icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
13. únor 2021

Ha a WHO už otáčí, jak jsem psala, tam ty vztahy v Čínou hrají velkou roli... https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/who-o...

hojda
13. únor 2021

@marcicek84 zkus se nekdy zamyslet, jsou tu i deti, pro ktere je nebezpecne covid chytit a rodice by je radi oockovali, coz ted bohuzel nejde.

marcicek84
13. únor 2021

@hojda bohužel každá dobrá myšlenka se pak vymkne tak, že to může skončit i tak, že naše děti tomu budou nutit, aby mohly třeba chodit do školy, byť to pro ně bude větší riziko než benefit, dokážeš zaručit, že to takto pak nebude?

marge_s
13. únor 2021

@marcicek84 tak pro tebe se muze vymknout cokoliv kdo udela. Tezky zivot 🤷🏾‍♂️

@hojda presne, ja bych to brala

marcicek84
13. únor 2021

@marge_s poslední dobou se jim to vymyká často, takže čerpám z reálných zkušeností...

marulu
13. únor 2021

@marcicek84 vždyť to je přece skvělá zpráva, že bude možná vakcína pro děti. Co se ti na tom nezdá. Už je přeci potvrzené, že děti po covidu můžou dostat přehnanou imunitní reakci organismu, která může vést až k úmrtí, a byť je šance malá, tak existuje, takže očkování je zcela jistě skvělá věc. Však pokud nebudeš chtít své dítě chránit, tak nemusíš. Já třeba, pokud bude ta možnost, tak své děti nechám ráda naockovata a čím dřív tím líp.

marketa11112
13. únor 2021

Přeci takto vznikala a vzniká každá nová vakcína. Bez risku to nikdy úplně není.
A pokud máš díte s neurologickým onemocněním, nemoci cév, srdce, plic a podobně, riskujes už tím,že to dítě pošleš do školky, školy, setká se s kamarádem a pod. Vlastně není v lidských silách to dítě ochránit. Vidím to dnes a denně. Nelze vlastně ochránit nikoho. Ber to z druhé strany a použiji slovo duchodaky. Přes veškerou snahu tam covid je. Prostě se nedá 100% izolovat a mít 100% jistotu,že to ten člověk nechytne.
Když se podíváme zpět do minulosti, tak buď vymřeli celé národy, nebo později šíření nemoci, zabránilo očkování.

marcicek84
13. únor 2021

@marulu neni,dokud se zcela nevylouci dlouhodobe nasledky,nemelo by to byt vubec detem nabizeno a kdyz tak ve velmi vyjimecnych pripadech vysoce rizikovych skupin deti...nezlob se na me,ale pokud vylozene nema clovek doma rizikove dite,tak mi to prijde,jako vzit sve dite a dat ho do klece jako laboratorni mysku a pak pak 5 - 10 let pozorovat co to s nim dela (rizikem muze byt neplodnost,autoimunitni choroby,rakovina apod.),ze by to mohl udelat milujici rodic je mi zahadou a nikdy toto asi nepochopim,pripadala bych ji jako ten nechvalne znamy dr.Mengele

marcicek84
13. únor 2021

Tak koukam,ze se jeste hejtmani s vladou nedomluvili a budou to resit zitra,jesti budou mit nouzak jen nektere kraje,tak my mame hejtmana z ANO,tak u nas je prodlouzeni NS temer jistota...no jsem na to zvedava...

marulu
13. únor 2021

@marcicek84 tak srovnávat s Mengelem, to je úplně mimo, Marci. Pokud by byla vakcina schvalena pro děti, tak riziko NÚ je stejné jako u jiných vakcín. Pak si musí holt každý vybrat, protože já bych zase nechtěla vidět své dítě po prodelanem Covidu na ventilátoru nebo ECMU se srdečním selháním. To je stejné jako s meningokokem. Šance, že ho chytnou je malá, ale kdyby se to stalo, tak následky strašné, takže očkování je pro mě logická volba.

marcicek84
13. únor 2021

@marulu je rozdil podminecne schvaleni vakciny ve stavu nouze nebo nebo jeji plne schvaleni.To prvni nema s bezpecnosti moc co docineni,proto mi to prijde u deti krajne neprijatelne a bohuzel to ve me ony pocity na onoho nechvalne znameho dr. vyvolava,tomu proste zabranit nemuzu (on totiz taky netestoval na zviratech a zkousel to rovnou na zivych a mezi nimi byly k deti) a bohuzel pokud neni znamo presne riziko vsech NU vakciny,tak ani nelze vyhodnotit,zda je rozikovejsi nasledek nemoci ci nasledek ockovani...nicmene i chripka muze zpusobit autoimunitni reakci a existuje na ni ockovani a to pro tebe znamena,ze kazdym rokem deti proti ni ockujes? Nemyslim si...

marulu
13. únor 2021

@marcicek84 přestože letos to bylo nejspíš zbytečné (ale kdo to mohl v říjnu vědět 😀), tak jsou očkované i proti chřipce

30bar
13. únor 2021

@marcicek84 ja jsem taky z ms kraje. To je možné, ze NS by byl vyhlasen jen v některých krajich?

marcicek84
14. únor 2021

@marulu no jo,tys dala na ty odborniky na podzim,ale mi slo o to obdobi pred koronou...

@30bar Babis to tak tvrdi,ze kdo o to pozada,tak ten ho bude mit a kdo ne,tak ten ne,ale byl by to kockopes jak blazen...

30bar
14. únor 2021

@marcicek84 jo aha,diky za info. To jsem vůbec nezaznamenala. Bylo by to asi obdobne jako v Nemecku,tam se taky několikrát řešilo,ze kazda spolkova zeme to ma jinak.

marge_s
14. únor 2021

@marulu potiz je, ze at napises cokoliv, marci to pouzije proti tobe. Tzn ockuju: no jo, tys dala na odborniky... neockuju: tak vidis a ted propadas masirce.

Marci, astrazeneca je tradicne vyzkousena vakcina (tusim, ze se podobna pouziva proti chripce, rakovine del cipku), je to vyzkousene. I ten Petras ti vysvetlil, ze se dlouhodobe NU u zadne vakciny nikdy neobjevily, zabyval se tim roky. Pokud se objevi, max do par mesicu (zhruba tri). Takze jde o otestovani konkretniho preparatu, kvuli pridatnym slozkam apod.
Vakciny nezpusobuji ani neplodnost, ani rakovinu, ani autismus.

marketka_m
14. únor 2021

@marge_s kde muzu ziskat takovou jistotu? nejaky odkaz?

marcicek84
14. únor 2021

@marge_s jeste tu i cervene karkulce,jestli jsi sledovala ty kauzy nasledu po ockovani na rskovinu delozniho cipku v USA,tak bys tohle nemohla vyplodit...

marge_s
14. únor 2021

@marcicek84. Jj my vime, ty ploditelko

marge_s
14. únor 2021

@marketka_m jistotu neziskas nikdy, v prirode neni nic 100%. Ale temer jistotu muzes ziskat tim, ze si o tom neco prectes a zaroven vyhodnotis z jakych zdroju chodi ty informace o kterych jsem mluvila.
Je fakt, ze vakciny maji sva rizika, ale bohuzel uplne jina nez vyse zminene nesmysly.
Neexistuje jeden jediny “zdroj”, ktery by ti ty veci “vysvetlil”, ani by to nebylo spravne.

marge_s
14. únor 2021

@marcicek84 pokud vim, tak se zvazovalo neco uplne jineho, a to narkolepsie. Presne vysledky nevim, ale neverim, ze by se dl pouzivalo neco s nejakymi pochyby. Na to jsou prave ty testy. Jestli neco mas, sem s tim 🤷🏾‍♂️

Co se usa tyce, urcite bych nevychazela z toho, ze soud neco vyhodnoti. Tam je to s tim odskodnenim docela divoky (a jsou to tyhle skupiny lidi, kvuli kterym musi nest odpovednost stat a vyrobci si to vyhradili)

marketka_m
14. únor 2021

@marge_s ano jelikož čtu a hledám tak nedokážu napsat: nezpusobi rakovinu / zpusobi rakovinu... ale dokážu napsat JÁ SI MYSLÍM ŽE MŮŽE ZPUSOBIT RAKOVINU... spíše mě zarazilo s jakou jistotou konstatuješ... jenom tolik

marcicek84
14. únor 2021

@marge_s takze vlastne rizika najednou priznavas,uz si fakt protirecis...mozna bys mohla prestat s tim provax tazenim,nastesti lide maji svou hlavu,aby si to rozhodli sami za sebe
Jo a kdyz ani rozhoduti soudu v USA neberes v potaz,tak jsi dle meho nazoru ockovaci silenec,nic vic nic min...

marge_s
14. únor 2021

@marcicek84 jasne, ale kdyz ty reknes, ze neberes klinicke studie (narozdil od vyjadreni laickych soudcu) v potaz, protoze jsou z USA a tam to "maji jinak", tak je to neco uplne jineho 😅

Je dost rozdil, jestli rizika jsou zalozena na pravde nebo na lzi a vymyslech, ze.

marcicek84
14. únor 2021

@marge_s nepochopila jsem,co tim chtel basnik rici,jelikoz to je ve tvem podani prekrouceny paskvil...nicmene,zkus si precist treba tady,ze veci nejsou cernobile a to mas u vsech ockovacich latek...
https://www.vitalia.cz/clanky/jsou-vakciny-prot...
Kazdopadne,kdyz napises,ze je neco stejne ucinne jako ockovani proti rakovine del.cipku,proto bys to detem dala,tak me narozdil od tebe jima hruza...

marge_s
14. únor 2021

@marketka_m ano, nektere hypoteticke NU byly testovanim vylouceny. Jine naopak. Nejsem expert na rakovinu a dokonce ani ne na neplodnost, takze konkretne neposlouzim, hodne vim co se tyce autoimunit (trochu), vice autismu, protoze s tim jsem byla casto konfrontovana a musela jsem si nektere veci zjistit.

Ano, je pro me nepochopitelne, ze se lide boji techto NU a ne treba paradoxni reakce organismu v pripade opakovaneho setkani s blizkym patogenem, kdy reakce na tento muze byt horsi, nez by byl bez ockovani. Riziko tu je, je zanedbatelne, ale je potreba i o nem vedet. Pokud se nekdo soukrome boji neceho takoveho, da se to pochopit. Ne, ze vymyslim blabol o tom, ze se pani nechala naockovat proti chripce a za tri roky ji zezelenala pr....zadek.

Vzdycky je v tom kus rizika (jako v celem zivote), vzdycky posuzujeme miru rizika a benefit, vzdycky v tom mozna bude i kus viry (jako v celem zivote, ja jsem zemi z vesmiru nevidela, presto "verim", ze placata neni)

marge_s
14. únor 2021

@marcicek84 nic takoveho jsem nepsala, psala jsem,ze ten model a typ vakciny je na stejnem principu.

Cemu nerozumis? Kdyz jsme se bavily o psychickych problemech po covidu, tak jsi rikala, ze pro tebe neni validni studie, ve ktere figuruji psychiatri USA. A najednou ti vadi, ze ja zase neberu jako validni rozhodnuti soudu v USa (protoze vsichni vime jak to tam asi chodi - odskodneni za kocku v mikrovlnce, s nadsazkou). To je skoro stejny, ne?

A neni nic cernobile, ale potreba,aby ta cernobilost nebyla zalozena na lzi

A jooo, strunecka, tak ta ma vzdycky pravdu, to je fakt 🙉

marcicek84
14. únor 2021

@marge_s ty nevis jak funguje psychiatricka pece v USA,ze tam ma cvokare kazdej? Myslis,ze v provax USA by odskodnovali kazdeho s neprokazanou souvislosti NU k vakcine?To asi ne,to je uplne jiny primer,to neni totiz kocka v mikrovlnce...Kdyby to delali jen tak,tak by se jim to tam uplne vakcinacne rosypalo,to by asi jen tak nedopustila tamni farmacie...

marge_s
14. únor 2021

@marcicek84 neni, je to uplne totez

marge_s
14. únor 2021

Jen doplnim, ze stejny typ se pouziva i v ockovani proti pertussi a zloutence. Pro ty, koho by snad zajimala fakta.

Strana