Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m nebudou, tady si kazdy muze delat co chce 😉
@hojda mne prijdou tyhle paralely strasne nechutny a neuctivy vuci tem obetem.😒
@marcicek84 a vis proc mutuji?
Holky, srovnávat detenční (nejsou detekční, protože se tam nic nedetekuje😀) zařízení s koncentračními tábory je zcela přes čáru. Znevažování holocaustu a všech jeho obětí. Současná doba je blbá, ale proti válce stále procházka růžovou zahradou. A pak by mě ještě zajímalo, kdo nám vezme byty, majetky, kdo nedovolí našim dětem vidět moře.....??????
@marulu a rekla by sis pred rokem,ze budeme zit jsk zijeme?Taky ne a podivej se na to,ty veci se deji postupne,nenapadne,ale deji...
@hojda vsechny viry mutuji,jsou to jejich prirozene vlastnosti,take vir chripky vzdy mutoval...
Neucta k cloveku je postavit cokoli a proti vuli svobodneho cloveka ho tam zavrit,je jedno pod jakou zaminkou.Kdyz stat neco narizuje,musi byt schopen to kontrolovat a pokutovat,jinak to vymahat po lidech nemuze. Pak by museli zavirat lidi s nestovicemi,s chripkou,s salmonelou apod.Koronavirus neni jedina nakazliva nemoc,ale na zaklade ni se stavi jakysi tabor na zavirani lidi...podobenstvi je vice nez zrejme,jen my si neuvedomujeme,ze kazde zverstvo bylo na zacatku pohaneno dobrou myslenkou,ktera byla dotazena do nejaje extremni zfanatizovane podoby,tak postupne a casem...a kdo z nas vi co bude za rok,kdyz pred rokem jsme zili naprosto normalne a taky jsme neverili tomu,ze za rok budeme tam kde jsme ted?Kdokoli,kdo souhlasi s jakymkoli taborem nebo zarizenim kde se budou zavirat svobodni lide pomaha radikalizaci a extremizaci spolecnosti,zadny clovek hajici a respektujici lidska prava by se touto cestou nevydal...
Tady je videt,ze v Izraeli proockovali zajemce a ostatni jspu k tomu vlazni https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stre...
A to vyhrozovani neockovanych od mestskych sluzeb mi prijde nimo.
Ve chvili kdy bude lek,nebude to je o ockovani a hlavne lide nebudou mit vysokou potrebu se jakkoli ockovat https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-le...
@marcicek84
@marketka_m Jen pro doplnění Covid byl zařazen na seznam nakazlivych chorob, které nesmíte vědomě šířit dál, neboť v tu chvíli se vystavujete postihu podle TZ (spachate precin-trestný čin). Totéž je např. u HIV. Takže nic převratného se tímto neděje.
@ilonne to je sice pěkné, ale pokud máš 50 % bezpříznakových průběhů, tak se to trochu míjí účinkem. A je logické, že nemocný člověk je doma a nikam nechodí a léčí se. Nicméně, to budou do těch táborů zavírat i lidi s HIV?
@marcicek84 V případě HIV nemusíš do karantény. A jak to chceš řešit v případě, že si z toho lidi dělají pr... a opakovaně karanténu porušují. Holky, vy se tady pozastavujete nad tímto, kdy je to až v případě, že karanténu někdo opakovaně poruší. A vezmi si, že když přicestuješ do Austrálie nebo na Island nebo se tam odněkud vrátíš, musíš do karantény do určeného hotelu a absolvovat dva testy. A to vše na vlastní náklady. A vyplatilo se jim to, nakažení jim přibývají v řádech jednotek. A funguje to tak od počátku epidemie. Švagr žije v Tasmánii a jsou s nakaženými na naprostém minimu. Tady se pořád huláká, jak nás omezují a ukazuje se do světa, tak bychom si konečně mohli vzít ten správný příklad. Jenže to by zas bylo omezování....
@ilonne - do demokratické společnosti tábory nepatří...když někam cestuješ, většinou znáš podmínky, které když se ti nelíbí, tak tam jedeš, to je něco jiného. Mně jde spíš o to, že zpočátku i kdyby to mělo mělo být dlážděno dobrými úmysly se to pak může docela zvrtnout do pekel a nestačíme se divit...
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/svyca...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-le...
No zajímavý vývoj, kdyby byly léky, tak by se to možná už tak nehrotilo...
@marcicek84 Ano a čím větší mají možnost se šířit, tím více mutují, čím víc lidí můžou nakazit, tím více možností k mutaci mají.
@marcicek84 Tak si zjisti, co hrozí lidem za vědomé šíření HIV.
@marcicek84 Já to nechápu u vakcíny potřebuješ několikaletou studii bezpečnosti a u léku ne???
@marulu ano, před rokem mě ještě nenapadlo, co nás čeká. Ale nevidím tu nikoho, kdo by nám "utahoval srouby". To jak žijeme si ovlivnujeme my tím, jak se chováme. Pokud vím, meli jsme zcela volné léto, jednu velkou párty, takže jsme si tím logicky zadelali na problém, který vlastně řešíme doteď. Vidím to kolem sebe, lidi pořádají oslavy, navštěvují se, zatajují kontakty, nenechávají se testovat. No tak to se pak nemůžeme divit, že jsou pořád vysoké nárůsty nemocných. To, jak žijeme, si ovlivnujeme my sami. Ze to jde i jinak vidíš v příkladech ze zahraničí, ale když nám víc vyhovuje se v tom takhle plácat, hledat nějakého skrytého viníka a věřit hoaxům a nejrůznějším nesmyslům, tak nám není pomoci.
@hojda je to tak, kolega mel tuberkulozu a jak ho sakra nahaneli policajti, kdyz tehdy, tusim, nedorazil na jednu kontrolu (a to uz snad ani nemel byt infekcni, presne nevim, je to hromada let). 😀
Toho pana asi taky meli nechat byt, chudak, vzdyt ostatni se nechali promorit dobrovolne https://www.denik.cz/z_domova/padaly-tresty-osm...
@marcicek84 demokracie ale není "cochcarna" demokracie je o zodpovědnosti. Tvoje svobody a práva konci tam, kde začínají svobody a práva druhého. Což porušením karantény jasně porusujes, takže proč by nemohl přijít trest. To máš stejný jako se zachytkou. Když se zlejes jak doga, že ohrožuje druhé i sebe, tak tě tam prostě odvezou. Není to žádné omezování demokracie ani osobní svobody.
(@hojda to je jasny 😀 protoze ten lek budou dostavat ti druzi. A taky si predstavuje, ze se rekne: je tu lek a hnedle bude moct ke kadernici 🤷🏾♂️)
@marulu ano, trest má přijít, ale ne, že tě někde zavřou, má to být pokuta například, zatím nevidím žádnou snahu nějaké pokuty udělovat nebo vymáhat...místo toho se budou stavět nějaké tábory...normální člověk, když je nemocný tak je doma a léčí se, já hovořím o tom, že to může být v budoucnu zneužitelné ne proti chronických nedodržovačům, ale pak proti všem nepohodlným občanům. Tedy je třeba číst ten text celý a zamyslet se nad jeho významem. Opilý člověk většinou ztrácí kontrolu nad svým sebeovládáním, myslíš, že i bezpříznakový člověk s covidem se nedokáže ovládat? Není to to stejné.
Pokud nevidíš, že se stále utahují šrouby, tak pak jsme opravdu ztraceni. Máme zakázán sociální kontakt mimo jednu domácnost, děti se s ostatními dětmi nemůžou vídat, nebudou se umět socializovat ve skupinách, ve třídách, ono ty problémy ještě přijdou, někteří rodiče své děti asi velmi rádi obětovali, opravdu se divím, že vám to nevadí....
@hojda studii bezpečnosti člověk samozřejmě potřebuje i u léku,nicméně léky by měly jít primárně tam, kde hrozí nějaké riziko komplikací, ne že automaticky je budou brát všichni, jak tomu má být u vakcín. Já v tom vidím rozdíl, pokud existuje lék s rizikem a je nabídnut jen člověku, který může mít dost vážně ohrožené a poškozené zdraví a ten člověk to ví, může se on sám rozhodnout, zda do toho půjde či nikoli, nebo třeba zemře. Ale co se týče vakcíny riskovat své zdraví a život pro menšinu ohrožených, nebude nutné, protože bude pro ně právě ten lék. Nebude to jen o tom, zda si necháme píchnout vakcínu, či ne. A taky lidí, kteří se necítí být ohrožení můžou zvolit to, že raději v případě potřeby přijmou riziko z léku, než si dát preventivně vakcínu. Je to už nějaká možnost volby. Navíc léky v těle obvykle po vysazení ztrácejí účinek, ale vakcína může ovlivňovat tělo několik let, i dlouhodobě, v tom je taky zásadní rozdíl.
Normální člověk vědomě nakažlivou nemoc nešíří. Bohužel u COVID to může být určitá represe vůči lidem, kteří se nebudou chtít pravidelně nesmyslně testovat, sice nikdo pozitivitu nebude vědět, ale bude na ně tak preventivně pohlížet odvezou je tam. Je to zneužitelné dost a proto se mi to nelíbí. Do demokratické společnosti toto nepatří...A jakékoli nápady v tomto směru mi přijdou přehnané.
@marcicek84 Ale vždyť v tom článku psali, že toto přijde až když selžou další vymáhací prostředky. Že toto je krajní možnost.
@ilonne - a co bude za rok tam nepsali? protože jde o to, že když už to bude stát, bude to mít nějaký účel i do budoucna, navíc na osoby s HIV to nebylo potřeba celou dobu co tu ta nemoc je a taky se našli ti nezodpovědní šiřitelé...před rokem jsme si taky mysleli něco jiného a podívej se co se se světem stalo, za další rok , můžeme být zase více v nesvobodě a tak to půjde dál a dál...
@marcicek84 osoby s HIV sly normlane sedet. Kdyz je jich par, nepotrebujes zvlastni zarizeni. Lidi v karantene mohou byt stejne nebezpecni, protoze mohou byt bezpriznakovi. To je furt dokola. 😕
Mame zakazano se stykat, ale nikdo to nedodrzuje Vzdyt to tu ctes dnes a denne. Deti se normalne potkavaji venku. Na navstevy se jezdi, mejdany se poradaji....nikdo to nekontroluje, Kdyz si nekdo otevre hospodu, vlek, demonstruje, resi se to domlouvanim. Jakypak utahovani sroubu.
@marge_s ty ten zákaz stýkání nedodržuješ? 😀
@marcicek84 proc ja? nechapu na co se ptas? . Rikam, ze si staci tady ty diskuze precist a vidis to :/
pokud ti nejak vadi ten plural "my", tak jsem vychazela z toho tveho prispevku.

@marketka_m to bych tedy nesrovnavala. TOmuhle taboru se da vyhnout, ne? Koncentracnimu ne.