Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda díky. Covid prý neměl a nemá.
@marketa11112 A co mu tedy zjistili? nemůže být falešně negativní? Klidně do SZ?
Jinak já také věřila na Ježíška. A dnes mě ty Vánoce stojí fakt balík. Toť k důvěře.
Jinak pekovou nesmim vidět, vadí mi její výstupy. Hlavně by mě zajímalo,kde je ta mrtvola covidu? Někde se stala chyba.
Každopádně mutace jsou a budou. V ČR je viru. Co takhle spojení covidu a jiného viru? Kde je třeba chřipka? Hmmm. To fakt nikoho nenapadlo? Vyvoj viru nemá logiku, on si dělá co chce a kdy chce.
@marketa11112 jakkoliv-i tak se drzte, tohle je narocne at je diagnoza jakakoliv a pobyt v nemocnici je ted adrenalinovy sport. :/
Tak nějak. U nás už je adrenalinovy každý den. Tohle je jen takový vrcholek. Doufám, že nepřijde nic dalšího. Uz je toho víc, než dost.
@marge_s každopádně proto stále nechápu, to zlehčování jakékoli nemoci, natož teď covidu. Nechápu,jak někdo může říct, že obětovat se někdo musí - jo, jen fakt hnusák může jásat nad tím, že se ušetří na 15000 důchodech každý rok. A to číslo bude ještě vyšší. Ti lidé mohli žít dalších 10 let slušným životem, někteří i déle. A to nemluvím o těch dalších , lidech v nižším věku,který by tu bez covidu, byli třicet a více let. Nemluvím dokonce ani o dětech, které mohou mít bůh ví jaké následky. Nikdo navíc neví, co dalšího vir udělá. Já se klidně přiznám, že se bojím o me děti, manžela i rodiče, bratra a další příbuzné. Bojím se o kamarády a známé. Skoro každý se s něčím léčí. Dříve to člověk bral jako maličkost, ale teď? Když mi 80 leta pani řekne, že nám nas život nezávidí, že to máme těžké a ještě mít budeme, je trošku na pováženou, když ona sama defakto zažila válku, komouse, rusaky. Beru si z lidí hodně, hodně přemýšlím nad tím, co mi lidé říkají a snažím se udělat si vlastní obrázek. V dnešní době chápu všechny strany , ale jak najít ten střed, aby vše dopadlo co nejlépe? Nelze jít do extrému,každý se musí smířit s tím,že něco ztratí.
@hojda Jo mě už u pár rozhovorů přišlo že je nešťastný z toho že lidé nechtějí chápat 🤷
@marcicek84 ano ale mutací, či vývojem se celá ta struktura může změnit, ne? Kolik společného má například naše DNA s jednobuněčným organismem a to samé se z něj vyvinuli, na rozdíl od viru nám to trvalo tisíce let, zatím co ten vir je chytřejší a rychlejší. Takže z mého pohledu to není tak nereálné že se vir postupně změní úplně jinak... 🤷
@marketa11112 No právě, myslím že i díky jeho vzezření se z něj snaží udělat obrázek naprostého magora a to více než je nezbytné... Jako mě sere občas když mluví, on by neměl mluvit k laické veřejnosti, protoze je o level jinde 😄 A ano máš pravdu čím více mluvím s lidmi co tomu rozumí, tím více se bojím, ne o sebe, ale o blízké...
A držím pěsti, ať je brzy fit 😉
@hojda no je to s tebou horší, než jsem myslela, kde mám volat a proč? Takže jsem jsem slíbila zasílám ti kontakt https://bohnice.cz/kontakt/
@marge_s nevím co myslíš, sorry...
a to je přesně ten příklad, má příbuzného v nemocnici a nemůže dýchat, covid to není, ale na něho naštvaná, samozřejmě, že ten člověk má věk a může to mít úplně ze všeho, protože covid není jediná nemoc na světě...tady to je vidět docela přesně...
@gramar vir není jednobuněčný organismus, mutace postupně zaznamenává, pokud některé základní na počátku chybí, tak to není ten, co tady byl na začátku a ten co už vyvanul, na začátku se vědělo o wuchanu a pak o tom Italském kmenu, ostatní by se měly odvíjet od těchto dvou základů. nebo bys zde měla najít nějaké původní mutace, o kterých se vědělo, ale když to tam nenajdeš třeba vůbec nic, ani jednu mutaci, kterou znáš), tak je to opravdu k zamyšlení... a dále bych to nechala odborníkovi, určitě bych nehanila člověka, který toto vědecky řeší snad jen mezi několika málo pracoviště v celé ČR. To je úplně neopodstatnělé, ovlivňuje tě osobní antipatie...nakonec i tu teorii, že je virus uměl podpořil sám Prymula na podzim, tedy našel s Pekovou shodu, pak byl rychle odsunut (on prostě jazyk za zuby neumí držet), tuto teorii rovněž podpořil český dr. House, imunolog Jaroslav Svoboda, takže to není výstřel do prázdna, že to říká jen Peková... jen je těžké si připustit, že se tady děje něco divného. Navíc lidé všude v Evropě vycházejí do ulic, jsou to velké protesty, které jsou silou potlačované, ale ve Španělsku se k nim už přidala i policie, ta už není proti lidem, takže proč by to dělali, když je vlastně všechno v pořádku. Je třeba nad tím přemýšlet... Tady se o tom nepíše, aby byl v zemi klid, ale děje se to i v Itálii, v Nizozemsku v Británii, v Polsku, na Slovensku, u nás taky, prostě všude...A to jsou plná náměstí, tady se jen nadává u piva...
@marcicek84 možná to není covid. 🙂. Ale zda je nebo ne, je totiž úplně jedno. Ja řeším epidemii.
Každopádně tobě nepomůže nic.
Holt člověk potká v životě různé lidi. Někdo je cynická kráva a krávou zůstane. Platí to, co jsem původně řekla. Dokud se tě to netýká, měla by jsi raději mlčet. Až se že to začne týkat, jako že začne, tomu věř, pak je na ječení pozdě.
@gramar tak je to krásný šílený vědec. Jenže oni takhle vypadají všichni. Znám osobně dva. Jeden z nich je můj bratranec. A tito lidé jsou prostě ,,jiní,, divný, vymykají se neskutečně. Ale je s nima strašná sranda. P nechápou běžný typ legrace a vznikají z toho situace,kdy jsem schopná se potrhat smíchy. Ale jsou úžasní. Když s nima člověk mluví o tom, co je zajímá, co ví a umí, má člověk oči navrch hlavy. Rozumím jim jen na začátku, po chvíli se ztrácím.
@marketa11112 má negativní test, tak proč by měl mít covid, ještě nedávno jste se tady hádaly o spolehlivosti testů, že spolehlivé jsou...takže už to budeš popírat? Hele já si myslím,že bys měla přestat urážet lidi, pokud upozorní na to, že covid není jediná nemoc na světě, může to mít i jiné příčiny, na covid by mu přišli z protilátek, pokud ani tam nic, tak to covid prostě nebude, opustila bych tuto myšlenku a začala pátrat jinde, protože špatnou diagnózou tratíte drahocenný čas. Covid se týká už řádnou dobu nás všech, takže nechápu,cos tím zase myslela, hnusná přání a výhružky už tady jednou byly, takže doufám, že se takového chování jsi schopna vystříhat. Protože neumíš psát slušně, tak si se mnou raději vůbec nepiš. Děkuji. 🙂
@marcicek84 Marci pálí se ti sekvence, jdi to zkontrolovat. To od toho sekventování nemůžeš takhle odbíhat.
@hojda už jsi využila ten kontakt, bylo by to velmi třeba, opět to máš nějaké popletené a nedává to smysl, není ti vůbec rozumět...
@marcicek84 to nevadi, nemusis rozumnet vsemu 😉
@marcicek84 Prymula je blb, toho jako vypovídající jednotku neberu v ničem a Pekové, ač jsem jí na začátku fandila teď nevěřím a její "senzace za každou cenu" mi leze krkem. V oboru příbuzném mám několik příbuzných a taky se nad jejím vyjadřováním dost pozastavují a pokud jí nevěří člověk který tomu oboru rozumí a ještě je to příbuzný, nevidím moc důvod proč jí věřit...
Jinak tedy to co popisuješ o plných náměstích, ano je to možné, ale mám rodinu na Slovensku, v UK, v Německu, Rakousku i USA a nikdo nic podobného neříká (možná "špatná lokace"?). Každopádně budiž, dejme tomu že ten virus je jiný, pokud jsi v daném oboru kovaná tak to budeš schopná posoudit lépe než já. Každopádně to nemění nic na faktu, že ty lidé v těch špitálech jsou a ne v úplně zanedbatelném počtu, další fakt je že se do špitálů vrací lidé kteří covid prodělali v první/druhé vlně a ač dané onemocnění zvládli dobře doma a v klídku, tak teď se u nich začali projevovat další onemocnění v návaznosti na oslabenou imunitu a dalším faktem je že spousty s těch lidí následně umírá a bohužel se nejedná jen o starší ročníky...
Takže i kdyby to byla tečkovaná horečka je to špatně a není vhodné aby o postupu rozhodovala laická veřejnost (v našich zeměpisných podmínkách se jako nevhodné ukazuje i rozhodování vlády, bohužel mají spasitelský komplex, či jakého boha a odborníky neposlouchají).
Ty hledáš za vším konspiraci (chápu, také mě to baví a v mnoha ohledech je konspirace jednoduší na uchopení), já se v tomto stavu snažím nezešílet a přesto že mám značné výhrady k mnoha nařízením, rozhodnutím a idiotským řešením, tak u tohoto jsem se ještě nějak nedostala k tomu, že bych covid popírala a ruku na srdce ani tu nejsem od toho abych posuzovala zda je to uměle vytvořené a jestli je to pokus o nastolení nového pořádku.
V tuto chvíli by mělo být primárním zájmem nás všech stabilizovat situaci tak aby i zdravotníci ze všech nemocnic mohli začít normálně žít. Díky stabilizaci se do relativního normálu dostanou všichni a až vychladne situace a emoce, tak potom bychom se všichni měli velmi vážně zamyslet nad dalším směřováním této země a jak nastavit jasná pravidla tak aby každý věděl co smí/nesmí a co za to...
@marketa11112 Jo já měla profesora matfyzáka vše měl o v číslech a jednou jsme s ním seděli v hospodě a on vyprávěl o svém životě. Tehdy říkal že si všichni myslí že je úžasný, ale že se pletou protože nejúžasnější je jeho žena, která má sice stěží učňák, ale že je hotová bohyně, že umí udělat večeři a chápe pračku, zatím co on vše spočítá, ona ho udrží při životě a vždy když o ní mluvil, tak s takovou úctou a obdivem... 😍
Kua, napsala jem rozumnet 🙊 aj
@gramar Amen, přesně tak to je. Už teď vidíš lidi na internetu jak se rozčilují, že jim byla zanedbaná péče, ale jak to v těch nemocnicích mají udělat??? Někdo prostě počkat musí, takže je to ten, kdo není úplně akutní, což ty covid pacienti většinou jsou, když nemůžou dýchat. Rakovina chvilku počká, ale i těm pacientům běží cenný čas, proto potřebujeme dostat covid po kontrolu, aby byl čas i na ty ostatní☹ Já chápu ty lidi, kteří se bouří, protože přišli o příjem, ale na tohle by tu měl být trošku jiný systém, někoho odškodnit, někomu nabídnou jinou práci, která je teď zrovna potřeba a stát za ní platí extra, tak proč to nespojí s tím odškodněním + práce pro lidi, kteří ji nemají, takhle tu sedí lidi doma, za nějakou almužnu a jsou naštvaní. Proč jim k té almužně nedají rovnou i práci na kterou si najímají kdekoho? Proč ty lidi třeba nevezmou na trasování, výpomoc do nemocnic, ne všechny věci tam musí dělat odborný personál, přijde mi plýtvání zdravotníky, když tam i dezinfikují prostory..... Nějaké základní trasování zvládne snad každý po nějakém proškolení, každý hygienik by měl pod sebou skupinu lidí a těm radil při řešení problematických situací, nemusí přece osobně všechny obvolávat hygienik, když stejně lidi nahlásí jen jeden kontakt....☹.
@hojda
@gramar jj, svata pravda.
Btw, treba by se timto zpusobem z lidi, kteri prisli o praci, mohlo podarit zorganizovat skupinu, ktera by byla ochotna testovat ve skolach. kdyz jsem cetla tu jejich strategii, tak jsem fakt neverila svym ocim. Nema to hlavu a patu. Pokud to tak bude, tak to bude zase vrchol improvizace a dobrovolnictvi.
Skola bude zajistovat stany pred skolou a vzorky bude vozit skolnik, v pripade, ze tam nedojede svoz laborky. V tech stanech se to odebere (budou to velke stany, pro dvacet lidi, jedna velka party, treba v centru Prahy je pred skolou metrovy chodnik... :D ) a pak se vsichni spolecne odeberou do skoly se promorit, aby se druhy den (!) dozvedeli, kdo jim to tam teda prinesl. Vyhozene penize oknem.
@gramar ale ze začátku ano, obvolávala to hygiena. Proč tedy nebídnou tyhle práce přednostně lidem z oborů, které jsou postižené a dát jim třeba bonus k tomu trasování.
@marge_s přesně, využít lidi, kteří sedí doma. Já doufám, že to otestují poprvé ještě dřív, než je pustí do školy, přece nejsou tak blbý, ne?
@marcicek84 kecas. hadala jsem se stebou o tom, ze test nemuze byt falesne pozitivni. zase si to pletes. falesne negativni samozrejme byt muze.
kazdopadne dokud budes priblble reagovat na me prispevky, tak se asi dal nedostaneme.
ps : neboj se o nas cas 🙂. ja se o sve blizke umim postarat. holt to stoji prave ten cas a penize. ale jde vse.
@marge_s
@hojda ty práce jsou normálně veřejně dostupné, ale... Ne každý je stavěný na obvolávání lidí (kdo nezkusil, nepochopí), navíc to nezachrání majitele hospody, možná si tak vydělá na základní potřeby, ale díky tomu pak ztratí nárok na veškeré kompenzace a bude ještě ve větší řiti... Bohužel jako nic v této zemi, ani toto není tak jednoduché... :/
@hojda jsou tak blbi. https://www.denik.cz/z_domova/deti-skola-korona...

@hojda zatim ne, aspon ne tady 😒
@marketa11112 obavam se, ze maji pravdu.