icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
14. led 2021

@werumka no to je otázka,ale je pravdou, že teď maturovat musí být spíše za trest...

werumka
14. led 2021

@marcicek84 Ano, mám v rodině maturanta a je to za trest.

arielka222
14. led 2021

@marketka_m jsem tady teď tak zabrouzdala a musím reagovat na slova vašeho doktora co říká, ze nemocnice nejsou plny, to fakt může říct jen blb, s prominutím. Kamarád dělá na emergency v nemocnici v Praze, a moje nej kamarádka pracuje taky v nemocnici a říkali oba, ze to je masakr. Vozí ted jednoho pacienta za druhým a na emergency má téměř kazdeho druhého nakaženyho. Me umrel na covid dedecek, jen díky tomu, ze nemocnice byla přeplněna a malo personálu. Teď uz covid pacienty z ty nemocnice vozi jinam. Opravdu nechápu, jak tohle může někdo říct, jasný je, ze situace se liší v krajích atd. Ale tyhle hlody lidi, co to neviděli na vlastní oči, mě fakt zvedají ze židle.

marketka_m
14. led 2021
marge_s
14. led 2021

@marketka_m marketko, a co kdybys prave tyhle bludy prestala sirit dal 😉 uvedom si, jak velkou moc maji tyhle site, nekteri lide maji tendenci spis verit tomu "jedna pani povidala", nez faktum. vzdyt i tobe zalezi na tom, aby se to sirilo co nejmin. Sice jsi schopna napsat "srat na stary" (hustyyy, ale doufam v to, ze to tak necitis, jen chces "bejt drsna"), ale mas milion a jeden duvod proc tu nakazu minimalizovat. Zpochybovanim tomu pomahas uplne opacne.

P.S. tvuj gyndar je divnej, neni to prvni blba poznamka z jeho strany, ze jo.

ilonne
14. led 2021

@marcicek84 Za 1. první dva ročníky mají prezencni výuku, tak nevím o jaké DV a zkouškách v jejich případě píšeš. Za 2. klasifikuje se i v ramco DV a žádné "speciální ověřovací zkoušky na propadnutí děti" se nechystaji. Za 3. Školní zralost není o tom, že dítě umí počítat a podepsat se, je tam daleko více věcí, které se posuzují. A vzhledem k této situaci dost pochybuji, že by někde posílat bez důvodu do poradny. Poradny jsou i tak přeplněné a nestíhají.

marketka_m
14. led 2021

@marge_s bludy?ja psala jednu zkusenost a ne blud..a jak vis ze kraj od kraje to muze mit jinak!!!!!skoda ze porad nechapes jak to myslim...prekrucujes..co uz..

marketka_m
14. led 2021

@marge_s a nevim kolikrat ti to mam napsat ja covid nezpochybnuji!!!jenom nektere veci mohou byt trochu jinak!!!!

marketka_m
14. led 2021

@ilonne taky ty zkousky nechapu

marge_s
14. led 2021

@marketka_m ale tim, ze napises, ze i tvuj gyndar rikal atd + nasdilis, ten blabol o tom, ze sanitky k necovid nejezdi....., tak to proste jednoznacne zpochybnujes - myslim tim vaznost situace. Jak myslis...

marketka_m
14. led 2021

@marge_s nechces slovickarit ze ne...nebo pokud ano..tak nepsala jsem I MUJ gyndar...
hey vim ze v praze a v dalsich je plno..ale jsou mista kde neni..

marketka_m
14. led 2021

@marge_s nebudu ti zde psat...ale zeptej se na miste kde se rozhoduje kdo ma prvenstvi v sanitce...

marketka_m
14. led 2021

nebydli nekdo u krematoria v ostrave aby mohl potvrdit?https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ostrava-uz...

marge_s
14. led 2021

@marketka_m no, takze tem kravinam proste veris. je to smutny.

Boze, v ty Ostrave maji ty mrazaky prece od rijna, je to siroko daleko jediny kremak a narust byl v desitkach procent. A taky se tam, tusim, chystala nejaka rekonstrukce, tak si je tam nechali do jara. Ty se fakt spolehnes na to, ze nekdo pujde pobihat okolo a koukat, jestli je to pravda? Proste je. Taky je pravda, ze uz minuly tyden prevezli 50 lidi spalit na jizni Moravu. Taky je pravda, ze vlada navysila pro kremaky emise - zni to jako vtip, ale neni. A v neposledku, neni na tom blbe jeden jediny, tech problematickych je po Cechach vic. To vazne nejsi schopna si pretridit informace?
Uf, vkladala jsem v tebe nadeje, ale uznavam, vzdavam se. Good luck. Slibuju, ze se prestavam snazit, zij si ve svem hoaxovem svete a ja uz ti dam pokoj. A ser na stary! Jsou taci, co to tu oceni.

marcicek84
14. led 2021

Jezisi co to tady zase je?
@marge_s ty s tim urazenim lidi fakt nedas pokoj...proste jiny nazor nesneses,nechapu proc mas tu potrebu,ani ty nejsi schopna rict co astne ten hoax je,peoroze nektere hoaxy se brzy stsnlu skutecnosti nebo to k tomu smeruje,ooravdu pokud nejsi schopna tolerovat jiny nazor,doporucuji ti tuto skupinku nenavstevovat,jeste by ti mohla prdnout cevka...

marketka_m
14. led 2021

@marge_s neseru na stary!!!! vytrhla jsi to z kontextu!! když jsem psala o dětech že to je strašné... a že v porovnání se starými... bych si uměla vybrat...
naději ve mně? že se změním v 100% naivní ovečku??? nene... tohle se nestane... ano průser je, ale bude větší.... ale pořád nechápeš... neboj mě to taky nebaví.. protože jenom vždy člověka který má jiné myšlenky srovnáte se zemí...

marcicek84
14. led 2021

@marketka_m krematorium,nevim,neresim,nesleduju,vic me zajima bezpecnost vakciny...
V Ostrave byla celkove mala kapacita a do toho rekonstrukce,takze jestli se tela prevazeji,je to mozne,ale neni to smerodatne kvuli vyse uvedenemu,jak je to jinde,nevim...

marcicek84
14. led 2021

@marketka_m tak tak a pak si rikas jestli to maji zapotrebi a jaka je jejich motivace sem chodit,krome pruzeni,tezko se zmeni nejaky pevne dany nazor,stejne jak ho nezmeni meesha alias marge_s fakt nevim co je jejim cilem zde...

marcicek84
14. led 2021

@ilonne no a jako kdyz ty vyssi rocniky ZS budou opakovat tak to kapacita skol nebude chybet? Staci kdyby kazdy rocnik opakovala 1/3 zaku.Kdepak se nam to asi projevi? Tak budes mit pro nove prvnacky kapacitu jen o tridu min treba kvuli tride opakovacu z kazdeho rocniku...
Navic mi prijde usmevne to resit ted,kdyz do zapisu daleko a deti se jeste vyvijeji a do zari tez daleko...jedinym duvodem by mohl byt covid a ze si radeji maminky vyridi odklad,no ne kazda,kazdy nechce umele drzet dite ve skolce...

marcicek84
14. led 2021

No a kdyz jsme u tech konspiraci tak me tez jedna napadla,Blatneho ockovali a hned lehlo cele jeho okoli,tak z neho ockovanim udelali siritele,ne? 🤣🙈🙉🐵https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ministerst...

ilonne
14. led 2021

@marcicek84 Opět nevíš o čem mluvíš, ano, zápis je sice v dubnu, ale ideální je, aby k zápisu už mělo dítě posudek z poradny. Což stejně mít nebude, al když se objedná do poradny teď, dostane dejme tomu termín možná koncem dubna, vypracování zprávy pak trvá další měsíc. A škole také musíš odklad oznámit. Rozhodně pokud se to řeši teď, řeší se to včas. Pokud se to resi až v dubnu, je to kolikrát už "po 12 hodině".
Navíc v poradně nejsou hloupé a řeknou ti, zda to do září bude v pohodě nebo je odklad na místě.

werumka
14. led 2021

@marcicek84 A nedomýšlíš si prostě jen ty důvody, proč se na to učitelky ptají..? Opakování ročníků není v zájmu nikoho. Učitelé, kteří svoje žáky znají mnohdy třeba i roky, dokážou líp přizpůsobit učivo v dalším ročníku, který bude navazovat na tenhle. Dělají si průzkum, co se zvládlo a co ne, v čem jsou problémy. Tomu se pak věnují opakovaně a dětem, které něco nestihly, se věnují extra konzultace. Aspoň takhle to chodí u nás na škole a přijde mi to vcelku logické.

Jinak kdyby někoho zajímalo: jak tady proběhla ta debata o hoaxech, tak moc doporučuju Surfařova průvodce po internetu. Je to skvělá příručka o o hoaxech, dezinformacích. Jak je poznat a jak zapojit kritické myšlení. https://zvolsi.info/surfarovym-pruvodcem/
Tady odkaz přímo na příručku 🙂 https://zvolsi.info/app/uploads/2019/03/Aktuali...

Mají pak ještě průvodce Sociálních sítích: https://zvolsi.info/pruvodce-po-socialnich-sitich/

Kdo si přečtete, hoďte sem klidně dojmy, postřehy 🙂

marge_s
14. led 2021

@marcicek84 marketa sem vzdycky da nejaky hoax typu: zeme je placata, nacez se zepta, co si o tom myslime. Takze...pisu, co si o tom myslim. (Co si myslim o ni jsem nenapsala ani jednou, az ted - ve smyslu, ze jsem myslela, ze je pristupna tomu se trochu zamyslet. To je fakt urazka jak Brno)

@marketka_m ano, nadejne, protoze ses vzdycky ptala s takovou hezky detskou naivitou, tak jsem predpokladala, ze je cesty jak ti vysvetlit, ze se proste mylis. Ne, zeme neni placata, je kua sisata. S tim nenadelas nic. na to proste nemuzes mit "jiny nazor" a tvrdit, ze kdo ji vidi sisate, je ovce je uplne na hlavu.
S temi starymi jsi to takhle napsala, tecka. Kdyz to takhle formulujes, je uplne jedno, jak to myslis.
Ale jak rikam, prosim, souhlas, ve zpravach hrajou herci, novinare plati Bill Gaaates a asi i Babis, aby nas mohl ovladat a brzo te ocipujou nebo ti propichnou mozek nebo z tebe nasilim udelaji trosku nebo ...cokoliv. To jen pro vysvetleni. OK

marketka_m
14. led 2021

@marcicek84 cilem bylo dostat marketku na spravny breh...vsak vkladala ve mnr nadeji..za zasr v ni..ze trochu otevre oci..mrtvi jsou ale nesmime jako ovce poslouchat..protoze nas vlada znici

marcicek84
14. led 2021

@ilonne ja vim,pro vas ve skole vic prace,kdyz je malo odkladu...

marketka_m
14. led 2021

@werumka diky za tipy!!!! na to rada kouknu

marketka_m
14. led 2021

@marge_s ano..protoze jeste premyslim tak jsem tady...a i kdyz s tebou nesouhlasim..verim vasim zkusenostem co zde pisete..prozatim ale jenom jsi potvrdila ze co si myslis ty je pravda a s cim nesouhlasis je hoax...nevim proc porad sem pletes zemi kulatou..wtf.
ji a neboj...ja se nedam...konec debaty..

marcicek84
14. led 2021

@marketka_m hele nechat si brat svobodu a ty nsvrhy co kolem toho padsji,uz se tesim,jak budou padst i prvni zaloby, ja vim nekteri radi pretshuji na svuj breh,ale tez se nedokazi zamyslet na d tim,ue kauda pravda je relativni,i nejvetsi lez nam jsou schopni ofiko podat tak,ze nekteri lide to zerou i navijakem a nedej boze mit nejskou pripominku...

@marge_s ty uz to mozna nevidis,ale tvuj zpusob komunikace posledni dobou je opravdu stirani a arogance...proste ty veris na covid ve vsech smerech a mas ho navic zdemonizovany, my to az tak nezereme,opatreni jsou chaoticka a neucinna a hold je to tak nekoncepci,ze se da jen o tom pochybovat a je zrejme,ze zamer bude jiny

marcicek84
14. led 2021

@werumka tak kdyz to pak maminky resi,ze nechapou,proc mani chodit po poradnach,ze nikdy nevidely problem ani nic neresily a vidi,ze jejich deti jsou ok,tak to mi fakt prijde divne,ale ano u nas ve skolce reditelka vymysli kravoviny,to uz vime...

werumka
14. led 2021

@marcicek84 Zažila jsem ve školkách příliš aktivní ředitele, to jo... z druhé strany je teď fakt už nejvyšší čas se do poradny objednat, pokud někdo o odkladu uvažuje. Zároveň je povinností učitele informovat, že vyšetření doporučuje, aby bylo hotové ještě před zápisem. Když jsem se hlásila na vyšetření v lednu, tak první termín byl na konci března. A někde je to ještě víc našlapané. Od té doby tyhle porady kontaktuju už na podzim, je to pak víc v klidu 😀

Strana