Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
marná snaha, to opravdu nemá cenu, oni si to triko někde pohonit musejí … diskuzi bych smazala, nikam to nevede...možná to některé děsí, když si o tom čtou...ale proč se neustále do někoho navážet...
za blázny jsou všichni, kteří neměli nic, tak jeli na větší nákup, aby měli nějaké potraviny na těch 14 dní, druzí zásoby měli, tak jsou silní na puse, to je síla tohle to, pak z každého vypadne, že mají normálně zásoby i na měsíc, boha jeho, ale druhým by to skoro zakázali...a proč, aby si mohli doplňovat svoje zásoby a měli víc...
@zuzineckah promiň, ale do žabomyších válek nejdu 🤦♀️ zkus to na někoho jiného 👌
@marcicek84 👍
@marcicek84 promin, ale ty hadky vyznamnym zpusobem podnecujes ty. Minimalne v teto diskuzi vystupujes dost provokativne. Tak se neni cemu divit
@journals ale no tak, to by bylo něco, aby se neukázalo prstem jako malé dítě ve stylu, tys mi pošlapala domeček, to ty, ty, ty, ty 😂 však si mně nikdo všímat nemusí 😉 boha jeho ...
@marcicek84 hele, nejsi vožralá??? Nejen, že píšeš blbosti a si útočná jak stará panna, teď si už i vulgární🤨 trochu sebereflexe by neškodilo
Ja bych tuhle diskuzi take smazala, pac az budete vsechny v karantene, tak takovych diskusi to bude kvuli nude doma kvadrilion😂
@zuzineckah prosim te,vzpamatuj se,vzdyt jsi sprosta jak dlazdic,zabomysi valky si ved jinde,odmitam se jich ucastit...
@linee mno... Ač mě to napadlo, jako anonym nemám možnost.
Pro ostatní: Takže pokud chcete, nahlaste diskuzi, že ženské se k sobě chovají jako zvířata a náramně se při tom baví... Diskuzi na téma Koronavirus je zde hodně... Tak snad i z dalších kultivovaných diskuzi neuděláte slepičárnu...
Mě bavíš ty 😉 Založíš diskuzi v podstatě o ničem, takže k slepičení a různým spekulacím vyloženě nadbíháš, když se tě někdo zeptá na důvod anonymity, tak odpovíš jako malé dítě, lajkuješ v osobu, která pořád na někoho osobně útočí, zesměšňuje a uráží.
Obávám se, že ty ani @marcicek84 se nemůžete účastnit žádné kultiované diskuze, protože se to navzájem vylučuje 😉 A když už jsme u toho, já mám od začátku takovou konspirační myšlenku, že anonymní autor zdejší diskuze a @marcicek84 jsou jedna a ta samá osoba 😀
@llluckaaa kez by 😂 😂
Kultivovane proti stadu hus to opravdu nejde...a ze jich tady je...
@marcicek84 Hejna hus a už vůbec ne stáda hus jsem si tady já nevšimla 😉 Ale je škoda, že kvůli pár jedincům sem nepřispívají lidi, kteří mají k tématu co říci, holky, co přispívaly racionálně do té předchozí diskuze nebo zdravotníci, od kterých bychom se dověděly něco zajímavého a užitečného. Např. to, že nemají roušky a dezinfekční prostředky, a hrozí, že kvůli tomu zavřou ordinace.
@llluckaaa ty aby ses neozvala 🤦♀️
Spíš je otázka, z čeho ten vir je vevnitř složenej... A jak vůbec funguje, a jestli v těle nezanechává nějaky skrytý následky, toho bych se bála vic jak nákazy teda... Uz jen to, ze děti (Díky bohu) nenapadá ve většině případů. Uz to je zvláštní...
@llluckaaa ale tohle tema k tomu primarne neslouzi,tohke je dotaz proc ta predchozi diskuze byla smazana,takze places na spatnem hrobe,nikdo nemel zajem diskuzi zalozit znovu,takze tady k tomu neni uz co rici a muze se konecne smazat.At hejno hus ci stado jine zvere,mne treba neprijde normalni prihlizet,ze se vsichni sesypou na jednoho a chteji ho uklovat a za co vlastne??? Za jiny nazor,boha jeho.A delali to dost dlouho a dost adresne a dost nevybiranym zpusobem,tak co se jako po me vlastne chce,jo uz vim,zklopit usi,bohuzel nejsem ten typ.
@mamio netřeba hledat konspirace, to je běžná vlastnost řady virů, že se jejich virulence hodně měnil v závislosti na věku hostitele. Klíšťová encefalitida je u dětí relativně banální flu-like onemocnění, pro mě jako pro člověka nad 30 už je to závážná nemoc s docela vysokým rizikem invalidity a pro mojí šedesátiletou mamku už je to potencionálně smrtelná nemoc. A taky to není nějaký konspirační produkt virologické laboratoře 🙂
@mamio ani to je presne ta otazka,kterou si kladu i ja,nejde o strach ze clovek dostane nejakou chripku nebo virus,ale ze nikdo nevime jak to do budoucna zapusobi na nase zdravi...proto asi i ta drakonicka opatreni,nevi to zatim nikdo,nemuzou pak byt lidmi oznaceni,ze nedelali dost proti sireni infekce...
@drep ale muzes to rict jiste,ze to nasledky mit nebude?Kdo to ted vlastne muze s jistotou rict???
Holky a vy nectete internet? Dnes psali, ze chripka je mnohem horsi...
@linee taky tam psali,ze behem jednoho dne v Italii 18 mrtvych...🤷🏻♀️ja nevim co je lepsi nebo horsi,asi se to jinak srovnava jako nejaka neadresna cisla z databaze nebo kdyz to jsou konkretni pripady,ktere maji rodiny,osudy tech lidi,osudy rodin,ztraty rodin...pro stat jsme cisla ve statistice,ale nam vsem muze jit o nase blizke a jejich zivoty,kdyby doslo na lamani chleba,budeme to vnimat jinak...
@marcicek84 ja myslim, ze v Italii umira v 1 den vic lidi, nez 18 (a ne jenom na koronavirus)...a proc najednou tolik lidi umira v Italii? Proc jich neumiralo tolik ve Francii, Spanelsku nebo Britanii a Nemecku???
@marcicek84 a kolik lidi umira na to v USA? Vzdyt tam nemaji ani nastaveny system na testovani...tam toho muze byt srovnatelne a nikdo ty cisla nema, natoz je vypusti ven....
@marcicek84 zbytecna panika...media se toho chytla, protoze nemela o cem psat a hele, najednou tema na cele vecerni noviny...nerikam, ze by se mela situace podcenovat, ale ta hysterie, kterou vyvolavaji media kolem je zbytecna...navic, asi je toho porad malo, kdyz nekoho napadne cestovat z infikovane oblasti do Cech a jeste si sam dojit do nemocnice s podezrenim na koronavirus🙄
@linee tady máš vysvětlení, proč v Itálii umírá tolik nakažených.
https://abcnews.go.com/Health/wireStory/italys-...
Doporučuji používat jiné zdroje informací, než seznam a novinky.
Pokud nevládnete cizími jazyky, tak dobré a z mého pohledu seriózní souhrny v češtine jsou tu:
https://www.stefajir.cz/?q=koronavirus-brezen-2020
Mmch. autor tech stránek je lékař a nepřipadá mi, že by si myslel, že je to až tak velká legrace.
@marketakra Nejsem si jistá, jestli jen z toho článku pochopila správně, proč zrovna v Itálii tolik lidí umírá. Protože je nakazili lékaři, ke kterým přišli s jinou nemocí? A nebo proto, že zdravotnictví nestíhá, pozdě diagnostikuje a tak nasazuje i pozdě léčbu?
@llluckaaa ta prvotní nákaza tam sice byla, ale není to v tuto chvíli asi ten hlavní problém. Tím je přetížení systému = nejsou doktoři, sestry, lůžka a - podle mne - už ani vybavení (lůžka na JIP). Zvažují taková opatření jako povolat doktory v důchodu a studující zdravotní sestry. Taky mají odhadem 10% personálu v karanténě, což teoreticky může ovlivnit kvalitu péče i na jiných odděleních. To ale ve statistikách úmrtnosti na koronavirus nebude.
Něco podobného se stalo v Tübingen. Mají tam sice jen 3 pacienty, ale jeden z nich je lékař, který měl sezení s dalšími 10 = všichni do katantény.
https://www.gea.de/neckar-alb/kreis-tuebingen_a...
V malém rozsahu je to zvládnutelné, když to přesáhne nějakou hranici, děje se to, co v Itálii.
Omlouvám se, těch lékařů v karanténě je dokonce 12 + další zdravotnický personál k tomu.
@marketakra Takže poučení pro ČR - primárně musíme chránit zdravotníky, protože pokud se nakazí ti, nebude nás mít kdo léčit na něco jiného. Četla jsem v KZ, že lékaři z ambulancí už nemají ochranné a dezinfekční prostředky, že se omezený počet se posílá primárně do nemocnic.
Tím, že jsou v úzkém kontaktu s pacientem to mohou jednoduše chytit a naopak i další nakazit, než na sobě pocítí vůbec nějaké příznaky. Nějaké zhoršení péče a nedostupnost lékařů se asi dá očekávat i u nás ☹
@llluckaaa ano to je v tuto chvíli moje asi největší starost v celé "kauze"
@marketakra Dík za informace, tyhle souvislosti mě nejdřív ani nenapadly... Snad to tady zvládnou, nedávno jsem četla rozhovor s majitelem firmy na výrobu roušek, že jsou těsně před dokončením certifikace pro zdravotnické účely a budou schopni brzy produkovat slušné množství, že už jednají s distributory, aby se ten materiál dostal především do potřebných rukou a ne k překupníkům. Chce to ještě získat čas, ať se mohou lépe připravit.
V souvislosti s tím mi přijde úplně absurdní, že někdo jede do rizikové oblasti a je mu šumák, jestli to doveze sem.

Ano, protože i kdyby to byla novinka, jakože nenî, tak to teď budeš sledovat každý nový případ?? Nemyslim to nijak zle, ale právě takové chování pak vede ke zbytecne panickému jednání a přemýšlení.