Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 mě ten informovaný souhlas nijak nepohoršuje, je to tak, jak to je, nic překvapujícího.
@marcicek84 normalni informovany souhlas, takovych jsem za zivot podepsala desitky
@gramar presna jak rika @hojda , je to k pokochani :D
Co me fascinuje, s jakym klidem to prezentuji.: ze se lidi nakazi jsme pocitali, vsechno jde dle planu. Mrtvi nemrtvi, tisice, desetitisice, jak housky na krame. Ani slovo o tom, ze by se s tim snazili neco udelat. Na otazku, jak to je ve skutecnosti s tou infekcnosti po ockovani - snuska nesrozumitelnych blabolu. Ja to mela jen jako kulisu k praci a stacilo.
"Můj současný odhad je, že v Česku za celou pandemii do léta zemře víc než 30 tisíc lidí, jejichž smrt kauzálně způsobil nebo způsobí COVID. Mrtví ztratí v součtu stovku tisíc let života, další srovnatelné a ohromné škody na zdraví a kvalitě života způsobí následky COVIDu u lidí s těžkým, ale někdy i zdánlivě lehkým průběhem.
Morální zodpovědnost nesou ti, kteří v ČR prosadili strategii "ochrany zdravotnictví", namísto ochrany zdraví. Už v prosinci jsem upozorňoval, že poté, co se MZČR zbavilo nezávislých expertů, vlivnou část expertního okolí ministra Blatného tvoří zastánci přístupu “naše zdravotnictví situaci v každém případě zvládne” a zároveň “že někdo na COVID zemřel nelze v žádném případě považovat za selhání zdravotnictví”.
Strategie, kterou se teď podle všeho Česko řídí, nejspíše není primárně zaměřena na ochranu životů. Důsledky tomu odpovídají, a nebudou výhrou ani pro zdravotnictví, ani pro hospodářství."
Jan Kulveit
S nima jsme v prdeli. Ctete rychle, nez to kvuli tomu pozadi smazou
@marge_s Tak vlastně už máme jen jeden problém, ty zahlcená krematoria, že? Tak když bude nejhůř, tak si ty hroby budeme kopat taky sami. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-19-kre...
@hojda
proc nezaberou?protoze ted stat nepotrebuje zrusit omezeni?!
@marketka_m Protoze nejsou dusledna, protoze jsou debilni a chaoticka, protoze i to ostruvkove lidi nedodrzuji a nejsou opatrni, protoze bylo pozde a protoze malo testujeme a trasujeme a nemotivujeme lidi, aby se nemocni izolovali.
ja myslim, ze zaberou, ale malinko. A pak se rozvolniiii ajedeme dalsi hrbolek na vlnce
@marketka_m nepodstoupi a pokud ten souhlas podepises,tak muzou svest NU na cokoli co je tsm vypdane a zes je neinformovala a jsou z obliga...
@marge_s ja uz taak dlouho nevidela zadnou tiskovku a je mi taak dobre...
Jinak u nas v praci je plno lidi co maji covid kdyz je nakazili pres vanoce rodinni prislusnici vse velmi mirny prubeh...nicmene rikali,ze nebyli ani hygienou v trasovani a ze se po kontaktu s nakszenym jim to projevilo az pozdeji 8-10den a tsk daleko hygiena netrasuje,protoze pocita od pozitivniho testu 5 dni nazpet...nicmene v pondeli tam byla kolegyne a pry ten den vecer ztratil chut a cich jeji manzel a vcera i ona a jde na testy,nicmene jeji manzel na testech byl a byl negativni,nic jineho jim neni a hygiena trasuje jen rizikove kontakty,coz je u nas jen jeji kolegyne v kancelari a 2 osoby co s ni sly na obed,ostatni ji ani nevideli,pritom tam mame centralni klimatizaci,ale tohle nikoho nezajima...tak jsem zvedava co bude a kdo vsechno to bude mit a zda vubec bude mit ta kolegyne pozitivni test...
Kazdopadne neni to o lidech a ochote,je to evidentne o tom nastavenem systemu,nefunguje jim to...
@marcicek84 dobre delas 😕
@marge_s otevreni skol bude pecka,uz se vsichni jiste tesi... a jestli misto spalovani se bude pohrbivat a nedovazet ze zahranici a tim se jim vyresi problem, tak pak je uz je snade jen otazka kdy to prodelame vsichni...
@eviicka ale je to o tom,ze vlastne si dat neco co pravdepodobne bude mit pozitivni vliv na tve zdravi,to mi prijde mimo
@ilonne tak treba uz ten zdravotnicky personal ma taky z toho vseho dost,tak i OCR je pak reseni a taky ty skoly nejsou pro vsechny schudnym resenim,nevim jak ma kdo dojezdovou vzdalenost na ty mista a jaky tam je system vyuky,ne kazdemu diteti to vyhovuje...
@marcicek84 No, jsou otevřené v místech, kde jsou nemocnice a pak taky v dalších městech. Vzdálenost problém jistě není. Každopádně to není míření na zdravotnický personál, ale na to, že Blatný placa nesmysly. Školy pro děti IZS otevřené jsou a nejsou ani zdaleka naplněné.
@ilonne Může to být problém i vzdálenostně....pokud je nemocnice ( a tudíž i škola) daleko od místa bydliště, směna je od 6 do 18 h, tak to může být hodně velký problém. Něco jiného je, když se dítě ráno samo vypraví do školy v místě bydliště, pak je do 16 h v družině a pak jde samo domů (popř. vyzvedne druhý rodič, který třeba pracuje také daleko a jiným směrem než je nemocnice (a škola pro děti zdravotníků)...
tak me by zajimalo kolik tech maminek zdravotnic je na osetrovnem v CR..boco znam ja tak 7 chodi a 1 je doma s detmi.snazi se babicky.sousede atd..tak vam nevim zda si vlada proste nehleda zaminku proc pustit skoly
@marketka_m tak ono to zavreni skol je pruser,ale tak nejak pokud se celou dobu tvdi,ze jsme ns nejhorsim stupni a plno omezeni,tak otevreni skoly by nedavalo logiku uz vubec,to jako kdyby se to zlepsilo tak chapu,ze by se otviralo,ale trend je bohuzel opacny...
@ilonne ze vlada nevi co dela a kdo co placa?Tak to uz dlouho,koukam,ze jsem z te tiskovky o nic neprisla

@marcicek84 me by zajimalo zda pred ockovanim lide podstoupi test na covid.protoze pokud je pravda zr jsou bezpriznakovi lide..a pokud je pravda zr ma smysl ockovat az po 90 dnech po prodelani...tak by sr prvne bylo odkryt zda nejsem pozitivni a pak teprve ockovat.
jinak souhlas vtipny.nevime vlastnr zda ta vakcina funguje..protoze za mesic uz ji mozna v sobe nebudete mit:D