icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
20. pro 2020

@werumka no tak tím pádem jestli místa jsou tak není o přehlcení nemocnice řeč... ale spíše o tom, že to pěkně posrali, studenti mladí utíkají do německa, místo je motivovat jít k nám do nemocnic... :(

hojda
20. pro 2020

@marketka_m drzet prazdna luzka v nemocnicich nekolik let je dost drahe, problem pandemie he, ze se v kratkem casovem useku nakazi mnoho lidi a zdravotnictvi nestiha. Kdyz zkolabuje zdravornictvi, tak ekonomika nikde na svete nebude fungovat bez problemu.

marketka_m
20. pro 2020

@hojda mě zaráží spíše to, že to zdravotnictví kolabuje již při 5 procentech... víš? však byly horší pandemie než toto přece

meesha
20. pro 2020

@marketka_m ne, v modernich dejinach nebyly

marketka_m
20. pro 2020

@meesha prasečí chřipka se nepočítá?

hojda
20. pro 2020

@marketka_m ano, pokud je to v kratsim casovem useku, tak ano. Co se deje v pneuservusech,kdyz tacnou vsichni prezouvat?

hojda
20. pro 2020

@marketka_m mista jsou v tech polnich nemocnicich, ale jen postel k vyleceni nestaci. Tohle prevalcuje kazde zdravotnictvi na svete. Nase zdravotnictvi na tom urcite neni nejhur.

marketka_m
20. pro 2020

@hojda hm, mám dvě kamarádky v nemocnicích (ruzných) nebudu uvádět místo a obě říkaly stejně, žádníé přetížení není.. nemá kdo pracovat, ale to by bylo i bez pandemie... tak je škoda že jedna nemonice je přeplněná jiná ne.. že jedna pocituje totální katastrofu a druhá ne.

meesha
20. pro 2020

@marketka_m nesrovnatela

marketka_m
20. pro 2020

@meesha proc?kolik zemrelo na covid ? 100 tisic? na praseci pres 200?

marketka_m
20. pro 2020

@hojda diky.kouknu

hapajo
20. pro 2020

@marcicek84 v návaznosti na ten sdílený článek -vzdy mě naprosto děsí, když se zmiňuji termíny jako "květen"... Léto... Atd.
To si fakt myslí, že budou lidi držet doma, bez práce, budoucnosti, tak dlouho?

marketka_m
20. pro 2020

@hapajo obavam se ze to je plan.znicit vic nez je...jo klidne si myslete ze nas stat chrani..tedy to zdravi prej

hapajo
20. pro 2020

@marketka_m právě, já se už nějakou dobu divím, jak dlouho budeme věřit, že nám stát pomůže, že náš stát chrání...
Čísla nahoru, dolů, nahoru, dolů - si myslím, že toto mate i toho samotného Covida. Že ani neví, že tak rychle má pracovat 🤣
A ejhle, máme tu jeho rychlejšího bratra z Anglie 🤣🤣

marcicek84
20. pro 2020

@hapajo mme desi ti lide,kteri tomu stale bezmezne veri a nevidi ty dopady,ale je to asi chyba i tech lidi,ze se stale nebouri a poslusne sedi doma na bobku...🤷🏻‍♀️to je pak tezky...

hapajo
20. pro 2020

@marcicek84 ovšem to je nejen tady...
Stejně, jako celý covid, je i toto problém naprosto všude.
Již několikrát zmiňovaná vařící se žába, je již téměř hotová.
Pak to teprve bude ficak...

marketka_m
20. pro 2020

@hapajo
@marcicek84
jako mě ani manžela ty omezení nějak neomezují ... pracovně jsme vpohodě oba... ale mít restaurace tak stávkují jak malá... stačí se poptat v okolí... vše dotace zamítají.. nikdo od státu nic nedostíává... jenom blbě s námi manipulují.. jo a pozor... zase tady začne diskuse, že bagatelizuji nemoc... nebagatelizuji... ale udělal se z myšky velbloud... ono stejně příjde ještě jeden lockdown... viz okolní státy... takže čr bude muset taky...

marketka_m
20. pro 2020

@hapajo myslíš že už hotovo??? no ještě ty daně nemají přikle´pnuté.. taky to je součást... a podle mně příjde ještě něco... toto podle mně není vše... ještě málo podniku krachlo.. a ještě stále dost lidí je imaginárně drženo v mícstech práce, které už dávnou neexistují..

marcicek84
20. pro 2020

No nejlepsi je,ze to zacalo mutovat,nejen v Britanii ale i v JAR....trochu mi to prijde jak podle tech not co jsme tady davaly s @marketka_m pred pul rokem,ze uz noty jsou,ze druhy lockdown bude o mnohe delsi a nicivejsi lide se nebudou chtit ockovat tak vypusi jinou formu,ktera bude mit vysokou smrtnost,aby se i ti lide odmitaci ze strachu nechali naockovat...proste plan bezi stale,protoze si to lide nechaji libit...

hapajo
20. pro 2020

@marketka_m přesně to jsme se bavili s mým drahým taky. Jak to máme vlastně strašně v pohodě, protože oba máme práci. Já můžu dělat z domu non-stop a on jezdí týden do kanceláře a týden doma.
Ale přesně jak říkáš... Neznám nikoho, kdo by mi řekl, že žádal i podporu a dostal vše a dostal dost. To, co dostali, taktak pokrylo naprosto základní potřeby. Stát se prd stará... Ukazují, co potřebují. Pokud si člověk neuděla vlastní výzkum, tak ví akorát, co se mu leje do hlavy v TV.
Vždyť už teď se nosí, že od půlky ledna bude zavřené naprosto všechno, jako všechno...
Recept je následující - teď jaks taks něco otevřeno, pak 5 stupeň s vyjimkama, pak se k nám dostane "o 70% rychlejší vir" a vše zavřou úplně, včetně hranic opět" (jasně, ani teď není kam cestovat).

Já to taky nebagateliziju, ale nic z tohohle nedává smysl...

marketka_m
20. pro 2020

@marcicek84 jj celkem souhlasím, kolem dokola se hrnou na mně názory... ano nechám se očkovat... je mi to jedno co to je .. chci mít už klid a normálně žít....jo a jinak o scénaři jsme zde psali... že je dávno napsaný... ale pozor, zase bych byla opatrná, bo ti to tdy některé vysvětlí "oni se vzájemně od sebe inspirují" a pomáhají si ty státy"

jinak k lockdownu.. pokud příjde, tak samozřejmě bez kompenzací (i když ty už nefungovaly ani před tím), protože stát řekne že už na to nemá.. a jak píšeš.. bude krachovat vše.. obchody, restaurace, živnostníci... první samozřejmě z kola ven pujdou ti menší... pak další...

marketka_m
20. pro 2020

@hapajo smysl nám možná všem dosvakne za pár let... my možná nebudeme tolik překvapení, že.. protože o tom tady ve skupině píšeme již dlouho.
jo a k uzavření... jasně.. už si nás připravují. polsko od 28 prosince příný lockdown, takže my první druhý týden ledna tipuji... už ted v novinýách že jsme 5 stupen, to je příprava..ale kolik lidí to dá? nevím nevím :(

hapajo
20. pro 2020

@marketka_m já jsem včera v noci,kdyz jsem nemohla spát, uvažovala, co by muselo být tím spouštěcím mechanismem, aby lidi řekli "a dost"...
Protože přesně, jak říkás, asi ještě nekrachlo dost podniků, dost lidi neupadlo do depresí, dost lidi není ve finanční nouzi...
Jinak si to nedokážu vysvětlit.

marcicek84
20. pro 2020

@marketka_m pracovne jsme zatim tez v pohode,taky pocitam v jeste jednom lockdownu,jestli se neco uvolni,tak mozna duben,ale to uz budou lide sileni,myskim,ze demonstrace museji zacit a uz jednotlive skupinky stavkovat zacinaji...
@hapajo zaba se jeste vari,ale dovari se v breznu a pak vakcinace a hodne lidi uz udela cokoli,jen aby mohli prezit a uzivit se....ooravdubse divim,ze ty stavky nejsou vetsi,ale to prijde od ledna uz nebude zbyti to bude dochazet rezerva o stredne velkym provozovnam a velkym pomalu taky,takze snad se ozvou...

marketka_m
20. pro 2020

@hapajo no hele.. noviny do nás tlačí, že to je pro naši ochranu.. mozek je dle mne dost zaměstnaný.. a tak info že se o nás stát stará je vlastně super věc... nechodila jsi do práce, měla jsi výplatu... jo vlastně nižší, ale to jsi nepoznala, protože restaurace zavřeny, život, výlety atd omezeny, takže vlastně ty peníze ti stačily... fabriky které omezily chod na 60 %... zjistili že vlastně musejí propouštět... ale ještě chvíli to vydrží...
lidi se vzpamatují... ale bude pozdě.. moc pozdě... a vedení? vláda? vy jste chtěli ochranu zdraví.. takové bude vysvětlení.. jak jednoduché... a dál? stát začne sbírat lidem majetek.. však hypotéky se berou jak po dešti... to bude exekucí... ach joj

marcicek84
20. pro 2020

@marketka_m jinak ano,at kdo chce,at se ockovat necha,pokud tech lidi po pokracovani lockdownu bude kolem 60 procent tak snad bude kvota temer naplnena a mohlo by to byt normalni,oni ty lidi donuti psychicky,clovek se nesmi dat a musi si zachovavat nadhled...
Ano lide zacnou prichazet o majetky a zivnosti,pak uz bude pozde,jak tohle skonci???

jamie_s
20. pro 2020

@marketka_m Dovolím si zareagovat na Tvou otázku, ač ses ptala někoho jiného. Úmrtí ve světě na prasečí chřipku 284 500, v ČR 102 lidí. Na Covid zatím 1,69 milionů ve světě a u nás 10 331, takže souhlasím s @meesha nesrovnatelné...

hojda
20. pro 2020

@hapajo Já zase přemýšlím, jak je možné že si národ zvolí takovou vládu? Občan má právo svůj názor vyjádřit ve volbách a koho tedy volí ti všichni nespokojení??? Viz poslední volby do krajů. https://www.seznamzpravy.cz/p/vysledky-voleb/20... . Podle volebních výsledků to vypadá, že to tak občané chtějí.....

marketka_m
20. pro 2020

@jamie_s ok, díky

Strana