Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m Jo to je jak u nás, sourozenci OK a do školy a jedno dítě v karanténě...
@gramar tak vidíš, nikdo si s tím, až takovou hlavu neláme, tak ať se nediví, že ani lidi ne...blbé, že to postihlo ty školy a ten byznys, to už ani pěkné není, a jestli bude ještě na podzim další vlna, tak to už některé děti nebudou chodit do škol 3. rok? :D utopie :D
@marketka_m jj, neláme a jedeme dál, stejně jsme všichni dávno promoření a ani bych se nedivila, že ta mutace co se tady tak rychle od podzimu šíří je ta britská, aby to nakonec nebyl český klon k nim zavlečený...nedivila bych se..
@gramar chapu, kazdy ma obcas neco na houby. a tato situace tomu jen vypomaha. fakt to chce najit si neco dobreho na tom vsem. ja se priznavam, ze jsem si uzila deti - ale nechodi teda jeste do skoly. diky bohu. jednu praci jsem ukoncila na zacatku pandemie, uzila jsem si osetrovacku, druhou praci jsem uprostred pandemie nasla, tri dalsi jsem odmitla kvuli pracovni dobe (proste se dvema detma se neda delat vse, navic jsem si opravdu sepsala pro a proti ). stihla jsem si udelat dva kurzy, doufam, ze nejak dodelam i skolu. nevzdavej to. nejsi v tom sama. hodne lidi muselo slevit ze svych pozadavku, hodne lidi obetuje praci kvuli detem. ale je to spravne. deti jsou dulezitejsi.
@marketka_m Portugalsky neumím, ale co je podezřelého nebo varovného v tom prvním odkazu? Já tam nečtu nic o 3% spolehlivosti, ani ty další strašné problémy PCR uvedené v tom českém textu sdíleném marcickem. Opravte mě či doplňte, pokud mi něco podstatného uniklo. Jsem k.o., jdu odpadnout, pokračování kdyžtak zítra.
@pratensis jak jsem psala, je tam více zdrojů, musíš pročíst, všude je něco...
@marketa11112 Nejde o slevování z nároků, nejde ani o tu práci, nebojím se že si nějakou nenajdu i kdyby na přechodnou dobu, spíš už je to dlouhé bez cíle a včera to nějak "vybuchlo", já byla labilní i před koronou a je s podivem že jsem se z toho zhroutila až včera... :D
Tak pozitiva to má, takhle klidné svátky bez stresu a chaosu jsem měla naposledy když jsme je neslavili vůbec :D
@pratensis Zaujalo mě to také a dívala jsem se na ty zdroje ale fakticky je tam jen to, co je na stránkách WHO, pak ještě ten článek Oxfort Academic, kde se samozřejmě o hodnotách Ct píše. Ale nějaký konkrétní závěr?
Informaci jako takovou zpochybňovat nemůžu, nevím o tom nic, ani jsem nic nedohledala ale samotnou organizaci, která informaci přinesla na českém mediálním trhu, ta mně tedy dostala. Prezentují se jako vědci a odborníci ale jejich FB příspěvky jsou plné vulgarizmů a vyrovnají se slovníku lecjakého dlaždiče. A samozřejmě autoři vystupují pod anonymními přezdívkami. Super, kdyby to tedy nebyla pravda alespoň to nepoškodí jejich vědeckou kariéru.
@pratensis já jsem už taky mrtvá to studovat dneska všechno, ale podle mně ten článek vzniknul kombinaci několika.. ne jenom WHO.
@marketka_m hlavně takhle navečer už zase vylézají z děr bubáci, skupinka jim nepomohla 🙈
A že do té skupiny jeden bubák přispěchal hned mezi prvními třemi členy 😉
no jo, bubáci se nudí, skupinka moc neprosperuje, asi si to představovali jinak...
@marketka_m Ale jo, zdrojů je tam vic.al Ale oni se odvolávají na WHO, mají tam odkaz na její prohlášení, ale v tom odkazu ta WHO nic takového netvrdí. Proto jsem se ptala, kde se dá dohledat to "původní" prohlášení WHO - ono žádné není. Když si prověříš další zdroje, zjistíš mnohé. To, že tam je uvedený zdroj, ještě neznamená, že mu můžeš/máš věřit. Proto jsem marcickovi psala, ať se nedá utáhnout na vařené nudli.
Jinak samozřejmě, každý má svaté právo věřit, čemu chce.
@pratensis ale to o těch 3 procentech je taky ozdrojované, je tam i odkaz, zde na kliknutí, tak já fakt nevím co více tam mají dát, oni mají ozdrojovanou každou pasáž, proto nerozumím, proč píšeš o vařených nudlích...
@pratensis já chápu co mi píšeš... jenom nechápu kde jsito vydedukovala.. na začátku článku je psáno že se WHO vyjádřila, to vyjádření tam je, a je jasné co se v něm píše... a dále v tom článku je, že nějaká soudkyně zjištovala situaci a uznala nějaké 3% nebo co... tahle informace nemá souvislost s WHO přece.. aspon já to tak chápu.. :D
@hojda ano a o to víc by mě pak zajímalo, proč se “záměrně drží” covid místa pro lidi 80+ s komorbiditami, u nichž je velká pravděpodobnost, že tu dlouhou léčbu bohužel stejně nepřežijí a naopak se ruší místa pro naléhavou péči, operace atd. Proč se dopředu straší tím, že zdravý třicátník se slepákem umře, protože budeme zachraňovat 90 letého nemocného dědečka s covidem? Tohle mi hlava nebere. Samozřejmě, každý život má cenu, o tom žádná, ale proč teď “dáváme přednost” za každou cenu pacientům s covidem? Btw, můj děda 84 let s těžkým alzheimerem umřel na jaře taky na covid, ale celá rodina “byla ráda”, protože pro něj už to bylo vysvobození. A ano, taky tu ještě mohl pár let být ..... ale za jakou cenu?
@pratensis Výňatek z toho druhého odkazu co ti tady dávala @marketka_m přeložila jsem to překladačem z té Portugalštiny, ale je lepší si to přečíst celé, toto je shrnující konec, tady najdeš ty 3 procenta spolehlivosti, je to u těch PRC testu s prahovou hodnotou 35 a výše:
To je mimo jiné výsledkem velmi nedávné a komplexní korelační studie mezi 3790 pozitivními vzorky qPCR a pozitivními buněčnými kulturami včetně izolátů 1941 SARS-CoV-2 , autorů: Rita Jaafar, Sarah Aherfi, Nathalie Wurtz, Clio Grimaldier, Van Thuan Hoang, Philippe Colson, Didier Raoult, Bernard La Scola, Clinical Infectious Diseases, ciaa1491, https://doi.org/10.1093/cid/ciaa1491,em https://academic.oup.com/cid/advance-article/do... / cid / ciaa1491 / 5912603 , zveřejněný koncem září tohoto roku, Oxford Academic , provedený skupinou, která sdružuje některé z největších evropských a světových odborníků v oboru.
Tato studie uzavírá [2] ve volném překladu:
„Při prahové hodnotě cyklu (ct) 25 zůstává asi 70% vzorků pozitivních v buněčné kultuře (tj. Byly infikovány): v ct 30 zůstalo 20% vzorků pozitivních; v ct 35 zůstaly 3% vzorků pozitivní; a při ct nad 35 nezůstal žádný vzorek pozitivní (infekční) v buněčné kultuře (viz diagram).
To znamená, že pokud má osoba pozitivní PCR test s prahovou hodnotou cyklu 35 nebo vyšší (jako ve většině laboratoří v USA a Evropě), je pravděpodobnost infekce osoby menší než 3%. Pravděpodobnost, že osoba dostane falešně pozitivní výsledek, je 97% nebo vyšší “.
iv. Z těchto studií vyplývá, že je jednoduché -možná spolehlivost provedených testů PCR závisí od počátku na prahu amplifikačních cyklů, které obsahují, a to takovým způsobem, že až do limitu 25 cyklů bude spolehlivost testu asi 70%; pokud je provedeno 30 cyklů, stupeň spolehlivosti klesne na 20%; pokud je dosaženo 35 cyklů, bude stupeň spolehlivosti 3%.
proti. V tomto případě je však počet amplifikačních cyklů, s nimiž se provádějí testy PCR v Portugalsku, včetně Azor a Madeiry, neznámý, protože jsme v tomto ohledu nenašli žádné doporučení ani omezení.
viděl. Ve své nedávné studii Eleny Surkové, Vladyslava Nikolajevského a Františka Drobniewského, přístupné nahttps://www.thelancet.com/journals/lanres/artic... , publikovaný ve stejně prestižní publikaci The Lancet, Respiratory Medicine , odkazuje (kromě několika otázek, které velmi přesnost testu se zvyšuje, pokud jde o specifickou detekci viru sars-cov 2, kvůli silným pochybnostem o splnění takzvaného zlatého standardu ) (volný překlad):
„Jakýkoli diagnostický test musí být interpretován v kontextu skutečné možnosti onemocnění, existujícího před jeho realizací . Pro Covid-19, toto rozhodnutí provést test závisí na předchozím posouzení existence příznaků, předchozí anamnézy Covid 19 nebo přítomnosti protilátek, jakékoli potenciální expozici této nemoci a pravděpodobnosti další možné diagnózy. “ [3] „ Jedním z možných důvodů pro prezentaci pozitivních výsledků může být prodloužené vylučování virové RNA, o kterém je známo, že se prodlužuje týdny po uzdravení, u těch, kteří byli dříve vystaveni SARS-CoV-2. A co je důležitější, neexistují žádné vědecké údaje, které by naznačovaly, že nízké hladiny virové RNA pomocí RT-PCR se rovnají infekci, pokud nebyla přítomnost infekčních virových částic potvrzena laboratorními kultivačními metodami .
Souhrnně lze říci, že testy Covid-19, které ukazují falešně pozitivní výsledky, jsou v současném epidemiologickém klimatickém panoramatu ve Spojeném království stále pravděpodobnější s podstatnými důsledky pro osobní, zdravotní a sociální systém . “ [4]
18. S tolika vědeckými pochybnostmi, které zde vyjádřili odborníci v oboru, na kterých zde záleží, ohledně spolehlivosti těchto testů, ignorování parametrů jejich výkonu a neexistence diagnózy stanovené lékařem, ve smyslu existence infekce a rizika by nikdy nebylo možné, aby tento soud určil, že AH___ měla virus SARS-CoV-2, ani že SH__SWH__ a NK_ byly vystaveni vysokému riziku.
@bbn Protože současná společnost je založená na tom, že na každém životě záleží. Kdo by měl rozhodovat o tom, kdo má nárok na místo v nemocnici a kdo ne? Tak jako můžeme to změnit, můžeme třeba lidi 80+ rovnou odepsat a možná pro jistotu i ty 65+ a pak taky rovnou tlustý a ty co se léči s rakovinou, a cukrovkou a v dalším kole třeba postižené a ty s tmavou pletí, ne? Počkat to...to už tu v historii vlastně bylo....,,, ne?
@gramar mě chybí výlety. Teda mě a dětem. A Corona na nás zanechává nasledky- od jara jsem přibrala 5 kilo a jsem pěkně nakrkla. Už ať je alespoň jaro a jdu makat na zahradu , lepší než se doma cpat.
@hojda Co kdyby myslím to že se odkládá co může, protože se to může podělat. No a polní nemocnice je super, ještě tam nebyl ani pacient a i kdyby byl, tak ho nemá ani kdo ubytovat, protože prostě nejsou lidi :D ale důležité je vědět že mají všechny kolíky a tyčky od stanu, ne jak já na vodě :D
@marketa11112 Jo taky doufám v lepší počasí, když nic jiného, ten humus co je za okny na náladě nepřidá... Jinak prý má ve čtvrtek sněžit, tak to by taky mohlo být fajn a já si objednala semínka na microgreens - pro případ že se budeme muset pást :D
@gramar polni uz zustanou polnimi...jaktoze se neplni?vsak mame krizi...nebo ne??me srre to ze se vse odklada a likviduje...dve zprav, z psolendich dovou dnu od znamych...jeden mrtvicka..nepusti ani manzelku za nim..prej covid problem...dalsiho odvezlo do nemocnice...bylo mu zle...nemel alr testy na covid.cekalo se na vysledky ..mezizim zemrel..jeden mrtvy jeden v komatu..rodina se mozna nerozlouci...wtf..jako fakt covid je problem?mezitim.umiraji jini...a to je mozna ta navysena statistika umrti...
@hojda Přestat lidi strašit a dovolit jim žít. Spokojený člověk má větší šanci přežít "cokoliv", než člověk co je duševně na dně... I kdyby nic jiného, z toho videa co jsem sem házela s tím doktorem, nebyla pravda, tak věřím že mnoho "covidových" pacientů opravdu vyléčí neurol... :/
@marketka_m No to je právě průšvih, já bych chápala že se k člověku bez testů budou chovat jako k potencionálnímu riziku, tzn. prostě budou kolem něj běhat ve skafandrech atp., ale tohle je malér... Ne na darmo se říká že nejhorší smrt je z vyděšení...
@marketka_m
@gramar A není tedy cesta, že těch Covid pacientů bude co nejméně, abychom měli čas léčit ty ostatní? Třeba počty lidí s rakovinou budeme během 1 měsíce snižovat hodně těžko, to je projekt na několik let (celková změna životního stylu), ale covid je infekční onemocnění, tam to šíření částečně omezit jde, ale nejde to samo a musí se proto něco udělat. A ano je tu plno lidí, kteří jsou z té nemoci opravdu vyděšení, to nepopírám, ale jak víš, že to zrovna není ta ohrožená skupina? Přece neznáš zdravotní stav všech lidí? Prostě nevidím jako řešení to, že nebudeme dělat nic a vyřeší se to tím, že nebudeme ošetrovat covid pacienty.
@gramar jenomze takovyh pripadu kdy zemreli kvuli posranym testum muze byt tisice...a ve vysledku to muze bavysovat tu statistiku.nemluve o tom ze lide maji deprese z tech vladnich opatrenich...i sebevrazd je vic...je to cele pruser...zitrejsi tiskovka tipuji vetsi omezeni nez ted..
@hojda nikdo netvrdi nedelat NIC.tvrdime delat jinak.bylo uz to tady stokrat psano.jinak jete jedna zkusenost...tatka ceka vice jak pres rok na operaci..aktualne: nemuzeme vas vzit,vlada rekla ne.luzka mame,doktory mame..ale vlada rika ne...bohuzel...tak jo no..vsak vpohofe..nezemre.max ochrne odkladem..vpohode

@marketka_m jj, no to je to promořování, ale jestli to tu bude pořád, tak se stejně všichni promoří, ať chceš nebo ne, očkování nikoho nespasí, bude se muset očkovat každý rok...kromě očkování, už by mohli vytasit nějaký lék, už je na čase...