Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Jinak s tím časem je to tak, že děti nenutím (právě proto že jsem to nenáviděla), ale snažím se je přesvědčit že chtějí a baví je to :D Asi proto teď na okně líhneme malé vodní "dinosaurky", venku máme krmítek jak pro všechno ptactvo, pozorujeme co se dá a sázíme kytky pro včely, z jejich včelího kroužku... Když v tom vidí smysl, baví je to, pomůžou a trávíme čas spolu a na vzduchu 🙂
@gramar také děti nenutím. Ale venku jsou rády.
V létě se venku i jí a mám problém zahnat děti domu. Chtějí venku i spát. Nám se stále množí zvířátka. Jsem ráda, že děti znají zvířátka skutečné a ne jen z obrázku.
A jeste neco o koronaviru a tehotenstvi:https://www.irozhlas.cz/komentare/tehotenstvi-koronavir...
Takze to vypada,ze by se tehotna mela co nejdriv odebrat na rizikac,uz jen z duvodu sve ochrany a ochrany ditete...To by me zajimalo,jak se k tomu ted stavi gynekologove...🤔
Tehotne a kojici zene neni doporuceno ockovani,pred ockovanim je vzdy nutne vyloucit tehotenstvi a po ockovani se doporucuje 2 mesice neotehotnet....
ono ty vyhody pro ockovane nebudou az tak jednoduche jak se zda... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nemci-chteji...
Mmch v Nemecku s tim ockockovanim tez souhlasi max. tak polovina obyvatelstva,ve zdravotnictvi jen 48 procent lidi...
@marcicek84 A čím si na rizikáči pomůže, když má další děti, které chodí do školy a školky? https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3225072-covi...
@hojda a nebyla jsi to ty,kdo prosazuje omezeni kontaktu??? Ty bys prece ani deti neposilala do skolky,pokud vim...
@marcicek84 To máš pravdu, já jsem pro to, aby se uskutečňovali jen kontakty opravdu nutné a na tom si stále trvám, ale tys tu prosazovala, že žádná omezení být nemají, tak proč najednou rizikáč na covid?
@hojda no on totiz kazdy po tom rizikaci tez netouzi,spis to byla takova otazka do plena,jake pokyny ted maji gynekologove...
@marcicek84 Je to na zvážení gynekologa jako v jiných případech:
Prevence
• Platí stejná preventivní opatření jako u netěhotných, tzn. 3R – rouška, rozestup, ruce
• Těhotné ženy, které mají doma další děti, by měly být opatrné. Děti mohou mít častěji
asymptomatický nebo velmi lehký průběh a mohou být přenašeči
• Těhotné ženy mají na pracovišti obecně nárok na vyšší ochranu (např. omezení nočních
služeb, omezení těžké fyzické práce), ale ve vztahu k pandemii COVID-19 nebyla vypracována
žádná zvláštní opatření
Plánování rodičovství v době pandemie COVID-19
• Probíhající pandemie by neměla být důvodem odložení těhotenství
• Rizika lze minimalizovat respektováním běžných hygienických doporučení
@hojda holka,to je v tom clanku,ktery jsi vkladala🤪🙈🙉🙊
Prednostni vcelka pro ucitele,pomalu ale jiste...https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/plaga...
@marcicek84 tak prozatím to je pořád na bázi JA CHCI... ale jak příjde muíš, protože jsi učitel tak to je konec :(
@marketka_m jj,nejdriv budoi v klidu ockovat vsechny kteri chteji,ale ti dojdou a budou dalsi vakciny,pak teprve uvidime...
@marcicek84 vím že to příjde.. ale pořád doufám že se pletu :(
@marketka_m zkouset to budou,ale pokud bude velka masa lidi proti,tak moc nemaji jak...
@marcicek84 hmm bojím se aby nebyla občanská válka.. jo trochu přeskakuju, ale není to sranda,.. není možné aby e lidé nezačali bouřit...jak dojdou peníze začnou, nezle dál takto fungovat.
@marketka_m no muze to tak dopadnout,bud zjisti ti nahore neudrzitelnost a tim padem korona zmizi z clanku a bude po pandemii,nebo se zacne vynucovat a lidi je svrhnou...bude to zajimave...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/praha-se-b...
Co se to deje v te Praze @hojda s @marge_s neco slavily nebo co? 💃
@marcicek84 To není o oslavách, ale začínají se projevovat nákupní horečky před vánoci, což je těch cca čtrnáct dní dozadu a protože praha je celá "nákupní centrum" tak to tu poletí rychle, to se dalo čekat a na základě těchto dat jsem očekávala uzavření škol v lednu, což tedy udělali o pár dní dříve :D
Jinak bych s ostatníma vakcínama neděsila, ano budou, ale už nebudou dělat tolik výjimek, tedy pokud tyto vakcíny nebudou vysloveně průserové...
@marketka_m Občanská válka tu už probíhá, zatím jen na virtuální rovině, ale ano ve chvíli kdy lidi nebudou mít co jíst a začne se to dotýkat i materiálních ztrát, ne jen sociálních vazeb, tak pravděpodobně vzroste řada nepokojů... Tak to v historii bylo vždy...
@gramar no ja to vidim nandocela hbusna leden i unor,ted to 2 mesice zas bude zavrene a brezen tez nic moc,uvidime co duben...Takze to vypada na 3 vlnu,u spanelske chripky byly 4 a ta ctvrta byla uz jen lokalni ohniska,tak uvidime...
No co se tyce nepokoju,zacnou silit,doufam,ze to aspon zlomi vaz Babisovi v dalsich volbach,i kdyz je jasne,zr kdokoli nastoupi po nem bude mit rozvracene verejne finance zacne skrtit a setrit a lidi zas nebudou spokojeni,mozna bude nejaka koronavirova dan...
@marcicek84 ty tipuješ že dva měsíce nechají zavřene obchody? to jsem zvědavá...
@marketka_m Ne oni to zase na pár dní otevřou a pak zase zavřou a takto to budou dělat dva měsíce a déle :D
@marketka_m mesic asi jo,jestli dva to nevim,mozna jak pise @gramar...nebo se pouci,tak jak tak bude to maso...
Rozhodne radeji obchody nez skoly,uz jim dochazi,ze je to blbost mit rok zavrene skoly... https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/zavren...
@marcicek84
@gramar jo v tu hru zavřeme otevřene věřím víc.. takže tipuji že 20 ledna bude rozvolnění a polovina unora zavření😀
školy to je pruser :(
@marketka_m Jo tenhle model se osvědčil, je to lepší než hrát kloboučku hop :D :D
@gramar nejdebilnejsi jsou ty zavrene skoly,tim otviranim a zaviranim obchodu se ty skoly jisto jiste jen tak neotevrou...
@marcicek84 Já si myslím že pod tíhou nasranosti lidí už se školy zavírat nebudou, ještě ten leden a pak k ročnímu výročí snad už toto nebude na pořadu dne... Ale kdo ví, já už třeba řeším jak legálním způsobem docílit opakování ročníku, aniž by děti propadli... Protože se obávám, že toho učiva už uteklo tolik a s ohledem na to že se musí jet podle nějakých osnov (které Plaga prostě měnit nebude), tak se nechytí a bude to velké špatné, no a než aby propadli potom, protože jim ujel vlak, tak to raději teď...

@marketa11112 Tak já to taky vesměs umím, ale je spoustu věcí co se učím za pochodu. Mastičky a bylinky jsou super, předloni jsem založila "levandulový háj" a letos musela krutě redukovat, protože to je horší jak adéla :D