icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marulu
15. únor 2021

@gramar já myslím, že vzít to kamkoliv na západ by bylo rozumné 😀. Ostrovní státy mají samozřejmě výhodu 😀 a Island by byl ideál. Zrovna včera jsem se bavila s kamarádkou, že pokud letos na dovolenou, tak jedine do zahraničí. Už něco objednávám, ale všechno s možností zrušení do poslední chvíle, protože už moc nevěřím, že nás v létě někam pustí 😪😔.

gramar
15. únor 2021

@marulu Jo Island by byl top, po něm Skotsko, nebo Kanada... Jinak pak mezi dva "kameny" do Mongolska... Právě trochu lituji že už nejsme tak praštěný, naposledy jsme se stěhovali tak, že jsme jeden den v jedné zemi koupili jízdenky na vlak, narvali nejnutnější věci do báglů, vzali děti a za patnáct hodin jsme žili jinde. Dnes (jak jsou děti starší) to všechno nějak víc řeším 😈

marketa11112
15. únor 2021

Tak u dětí už tu máme povinné očkování. Asi není zase takový problém, schválit povinné očkování i u dospělých. Zákon je zákon. A jsou situace,kdy je takove, neříkám konkrétně jaké, nové vydávání zákonů nutné. Teď byl třeba schválen pandemický plán. Stačilo pár dní.
A souhlasím. Pár jedinců prostě nemůže ohrožovat celou společnost. Blaho společnosti má trošku jiná pravidla. Vždy vítězí záchrana většiny. A pokud menšina nepřijme pravidla většiny, holt bude ,,odsunuta,, a potrestána. Tak to prostě je. Ale vždyť je to přece logické. Proč by měl například milion lidí trpět kvůli nepřizpůsobivé stovce lidí? A vlastně ani nejde o to,zda má ta menšina pravdu. Takhle to nefunguje.

marketa11112
15. únor 2021

@gramar já mám známou v Irsku ,vzala si Ira. A je strašně spokojená. Prý by se sem nevrátila ani za nic. Překvapilo mě třeba, jaký počet dětí tam všichni mají. Nebo to,že děti nastupují do školy v pěti letech? Prostě to mají postavené jinak.

hojda
15. únor 2021

@marketa11112 Já bych nechtěla jít cestou, že to bude povinné, ale ta menšina by si měla uvědomit, že je to pro ní výhodné, že má možnost volby, protože je taky varianta, že o tu možnost přijdou.

marketa11112
15. únor 2021

Hm, Izrael je sice země s jinou mentalitou a kulturou, ale stát jim zřejmě zachrání kejhaky. Proč si někteří Češi myslí, že jsou na vrcholu potravinového řetězce a jiné státy jsou podle nich póvl? Možná bychom byli překvapeni vyspělosti v některých oborech ve státech, které bereme jako zaostalé. Češi jsou fakt namyšlená banda tupců. Nedivím se,že ve světě nejsme zrovna oblíbení a že si o nás některé státy myslí své.

Viděli jste teď našeho prezidenta v Polsku? Tohle je už fakt smutné a přijde mi strašně potupné, vidět takto hlavu státu. Kdyby uznal,že je nemocný a absolvoval návštěvy na vozíku, nebylo by to zdaleka tak hrozné jako to,co teď předvádí.

gramar
15. únor 2021

@marketa11112 Jo Irsko je můj sen, jenž korona na jaře podělala... Ale chápu, pokud bych se odhodlala, tak by to pravděpodobně v tuto chvíli bylo Irsko (vlivem odchodu UK z EU se to Skotsko trošku "vzdálilo"). Navíc v okolí mám rodinu, tak kdyby náhodou budu spoléhat na zákon o sloučení... 😂

marcicek84
15. únor 2021

V demokraticke spolecnosti je treba vzdy zachovat pravo volby,ozvlast,pokud vynucovani povinnosti stoji na vode... A pro nektere,tech ohrozenych kvuli kterych se delsaji ty tanecky s testy a vakcinami je mensina,takze dle toho vyjadreni zde by meli dat pokoj a neobtezovat a to je prave ten problem,mensina si stale mysli,ze ma nejakou vetsinu,nema a spolecnost uz ji chranit nechce,uz neni ochota,protoze nas to stoji prilis vseho te zdrsve vetsiny...

marketa11112
15. únor 2021

@hojda tato menšina to nikdy neuzná, ani kdyby jim to mohlo na přímo zachránit život. Možná pár zběhů,kterým to dojde bude,uznávám. Ale společnost prostě v určitých situacích, nemůže brát ohled na menšinu. Prostě někdy to nejde.

gramar
15. únor 2021

Jenže ta možnost volby je - test a škola, nebo bez testu a doma s individuálním plánem. Stejné jako u očkování ve školkách, máš můžeš, nemáš tak smůla...
Problém bude když se to postaví bez možnosti volby tedy test a škola, nic jiného není, tam už by to problém byl.
A jak známo každé rozhodnutí má nějaký důsledek a je velmi důležité zvážit svou osobní situaci, přesvědčení a důvody. Protože pokud se rozhodnu být doma, tak tím ztrácím nárok na peníze od státu, tedy je můj odmítavý postoj na tak důležitých základech, že je toto pro mou osobu/rodinu ta lepší varianta, nebo vlastně nevím ani proč odmítám a tedy vlastně když nebudu dostávat prachy "jen tak", tak už mé přesvědčení poněkud slábne... Ale ta volba tam stále je, takže ještě nejsme tak v háji...

marge_s
15. únor 2021

@marketa11112 a tohle jsi videla?

https://www.youtube.com/watch?v=_oqSfCzHPRI

@gramar @marulu tohle obdivuju, ja se s tema nasema zatim nevypravila ani na dovolenou 😀 za ten stres mi to nestalo 😀 (jako dvakrat jo, ale pokazdy jsme po trech dnech museli pres celou republiku evakuovat domu, bylo to strasnyyy, poprve bylo neco k reseni pres zachranku, pak dve hodiny cesta na pohotovost, podruhy jsme behali po malomeste a shaneli pediatra ...kaslu na to, stres jak krava 😀). Uz me nejaka “dovolena” asi brzo nemine-v nejblizsich letech-ale odpocinek to teda nebude 🤣 potim se uz ted 🤣 mne teda vnesly deti do zivota vic vzruseni nez bych si dokazala predstavit 😀

marketa11112
15. únor 2021

@marcicek84 ty si fakt myslíš, že se svými názory, spadáš do většiny? To je zlý sen.

marcicek84
15. únor 2021

Neni povinnosti rodice si vyrizovat IP, kdyz povinne testovani neni ukotvrno v zakone a visi pravne ve vzduchu jsko nevymahtelne pravo,rodic nechce dite zbytecne testovat a do skoly ho posle,na zaklafe ceho ho muze reditel vykazat,ma na to zakon pavomoc nebo se jen mlati prazdna slama a ceka se az to bude u ustavniho s ten to vykazani zakaze...

marcicek84
15. únor 2021

@marketa11112 psala jsem o mensine rizikovych ne o nazorech a na tvem miste bych vylezla ze soc.bubliny,urcite ve vetsine nejsi,spolecnost je rozdelena na dve poloviny...

marketa11112
15. únor 2021

@gramar ano, volba je a věřím, že i zůstane. Ale prostě nelze čerpat výhody ze všech variant.

marge_s
15. únor 2021

@marcicek84 tak to vis vic nez vlada 😂

marketa11112
15. únor 2021

@marcicek84 hm, tohle ale tvrdíš jen ty.
Navíc si zase mimo- každý z nás žije v určité bublině, ty také. Nejsi výjimka. Otázka je, jak je ta bublina velká. Po tom roce co tě znám, je jasné, že ta tvá bublina bude poměrně mala- tvou kamarádkou je totiž jen tato skupina.

marge_s
15. únor 2021

@marcicek84 hele a fakt nechapes, ze tohle neni zadna ochrana rizikovych, ale ochrana spolecnosti pred nekontrolovanym sirenim?

marcicek84
15. únor 2021

@marketa11112 mela bych chodit vice mezi lodi nebo si procitat nazory lidi pod clanky,zjistis,ze to nejsou jen domnenky,MK nenjmi reprezentativni vzirek ani nahodou...

marcicek84
15. únor 2021

@marge_s myslis to testovsni ve skolach?Jsks ochrana? V pondeli si udelas test a vis,ze jsi negativ,max jeste v utery,ve stredu-patek,das na modleni,o vikendu jdes za babi a pondeli se dovis novy verdikt - ups jakto,ze mit o vyslo pozitiv...museli by ve skolach testovat po,st,pa aby to bylo bezpecne...

marketa11112
15. únor 2021

@marcicek84 měla bych chodit více mezi lidi. Ty jsi vtipná. Bohužel,vzhledem k mé práci, mám daleko více sociálních kontaktů,než kdokoli na těchto stránkách. Ale nejsem z toho nadšená, prostě to patří k mé práci a nejde to jinak. Opět si ukázala, jak jsi mimo.

PS: máš pravdu ,,měla by jsi chodit více mezi lodi,, 🙂)) To sezení u Pc ti nesvědčí. Alespoň si přečti, co napíšeš.

marcicek84
15. únor 2021

@marketa11112 jsi v soc.bublime,nechces to slyset,ok tvoje vec,timto koncim,nikde to s tebou nepovede...

marge_s
15. únor 2021

@marcicek84 jj, to testovani, rikalas, ze se vetsina omezuje (testovanim) kvuli rizikove mensine. Ja rikam, ze kvuli tomu to neni , to jen na okraj.

Fakt si myslis, ze ctenim diskuzi pod clanky si udelas nazor na to, jak na tom spolecnost je? Neke 😀

marketa11112
15. únor 2021

@marcicek84 neumíš číst. Já tu svou bublinu uznala. Ale ty nikdy neuznáš tu svou. Ty ani nevíš, že v nějaké žiješ.
Teď nevím, zda jsi tak hloupá nebo zda to jen hraješ. Ale to by jsi musela být výborná herečka.

marcicek84
15. únor 2021

@marge_s je to z toho poznat,vymizely zcela souhkasne nazory...to jsem uz dlouho nezazila...myski si co chces,ale vzdyt si to stejne myslis,tak co 🙈🙉🙊

marketa11112
15. únor 2021

@marge_s není. Většina lidí chce vědět, zda nemocna je či ne. Nikdo nechce nakazit své příbuzné, kolegy v práci, známé. Kdo by chtěl riskovat zdraví lidí kolem sebe? Mě by štvalo nakazit prodavačku v obchodě, která pak třeba přijde o práci. nebo chudák donese nemoc domu a nakazí maminku, o kterou se stará a pod. Přeci je normální, že člověk podvědomě nechce nikomu ublížit. Teda ani vědomne. Navíc ,když víš, že nemoc máš, můžeš se alespoň nějak bránit, připravit, vyhledat pomoc. Normální člověk nechce podporovat šíření nemoci. Navíc dnes se už dávno ví,že nemoc zanechává nasledky-, že nemoc nezabíjí jen lidi s dalšími nemocemi, ale klidně vleze na zdravé mladé jedince. A na děti. To je pro mě nejhorší. Nemluvě o tom, jaké může nechat následky v rodině a to ne jen na zdraví.

marge_s
15. únor 2021

@marcicek84 jj, myslim .....a myslela jsem, ze jsem te treba spatne pochopila. Tak ne, no.

marketa11112
15. únor 2021

@marge_s když vidím, co pod některé články přispívá.... Chlouba národa. Občas se mrknu,spíš ze srandy.

marge_s
15. únor 2021

@marketa11112 tak to je jasny. To je postoj normalniho cloveka. 🙂

Jenomze, to neni pripad Marci, tu nikdo jiny nezajima, ze by do toho zapojila osobni slozku nehrozi. Proto jsem se ji snazila vysvetlit, ze z toho vlastne muze profitovat i sama, protoze nejde jen o “ty rizikove”, ale i o spolecnost jako o celek. Prodte kdyz budou skoly ohniska, nepojede zbytek ekonomiky, velmi pravdepodobne - a holt bude muset k tomu kadernikovi nacerno (mimochodem, znama si tak zasla.... ted doufa, ze jeji rodice to nejak daji.... :/ )

marcicek84
15. únor 2021

@marge_s skoly jsou zavrene,ohnisek je plno ale nejsou ve skolach,uz jsi spat...spolecnost jako celek,je diky tem slavnym opatrenim v dezolatnim stavu,takze netusim komu to pomaha,ale spolecnosti jako celku urcite ne...

Strana