Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar vis mne vadi,ze tim,jak ty lidi takovi "odbornici" neustale strasi,strasi je vlada apod.,ze to v konecnem dusledku udela to,ze nikdo nikomu nic neveri a lidi si to delaji podle sebe a nevypada to,ze to nekdy bude lepsi...pravdou je to,ze kdyz muzeme chodit do prace a z prace,tak volnocasova aktivita je pro zdraveho jedince epidemiologicky nevyznamna,ale je zakazano vse,vcetne vyuky...babky pred televizi,kde je cely den masiruji covidem,nic jineho delat asi nemuzou protoze sedi v izolaci....
@hojda což je právě Flegruv problém, on je Mimoň a ještě působí jako by tu evoluci celou prožil 🤣 Je doma ve svých výpočtech a výzkumech, v evoluci parazitů a mezi mikroskopem a dva tisíce let starou tasemnicí, kterou vykutal z hovna mrtvého krokodýla 🤪🤣 Veřejný projev není úplně jeho doména, ale své práci věří a objevoval by pro ni kde co a dokážu si představit že jeho skazonosne předzvěsti byla snaha o varování před podceněním... Třeba se pletu, ale zase když pak člověk začne hledat souvislosti a snaží se pochopit co tím myslí, tak zase není úplně mimo mísu. Kdežto pokud Peková, zjednodušeně řečeno, pochybuje o mutací viru zvláště když se tím přímo zabývá, tak se zdá že je někde chyba... Nebo prostě mě už fakt jen tak hrozně leze krkem, že jí nejsem ochotná přiznat bod 🤷🤣
@gramar ale je logicke,ze pokud vznikaji mutace viru na puvodnim viru,ze tam budou vsechny,ne ze ty predesle zmizi ci se dokonce vypari,pak je mi zahadou co odkud zmutovalo,kdyz na pocatku byly 2 hlavni kmeny (mutace).Nemyslim si,ze by si vedec mohl dovolit do medii lhat...to si nemuze dovolit zadny vedec,vetsinou maji pro sva tvrzeni v danem case dukazym...
A pozna se to v ucinnosti tech ockovani,sama jsem na to zvedava...
@marcicek84 a máš dojem že absurdní zlehčování z druhé strany je lepší? Dle mého je obojí škodlivé a jeblo by mě pokaždé když slyším "erudovaně" hovořit Šmuclera. S takovou můžu říct že jsem byla půl roku na zdravé a že tedy vím jistě že covid je vymyšlený, pustili ho z laborky a do půl roku chcípne. Nebo to samé můžu říct i naopak, je to jedno ale dle mého k tomu mám stejnou kompetencí jako někteří "odborníci" a je jedno z jaké strany barikády...
@marcicek84 mrazaky jsou a budou. Zrovna vcera vlada schvalila nakuo tri dalsich.
@gramar no pokud to co se deje ma za ucel rozdelit spolecnost na dva tabory,aby se pak v realu lidi pobili,tak se jim to celkem dari,proto jsou v mediich nazory z jednoho ci druheho protipolu a sporadicky se objevi nejaky nazorovy stred...
@marge_s no dyt to Hamacek rozjizdi novou firmu...🤣
Sry, na to clovek nemusi byt clovek Einstein, aby to nebylo k popukani "Už víme, že každá vlna byla způsobena jiným, novým virem a nemají nic do činění s tím jarním. To se pozná podle toho, že jarní vir nasbíral na konci své vlny celý batoh mutací, proměn ve svém genomu. A pokud by druhá nebo třetí vlna vznikly z té první, tak bychom ty mutace, které virus v průběhu času nabral, viděli i ve virech druhé a třetí vlny. Jenže není tomu tak. Takže původci druhé a třetí vlny jsou jiné kmeny viru. Odkud se vzaly, netuším.
Takže to podle vás není stále tatáž čínská potvora?
Není. Ty kmeny jsou si navzájem velice podobné, ale nejsou to potomci viru prvního. Je to něco jiného. A já nevím, kde je ta jeskyně, z níž vylétají..."
Tak urciteeee
Viry proste mutuji, neni na tom nic konspiracniho, ani mystickeho, tabulky prubehu mutaci v case a miste bylo mozno uz koncem jara normalne najit na internetu. Tech mutaci jsou tisice. To je fakt zajimavy...ostatni maji normalni mutace, jen pekova ma z toho vanoce a uuuuplne jine kmeny z jeskyne :D
Btw, proc nam teda ta holka nebekla neco o tom, ze se nam to rizjizdi ta Brigita, kdyz tak desne sekvenuje....mohla nas varovat driv nez SZU...
@marcicek84 Hele lhát může kde kdo, když jsem byla malá myslela jsem že politici mluví pravdu a ono hovno...
Jinak k těm mutacím, jak si představuješ vir? Když to vezmu pohledem obyčejného člověka tak vir je třeba koule s výběžky a když zmutuje tak se třeba změní zakřivení té koule, nebo se z koule stane ovál atp. Ale ne že na té vybezkove kouli se objeví další menší kulička (mutace a), pak další (mutace b), pak se tam udělá další a další, až je z toho milion různých kouli slepených v jeden celek, tak aby si vědec mohl říct aha tady vidím Pepu (mutací a), tady se schovává Karel (mutace b) no a tady nahoře je Miloš (mutace Z)... Ta "buňka" se vyvíjí a mění takže dle mého třeba za půl roku by mohla vypadat třeba jako trojúhelník, místo koule a už by nikoho nenapadlo že to původně byla malá kulička, kdyby od začátku nepachala genocidu zdravého rozumu... Ale jak říkám, nerozumím tomu, pokud máš informace jak to opravdu funguje a jsi schopna je vysvětlit blbuvzdorne tak budu ráda, protože vir nikdy nebyl mé hobby
@marcicek84 Díky za nabídku, ale nevyužiju, tvoje vyhledávací schopnosti mě bohužel nepřesvědčily o tom, že jsi v této oblasti zdatná.
@marcicek84 ty prvni mrazaky ale uz stoji a vyuzivaji se, neni na tom nic vtipneho. Dyk to vis, psali jsme si tady o tom, kdyz je instalovali.
A @marge_s ktera neosekvenovala jediny vir,zrejme ani nepochopila vyznam tech slov,ten puvodce,ktery byl jeden,tak logicky tam musi mit cast tech mutaci predtim a pokud to tam neni,tak to logicky neni on...a pokud ten puvodni chcipnul,tak na cem to zmutovalo? Na jinem asi a ten se vzal kde?
@gramar no o i ty sekvenace viru jsou takove prouzky genetickeho kodu,kde vidi ruzne mutace a ty se srovnavaji,z toho se zjisti ze ktereho knene to zmutovalo apod.
@marge_s a ty vis duvod,psaly jsme si o tom...takze bych nezvelicovala...
Btw, teď byl v TV Pollert a snažil se tam vysvětlit, že ten nárůst úmrtí v listopadu byl díky zanedbané prevenci, že se to tak sešlo v těch pár týdnech..... a že přece umřeli ty starý a nemocný.....
@hojda neboj, rada pomuzu vsem,kteri maji vazny problem,zakladem je schopnost si jej priznat 😉
Pokud by to nekoho doopravdy zajimalo https://nextstrain.org/ncov/global
Marci, marci, podcenujes lidi, vis o me uplny ho..., ale jsi s tim hned hotova, co?
Ale, pokud bych pouzila tvoji logiku, pokud mas za to, ze tomu ja nerozumim, tedy prozrad v jakem sekvenovacim oboru se pohybujes ty? Ze tomu teda rozumis 😉
@marge_s proste jen stacilo napsat,ze nesekvenujes 💃😉
@marcicek84 a ty?
@gramar Flegr vždy dává několik moznosti dle chování lidí. Ovšem media si vždy vyberou jen tu,která vypadá hrůzostrašně. Dělají z něj většího cvoka,než je. A on na ně prostě peče a nebrání se. Taky proč. Žije si ve svém světě. A je to vlastně šťastný muž.
@marcicek84 Tak tam zavolej a co jim řekneš? Źe nevěřím na ovládnutí světa Gatesem a že celý covid je divadlo mocných a snaha připravit nás o svobody????? 😂🙈🙉🙊 To budou mít asi rychlý výjezd....pro tebe.🚑💉💊💊💊😉
@marketa11112 Neco jsem v rychlosti zaznamenala. Drzim palce 😕
@gramar my máme známého imunologa, který je v bandě lidí,která se ,,snaží,, radit státu. Bohužel ten jaksi neposlouchá a dělá často opak,než tato rada doporučuje. Nebo danou věc udělá napůl,případně pozdě. To prostě nepochopíš. Věř, že tito lidé mají docela nahnáno. Hodně mě překvapily jeho informace, nějak je nemohu vstřebat a vlastně doufám, že nemá pravdu nebo,že to nebude tak hrozné.
@marketa11112 Ať je tatínkovi brzo lépe.
Ozvala se vůbec werumka jak na tom je?

@hojda uz jsi s tim trapna,ale jestli ti to dela dobre,tak prosim....🤦🏻♀️nicmene zkusim ti najit cislo na nejakeho odbornika v Stredoceskrm kraji,ze?Muze byt i Praha?😉💃