Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@werumka super! fandím! a je fajn že to tak dopadlo.. ale i já emám takové super zkušenosti.. a nemluvím o době covidové...
@hojda si piš!
@marketka_m Fakt jo, zatím nikdy se mi nestalo, že by sanitka na zavolání nepřijela. Naopak mi děkovali za zavolání a byli k dispozici, kdyby se s člověkem, kvůli kterému volám, cokoliv dělo. Ano, byli to ve většině případů lidé, kteří měli "naváto". Ale někteří z nich měli i jiné potíže, které nebyly způsobené alkoholem a to byl i ten poslední případ. Jako diabetik mám v tomhle pravidlo "nepřekračovat". Nikdy nevíš, jestli je ten člověk opilý, nebo má hypoyglykémii, na kterou může umřít. Odliší se to těžko.
@hojda jinak v pondělí jsem byla u gyndaře.. víš co řekl? nemocnice nejsou plné.. ale potřebujeme peníze a covid je na to super zbran.. jo.. tyvole... řekl to mně bo mě zná.. jinak by to neřekl... a jelikož jsme zde vlastně anonymně, můžu to napsat.. řekl.. sere mě jenom to co musíme v nemocnici dodržovat a papírovačka atd,... ale nic se ve skutečnosti neděje.. jedeme stejně... jenom vícemáme sociál případu... prtoože domov je zpátky nevezme...
@marketka_m ze kdyz se nad tim zamyslis, tak prece musis videt, ze tyhle fb hoaxy a vykriky jsou nesmyslne.
Ze si pani mysli, ze kdyby slo o covid, tak prijedou hned je taky prece blbost. Proc by to delali? Problemy se zachrankou jsou uz asi dva tydny, ty dojezdy jsou desny, nestihaji. Prave proto, ze vozi covidaky, ale to neznamena, ze jen je 🙂 A vubec nechapu, proc se nad tim rozciluje, kdyz tu sanitku ani nezavolala.
Tech duvodu, proc tyhle zpravy nebrat vazne je milion, na slohovku.
P.S. Ja se snazim 🤣 ale nekdy je to fakt hard core cemu lidi veri. Tak nekdy k ty ironii sklouznu, zase lepsi nez si nadavat, no ne?
@marge_s 😀 pardon, tema zachranka koncim 😀
jinak vysvetleni: pojistovna vic plati, staci, dobrou.
@marketka_m Já jsem právě teď volala a byla jsem mile překvapená. Kdyby klucí ze záchranky neměli respirátory a operátorka na telefonu se mě neptala, jestli má pán roušku, tak bych nepoznala rozdíl. Ale já možná do telefonu působím moc profesionálně, tak si netroufnou 😀
@marketka_m ten příspěvek je tady https://cnn.iprima.cz/z-dcerky-jsem-mela-hadrov...
@hojda ooo díky, našli jsme to jinde sice...... no zajímavé co řeknete...
@marge_s tak momentalne jenom prudis,nic jineho,kdyz te to tu nezajima nebo nebavi,ci vylozene otravuje,tak tu proste nelez,jednoduche,nikdo neni zvedavy na tve stirani,akorat mi to dela jeste vetsi odpor k ockovani,kdyz vidim,ze bych ohrozila sve zdravi abych kolektivne zachranovala takove jedovate lidi,kteri misto pokory si mysli,ze kdyz budou ostatni jenom urazet,ze se jim to nevrati,vrati,prave u ockovani,takze na tu vakcinu si hold budes muset dojit sama...tez koncim,je tu moc jedu...
@marketka_m A víš co mi přišlo nejsmutnější? Že jsem tam byla sama ženská a ten pán ležel u vchodu do paneláku. Kolem šel nějaký kluk - odhadem třeba dvacet let - a ten ho dvakrát překročil - nejdřív když šel dovnitř a pak když šel ven. Ani se nezeptal, jestli vše ok, něco nepotřebuju. Tohle mě v naší společnosti točí mnohem víc. Ne záchranka, která mnohdy nestíhá ani dojít na záchod ☹ Ale už končím s tématem 🙂
@marketka_m Taky jsem volala kdysi městskou policii kvůli chlápkovi, co ležel v zimě na lavičce na nádraží a v podstatě mi řekli, že to bude ožrala, ale že tam dojet musí, bylo to před 3 lety, Kovid nebyl a reakce stejná jako teď.
@werumka tvle...mas pravdu...☹ covid ne covid...ale lidi!!!!!!! si pamatuji minule leto..jsme jeli unaveni domu..s miminem...a vidim u cesty pana ktery kolaboval...ja kricela at manzel zastavi..rekl ne proc..jsou jini...a ja kur*a ja musim dat prvni pomoc-ne pro necinnost jsem si udelala narocny kurz...a pri cele akci NIKDO nam nepomohl..manzel s mimcem..ja prvni pomoc..auta projizdela..svetlo den....nikdo nic...hnus..
@marcicek84 neprudim, vysvetluju marketce, proc by tomu nemela z racionalniho pohledu verit. Reaguju na jeji informace. Nakonec ona si bude verit cemu chce, ja taky a urazet se nebudem. Jde to uplne mimo tebe, vis. Pokud me sama neoslovis, na tvoje prispevky nereaguju, ani neni duvod. Vetsinou jsou to takove vykriky do tmy. Az se vytasis s nejakym peknym hoaxem, muzeme podebatovat. Pa
@hojda ja nerikam ze nebyla stej a reakce...je to sice hnuc co ted reknu ale nestalo by to za zkousku?ty volad covid ..ja neco jineho. ..🙂
@marketka_m Fakt člověk nikdy neví... já chápu, že se lidé třeba nezastaví hned. Musí chvíli "vstřebat" tu situaci, pak se vrátí, pomůžou. Ale tu absolutní nečinnost, tomu prostě nerozumím. Ještě to navíc bylo den před štědrým dnem - všichni se plácáme po ramenou, jak se milujeme a jsme na sebe hodný. Tenhle člověk měl zřejmě velmi těžkou žlučníkovou koliku. Musela jsem s ním mluvit, aby neztrácel vědomí. Povídal mi, že jde z noční.
@marketka_m jasne, na knihy a noviny nejedem. Ale: duveruj, ale proveruj 😉 rekla by teta Katerina.
@marketka_m nerozumím: je to sice hnuc co ted reknu ale nestalo by to za zkousku?ty volad covid ..ja neco jineho. ..🙂 Myslíš zavolat na městskou?
@hojda je to hnus jak nic...to byla nadsazka..ze si udelame sazku ze ty udas jiny problem.a ja covid a uvidime kde dojede zachranka..(stejne misto,stejny cas)..ale..ja na to zaludek nemam..tohle sranda uz neni ..pardon
jinak jednou jsem v obchode kolabovala..kupujici i kdyz jsem je prosila ze mi je spatne a ze asi kolabuji me meli na haku..az kdyz jsem byla mimo..mi pomohla prodavacka..prvni pomoc..stabilizovana poloha a zachranka...nj.doba je divna..a nejen ta covidni...
@marketka_m Tohle je blbost, kamarádky manžel jezdí se záchrankou a žádné nařízení, že pro covid se jezdí a pro ostatní ne, nemají. Práce ale mají tedy teď mraky.☹.
@hojda tak to je fajn ze je to blbost;)
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/blatn...
hmmm takze pocitaji ze pes uu tu bude naveky...a jelikoz nema 0 stupen..tak rousky uz navzdy...amen
@marketka_m asi tak nějak, navěky roušky, navěky zavřené školy, začínám cítit tlak učitelek z MŠ, aby co nejvíc maminek dalo odklad, každý den doporučují někomu poradnu, myslím, že důvod je zřejmý, odkladů co nejvíc, ať jsou místa pro ty, co neudělají zkoušky a budou muset opakovat ročníky...trochu úsměvné, když vidíš, že ti rodiče za to nemůžou, že je covid a stát zavřel školy a teď si ještě někteří mají nechat u dítěte odložit docházku, měli by vědět, že když se to dělá na sílu, tak to ty děti spíše poškodí, než jim to prospěje, ale kdybyste slyšely ty výmysly, nezdá se vám vaše dítě unavenější? mi tady ráno zívá a nebylo by dobré kvůli toho navštívit poradu a dát mu odklad? A maminka se ptá, z jakého důvodu, něco mu nejde, neumí a paní učitelka, no do školy za mě je připravený, umí počítat, podepsat se, pozná barvy a tvary, ale víte ta únava, to by nemuselo být dobré, to si nám pak stěžují paní učitelky ze školy, jaké děti jim tam posíláme a ony se jim tam nesoustředí...Nebo třeba,maminka řekne, ale min. rok vám vadilo, že neposedí a teď je unavený? To je zvláštní, my určitě do poradny jít nepotřebujeme. Každý den někdo, už se musím smát... :D :D :D
@marcicek84 nebudou propadat deti..je to nastavene tak aby nepropadly
@marketka_m zalezi na tom,jak dlouho jeste bude distsncni vyuka a jestli deti pak zvladnou ty zkousky,kde se budou overovat jejich vedomosti,vem si mit zavreno od pulky rijna treba do konce brezna nebo jeste dele - to mas pul rok,to jako bude masakr a kdyz si vezmes,ze predtim bylo zavreno 2 mesice a pak byla.dochazka nepovinna tak nektere deti maji vypadek i vic jak 3 mesice. A ono se to bude muset resit,nebo se to resit nebude a s temi detmi se to potahne,i to je varianta...
@marcicek84 děti z první a druhé třídy do školy normálně chodí. Žádné propadani a zkoušky fakt nejsou na pořadu dne. Spíš mají rodiče starost, aby situace příští podzim nebyla obdobná, jako letos s tak dají odklad. Tlak že strany škol mi přijde úplně absurdní. Dítě má svůj kolektiv, svou učitelku. Není v zájmu nikoho, aby "propadlo". A upřímně nevím, co by se muselo stát, aby bylo zralé na opakování ročníků.. snad jen že se nenaučí cist ani psat. Ale jak rikam, je to mimo. Deti tehle rocniku do skoly chodi. horsi to maji maturnati.

@marketka_m Po kontrolou myslím ve stavu, kdy nám nezahlcuje nemocnice. Volala jsi někdy záchranku?