icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ilonne
15. led 2021

@marcicek84 Pravda bolí, že....

marketa11112
15. led 2021

@marketka_m jenže to co se teď děje, má dopady na nás všechny. Ale jak koukám, jsem spíš jedna z výjimek, která se snaží dělat věci tak, aby neměly špatný dopad na někoho jiného. Ostatní to nezajímá. Také jsem dnes mohla dát syna do školky a říct, smůla, musím do práce, holt ať si nakazí jiné. A komu dnes nejde o peníze....

Zda by se to vymýtilo? To asi neee. Ale mezi tím bychom žili normálně a dalo by se to spíš vydržet.

marketa11112
15. led 2021

@ilonne marcicek84 píše bludy neustále, nechápe význam jednoduchých vět. ona za to překrucování obsahu fakt nemůže.

marcicek84
15. led 2021

@ilonne 😂 ani ne, jelikož píšeš lež 😉

marketka_m
15. led 2021

@marketa11112 tak to uz pak mas jedno jestli udelas "pauzu"lockdownu..nebo ho vubec nebude

marcicek84
15. led 2021

@marketka_m hlavně totální LD, co 2 měsíce měsíc vyjde o dost dráž než to, co je teď, tahle myšlenka je utopická

ilonne
15. led 2021

@marcicek84 Já nevím, kdo tu tvrdil, že inzulín likviduje tělo a pak taky, že teď je brzy posílat děti do poradny a že propadne 1/3 děti atd..... Holka, holka, alespoň si pamatuj, co píšeš. Není ostuda přiznat, že se mylis. Mýlit se je lidské...

marcicek84
15. led 2021

@ilonne no s tím propadnutím se uvidí na konci školního roku, zatím jsou školy zavřené...a inzulín by sis měla raději píchnout na uklidnění a co že to máš dneska za den, žes zase vytáhla žihadlo? :D

hojda
15. led 2021

Tak jsem zkusila registrovat babičku na očkování, máme PIN, termíny se žádné neobjevily, bylo doporučeno nastavit si hlídacího psa a ten nastavit nejde....takže zkoušet náhodně za několik dní.....No co k tomu říct. 40000 zaregistrováno a 3000 má termín.

marge_s
15. led 2021

@hojda je to neuveritelny, ja jsem tomu systemu dala vcera zivotnost 50 minut, nez to chcipne...a ono to i docela sedi :D

P.S. Konecne jsem doresila unizdrav, diky 👍

hojda
15. led 2021

@marge_s Zajímalo by mě, zda jde někde zjistit, kolik těch vakcín pro jednotlivá místa vůbec měli, já si tak trochu myslím, že v té naší oblasti, kam spadá babičky, žádnou vakcínu pro seniory nemají.

marge_s
15. led 2021

@hojda to nevim, v zasade jak to sleduju nikdo ani nechape, proc bylo jen 3000 slotu. Ale nekde dopoledne rikali, ze treba babicka z jiznich Cech dostala slot v Pradubicich a tech pripadu bylo hodne. Je v tom bordel velebnosti.

hojda
15. led 2021

@marge_s Aha, tak to nechápu, když jsem si vybrala místo, tak tam bylo napsáno, žádné termíny a nic jiného mi to nenabídlo, tak jedině musela kliknout omylem na ty Pardubice a tam zrovna bylo místo.

marcicek84
15. led 2021

koukám, že více lidí si k tomu vzalo dnes popcorn :D a bude k tomu tiskovka :D

marge_s
15. led 2021

@hojda varila jsem toho :D ale...mozna mas pravdu, ze spis rikali, ze "jak je mozny, ze lidem 80+ system nabizi ..." - jsem se mohla seknout. 😕 a sirim blud

marketa11112
15. led 2021

@hojda ten systém je nesmyslný. Kdo z těch 80+ má PC ? A kdyby mělo, kdo z nich dokáže projít systémem? Někteří mají alespoň rodinu, co si na PC sedlo, sedne a zaregistruje je. Kdo ne, má smůlu. Už vidím, jak volají k obvodakovi, aby je zaregistroval. Do teď byl problém dořešit alespoň léky. Už vidím,jak s nima bude obvodak sedět na telefonu a registrovat je. Si vezme raději dovolenou.
Navíc nikdo neví,kde je kolik vakcín. Prostě to bude šílený bordel.

marcicek84
15. led 2021

@marge_s
@hojda
holky nešiřte bludy, Babiš řekl, že všechno funguje 😂🙈🙉🙊

marge_s
15. led 2021

Rezervační systém na očkování pro širokou veřejnost se nakonec nespustí od 1. února, jak se původně plánovalo. S nápadem posunutí termínu přišel premiér Andrej Babiš. Bylo by to podle něj zajímavé jen z hlediska zjištění zájmu o očkování mezi občany.

hojda
15. led 2021

@marge_s Ach jo.

marcicek84
15. led 2021

@marge_s ano jenom seniory nad 80 let, domovy a zdravotníci, to bude trvat celý I. kvartál, každému to došlo, když mají týdenní kapacitu aplikace vakcín jen 10 000. A hlavně budou přesvědčovat pečovatele v domovech, že 1/3 lidí nechce...

marge_s
15. led 2021

Jsme v prdeli.

hojda
15. led 2021

Tak jestli to chápu dobře, tak nemocnice nestíhají, ale nesmí se to říct nahlas, protože Babiš a Blatný tvrdí z Prahy z kanclu, že to není pravda...

https://cnn.iprima.cz/pribehy-z-prvni-linie-dev...

marge_s
15. led 2021

Verili byste, ze jsem verila, ze se to sice s obrovskymi problemy nakonec "nejak" prece jen rozjede.

@hojda myslim, ze to chapeme dobre

marcicek84
15. led 2021

@hojda a co je pravda, když to ti z prahy v kanclu označí za hoax, záchrana pacientů 70+ na každou nemoc byla již dávno omezena, nařízení shora byly vždy, takže se tomu nedivím ani v případě covidu, je to jen takové tajemství,o kterém se nesmí mluvit

marcicek84
15. led 2021

Systém za prvé nezkolaboval, jak někteří tvrdili, ale byl přetížen, ano,“ řekl Babiš a kdo tvrdí něco jiného, je to dezinformace. A jsme u toho...co je tedy ten hoax? Teď vidíme na vlastní oči, že co vláda označuje za dezinformaci, dezinformace není, hoaxům zdar

hojda
15. led 2021

@marcicek84 Ale mně systém nezkolaboval, jen nebyl už žádný termín, podle mě je to dost závislé i na internetovém připojení, já mám hodně silné, rodiče špatné a brácha někde mezi. Já se tam dostala celkem bez problémů, jen nebyl žádný termín.

hojda
15. led 2021

@marcicek84 To je zase co? Od kdy se tedy mají pacienti 70+ omezenou péči. Máme v jich v rodině několik a v nemocnici i u lékařů se o ně normálně starají, pokud právě není omezená kapacita nemocnic kvůli covid pacientům.

marcicek84
15. led 2021

@hojda tys čekala nějaký termín hned? to snad nemohl čekat nikdo...svou zkušenost o pacientech 70 + jsem zde již popisovala...

hojda
15. led 2021

@marcicek84 čekala jsem ,že bude fungovat ten hlídací pes, abych tam nemusela chodit x-krát. to že bude vakcín na začátku málo s tím jsem i počítala. Vadím mi, že tam není vidět kolik jich je k dispozici.

hojda
15. led 2021

@marcicek84 Ty máš všude hodně zvláštní zkušenosti ve školce, ve školství, ve zdravotnictví... Jestli ta chyba není někde jinde.

Strana