icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
2. led 2021

@ilonne a to tady psal kdo,krome tebe?

gramar
2. led 2021

@marcicek84 No dle informací které jsem tehdy dostala mě doktorka musí nahlásit, že děti nemají kompletní očkování, ale protože nebyla schopná vysvětlit "podpůrnou dávku", tak jsem jí netrápila a práskla se sama 🙂
@marketa11112 Vůbec neznevažuji benefit očkování proti žloutence, jen mě zaráží to schéma. Ono prodělat žloutenku a odrovnat si játra, nebo to "risknout" s očkováním, tam je asi jasná volba si myslím... Jinak houby alergie, ty jim prostě pořád vysmrkáváš čip, proto chodíš na testy tak často :D
@ilonne Božééé, první co mě napadlo byla scéna z pohádky Madagaskar, jak tam měli žirafy umírací jámu :D

ilonne
2. led 2021

@marcicek84 No ty, akorát ne takhle natvrdo. Já tvrdím, že známá, která má RS a bere léky a má rozhodně kvalitnější život než kdyby léky žádné léky nebrala. Ty říkáš opak.

marcicek84
2. led 2021

@ilonne to neni pravda,zase slydis travu rust...ne kazda pro nas dostupne lecba znamena nejlepsi,jsou i kvalitnejsi v zahranici,ktere ti tak moc nenici organismus,ale.l to nase ZP neproplaceji,treba lecba cukrovky,kdyz se pacientum dosloba rozpousti zilni system je tady 100 let za opicemi,v zahranici se to davno leci jinak,ale to co se dela tady u nas,na tom ryzuje hlavne farmacie.Proc tez nemame dostupnou pro nas tu nejlepsi lecbu?Pamatujes jak to bylo slozite s protobovymi centry nebo treba jak se poradaly spirky pro novou genovou terapii na deti se spinalni artrofii?takovych prikladu je vic nez dost...

marketka_m
2. led 2021

@marketa11112 být tebou tak si kamesník dám na rozbor.. zda tam něco není :D

marketka_m
2. led 2021

žloutenka nežloutenka, máte všechny očkované děti na povinné vakcíny? nebo to děláte jinak.

puhelin
2. led 2021

@marketka_m Bohuzel neni moznost se tomu vyhnout.

gramar
2. led 2021

@marcicek84 U toho SMA bych byla opatrná jak to vlastně celé je, bohužel mám možnost to pozorovat velmi zblízka a ne vždy je to takové jaké se na první pohled může zdát...
@marketka_m Hele asi takto mám děti očkované vším povinným dle evropského schématu, ale dle českého ne - schází ty podpůrné dávky :D

ilonne
2. led 2021

@marcicek84 Hele, tohle taky nechápu. Já mám RA a taky jsem musela brát MTX, kortikoidy a další doplňkové léky. Jinou než tuto konzervativní léčbu mi neschválili. Já měla štěstí, brala jsem to jen 2 roky a teď jsem 15 let v remisi a mám už jen drobné lokální problémy s klouby, ale kdykoliv se mi to může spustit znovu. Každopádně věř, že když jsi ve stavu, kdy ráno z postele vstáváš hodinu, v noci nemůžeš bolestí spát, tak ráda bereš tu hrst léků, která ti zkvalitní život do normálu. U té SMA je to složitější, máme ji v rodině, takže o tom docela dost vím.

marketka_m
2. led 2021

@puhelin já to zase tak tragicky neberu

@gramar dle evropského? jaký je rozdíl? moc nevím :(

Já se ztrácim v těch vašich zkratkách,,,, SMA, RA, MTX :D

gramar
2. led 2021

@marketka_m No kolem dokola nás platí např. u hexa 3 dávky a u nás v ČR jsou čtyři... Když jsme se vrátili do ČR, tak tvrdili že musí děti na tu čtvrtou dávku, tak jsem jim řekla že ano, pokud vysvětlí proč. Jediné co jsem za půl roku dohadování zjistila, že je to pojistná dávka, tak proto. Na to jsem je poslal do hajzlu, že pokud racionálně nezdůvodní její podání, tak prostě nedoočkuji, když všude okolo dětem stačí tři 🙂

Jináč SMA je spinální muskulární atrofie - pěkná srajda choroba :(

gramar
2. led 2021

A RA je revma si myslím ?

puhelin
2. led 2021

@gramar Moje deti uz maji jen 2+1 hexacimu, je to od r. 2018 dostatecne.

marcicek84
2. led 2021

@marketka_m my jedeme vlastni ockovaci schema s odklony oproti ockovacimu kalendari,vakciny ma dcera jen povinne a jeste se skripenim zubu a velkym sebezaprenim,jelikoz negativne ovlivnovaly jeji psychomotoricky vyvoj...a je to tak,jak pise @puhelin vyhnes se tomu jen pri velmi zavazne alergicke reakci ditete,jinak jsou vuci dovrovolbe neockovanemu diteti uplatnovany restrikce.

marcicek84
2. led 2021

@gramar ha ha to je dobre,nam stacilo schema infarix hexa 2+1 a nikdo mi nerekl ani popel (v roce 2015)

puhelin
2. led 2021

@marcicek84 No prave. :( Taky mame jen povinna, zacali jsme pozdeji a hlidame si, aby se neockovalo moc brzo po predchozi davce.

gramar
2. led 2021

@puhelin Aha vidíš, já to od té doby neřešila a naposledy jsem to řešila to už je skoro osm let :D a jak je to teď u MMR, tam taky schéma bylo jiné 🙂

puhelin
2. led 2021

@gramar Do 18 mesicu prvni davka (kdyz ma byt splnena vyhlaska) a okolo 5 let druha. Do skolky staci jedna davka. Jak je to pak s nutnosti druhe davky treba na tabory, skoly v prirode, lyzaky nebo tak jsem zatim nezjistovala.

gramar
2. led 2021

@marcicek84 Vyhnout očkování se dá, ale záleží co vydržíš... :D Ono je otázka co za restrikce, mě fakt kvůli té jedné vyhrožovali odebráním rodičáku (ale na jiné dítě :D ), pak tvrdili že nebude moci do školky atp. A po půl roce hádek jsem si vybojovala papír, na kterém bylo napsáno že očkovací schéma bylo dodrženo s odmítnutím pojistné dávky, jejíž účinek hodnotu očkování nijak neovlivňuje a proto mohou děti bez omezení využívat předškolní a mimoškolní aktivity. Ten pohled na tu paní když to tam psala byl k nezaplacení :D

marketka_m
2. led 2021

já si myslím že už jsou 3 dávky jenom té hexy, nejsem si jistá

marulu
2. led 2021

Moje děti mají všechna povinná očkování i řadu nepovinných. 😀

marcicek84
2. led 2021

@gramar tak vyhrozovanim odebrani rodicaku na druhe dite,to bych se jim vysmala...a jasne,ze to s temi 3 davkami byla blbost

marketka_m
2. led 2021

@gramar nevěřím že takový papír dali... mazec.. však teoreticky jste nedodrželi ten český ale evropský.. to je chaos :D

gramar
2. led 2021

@marketka_m No tak o to lépe a radostněji, ona ta čtvrtá byla vážně k hounu... :D Já jim dokládala vyjádření slovenské "očkovací komise", německé, rakouské, jen polsky jsem to fakt nezvládla :D No nebudu ti lhát, nechtěli, jenže já jim denně volala a ptala se, psala jsem odborníkům a tak... Já to tehdy pojala jako osobní boj a paní na druhé straně taky, ale když už jsem volala i na ministerstvo zdravotnictví celkem pravidelně, tak si myslím že pak někdo řekl ať to napíšou, abych dala pokoj... To víš byla jsem mladá akční a bylo spoustu času :D
@marulu Tak já třeba mezi nepovinná ale fajn řadím tu klíšťovou, nebo i tu žloutenku, dle lokalit pohybu bych zvažovala i tuberu...

marcicek84
2. led 2021

@gramar byla jsi dobra,ze ses nedala...a taky jsi to vyhrala...

gramar
2. led 2021

Můj manžel třeba tvrdí, že jsou úřady, ministerstva a určité instituce kde jak se představím, nebo zjevím tak vyběhne rudý vykřičník... Ale tato schopnost v posledních letech nějak vzala za své...
@marcicek84 Tak mě tehdy o nic nešlo, byla jsem doma, školku jsem nutně nepotřebovala a bylo dost lidí kteří pomáhali, protože všichni chtěli vědět jak to dopadne :D

marcicek84
2. led 2021

@gramar pockej,jeste to treba vyuzijes,az budou otravovat s ockovanim na covid 😀 😀 😀

ilonne
2. led 2021

@gramar jj revmatoidni artritida.. Diagnostikovat mi ji v 25 lewwch.

ilonne
2. led 2021

@marketka_m MTX je methotrexat - lék. Používá se i jako protinadorovy. SMA spínalni muskularni atrofie

marulu
2. led 2021

@gramar přesně tak, máme navíc klistovou encefalitidu, pneumokoky a teď nově i meningokoky. TBC nemáme, když jsem ji kdysi chtěla dát, tak nebyly vakcíny a pak ruzne chodily plavat, tak se to nehodilo, ale dle naší doktorky se dá doockovat kdykoliv, tak to zatím nechávám. Hepatitidu A nemáme, ale jistě není od věci, zvlášť při cestování mimo EU.

Strana