Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
snad nevadi ze vlozim...
nedavno jsem.psala ze zachrana nas lidi v dobe covidu...a zruseni super hrube mzdy nebude pro lidi privetive...tak uz to zacina vylejzat.pomalu ale jistr
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-dal...
@marcicek84 Hele když to hodím pouze do roviny vlastní teorie (takže opravdu jen čistokrevná spekulace z mé strany). Tak si vezmi že covid je založený na tom že oblbne imunitní systém tak že ho vlastně úplně "odvaří" jak počítač s XP operačním systémem... A do určité míry se jeho chování dá přirovnat k HIV viru, který sám o sobě neudělá "nic" ale odrbe imunitu a ta začne zabíjet sama sebe. Pokud by toto bylo relevantní přirovnání (a bylo pár lidí kteří to takto vysvětlovali), tak by to bylo vysvětlení proč je ten hajzlík tak zdatný, je to virový Copperffield. Když máš HIV taky neumíráš ve velké míře přímo na daný vir, ale na to že tě zabije např. rýma, protože tvůj organismus je prostě "sjetej". Covid dělá teoreticky to samé, jen se k tomu umí rychle reprodukovat a maskovat se jako "přátelská" buňka a tím by potom bylo i vysvětleno proč se dostane tam kam se dostane a nadělá to co nadělá... Ale jak říkám toto je čistá spekulace, protože virům rozumím asi jak koza petrželi, ale toto zjednodušení jsem ještě schopná pochopit a dává "smysl"...
@marketka_m A tak jsme se probudili do klasického Českého rána 😂
Ono technicky, pokud odsuneme sociální cítění, tak covid by mohl být neuvěřitelnou příležitostí pro refresh ekonomiky i vzdělanosti... Bylo by to obrovské vytržení z naprosté letargie, do které jsme od roku 89 upadli a hezky se v ní rochnili v domnění, že "je to cajk, mám své jisté"...
Bohužel v širším měřítku by se to rovnalo dost možná státnímu krachu, selhání sociálního systému a vykoupeno by to bylo mnoha mrtvými... Ale teoreticky by to mohlo fungovat jako hospodářský růst, který byl vždy zaznamenán po válkách...
@marketka_m to se dalo cekat...
Mě by teda v současný době zajímalo asi tak nejvíc, jak dlouho tahle mrcha v člověku zůstává a kolikrát je schopna se zase aktivovat. Protoze jestli víc jak dvakrát, tak už můj muž z těch karantén zešílí 🤣
@marcicek84 je to hnus...a to skoro kolem mne vsichni slavili jak super hruba mzda nebude..jojo...ted slavte...a nasledky teprve prijdou...to je podle mne pocatek ekonomickeho covidu
@werumka kolik jich mel?
vetsina rika..ja jsem covid prodelal ja jsem vklidu
@marcicek84 No dle toho že se to dost možná "ukládá do genetického materiálu", tak by to tak mohlo být a takové vypuknutí hromadného "AIDS" v podobě covidu nás možná i čeká... Vir je prostě malá svině co nectí pravidla fair play... 😂
@marketka_m Tyjo, už asi čtyři 😁
@gramar a vis co je vtipne,ze tuto hypotezu jsem mela uz na jare...bylo by lepsi,kdyby tomu tak nebylo...
@werumka a kde na to chodi? To prodavaji karanteny uz v samosce nebo co?
@marcicek84 Furt je to vir, což je prostě živý organismus který bojuje o přežití stejně jako kdokoliv z nás, jen on má tu výhodu že se umí aklimatizovat a zorientovat podstatně rychleji než pár miliard lidí na planetě... :D
@marcicek84 Tak různě, jednou v práci, jednou kvůli výjezdu za hranice a dvakrát kvůli mě 😁😁
@werumka tys uz mela koronu 2x? no nekecej 🙈
@marcicek84 Teď mám podruhé. Po necelých třech měsících.
@werumka mozna britska mutace,ale fakt mas pech,na to,ze mas jeste cukrovku k tomu,tak to klobou dolu,ze to v ramci rizikove skupiny stale zvladas..
@gramar Hele, vlastně lepší. Když jsem to chytla prvně, byla jsem před tím strašně unavená. Bylo mi fakt zle. Teď jsem to poznala podle toho, že se mi ze dne na den zase začalo blbě dýchat a dostala jsem kasel. Ale kromě tohohle a únavy dobrý. Podle protilátek mám krásnou imunitu. Bohužel se ale probudila i ta, která značí znovu aktivní nemoc. Takže zřejmě reaktivace, zřejmě zůstalo něco na plicích.

@marcicek84 Ktery primo koronavirus to umi nevim, proto se o tom ani nezminuji, narozdil od tebe, ktera to nevi taky, ale hned s jistotou usuzuje: "to je divny, ze jiny koronavirus to neumi". V tom je ten rozdil. Easy.
Ale to je jedno, rikala jsem, ze se k tomu nebudu vracet, omlouvam se, ale byla to tak lakava "prilezitost", ze jsem si to neodpustila. Sry