icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
1. led 2021

@marcicek84 Tam už je to spíš o tom, čemu člověk chce raději věřit, co je pro něj schůdnější... Tak farmaceutické firmy mají obrovské zisky, ale na druhou stranu myslíš že by záměrně poškozovali své "klienty"? Pár dekád dozadu by to nebylo až tak překvapivé, doba byla jiná a nikdo si moc nemohl vyskakovat, navíc měl každý strach svět v háji po válce a do lidí tehdy prali očkování proti všemu. Ale ani tehdy si nemyslím že by šli do všeho jen kvůli prachům... Já mám asi schizofrenii v některých věcech, v tomto chci být trochu idealista a myslet si že to opravdu dělají pro blaho lidstva a ne primárně své peněženky :D

hojda
1. led 2021

@marcicek84 Spíš bych řekla, že jsou reakce na MMR než na hexu.

gramar
1. led 2021

Jinak tedy nevím jak se u hexa rozeznává která z protilátek je ta, která způsobuje větší komplikace, když ti to tam šlehnou všechno naráz?

puhelin
1. led 2021

@gramar Na druhou stranu... Je pro farmaceutickou spolecnost vic uzitecny zdravy nebo nemocny clovek? Po ockovani byva imunita oslabena, jedinec nachylnejsi. Mozna nebude mit zloutenku, ale bude casteji nachlazeny, pokazde si koupi paralen, sirup proti kasli apod...

marcicek84
1. led 2021

@gramar ano,protoze cim vic chroniku,tim vice prodaji leku,je by zdrava populace neuzivila,neni to cilem farmacie,bohuzel,jsme jak krecci v kolecku,od malicka nas do dej daji a chteji at takhle bezime cely zivot,dle jejich linek.Ockovanim to zacina...
Ohledne slozeni hecy jak to jde poznat?Jde o slozeni,jde to porovnat s vakcinou, ktera nema hepatititu,tou ockuji deti,ktere mely vaznou reakci hned zpocatku ockovani...zeptat se muzes i v nejakem ockovacim centru...
@hojda i na hexu jsou dost vazne reakce,neni to jen MMR.Neco si o tom najdi,neni to zalite sluncem a nikdy nebylo,zadne ockovani tez nebude zalite sluncem,ale chapu,ze tomu lide potrebuji verit,mit to jako berlicku,jsou skupiny obyvatel,kde to opravdu je dobry pocin,ale ne pro vsech uvadenych 70 procent u covidu

hojda
1. led 2021

@marcicek84 Jenže ono je to taky jinak, v minulosti se mnohem více umíralo v dětském i středním věku a seniorský věk nebyl tak vysoký jako teď. Ano lidé do sebe necpali léky, ale zase nežili tak dlouho jako teď s léky: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesi-oproti-r...

gramar
1. led 2021

@puhelin Tak jako pro celek farmaceutické firmy ano potřebují nemocné, myslela jsem to spíše na ty očkování, že tam by se jim nevyplatilo ty lidi "likvidovat" protože kdyby se objevilo určité procento problémů, tak končí jejich vakcína i zisk... Ale vím jak se prodávala vakcína proti rakovině děložního čípku, tehdy jsem si při obvolávání užila své a do dnes vlastně nevím co si o tom mám myslet ;)
@marcicek84 Já vím že všechno se dá očkovat jednotlivě a najít alternativu, jen by mě právě zajímalo jak se dá zjistit že je to kvůli jedné z nemocí když jich dostaneš naráz tolik...
Na vrub českému očkovacímu kalendáři, když jsme se vrátili do ČR, tak jsem měla dlouhé hovory s hygienou na téma pojistná dávka a tedy s klidným svědomím můžu říct že když se dají do honu na čarodějnice, tak kam se ser... gestapo, půl roku výhružek byla docela sranda :D

marcicek84
1. led 2021

@gramar vsak takhle budou lidem asi vyhrozovat u korony,to si uzijeme...ale co se tyce ditete,tak mi nikdo nikdy nevyhrozoval a delali jsme si to podle sebe...

gramar
1. led 2021

@marcicek84 Ne, tak to máš dobré, mě půl roku vyhrožovali kde čím, od odebrání rodičáku (to mě fakt pobavilo), přes soudy, pokuty a tak. Po půl roce to vzdali, ale jeli dost, paní byla prostě hodně akční a vůbec se jí nelíbili že se na něco ptám :D

gramar
1. led 2021

Já jsem na ně připravená, když zodpoví mé otázky smysluplně, hádat se nebudu, když ne tak už vím že mě neudolají 🙂

marcicek84
1. led 2021

@hojda ziji dele,ale s chronickymi nemoceme a vali do sebe prasky horem dolem,ne vzdy jde o kvalitu zivota,nekdo ma stesti a je ok,jiny proste jde do duchodu a uz zobe denne hrst prasku...

marcicek84
1. led 2021

@gramar ano je dobre se pripravit,nemaji moc cim vyhrozovat,ale muzou to zkouset,je to i tom,zda to nahlasi doktorka nebo ne...

gramar
1. led 2021

@marcicek84 Já se práskla sama, když jsem viděla dilema, strach a nejistotu doktorky 🙂 Byla z toho divoká, tak jsem jí nechtěla trápit

hojda
1. led 2021

@marcicek84 A to, že zobeš hrst prášku automaticky znamená, že nežiješ plnohodnotný život? Hele moje babička prodělala rakovinu ještě za totality, dneska je jí 90 let a pořád si ještě užívá svoje pravnoučata, bez prášků a lékařské péče už by tu nebyla několik desítek let. Zobat přece nic nemusíš, když si prášky nevezmeš, tak si je nevezmeš, jen tu třeba budeš o 30 let kratší dobu, ale to je přece tvoje rozhodnutí.

marcicek84
1. led 2021

@gramar pouceni pro priste,nikde se nehlas a nepraskej 🤣budou od pulky ledna totiz svolavat covid ovecky na ockovani

marcicek84
1. led 2021

@hojda kdyz mas chronickou nemoc tak ti nekdy nic jineho nezbude...jak jsem psala nekdo stesti ma a nekdo proste ne

hojda
1. led 2021

@marcicek84 V tom případě vůbec nechápu, co jsi tím svým příspěvkem chtěla říct. Když máš chronickou nemoc, tak jsou prášky ok? Senioři trpí většinou chronickými nemocemi.

gramar
1. led 2021

@marcicek84 To já se zase klidně prásknu nemám se za co stydět ;)

marcicek84
1. led 2021

@hojda tak tuhle diskuzi o kvatite zivota jsi rozjela ty,mozna uz jsi zapomnela za jakym ucelem,v poradku, i to se stava,ja na ni jen reaguji...naopak ted narozumim ja tobe,jsi clovek,ktery se tady neustale odvolava na to,ze se nekomu zkracuje covidem zivot,ted se ten samy clovek divi,ze chronicky pacient aby mohl zit potrebuje medikaci???Ne kazdy senior trpi chronickou nemoci,ale ti co ano,tak jedi i hrst prasku denne,znovu opakuji,ze to je o stesti...

marcicek84
1. led 2021

@gramar tam se maji hlasit jen ti co se chteji ockovat 😉

hojda
2. led 2021

@marcicek84 Ty jsi tu psala, že kdo jí hrst prášků, tak nemá kvalitní život. Ono těch lidí, kteří se dožijí 90 let úplně bez léků moc nenajdeš. Není to jen o lécích, ale taky o životním prostředí a potravinách. Vem si tu situaci s ovzduším u vás. To je sice pěkné, že si nebudeš ničit zdraví léky a očkováním, ale když dýcháš škodliviny, tak je ti to houby platné a zrovna díky lékům i lidé, kteří žijí v tomto prostředí můžou žít déle a déle být aktivní.

puhelin
2. led 2021

@hojda Muzou i nemusi. Casto se leky potlaci neco, co by se bez nich dokazalo odhalit.

hojda
2. led 2021

@puhelin To je spíš tím ,že se lékaři nedívají na člověka jako celek, ale většinou řeší jen svůj obor a třeba sehnat internistu na prevence mimo Prahu je skoro nemožné.

marcicek84
2. led 2021

@hojda tys vytahla,ze kdysi se lide dozivali mene,to jsi tak reagovala na ty ockovaci skandaly,ktery nebylo v historii malo,az pote jsem reagova slovy,pak se tedy bavme i o te kvalite zivota doziti,ze jsou lide,kteri uz v 60 jedi hrst prasku...krome uzivani farmaceutickych preparatu, na to maji vliv i jine faktory od kvality ovzdusi pres zivotospravu,fyzickou kondice cloveka,to jestli holdujes alkoholu ci koureni a kombinace faktoru,ale to jiste sama dobre vis...opet tedy nevim co tim chtel basnik rici....bez uz radeji dnes spat,uz se v tom zase placas...

marketa11112
2. led 2021

@marketka_m kdyby to byla pravda, hromadili by se mi čipy v nose. Testy co pět - sedm dní. A já myslela,že mám alergickou rýmu díky nově pořízenému štěněti. A oni to asi budou ty čipy. Ach jo.

marketa11112
2. led 2021

@gramar děti jsem před nástupem do školky nechala očkovat proti žloutence a ( špinavé ruce), sama mám očkování proti b.

marketa11112
2. led 2021

Teda tvrdit, že lidé maji díky bráni léků, horší kvalitu života, je totální kravina. Díky lékům mají naopak kvalitu života daleko lepsi. A hlavně žijí. Když vezmu, že by tu nebyli lidé třeba s cukrovkou, štítnou žlázou a mnoha dalšími nemocemi. Nebo možná byli , ale v jakém stavu?

marcicek84
2. led 2021

Teda tvrdit,ze chronicky pacient,ktery bere hrst prasku ma lepsi kvalitu zivota je mimo,protoze jak by to mohlo platit,kdyz staci jedna nemoc jmenem koronavirus a ta jej primarne na tom zivote ohrozuje tezkym prubehem...Ono totiz ty prasky,ktere bere mu to telo skutecne huntuji.Nekolikrat bylo i receno,ze pri dobre kvalite zivota lide ohrozeni tezkym covid temer nejsou.

marcicek84
2. led 2021

https://echo24.cz/a/SJz9R/socialni-distancovani...
No jo,zakousena moc se zalibila,budou s tim muset prestat,jakmile vyciti hrozbu nepokoju a zacnou mit o sebe strach...

ilonne
2. led 2021

@marcicek84 To je super smýšlení, tak můžeme vyhloubit jámu a nemocné a slabé kusy srazet na dno jako ve Spartě.

Strana