icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
20. pro 2020

A toto nekomu prijde normalni??? V USA nenaockovanym hrozi vyhazov? https://www.lidovky.cz/svet/povinne-ockovani-v-...

marketka_m
20. pro 2020

@marcicek84 nj, dají si to do podmínek v práci a jsi hotová, jak jednoduché..

hapajo
20. pro 2020

@marketka_m hodně lidí teď zlomí svátky... Budou sami a tak.
Ale pořád to nebude dost.
Jak jsem psala výše - ten recept jsem tak dala dokupy z toho, co jsem vyčetla na různých serverech a právě i reakci tam mě malililinko překvapuje, že se nic moc neděje...
Mě prostě vadí, kam toto povede... Zmínila jsi rozpočet -já děti ještě nemám a jsem si jistá, že ani jejich vnoučata to nezaplatí... A kdyby někdo z těch peněz alespoň něco viděl... Ale to neeee.
Já si prostě neumím představit, že další lockdown a uzávěra všeho, projde jenom tak...

hapajo
20. pro 2020

@hojda tak to je další...
Včera mě naprosto vyděsil článek na seznamu, který říkal, že pan Odstávající ucho je horký kandidát na prezidenta...
No to je tak šílena myšlenka, že se jí bojím říct nahlas...

puhelin
Autor odpověď smazal
marcicek84
20. pro 2020

@marketka_m ale je to v rozporu LZPS a s Ustavou,takze to bude k tom,jsk se lidi nechaji,uz zkouseli matce v CR odebrat neockovane dite na tetan,taky neuspeli,je treba se proste branit,opravdu nechpu lodo,kteri tksove svinsrny schvaluji,ani ppd rouskou covid jsou to stale svinarny,pandemie toto neomluvi...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/novy-rychlej... a z nove mitace maji vsichni vitr,tak si tez rikam,kdy se to k nam.dostane...

meesha
20. pro 2020

@marketka_m uf, nevim na jake planete zijes, ale na covid zemrelo zatim 1,8 milionu, na praseci chripku viz hojdy clanek, to muzes srovnavet, je to zhruba za rok - max 500 000.
Hospitalizace u chripky jsou v delce zhruba jednoho tydne, pobyt na ventilatoru u covidu nekolik tydnu. Chripka je o hodne mene infekcni. Nema ten potencial system zahltit. Doporucuju si obcas precist "normalni" zpravy :/

marcicek84
20. pro 2020

@puhelin ten kolaps jsem videla...prosim a nevis vice info o jake nezadouci ucinky jde?

hapajo
20. pro 2020

@marcicek84 no, a je to venku a počkáme si, kdy to zazní u nás...

werumka
20. pro 2020

Nevím, proč se o tom nemluví, ale tahle nová mutace viru byla ocekavatelna. Ve chvíli, kdy se virus nemůže snadno šířit, protože čast lidí už je imunizovana, zmutuje tak, aby se stihl šířit rychleji. Není nebezpečnější, jen rychlejší. Uvidíme, jak se bude dál vyvíjet. Spis by ta jeho rychost mohla byt k jeho vlastni skode, jak to bývá i u jinych viru .

hojda
20. pro 2020

Myslím, že u nás bude to očkování ostatních mimo rizikovou skupinu hodně záležet na vývoji v zemích, kde se začne s očkováním před námi a jaký vývoj bude tam.

meesha
20. pro 2020

@werumka myslis? Mame nejake priklady z minulosti? 🙂 Mne by se to jako teorie moc zamlouvalo 🙂

(a ze o tom mluvil ten proklinany Flegr 😉 , safra, zase mu neco nevyslo)

ad umrti prasecixkoronac, jamie_s byla rychlejsi, ja to prehlidla, pardon

Ta sestra s kolapsem na me vyskocila na FB z Aeronetu

hojda
20. pro 2020

@werumka Taky mě napadlo, jestli je to vlastně dobrá nebo špatná zpráva s tou mutací. Na první pohled je to třeba špatná zprávě, ale v důsledku to může být jinak. No uvidíme.

werumka
20. pro 2020

@hojda
@meesha Mluvilo se o tom už od jara, ale zdroj už nedohledám ☹ Ale ten virus obecně funguje tak, aby zachoval primárně sám sebe. Takže když zjistí, že nemůže u jednoho člověka bivakovat moc dlouho, soustředí se na to, aby se zachoval na více lidech. A když díky imunizaci hrozí, že by mohl vymřít, tak se přizpůsobí, aby se šířil rychleji a nechcípnul. On se takhle sám "upravuje". Ale není to k jeho prospěchu. Je to prostě nouzové řešení, které vede často k jeho oslabení celkově.

marcicek84
20. pro 2020

@meesha ten Flegr co vsude mluvil o mrazacich na mrtvoly a ted to popira??? Prosim te,on mluvil o mutacich,ktere budou zakarnejsi a smrtonosnejsi,tak jestli by mu tohle melo vyjit,jen abys napsala,ze mu konecne neco vyslo,tak mi zamrza usmev na rtech a ne zatim nejsem v mrazaku 🙊🙉🙈

marcicek84
20. pro 2020

@werumka o tom mluvila Pekova,ze cim rychleji se bude virus replikovat,tim vice naseka chyb a vybije se,akorat si holka myslela,ze uz vychcipa letos a on je to poradny drzak,tak asi jeji odhad bude mit zpozdeni, pocitam tak o ctvrt roku...

werumka
20. pro 2020

@marcicek84 Jo, to bude ono 🙂 On akorát asi bohužel mutuje příliš pomalu, takže to trvá déle, než si myslela...

marcicek84
20. pro 2020

@werumka no vypada to tak,ty mutace se objevily docela pozde, ale kez by s tim vychcipanim mela pravdu,to by se mohlo v pristim roce vyresit tak nejak samo...

marcicek84
20. pro 2020

Ta kolabujici sestra je tady https://cnn.iprima.cz/po-ockovani-proti-covidu-...
Ale udajne se vsichni dusuji,ze to neni z vakciny,ale sokova reakce na vpich...

meesha
20. pro 2020

@werumka jj, obecne jo, o tom prave mluvil flegr a nekteri vedci mu to rozporovali s tim, ze on uvazuje v horizontu mesicu, ale evolucne se o tom v tak kratke dobe neda uvazovat.
Myslim, ze je to neco jineho, nez "nasekat hromadu chyb", je tim spis mysleno "cilene chovani" (muzeme-li o necem takovm mluvit u viru).
Toz to uvidime, mne nakonec jedno, jestli se "utavi" nebo zmutuje do neskodne podoby, hlavne at uz vypadne :D ...ale je to zajimavy

@marcicek84 to nepoznas, ja si poprve pichla Fraxik za asistence zdravotni sestry a normalne jsem sla hned k zemi a nasledujicich 20 minut jsem travila na luzku s nohama nahore, abych se prokrvila zpet :D neco jako sok z pichnuti injekce fakt funguje. Nic to nebylo, jen jsem mela strach jak na ni zareaguju. Kdyz se nedostavila zadna alergie apod, tak jsem si to pak uz pichala jak na bezicim pasu levou zadni 😎

werumka
20. pro 2020

@marcicek84 To klidně mohla být... vezmi si, jak je ta vakcína všude propíraná a sledovaná. Stres zmůže strašně moc...

meesha
20. pro 2020

@werumka uz jsem to video videla, srandovni jak u me pres kopirak, ja si taky nejdriv drbala celo, zacalla jsem cosi blekotat “jestli je to v poradku” a pak uz jsem cejtilla jen pot a klesajici krevni tlak.
To jako nic nepotvrzuje, ale prislo mi to docela “vtipny”

hojda
20. pro 2020

@werumka Ona dostala vakcínu a šla si stoupnout k mikrofonu a dělat hned rozhovor? Já měla za to, že po vakcíně se má sedět.

puhelin
Autor odpověď smazal
marketka_m
20. pro 2020

@marcicek84
@hapajo
teď mě ještě holky napadlo.. že vlastně dohra nebude jenom ekonomická ale i "roušková". Dneska jsem v lese potkala paní s rouškou.. musela jsem se smát... byla 5 možná více metrů ode mně... takže fakt jsme se nemíjely.. ale roušku měla řádně nasazenou... a tak se ptám.. doplatíme na to? je to stejné jako doma, kde se nevětrá, kde je vlhko.. kde je ideální podmínka pro tvorbu plísně? Já totiž nevěřím, že ti kteří roušku mají i v lese s ní i nespí... to pak musí být asi zdraví jak rybička že :D
jo a psali jsme si kdy to skončí.. no ted mě napadlo, že tehdy když se začne řešit nezaměstnanost...propouštění státních zaměstnanců, snížení všem platů.. prostě se začne řešit něco jiného a bude zázrak.. korona vymizí :D

puhelin
20. pro 2020

@marketka_m Ja ted v chladu taky nosim ve meste rousku celou dobu. Venku mi nefouka do pusy kdyz je vitr. 🙂 Dojedu z vesnice do mesta, v aute na parkovisti ji nasadim a po navratu do auta ji uz na cestu domu nemam.

marketka_m
20. pro 2020

@puhelin ve městě.. kde potkáváš lidi stále... ok.. beru... ale jsou lidi co s tím i spí si myslím :D

meesha
20. pro 2020

@marketka_m a nenapadlo te, ze je treba ta pani v karantene a nechce nikoho nakazit, kdyby tam nekoho potkala? A i kdyby ne, ty vado, co ti je do toho? Vzdyt te to nijak neobtezuje. Jasne, urcite spi s rouskou, hahaha ....hele a tamten ma kulicha a je 15 stupnu, to v nem i urcite spi, hahaha...

Jo a v rousce nespim a jednou jsem si ji taky nechala v lese kde nikdo nebyl-mrzla mi huba-se slovy “smradek, ale teplicko” :P

puhelin
20. pro 2020

@marketka_m Myslim, ze to uz je prehnany. Fakt bych verila tomu, ze ji to teplo pod rouskou ve vetru bylo prijemne, pokud nemela zadny nakrcnik nebo salu. My uz chodime od listopadu s detmi na vylety s nakrcnikem, deti jsou i zvykle si ho sami vytahnout pres pusu, kdyz fouka. A ja mam rada, kdyz mam bradu v teple.

marketka_m
20. pro 2020

@meesha jistěěěěěě.. nevím co tě tak vyprovokovalo.. možná jsi ta která v tom lese byla s rouškou :D klid.. na tebe to nebylo :D já se jen zamyšlím nad dopady.. nic víc.. nemusíš se nervovat 🙂

@puhelin přehnané... hm... lidé jsou kolem agresivní... roušku někteří mají černou..jakože špinavou (tzn že jí nosí pár dnů, ne hodin)... to asi ke zdraví moc nepřinese... víš o tom to je... o ničem jiném... 🙂

Strana