icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
22. led 2021

@hojda S Černým naprosto souhlasím, jestli otevřou jak idioti všechno a za pár dní budou zase zavírat, tak bohu přísahám já je nakopu do prdele osobně...

werumka
22. led 2021

@marketka_m Ale nepotřebuješ respirátory. To jediné, o čem se uvažuje, je, že budou povinné respirátory NEBO chirurgické roušky. A já říkám, že tyhle roušky už používám dlouhodobě, takže pro mě se nic nemění 🙂 Takže respirátor není potřeba.

marketka_m
22. led 2021

@werumka aha.. tak to info o chirurgické roušce mi uniklo.. babiš kecal jenom o respirátorech.. a prosím jak poznám že rouška je chirurgická? 😀 nepoznám ne? jakože nešitá jednorazová je chirurgická?

marketka_m
22. led 2021

@gramar už se těším, jak o Tobě budou mluvit ve zpravách...
"teta z MK tzv gramar nakopala Plagu, ale i Blatného a následně i Babiše za zavřené školy, po tom co jely necelý měsíc " 😀

werumka
22. led 2021

@marketka_m To, co řekl, je jen půlka možného návrhu. Cílem je, aby lidé nosili prostředky, které zajistí maximální ochranu. Což je FFP2 nebo ty jednorázovky.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronaviru...

Ty roušky by měly být třívrstvé a měly by mít označení "zdravotnické". Ale víc se v tom nevyznám a nevím, jak by se to kontrolovalo, pokud to někdo bude mít na nose 🙂
Kupuju tady: https://www.eva.cz/oddeleni/zdravotnicke-potreb...

marketka_m
22. led 2021

@werumka jasne.. ale je strašně těžké rozeznát co je chirurgické a co ne.. pokud rozumíme jednorazová tak OK:. ale stejně.. kdo to mění tak často jak se má 😀

werumka
22. led 2021

@marketka_m Jo, to je samozřejmě druhá věc - že to lidi v rámci úspor budou stejně recyklovat 😀 Ale když vidíš, že se dá ten balík koupit za 139 Kč/50 kusů, tak to je dobrá cena. A jsou přímo definované jako chirurgické.
Pokud by to vyžadovali, určitě by to museli specifikovat, aby prodejci mohli zvolit správné označení. Doteď to potřeba nebylo...

marketka_m
22. led 2021

@werumka jj tak tím pádem jsem hrdá na to že moje rodina užívá chirurgické 😀 i když v lékarně se to jmenuje jednorázové 😀 vypadají stejně.. ale díky za web, využiju.

werumka
22. led 2021

@marketka_m Jojo, klidně jim říkej chirurgické, on to stejně nikdo nepozná 😀 😀 Tak nějak z logiky věci vyvozuju, že v lékarně budou prodávat jen ty chirurgické. Ale třeba to taky šmelí 😀
Web určitě využij, dodávají obratem a ty dětské jsou super 🙂

gramar
22. led 2021

@marketka_m No hele když jim můžu pomalu obden telefonovat, co bych je nemohla nakopat, že... Ale jestli mají ochranku stejně zdatnou jako asistentku, tak bych si měla asi zlepšit fyzičku... 😂

marketka_m
22. led 2021

@gramar proc jim volas ob den??

gramar
22. led 2021

@marketka_m Protože jsem se naučila že v tomto státě vyhrává ten nejotravnější... Takže když pravidelně voláš na nějakou instituci a prudíš, tedy ne informuješ se jako uvědomělí občan, co nechce nic porušit, tak se postupně dozvíš co potřebuješ, nebo je nasereš natolik že ti bloknou telefon (ministerstvo práce a sociálních věcí...), ale ministerstvo zdravotnictví i školství zatím zvedají, sice je podezírám z toho že to tam zvedá už i uklízečka, ale člověk si pokecá... 😂

marketka_m
22. led 2021

@gramar jaj 😁😀🤔🤣😅😆
a momentalne po nich chces co???

gramar
22. led 2021

@marketka_m Na zdravotnictví se informuji co je zrovna v platnosti, abych vše mohla dodržovat, jak jinak... Taky jak to vidí s očkováním, protože mám prarodiče. No a na školství jim vysvětluji že takto se žít nedá a je nutné aby byli konkrétní a nevymlouvali se jak nesvéprávní na ministerstvo zdravotnictví, že snad vidí co se děje a předpokládám že se jednání účastní, když je to jejich pracovní náplň... Jedné paní už trochu ujeli nervy a jebla mi s telefonem, ale pak volala zpět a omlouvala se... Jako těch vespod je mi opravdu líto, umím být velmi urputná, ale rovnou je upozorňuji že chci mluvit s vedoucím zájezdu 😎

gramar
22. led 2021

No a pro zpestření se teď ještě dohaduji s vnitrem a cizineckou, to ovšem nesouvisí až tak s covidem, ale taky je to dobrá sportovní aktivita, škoda že se po tomto druhu nehubne, už bych byla jak barbie 😂

marketka_m
22. led 2021

@gramar takze vice menw bez cile???vlatne jenom prudis..nic vic..protoze pravidla jsou dana?na netu o tomje porad zminka..i v tv...takze nic noveho se nedozvis ne????

marketka_m
22. led 2021

@gramar pojd mi sprijemnit usinani..v cem se lze dohadovat s vnitrem?

gramar
22. led 2021

@marketka_m vnitro je oříšek... Pomáhám cizincům, aby věděli co po nich chtějí, řeším když vletí cizinecká do bytu kde spí dítě a obrátí byt vzhůru nohama, aby zjistili jestli není sňatek účelovka a tak, no a protože nadřízený orgán cizinecké je vnitro a protože se s cizineckou dohaduji pravidelně, neb se hodně jejich pracovníků chová jako dobytek, tak si na vnitru nechávám vykládat zákony, abych je pak mohla použít proti cizinecké...

marketka_m
22. led 2021

@gramar ouuu...mozna uz je vsude po vsech ministerstvech vyvesene tve cislo:D:D

gramar
22. led 2021

Jinak ano, pravidelně odkazuje jak školství, tak zdravotnictví na web, což je dost smutné když např. není nikde uvedeno jak to je s novým psem a od kdy bude platit... Jenže oni to nevědí taky, mám ten dojem... Jsem dokonce přesvědčená že to neví ani Blatouch :D

gramar
22. led 2021

@marketka_m Jo jenže to už je tam od doby kdy jsem se začala dohadovat se sociálkou, tehdy jsem podávala žalobu na stát, myslím že to byl důvod proč už jsem se tam nikdy nedovolala 😂

marketka_m
22. led 2021

@gramar ty jsi husta...a socialka s tebou mela co do cineni?... nemas nekdy toho dost?dohadovaci.stres.nevysvetlitelnost atd

gramar
22. led 2021

@marketka_m No v roce 2010 se měnil zákon o vyplácení rodičáků v rámci EU, tehdy jsem žila mimo ČR, v dubnu jsem se informovala řekli že se mě to netýká a toto netýká dopadlo tak že jsem na více jak půl roku nedostala rodičák, přehazovali mě jak horký brambor, musela jsem s ročním dítětem cestovat sem tam dohadovat se, shánět konexe, abych se dostala k nadřízeným. Nakonec jsem sehnala výkladového právníka pro evropské zákony, toho úřednice poslala do hajzlu, tak za mě pak řešil žalobu (zlaté ego), nakonec jsem seděla na ministerstvu práce a soc. věcí (v tu chvíli už po třetí) s tím že se tam odtud nehnu dokud se to nevyřeší... Trvalo to další čtyři hodiny, než jim došla trpělivost a najednou šlo vše vyřešit... A ještě jsem z toho nakonec po rozhodnutí evropského soudu vytřískala veřejnou omluvu :D

Hele jo, mám toho dost, občas je to strašně deprimující a člověk má pocit že v této zemi neexistují rozumné zákony, ale vždy když si říkám že už na to kašlu, objeví se nějaký nešťastník který potřebuje pomoct a mě je ho líto 😂 A navíc já nenávidím bezpráví, takže když vím že by s něčím šlo něco udělat, tak se snažím to napravit, protože vím že když to neudělám, tak ten nešťastník půjde za někým kdo ho stáhne o prachy a nevyřeší nic...

marketka_m
22. led 2021

@gramar hmmm tebe byh chtela mit zde ojledne sousedu:Fjakbys me.citovala.vzala prachy a nic nevyresila (mluveno o pravnikovvi)

gramar
22. led 2021

@marketka_m jo právě spoustu "právníků" jsou hovada a například na těch cizincích rejžujou jak prase a spoléhají na to že jim to projde (a ono většinou jo). Vtipné je, že celá tato má aktivita vznikla úplně náhodou, ale zase je na tom vidět jak se některé věci rozkriknou 🤣 Kamarád tvrdí, že kdybych nebyla blbá a kasirovala, tak už bych byla milionář 🤪

anina32
22. led 2021

@marketka_m Já jsem objednala pár respirátorů, pracuji v obchodě, budeme asi první kdo je bude muset nasadit, tak ať něco doma je. Využijeme je i když povinné nebudou, jinak používáme jednorázové roušky. Objednala jsem ve středu za 7 korun. Ve čtvrtek je ten samý eshop nabízel už za 9 korun a dnes v pátek za 11! Jedná se o to samé zboží, dostávám se tam proklikem z emailu co mi poslali na sledování zásilky. Tak jsem zvědavá kam až to poroste.

marketka_m
22. led 2021

@gramar tak to je gol..
ja jsem taky v rodine ta ktera vola kdyz je treba neco vyjednat.. ale mluvim o poklidnych v ramci monosti vyjednavanich.s tebou mam co dohanet;)
takze si dej taxu provolani pausalu...i to je dobre na zacatek..;)

marketka_m
22. led 2021

@anina32 a ver mi ze za tyden to bude 20

anina32
22. led 2021

@marketka_m Jj, napíšu jak to poroste.

gramar
22. led 2021

@marketka_m Ono je to dané tím, jak jsem žila, vše jsem si musela více méně vybojovat, tak mám dobrou školu v tomto směru. Navíc když vidíš že to opravdu někomu pomůže, tak to potěší. Jsem blbec s nadměrně vyvinutým sociálním cítěním, což se ukazuje i jako prokletí, zvlášť když neumíš říkat ne 🤣 a rok 2015/16 mě vytrénoval nejvíc 🤪

Strana