Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 nechapu co do toho zase pletes neco s flegrem atd
Ja tem tvym vylevum paty pres devaty fakt moc nerozumim. Clanek, ktery vysvetluje odborne preslapy Pekove jsi necetla , fakta te nezajimaji, nevadi, sir blud a zij bludem 😀 tvoje volba
Ale k te cine: ta to posrala at uz to poslala do sveta jakkoliv. Tedy ano, je to skoro jedno, protoze za to nese odpovednost tak jako tak a po pandemii by mela nest nasledky. Mne prijde jedno, jestli si nejaky laborant ocucal ruce nebo cinan olizoval netopyra. Vysledky jsou jake jsou, zejmena kvuli nasledujicimu postupu cinskeho rezimu.
@95newmommy2020 jo jo, simsalabim a virus bude pryc 🤣 skoda, no
@95newmommy2020 no zatím to je spíš zbožné přání 🤷
Krom obchodu se tu nic nezmění...
@marge_s no jo,ale jedna strana odborniku tvrdi neco a druha strana odborniku neco jineho,takze kdo rika blud?Predpokladam,ze vsichni budou hajit svuj nazor a to,co o tom vedi,jen teda mam pocit,ze kdyz nekdo neco rekne proti soucasneho trendu je zadupavan do zeme,aby se lidi neptali na otazky na ktere nemaji odpoved ani nedokazou plno veci co chteji po lidech zduvodnit.Ted dostala sadu za to,ze rekla to co si snad vsichni racionalni lide uvedomuji,ze u mRNA vakciny se NU muzou objevit ve vyzbamne mire az po 5-10 letech od aplikace,ale jsem rada,ze to rekla,myslim si totez uz dlouho nezavidle na ni.Treba prof.Beran je vyznamny odbornik a on se objevil na seznamu dezinformatoru,protoze rekl veci,ktere jsou proti soucasnemu trendu,tak bychom mohli dale a dale pokracovat,pan Svoboda byl umlcem,protoze tez rekl pravdu,Prymula se zminil o uniku v blsbine,tak na neho usili habaduru aby ho sundali (i kdyz tady zadna skoda)...Takze pokud chces zit pouze s jednim nazorem bez oponenuty a chces ji bezmezne verit😀,je to tvoje volba,ale nic neni cernobile a pravda bude stejne nekde uprostred a jeste pred verejnosti dobre ukryta.Mne teda celkem zajima,jak se to bude resit s Cinou,my jim tam poklonkujeme a od nich neco kupujeme,oni v pohode a my se tady utapime nejakymi vlnami,kdy je otazkou jak ty cisla ve statistikach vznikaji,jestli tam jsou vyjmuty opakovane testy,nebo jak jsou zapocitany osoby,kterym antigen najde pouzitivitu a PCR je negativni...kdyz si vezmes procento chybovosti,staci testovat vsude vsevhny nekolikrat denne a i kdyby tady ten virus nebyl bude ti stale generovat armadu "nakazenych",pandemii lze udrzovat donekonecna.Jesteze uz skoncil ten NS,to byla tez saskarna,ktera jen lidem zakazovala obzivu a stejne nic neresil...No kazdopadne jde o to,ze kdyz se lidem lze o cemkoli,tak pak uz neveri nikomu a nicemu...a to vidis presne tady na situaci v CR a dokid nekapnou bozskou,postoj lidi nemas jak zmenit...
@gramar Ani ty bazény, restaurace ? Já teď cely dny pustenou ct24 sjizdim idnes. A furt nic nevím. :D
Dneska se mi i zdálo ze jsme šli zase na plavání. Ach joooo. 😄
@marge_s jsi mě pobavila, simsalabim
A já vím, kdo by se měl stát novou ministryni zdravotnictví. Fakt to vím. Hádejte ? Žije v této skupince a vše ví nejlépe, přesně ví, co dělat. Ta to vyřeší. Měli by jsme ji doporucit.
Jenom abychom si na tom ministerstvu pomohli,marge_s by to na tom ministerstvu hnala do dalsiho extremu...
Ono ani ten Blatouch do ted neni schopen relevantne predkladat data,i odbornici se ptali,proc jede ve skolach jen 1. a 2. trida,kdyz dle svetovych publikaci se ridi i ostatni staty a ty maji pusteny cely prvni stupen.WHO doporucuje nosit rousky az u deti 2.stupne,proc to tedy ma i ten prvni stupen narizeno?Neni nekde chyba v metrixu,vzdyt ty informace normalne proudi k verejnosti a jsou dohleratelne,tak nevim pro zase jsme papeztejsi nez papez...
Mne zajimaji relavantni data ohledne rizik a ty proste ministerstvo bud nema nebo je taji a i odbornici nechapou.Takze at si ty opatreni opravdu protridi a zavedou je ucinne a ne buzeracne...
@95newmommy2020 no zatím to nevypadá
@marcicek84 si pis, ja bych udelala poradek a za mesic by bylo po vsem 🤣🤣🤣
Hele ono je to proste o tom, ze zamenujete nazor za fakta. Pokud je jasne, ze vedci na celem svete tvrdi naprosto prokazatelnou vec, ze ze 30 000 bazi zmutovalo asi 15 (priblizen, z hlavy taky nepamatuju) a pak vylezw pekova a svoji teorii opre o to, ze je to uplne jiny kmen, ktery nema nic spolecneho s tim puvodnima nevyvinul se z nej a leta z nejake jeskyne, tak uznej, ze je to proste blabol. Ze ta mutace ma jen par rozdilnych bazi je fakt. Na to proste nemuzes mit “jiny nazor”. Muzes mit, rekneme, nejaky “nazor” na to, jak se to bude vyvijet dal, proc se to stalo apod. Ale ona ma dpatny vstup.
Budto je podvodnice nebo hloupa nebo silena
@marge_s já se bavím 🙂
Mozna jeste polopateji: venku sviti slunce. Nemuzes mit na to “jiny nazor” a tvrdit, ze prsi. (Teda muzes, ale 99% te bude povazovat za blazna nebo hlupaka 😀 a ti zbyli budou tvrdit, ze je to konspirace, ze prsi, ale tobe dali pred okno tapetu se sluncem a ze ty jsi hrdinka, protoze rikas pravdu, i kdyz ti ji taji).
Ale jiste ma kazdy jiny nazor na to, jestli je to hezky nebo osklivy, to vnima kazdy jinak. V tom neni problem 🤷🏾♂️
Oni ji “neodsuzuji” za jiny nazor, ale za to, ze keca
@marketa11112 🤭
@marge_s a třeba je pravda uprostřed? Třeba jde o vir z netopejru, ovšem zkoumány v laboratoři? Kdo ví. A je mi to už nějak fuk. Zajímá mě jen to,jak se ho zbavit a žít zase normalneji. Už asi ne tak normálně jako dřív. Ale asi zase si budeme těch ,,normálních,, věci dost vážit. Většina. Někteří ne, ale ti mají máslo na hlavě v každé době. Tohle je maso. 🙂
@marketa11112 no presne, v nasi situaci to uz bohuzel nehraje roli. Bohuzel.
@marcicek84 Prosím tě, roušky se ve školách na 1.stupni nosí všude kolem nás. A ano, někde jedou 1.stupne celé, ale děti se testují. A jinde jsou také zavrene celé školy.
@ilonne prosim te a rekni mi,kde maji tak dlouho zavrene skoly jako u nas hlavne co se tyde prvniho stupne 3.-5.tridy.O nikom nevim.Ze rousky nasadili detem i jinde,neznamena ze je to v poradku,porad to je v rozporu s doporucenim WHO.
@marge_s no aby ti ten viru neudelal caru pres rozpocet 🤣🤣🤣
Ona si nemuze dovolit rikat neco,kdyz to nema jak dokazat,protoze je vedec a pokud nechaoes vvjejim clanku podobenstvi s nadsazku,tak je jasne,ze v tom vidis blabol,ale kazdy jsme nejaci,za me urcite ma pravdu ohledne dlouhodobych nasledku ockovani a co se tyce ostatniho,vzhledem k tomu,jak dlouho se tajil Cernobyl,UFO a dalsi veci,tak bych byla opatrna s tim,kdo rika pravdu a kdo lze,obe dobre vime,ze peostkr dostavaji ted pouze ti,co hlasaji stejne veci jako vlada,ostatni je shazovano...
Jinak si myslim,ze kdyby rekli lidem pravdu,jak se to ru dostalo,ze by znovu mohli ziskat duveru lidi v opatreni,jde o to gesto,jenze tady kazdy lze kazdemu a nikdo neveri nikomu a pak se kazdy zaridi podle sebe,nelogicka narizeni lidi dodrzovat nebudou...
@marcicek84 kdyz tvrdi, ze ten virus je “uplne jiny”, je to tvrzeni, ktere muze snadno dokazat 🤷🏾♂️ Ja si na to rada pockam, ale pocitam, ze se uz deniku neozve :/
Jestli jsem ted spravne pochopila tu tvoji prvni vetu, ja ti vazne obcas trochu nerozumim :/ tohle je presne ten pripad
Pro duveru mohla vlada udelat bambilion jinych veci, nemyslim, ze by tohle melo nejaky zasadni vliv. Ale to je prave uz jen muj nazor ;) to neni fakt.
@marge_s a ona se deniku N snad ozvala?Pokud vim delala clanek do reflexu,ted denik N vzal jeji clanek,aby ho o ni bez ni rozcupovalo 5 no name Slovaku,kdy nedochazi tam k dialogu vezi vedci,jsou to clanky a nazory mnohdy vytrzene z kontextu,pokud se spolu ti odbornici naprimo nepobavi a nevysvetli si detaily,tak je to mimo,za me se takto veda proste nedela a uprimne na jejim miste se tez nemam duvod za takovych podminek nejakemu deniku N ozyvat,takhle se totiz nedela ferove zpravodajstvi,ale bulvar a ten pokud vim ani ty nemas v lasce...Jinak ano,mam za to,ze vedec pokud nema v ruce dukaz,tak nebude nic do medii rikat,protoze by si to nelajznul a jeho vedecka draha by utrpela...🙈🙉🙊
Za me by rict pravdu lidem melo velky vliv,kdyz reknes,je to tady,protoze se stalo a to,zmizi ti prostor pro popirace situace,ale protoze se to nestalo,uz to spise zacina vypadat jako habadura a vyuzivani situace s koronavirem na utlak lidi...🤷🏻♀️
@marcicek84 "Jinak ano,mam za to,ze vedec pokud nema v ruce dukaz,tak nebude nic do medii rikat,protoze by si to nelajznul a jeho vedecka draha by utrpela.." no prave, to presne se Pekove stalo.
To, ze pro tebe jsou "ti Slovaci" "no name Slovaci"...marci, to, ze ty neco neznas, neznamena, ze to neexistuje.
Solidni novinarina se dela tak, ze das prostor se vyjadrit oboum stranam. Zatim toho nevyuzila, spravne napsali, ze se zatim nevyjadrila, ale na jeji odpovedi cekaji. Co je na tom nefer? '(Pekové jsme 9. února zaslali otázky; pokud na ně odpoví, do článku je doplníme.)
Co z Ciny jeste vyleze, nebo nevyleze bude jeste zajimavy. nebo se to nikdy nedozvime 😈 https://denikn.cz/minuta/561476/?ref=mpm
@marge_s nemyslim si,urcite na jejim miste bych to videla jako podraz,uz jen ta forma,ze vyuzili jejich odpovedi z Reflexu a ty se predhodily jinym,se nedela,spise kdyby kladli otazky vsem stejne a predlozili jiny nazor,ale ze zrovna to napalili do jednoho cloveka je opravdu bulvarni...Nehlede na nadpis clanku,ktery na jeji odpovedi vskutku neceka...jen blazen by s takovym denikem mel potrebu komunikovat,ti uz totiz zaver maji a nepockali na druhou stranu...jen skoda,ze klesli do praktik bulvaru 🙊🙉🙈
Cina taji co muze,protoze vedi,ze to pro ne bude drahe a ja doufam,ze se to po nich sveze a uz si tohle nedovoli...
@marcicek84 Neco napsala, ostatni to komentuji. Fakt na tom vidis neco neferoveho? Ale vazne: oni proste rozporuji ta fakta, ne nazory. To neni o nejakych dojmech. Ty veci vysvetluji, podotykam, ze uplne neosobne. Nikdo nepise "ona je blba, je to tak a tak".
Je mi jasny, ze i kdybych napsala cokoliv, tak to bude jen dukaz, jak ji ostatni nemaji radi, vzdyt ona je pravda tak nudnaaa a tohle je takovy vzruso.
Takze ten clanek ber spis jako zdroj pro ty, kdo se o tom chteji neco dozvedet 😉 je tam dost zajimavych informaci.
@marge_s ja myslim,ze si uvedomujes to,co jsem psala vyse...💃
Me by zajímalo, kde je ta pravda a jak se dělá věda.
Podraz je, že tu ten vir stále je. Pekova nás pěkně podrazila, no ne? Však měl do Vánoc chcípnout a ne dál zabíjet lidi.
@marcicek84 aha, tak ted zase nevim 🤔 co myslis 🤔 ale klidne to nechme byt
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/vedci... aha,takze jim nestaci to testovat na dospelych,uz to budou testovat i na detech... 😲🙈
Tak to je taky dobry vtip https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nouzovy-st...

Ach jooo to jsou nervy. :( Já doufám ze v pondělí všechno skončí. Už sem de fakt začala těšit.