icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
14. led 2021

@marcicek84 Tak to máte asi nějaký lokální problém ve školce, u nás se počítá, že se naopak otevře jedna první třída navíc, protože je ve školce hodně předškoláků (loni bylo hodně odkladů i bez koronaviru).

hojda
14. led 2021

@werumka Stejná zkušenost, kontakt v říjnu a na řadu jsme přišli v prosinci.

hojda
14. led 2021

@marketka_m Pokud ve v Praze plno, tak musí být plno i v těch menších nemocnicích. Praha je na tom s kapacitami nejlépe z celé ČR. První se naopak naplňují ty malé nemocnice, kde sestra nemají možnost se střídat po 3 hodinách jako ve velkých nemocnicích.

ilonne
14. led 2021

@marcicek84 Já vím, pro tebe je těžké, spíše nemožné přiznat si, že nemáš pravdu.....

marketka_m
14. led 2021

@hojda njn, je to logické co píšeš, ale proč tedy v té jedne nejmenované nemocnici mi říkal že nemají plno??? kecá??? hmmm proč by to dělal--- svět se zbláznil...

marketka_m
14. led 2021

@hojda jo a jinak musím to zde napsat.. jsi jedna z mála která neuráží.. ale napíše svůj názor nebo vysvětlí.. díky.. takových lidí si vážím..

hojda
14. led 2021

@marketka_m Na jakém oddělení?

marketka_m
14. led 2021

@hojda hmmm my jsme se takto nebavili o odděleních přímo.. jenom jsem se ptala, zda je velký nátlak, a zda má i nějaké volno.. a on na to takto reagoval že se z toho děje show... a že nemají plno jak se prezentuje v mediích... a že často JIP mají pár lůžek.. a stačí aby tam byl někdo po bouračce, pak dva na covid, a jeden akutně a je plno..
a že lůžka drží lidé z domovu, kterých se nesmí "vrátit"... je to fuk.. je to asi jedna nemocnice z X která možná nemá nával.. nebo krizi.. nevím jak to napsat...
já už chci aby to skončilo.. ach joj.. však ani vakcinace vlastně moc světla nepřináší z těch zrpáv co se v polsendích dnech objevily...

hojda
14. led 2021

@marketka_m Nemocnice ruší plánovanou péči, protože nemůžou dát po operacích pacienty na JIP a ARO (v případě potřeby), takže na necovid oddělení se tolik pacientů nedostane. Jsou tam v podstatě jen akutní pacienti.

marketka_m
14. led 2021

@hojda já vím, že se ruší plánovaná péče..je to smutné :(

hojda
14. led 2021

@marketka_m Právě proto jsou některá oddělení prázdná.

marcicek84
14. led 2021

@marketka_m vakcina to taky nevyresi...

marcicek84
14. led 2021
marketka_m
14. led 2021

@marcicek84 četla jsem... tak to vypadá že bychom měli všichni být pro očkování..

marcicek84
14. led 2021

@marketka_m no je vice clanku na toto tema a neni to takto jednoznacne...

marketka_m
14. led 2021

@marcicek84 tak třeba než se my normální smrtelníci dostaneme na řadu tak už bude jasno zda ano nebo ne.. však to bude stejně za rok ne 😀

marcicek84
14. led 2021

@marketka_m 🤣🤣🤣 ja si myslim,ze asi z tech skupin nebudou chtit vakcinu vsichni,takze se dostsne na vsechny zajemce nakonec a pak az zacne to presvedcovani

marketa11112
14. led 2021

O onemocnění dětí jsem psala již před pár dny. Objevuje se pár dnů až tydnu po prodělání covidu. Objevuje se horečka, vyrážka, zarudlé sliznice, dítě bývá jak hadrová panenka se šílenou únavou celého těla, je zasažen cévní system. Zasažené bývá nejčastěji srdce. Po vyléčení zůstává dítě v pravidelných kontrolách srdce, bývá poškozeno. Rekonvalescence je prý velmi zdlouhavá a nikdo přesně neví,jaké budou následky do budoucna.
Takže ok, psala jsem už dříve,zda se začnete alespoň trošku bát ve chvíli,kdy přijde hrozba pro děti. Je tady. Nedá se nijak ovlivnit, dítě se nedá ochránit, nedá se to očekávat ( protože průběh covidu mívají děti často bez příznaků). Jako jo, je to sranda.
Jinak znám už několik lidí,tedy vlastně znala jsem,kteří skončili v nemocnici s nějakým problémem, v nemocnici chytli covid a zemřely. Bohužel už je nespocitam ani na dvou rukách. Zrovna včera jsem utěšovala plačícího může,kterému vzal covid ženu. Tak jo, je to fakt obrovská sranda.
U nás v nemocnici je omezena péče na kde jakém oddělení. Lékaři slouží na covidu. Obvodak je naštvaný, v kuse mu drnčí telefon a vysvětluje lidem, že na ten test fakt mají jít,když nemají čich, chuť a mají teplotu. Sám už covid měl, nakazil se v ordinaci. A prý to fakt nebyla sranda - jde o čtyřicátníka, ne o stařečka s křehkou skořápkou.

A navíc jsou lidi debilni. Do školky opět dávají děti s rýmou a kašlem. Byli jsme svědky toho,jak učitelka vysvětluje mamince,že kluk fakt dost kašle a nemá druhý den ve školce co dělat. Ovšem ráno jo přebírala jiná učitelka, takže kluk byl ve školce zas. A jak to dopadlo? Můj syn to chytl a doma se mi dusi - jako při každé rýmě. Budu doufat,že jde o obyč virózu. Test mě čeká opět v pondělí.

marketka_m
14. led 2021

@marketa11112 nevim proc zduraznujes parkrat za sebou..je to sranda..to zde nikdo nepsal...ty deti to je drsne no...

jinak ohledne skolek..lehce se rika...kamaradka taky posila holcicku do skolky co to jen jde..tukala jdem si na celo..a nekolikrat ji rekla ze je blba..ze dite asi je nahlazene atd...ale pak odpovedela na jednoduchou otazku -proc?

protoze nase restaurace-jediny prijem, je zavrena..protoze manzel je cely den pryc aby nasel nejakou brigadu at to aspon ukocirujeme na 0-0 bez vydelku...ale kdyz neni vydelek tak my za neco musime zit..a proto ja chodim uklizet,vybalovat..inventury..atd..co se kde najde..abychom utahli mesic..fakt se me jeste chces ptat proc to dite v dobe covidu posilam do skolky?

mlcelaa jsem..nekomentovala jsem...tady neni co komentovat..

ilonne
15. led 2021

@marketka_m Mne je sice těchto podnikatelů líto, ale na druhou stranu do podnikání šli s určitým rizikem a v době, kdy bylo "dobře" měli odkládat finance na tyto horší časy. Mě by docela zajímalo danove přiznání těchto majitelů restauraci. A tím nijak nesnižuji jejich momentální složitou restauraci. Já mám také pár známých - majitelů restauracích. V dnešní době vydávají jídlo a pití a zaměstnancům říkají, ať nechodí marodit nebo na ne nedostanou kompenzace.

marcicek84
15. led 2021

@ilonne to s tema rezervama je ptakovina,mit rezervy na rok?To nema skoro nikdo,,navic pandemie se predvidat neda,musis investovat i obnovovat,muzes mit uvery na dum a fakt kdyz ti nekdo zakaze podbikat,tak je to mazec,mas lidi,jim bezi smlouvx,tobe uvery,potrebujes uzivit i svou rodinu,podavas zadoszi na kompenzace a cekas na vyplaceni,po pul toce cekani je to cire zoufalstvi...ale tady se opet potvrzuje pravidlo,ze syty hladovemu neveri...

marcicek84
15. led 2021

@marketka_m kazdy kdo pracuje a ma male dite,tak aby neco udelal a byl produktivni,musi mit dite ve skolce,skolky jsou plne deti,protoze to jinak nejde,navic je znat propastny rozdil mezi detmi co chodily do skolek jak to jen slo a temi co byly doma,ty deti toho tolik neumi,to neni o tom,ze posadis dite na cely den k TV,abys neco mohla udelat...a proc tedy ucitelky u nas posilaji deti do poraden,jestli jen kvuli toho,ze je rodice nechali doma,tak to mi tez prijde na hlavu.Takze ve vysledku si rodice tim jen uskodili,protoze doposud mely bezproblemove deti a ted se na ne vytasi tohle...

marketa11112
15. led 2021

@marketka_m chápu, že chtějí dítě poslat do školky? Ale nemocné? Vždyť tím trpí i to jejich dítě. A pokud má ona brigádu a on ne, může si ten týden to dítko nechat doma on. Celé dny hledat brigádu a žádnou nemít? Asi je něco špatně, nemyslíš?
Navíc to jejich dítě může nakazit dalších deset a ty rodiny na tom pak mohou být daleko hůř, než ta jejich. No a samozřejmě může jít i o covid, tím pádem mohou nepřímo zavinit i něco smrt ( třeba babičky či maminky jiného dítěte). Takže za mě ne, je to hnusná nehorázná sprostota a vytáhla bych je za uši.
Na tohle mám jiny názor, možná proto, že kolem mě umřelo už hodně lidí. Naštěstí ne z rodiny. A snad to nepřijde. Ale když to vidím na přímo, je fakt covid hnusná bestie. Umírají lidé,kteří by si tu v klidu pobyli ještě dost let, dorazí to ty, kteří by měli pár let či měsíců. Bohužel věřím tomu, že za chvíli už nebude rodina,které by se to nejak nedotklo.
Zdůraznění, že se fakt nejedná o srandu, samozřejmě používám v kontextu s tím, že umírají lidé. A jakmile začínají umírat děti, jde o velký průser. Snad to konečně lidem dojde. Víš, mě také chybí mnoho věcí, ale prostě riziko nákazy je při nich velké, tak je holt oželim. Také doufám, že to už nebude napořád. By mě kleplo. Fakt,že mě tato situace štve, tu je. Já jsem pro tvrdý měsicni zavření všeho, pak normální žití třeba dva měsíce. A opět zavření. Bylo by to lepší, než být v tomhle uzavření pořád. Leze mi to krkem. Říkám si ale, že přes zimu to ještě jde. Až bude teplo, bude hůř. Lidí v paneláku fakt strašně lituji. To musí být peklo. Na druhou stranu neznám nikoho,kdo by nevytáhl paty z bytu/ domu.

ilonne
15. led 2021

@marcicek84 Cti dobře, napsala jsem, že nesnižuji jejich složitou situaci.

marketka_m
15. led 2021

@marketa11112 já netvrdíl že nemocné dítě patří do školky... a jsem zastíncem toho aby učitelka takové dítě nevzala... ale je to těžké pro tu rodinu také...

myslíš že těmi měsičními tvrdými lockdowny by se korona vymítila?? a jak by ten tvrdý lockdown vypadal.. třeba armáda u každého domu aby nikdo nikde nechodil...? nevím no... my jsme doma, jdeme max na nákup, k lékaři, setkáváme se jenom s jednou rodinou, a pak do lesa...

marcicek84
15. led 2021

@marketka_m já si myslím, že to jak to je teď je docela maximum, ano ještě je ve hře kilometrové omezení, jeden den totálního locdownu je tak drahý, že si ten model markety11112 nemůže dovolit nikdo nikde na světě, takže velmi utopická myšlenka, už teď máme skoro domácí vězení můžeš do obchodu, na hory a do práce a z práce, možná návštěvu rodiny, už nám chybí jen vezeňský náramek na nohu, to už není úplně ochrana, ale buzerace a ztráta svobody...

marcicek84
15. led 2021

@ilonne ale píše zase ty bludy o úsporách, to už je k smíchu psát někomu, že má mít úspory na rok či více, to ž převyšuje podnikatelské riziko, navíc v situaci, kdy jim nikdo moc nedá provozní úvěr je to docela maso...

marcicek84
15. led 2021

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zena-dosta... začíná z toho být dobrá komedie, abych si k tomu udělala popcorn...

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/regis... kolabující systém i linky a to zatím se můžou hlásit jen senioři

ilonne
15. led 2021

@marcicek84 od tebe to sedí, ty tu píšeš bludy v jednom v kuse (např. školství nebo cukrovka), já napsala svůj názor....

marcicek84
15. led 2021

@ilonne ha ha ha dobrý pokus, momentálně jsi získala cenu bludného kamene ty...mmch, za chvíli se otevře registrace pro skupiny 1b, tak co, necháš se očkovat, nebo to bude zase takové, že nevíš a že ať to udělají jiní, protože chceš být chráněná?

Strana