icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
2. únor 2021

@marge_s deti ho nosily, v te velikosti M , musel se trosku upravit. S by byla lepsi, ale zatim neni...😔

marcicek84
2. únor 2021

@hojda mas nejakou skupinku, ve ktere nejsem ani nevim co tam je,tak pokud mas tu potrebu si spradat pribeh hoden vyplodu chorobneho mozku,delej jak je libo,znam totiz jedno takove porekadlo,ze blaznum se nema odporovat 🤪🙈🙉🙊

marge_s
2. únor 2021

@hojda mne se ho upravit nepovedlo, drchlal se a profukoval 🥺 snad se dockame 🙂

marcicek84
3. únor 2021

Ha ha ha, tak jak je vidno, pokud se to špatně nosí, tak to je stejně k ničemu ty respirátory a roušky jsou a byly celou dobu placebo efekt... https://tv.idnes.cz/rozstrel/rozstrel-vladimir-... \ Lidi to prostě neumějí nosit a fakt, že ne, lidem to nepřiléhá, takže efekt nula nula nic a proč, nejsme zdravotníci...

marketa11112
3. únor 2021

@marge_s my máme respirátory a jsou takové menší. Dětem udělám uzlík na gumickach, případně dole pod bradickou maličko záhnu. A je jim v pohodě. Tuto úpravu jsem udělala z nouze, protože na logopedii chodíme do budovy nemocnice.

marcicek84
3. únor 2021

Více než polovina lidí je bezpříznakových přenašečů...holky, to už musíme být všichni několikrát promořeni...

gramar
3. únor 2021

@marcicek84 Pokud to by to taky bylo, nebo pokud to tak je, tak je to jasný signál toho, že kolektivní imunita vlivem promoření je jen zbožné přání a jsme v háji...

marge_s
3. únor 2021

@marketa11112 diky 🙂 ja to tak zkousela, ale zjevne pres to nedychaly, netesnil ten spodek :/ i kdyz asi lepsi nez nic, je to pak takova “lepsi rouska”.

Videla jsem vcera citaci z rozhovoru s prof. Helem. Nevim, z ktereho. Rikal, ze blatny mu pravil, ze “veda je hezka vec, ale at si o tom pak poradaji seminar”. Proste je poslal do haje. Je to horsi, nez jsem si myslela. Dokud tam bude, je to v pytli. :/

marcicek84
3. únor 2021

@gramar pak je otázkou, zda bude fungovat vůbec nějaké kolektivní imunita i po tom očkování, to máš totiž úplně to stejné, pokud je pasé jakákoli kolektivní imunita, jsou nové odolné mutace, tak prostě očkování nebude žádná spása...

marketka_m
3. únor 2021

@marcicek84 spása nespása, oni chtěji všechny naočkovat, je jim jedno zda bude efekt nebo ne.pořád více videi na to téma je z youtubka smazáno, cenzurováno... pokud je svoboda slova měli by to tam nechat.

marcicek84
3. únor 2021

@marketka_m mažou všechno s jiným názorem, není to jen o očkování...to jsou totalitní praktiky...

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s toho blatoucha též už nemůžu ani vidět, nevím proč tam pořád je...jenže ono asi není odkud brát...

marketka_m
3. únor 2021

@marcicek84 jj netýká se to jenom covidu.

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 neni to stejne. Imunita navozena ockovanim je “kvalitnejsi”, doporucuji opet seminar Neuronu, tammje to vysvetleno proc i se schematy. Zatim funguje i na ty zname mutace vicemene. Navic snizis tu virovou naloz rychleji nez promorenim. Je to proste lepsi cesta.

(Abys mela stejny pocet promorenych, zaplatis hodne zivoty a velkym mnozstvim lidi s nasledky.
Virus mutuje behem prenosu, tedy cim vice prenosu, tim vice mutaci, takze je fakt dulezite mu ten prostor dat co nejmensi)

(V pripade mutace, na kterou by ockovani nefungovalo - da se vakcina prakticky okamzite zmenit, a to by teda byl dobry chaos, to si vubec v praxi nedokazu predstavit)

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 ad blatny, neni kde brat, prave. Ale ono by uplne stacilo, kdyby se to odpolitizovalo. Jak rikal Smejkal, nam chybi neco jako Koch institut. Tedy odbornici se shodnou diskuzi na postupu, daji vlade, ta realizuje. A blatnyho schovat 😀

hojda
3. únor 2021

@marge_s Ludwig navrhoval, aby opatření proti epidemii v ČR řídil Koch institut. Jj tady každé řešení projde ještě lustrací, jaký to bude mít vliv na voliče a podle toho buď projde nebo ne.....

hojda
3. únor 2021

@marketka_m Tak ať to tam nechávají, ale každý uživatel youtubu by měl projít nějakým testem, zda je schopen rozpoznat totální nesmysly. Polovina uživatelů pořád žije v tom, že co je na internetu to přece musí být pravda..... A povinné psychotesty, odborné testy a IQ testy pro politiky. Dost by se to tím v parlamentu protřídilo....

marketka_m
3. únor 2021

@hojda dobře, jsou tam videa na super ukázky domu ze slámy.. a i když si myslím že to je blbost tak to tam dál je... aha.. i s výpočtama uniku tepla a dalších kravin, fyzikální nesmysly ale to se nemaže (jenom příklad)

marge_s
3. únor 2021

@marketka_m nechapes rozdil mezi “kravinou” a dezinformaci? 😱

@hojda to by bylo asi uz moc potupny, na to nikdy nepristoupi. Ted jsem cetla, jak je z nas nemecko zdeseno 🤔 treba by mohl silit tlak z EU, aspon.

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s pro mě je očkování pasé, zatím ta bezpečnost tam není zaručena...kdo chce jít do experimentu s nejistým výsledkem, ať je to jeho svobodná volba, ale netřeba to nutit ostatním...

hojda
3. únor 2021

@marcicek84 O Astra-Zeneca píšou, že už jsou nějaké výzkumy, že brání dalšímu šíření.

marcicek84
3. únor 2021

@hojda mě zajímají ty studie ohledně dlouhodobé bezpečnosti...ale jestli nějaká vakcína bude bránit šíření, tak aspoň něco, ovšem, počkáme si na konečnou studii...

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 nemusis mi to rikat 100x, dvakrat staci, my to tady vsichni vime 😉

marulu
3. únor 2021

@marcicek84 Marcicku, pro tebe je očkování pasé, protože tam není zaručena bezpecnost a jedná se o experiment s nejistým výsledkem. Takže si radši dáš "mutační" experiment s jistým výsledkem. Když se nám to tu bude šířit, tak to by bylo, aby se nám tu nějaká závažnější mutace nevyselektovala. Jenže pak to bude tak v pytli, že budeme sedět doma fakt všichni a pořád. Vždyť ti jde přece o to, aby tvoje holčička mohla pristi rok absolvovat v pohodě první třídu, ne?

marcicek84
3. únor 2021

@marulu ať se každý rozhoduje dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, takové to citové vydírání co tady někteří předvádí je pro mě mimo, můj názor to nezmění, ani když se budou lidé očkovat vakcín nebude dost pro zájemce a pak je jasné, že ani ne podzim to nebude v klidu...mutace tady už máme, s tím nic už dělat nejde...

marulu
3. únor 2021

Jinak doporučuju ke shlédnutí. Pěkný rozhovor.
https://video.aktualne.cz/dvtv/tachezy-nechali-...
@marge_s jinak začínám být přesvědčena o tom, že Prymula s tím Sputnikem nemá žádné postranní úmysly, ale že vážně hledá jakékoliv cesty z průšvihu
@marketka_m
@marcicek84 holky prosím prosím, zkuste si hledat info z relevantních zdrojů a ne z kanálů typu youtube nebo pochybných dezinformacnich stránek, event. z nějakých pochybných mailů. Chápu, že máte problém věřit vládě, ale věřte vědcům. Opravdu vás nikdo nechce zabít vakcínou ani připravit o vaše práva a svobody. O to všechno se připravíme sami, pokud nebudeme přemýšlet, chovat se rozumně a neuděláme všechno proto, abysme ten virus přemohli.

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 no a to je prave ten problem, ze s tim neco delat jde 🤷🏾‍♂️ A to je teda sakra depresivni. Proc maji zbytecne umirat dalsi tisice, kdyz to neni nutne 🤷🏾‍♂️ Proc mame sedet vsichni dalsi mesice zavreni, kdyz to neni nutne. Zrovna o tehle ceske rezignovanosti psali v nemeckych mediich. Je to skoda

marulu
3. únor 2021

@marcicek84 to přece není citově vydírání , taky budu mít příští rok prvňáčka, takže mám stejné pocity jako ty. Ale když vím, že muzu te situaci nějak napomoct, tak to udělám.

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s
@marulu
no snaha se vám nedá upřít, už jste od přesvědčování v levelu hraní na city, pokud není dost vakcíny, tak je to stejně pasé. Tohle jde už absolutně mimo mě, ať si to rozhodne každý sám na sebe...hele navíc pokud bych byla toho času kojící nebo těhotná žena, tak mě stejně nikdo nenaočkuje a protože jsem daleko na seznamu, tak to teď není na pořadu dne a co bude za třičtvrtě roku říct nelze, nevíme to nikdo...pro mě je důležité mít ukončené studie dlouhodobé bezpečnosti, jinak do toho opravdu nejdu.

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 ale ja nemluvim o ockovani (nebo jen o ockovani)

Strana