsinou slo o administrativni ukony. Zkusim ho pak najit. Nepodcenujte vedce, oni o tom vedi o neco vice nez my ;)
Jiste, v prirode neni nic 100%, ale to v nicem.
Co se tyce covidu, tech dat je zatim malo, ale i u bezpriznakovych prubehu se odhaduje az 40% poskozeni srdce, napriklad. Nasledky jsou neurologicke, cevni, plicni. I u tech, kteri jej zvladli bez problemu, nekdy to odhali az. Asledna vysetreni. Neni to sranda.
Kdyz to dozenu do krajnosti, tak i kdyz si vezmes extrem-umrtnost, tak vazne by neprosla vakcina s umrtnosti covidu,
@meesha Petras rikal,ze pokud by nebyla pabdemie,ze by nikdy nikdo nefopustil,aby vazcina byla v te fazi,ve ktere je,ze by vse chtelo vice casu...a Petrasovi jde verit...

chce to asi konecne pochopit princip socialniho systemu - vzdy se bezni, zdravi, pripadne bohatsi omezuji kvuli slabsim, nemocnym a chudsim. a my jsme socialni stat - at se to lidem libi nebo ne. smula. nezijeme za krale klacka, nehazime nemocne do studny a nenechavame lidi umrit hladem - nejsme v africe. diky bohu za to. nebyt socialniho systemu, platili bychom si vsichni jakykoli zdravotnicky zasah - to by bylo mrtvych treba na slepak ci zanet zubu, protoze by lide nemeli na osetreni. nebyl by tu zadny duchodak, zadny system pece o stare, ale ani kojenak - deti by se valeli na ulici, v popelnici. co decak, pece o predcasne narozene deti, pece o nemocne deti i dospele - proste nic. takze diky bohu za socialni system a diky bohu za omezeni vetsiny - tech zdravych a bohatsich oproti mensine nemocnych a chudych. takze ano, budeme s e omezovat. budeme nosit rousky, dokud to bude treba. a je mozne, ze v zime do obchodu, do nemocnice nebo autobusu, se budou uz nosit rousky stale - a vlastne mi to prijde logicke. a mozna se i budeme muset nechat ockovat, protoze zjistime, ze je to jedine reseni. kolem me ted bohuzel umrelo nekolik lidi, nekolik jich bylo ci je v nemocnici ve spatnem zdravotnim stavu. nedej boze, aby zacaly umirat deti. virus mutuje a nikdo nevi, co udela a kam presidli. pokud si nekdo stale mysli, ze s e ho to netyka , je to najivni pitomec. tyka se to nas vsech. a ne jen spolecnosti v cr, v zahranici jsou na tom take na houby. v tuto chvili nazyvam covid spise duchodovou reformou, kolem me umiraji spise starsi nemocni lide. ale i tak vim, ze kazdy z nich by tu na svete prozil jeste par let. a je mi to lito. moc lito.