Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda to, co se deje vsude,vsude to roste,staci jedno ohnisko v duchodaku a mas mas klidne i 100,ale ze zrovna tobe to je treba vysvetlovat,to se divim,hlavne ze se tady prezentujes jako vseznalek co vsechno lejlip vi a zna....🙈🙉🙊
@marcicek84 hejtman MS kraje rekl, ze je tam mnoho lidi, kteri nedodrzuji protiepidemicka opatreni.
@marketka_m nebudu se k tem vecem vyjadrovat, jen jedna poznamka. Jestli ti mozek nebere, proc je to tak v Africe: vis kolik je prumerny vek doziti? Ze to je kolem padesati let? Jaka je umrtnost v teto kategorii? Nez zacnes filozofovat nad konspiracnimi teoriemi, zjisti si fakta.(pak tam je spoust dalsich faktoru, ruzne zeme jsou na tom rozdilne, ale tohle je zaklad)
@hojda a to mam na svedomi ja? 🤣 Jezisi, to bych nestihla ani kdybych se 100 x naklonovala,jsi fakt marna a celkem i trapna.Koukni se k vam,jste v tesnem zavesu,takze prosim prestan poradat bujare vecirky,at to nemate za chvilku jako v Ostrave 🙊🙉🙈
@meesha a tys zkouala BBC které zkoumalo afriku? nepřišli na odpověd 🙂
@marketka_m ne, ne. Rada na to mrknu, kde to najdu?
@meesha stačí dát do googlu a vyjedou ti videa, bohužel v angličtině..
@marketka_m To jsou vsechno jen uvahy, cim to muze byt. Kazdopadne zivotni styl Afriky je hodne odlusny od Evropy. Muzem zkusit zit jako v Africe, ale obavam se, ze by to bylo horsi nez nas lockdown.
@marketka_m ono je zajimave,ze jak se nekteri krecovice drzi ze vedy,ale uz nedomysleji ty dusledky,ktere se ve jmenu vedy a ochrany rizikovych pachaji,jako bastila bych to,ale vzdyt se na to celou dobu kaslalo,kazdy roznasel bacilu,virozy,chripky a nikoho to nezajimalo,nikdy,ted jsme na jednou ti nejvetsi a nejlepsi humanisti na svete....takove pokrytecke
@marcicek84 souhlas, proč když někdo měl chřípku a šel do lékarny si nedal roušku? najednou si ji dá a ještě požaduje po mně... zajimavé.
@marketka_m tak ti nevim, prvni zprava bbc a popisuje presne to, co my tady https://www.bbc.com/news/world-africa-53181555
@marketka_m jasne,umírají hlavně stáří a nemocní. Ale umírají i ti, kteří by tu bez corony dalších pár let byli. Mě to fakt přijde ,jak naplánována důchodová reforma. Takhle se na těch důchodech ušetřit dá, ne?
Nejsem pro zavírání ekonomiky, nechápu stále uzavření malých obchodu - lidí narvani v supermarketu či dva lidi v malém krámě - najdi tři rozdíly. Trošku chápu zavření míst,kde se chlastá. Ožrala s ožralou si těžko udrzi odstup. Já jsem pro respirátor/ rousku, desinfekci a odstup, ale zavírání všeho na takhle dlouhou dobu,je kravina. Kdyby zavřeli vše na 2-4 týdny , byl by klid. Ale pak zase troska normálního života. Třeba zoo - nechápu, kdo by mě tam mohl nakazit, při té zimní navstevnosti. Ale jde o více takových míst. Já jsem v práci mezi větším množstvím lidí, respirátoru docela věřím, každých 5 dní test a ok. Ale jsem hygiena i normálně, natož teď.
Nebo nechápu ty kecy, že pro děti je krytí úst problém. Zvládnou to bez problémů me malé děti,navíc jedno nemocné. Mytí rukou není fakt žádný problém, to mají děti zažité i normálně. Převlékání při příchodu domů,normálka. Prostě nechápu,kde je problém. Raději budu žít normálně s tím,že kde je víc lidí nasadím respirátor, než být neustále zavřená doma. Ale to by se k tomu musel takto postavit každý, dodržovat hygienu a dalo by se.
Dýchat v respirátoru fakt není problém. Člověk si zvykne. Přišlo mi to hnusné první dny, ale teď v tom dýchám normálně, ani fyzická zátěž není problém. Jen se mi víc potí ksichtik.
Já i chápu,proč někteří hlásí, že je jim brána svoboda a tak. Ale kdyby to bylo jen v ČR, tak souhlasím. Ale mrkni do celého světa. V háji jsou všude.
V Africe půjde asi o tu vzdálenost vesnic, menší styk lidí a věkovy průměr - někde jsem četla 34 let?
@marcicek84 a co někam zavřít 3 miliony lidí - tedy staré a rizikové - a ať se starají a chrání sami sebe a dají pokoj zbytku národa. To je skvělý nápad. Hlavně se zbavit zodpovědnosti, že? Nechat ty lidi zemřít mezi čtyřma zdma ti přijde humani? To je klidne můžeš nahnat do plynové komory,ať to mají rychleji za sebou. Když už mluvíš o fašismu.
@marketka_m chripka je mene nakazliva, neni bezpriznakova, posle do nemocnice mensi procento lidi a z nich mensi procento zemre, hospitalizace je kratsi, zname ji dele a bylo na ni ockovani i tak se delala opatreni, kdyz byla epidemie.
@marketa11112 a proc bys je mela nekde zahanet,existuji prostredky individualni ochrany,fakt nerozumim tvym myslenkovym pochodum...
@hoja pojede dalsi kolo, je to marny, komu neni shury dano...
Minule z ni vypadlo, ze se ma babicka zavrit do pokoje a dva roky nevychazet
@marketka_m nebo snad myslis ta videa, kde nikdo zahadne neumira?
https://www.youtube.com/watch?v=L2E4dRO-x8E
Fakt nejsem schopna najit nic co by to tvoje tvrzeni potvrzovalo. Nemuzes hodit konkretne?
@marcicek84 jaké? Rouška nestačí, s respirátorem jsi měla také problém, jíst ty lidi musí a těžko si nakoupí přes košík.cz, nemají ani zdání,že něco takového existuje. take je může nakazit příchozí sociální pracovník, někdo z rodiny, kdo jim přinese nákup ci oběd. Nedej bože,když si něco zlomí a musí do nemocnice . Pak to mají téměř jisté. A jestli je zavřes v bytě 1:1, které většinou mají, tak jsou na tom defakto hůř, než vězeň - ten má alespoň vycházky po dvorku. Ona i chodba v paneláku je riziko, pokec se sousedkou také, pečovatelka, příbuzní, nákup - takže co s nima....
@marcicek84 to je prave to - vsichni tady chteji mit na vsechno pravo, chteli by se idealne neockovat a tim padem sami za sebe nic nerisknout, a k tomu zaroven zase normalne zit, cestovat, pracovat, chodit na pivo... a vsichni by chteli sama prava a zadne povinnosti. ale takhle to nestoji, ta epidemie nas tu bude tak dlouho stvat, dokud se kazdy nechytne sam za nos a neprispeje i svym vlastnim podilem. ale v pohode, my ve zdravotnictvi, co se nekteri uz skoro rok uz pecou a poti v tech vsech ochrannych pomuckach a za den vidi umrit treba i nekolik lidi ne uplne peknou smrti, osamocene mezi personalem oblecenym jako kosmonauti, se tomu uz snad muzeme leda tak smat, kdyz se vedou diskuze o dvoudenni zvysene teplote jako nezadoucim ucinku nebo SILENE RIZIKOVEMU a neprijemnemu noseni rousky.
mimochodem imunolog Beran zastava ponekud ojedinely nazor mezi jinymi imunology - radsi verim vetsimu mnozstvi odborniku nez ojedinelemu vykriku. plus ani on sam neodsuzuje ockovani pokud vim, spis varuje pred ockovanim lidi, kteri covid uz prodelali.
@marketa11112 jasne, prej ma babicka i spat v respiratoru, neee. Protoze marci to lechta na xichte 🤣🤣🤣 a chce ziiiit.
@teri_92 nezlob se,ale neprispeju,zdravi mam jen jedno,je to nejcennejsi co mam,vakcinace jde mimo me a muzes se k vuli toho vztekat jak chces,mam uplne jine plany a vakcinace do nich nepatri mohla by je zhatit,takze bohuzel si sve pravo rozhodnuti necham...
@marketa11112 prosim te,psala jsem ti to nekolikrat,bohuzel neni muj problem,ze to nedokazes pochopit a pro @meesha spani v respiratoru jsem nikdy nikomu nedoporucovala,takze zase mimo 🙈🙉🙊
@marketa11112 jo a k te duchodobe reforme vynasob si pocet zemrelych prumernym duchodem a tim,ze by ti lide zili o 10 let vice a dostanes castku,kterou jsi usetrila a pak se podivej kolik nas to uz stalo,to ma k duchodove reforme dost daleko...tvoje reci jsou uz dost z cesty...
@marcicek84 prispivat nemusis, mas totiz velke stesti, ze zijes mezi mnoha dalsimi, asi na rozdil od tebe mene sobeckymi, lidmi, kteri ke konci pandemie snad prispeji a dockame se ho😉 a ty se povezes. a to nemyslim jen ockovani, ale celkove treba to noseni rousek.
a rozhodne se nevztekam, mne bude stacit, kdyz bude svet zase normalni. no a pokud odmitas vakcinaci celkove, melo by mi te byt spis lito, protoze chytit nektere nemoci, proti kterym se ockujeme, to bych neprala nikomu...
@teri_92 pozor, budeš nařknuta z ,,kníkáni,, stejně jako učitelé. Prostě říct,že je to v tvé profesí na houby, se tady nesmí. Já chodím na test co pět dní a je tam stále ta samá sestřička. Stále v tom šíleném pytli. Je mi ji strašně líto. Věřím,že ta si nechá píchnout očkování mezi prvními, aby měla klid. Dnes mi říkal známej,že se očkovat nechá. Chrání svou manželku s nemoci imunitního systému a děsně se boji,že domů něco přitáhne - ale někdo tu rodinu živit musí. riziko, že něco přitáhne z práce, tu je. Přeci ji nemůže zavřít v jedné místnosti a dávat ji jídlo tyčí mezi dveřma.
Někteří si neuvědomují, že ochránit blízké nemocné či staré , je nadlidský výkon a nemusí se to povest. Někteří by to také nemuseli unést - tedy určitou vinu. Navic nejde jen o toho mrtvého, ale může být zkaženo několik lidských životů naráz.
@marcicek84 nepsala. Asi si mě s někým pleteš.
A pokud bereš me vyjádření k tzv. Důchodové reformě zcela vážně, je to s tebou hodně špatné. Takto by to samozřejmě řešil jen totální psychopat,kterému nedošlo,že to bude mít vliv na celou společnost. Protože v dnešní společnosti je prostě normální chránit život člověka. A nebo došlo a teď si tu čučí na parádní živé divadlo,zatím co sám si žije v izolaci na svém exotickém ostrově. Hele,kdo ví. Na ty konspirační teorie moc nejsem. Pro mě je důležité, že je tu pitomá nemoc, která zkracuje lidem život. A která se dá díky opatření, případně později očkováním zvládnout. V tomhle musím říct, že děkuji za to,že žijeme v 21. Století a ne za krále klacky. A jsem ráda, že chráníme staré a nemocné. Nejsem dobytek a nejsem ochotna obětovat nikoho.

@marketa11112 jezisi tak ted uz vyhrozujes,presne lidi jako jsi ty,ti co by radi narizovali druhym jako fasisti,ti co se nakonec nechaji naockovat a pak budou nutit ostatni do stejneho,to bude konec demokraticke spolecnosti a lidskych prav...je mi z toho na bliti,jedine reseni je ochrana a izolace rizikovych,ale na se tady nicie ekonomicky a vsichni s tim proste nesouhlasim...