icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
15. únor 2021

@marge_s pořád nechápu,že někdo nechápe rovnici - nedodržování daných pravidel=šíření nákazy=hromada nemocných=plné nemocnice=velmi špatně dostupná lékařská péče=hromada mrtvých= žádné očkování=vše zavřeno=děti doma - žádná škola=ekonomika v háji= zdražování=žádné prachy=zavřené hranice=žádná dovolená🙂
Určitě jsem na něco zapoměla

Každopádně chápu,proč Marcelu sejří ta škola- strach - však ji má dítě nastoupit do první třídy. A ona si fakt nepřeje, aby ji dítě oxidovalo doma a měla s ním práci .

marketa11112
15. únor 2021

Nejlepší by bylo vše otevřít a nechat tomu volný průběh. Při --20 by takové malé ohnisko nemocných třeba v elektrárně nebo teplárně, vyučilo dost lidí na ráz.

marge_s
15. únor 2021

@marcicek84 zamenujes zvladnuti epidemie a soucasna opatreni. Ta nas privedou do takoveho hnoje, ze se z toho budem hrabat desetileti. Se obavam. Ale epidemie proste musi byt pod kontrolou, o tom jak toho dosahnout se napsala hromada, akorat, ze nase vlada radsi daniela landu 🤷🏾‍♂️Jj , jdi spat, at se nepretahnes, si to pamatuju, to je jasny 🙂

@marketa11112 ani ja ne 🤷🏾‍♂️

marcicek84
16. únor 2021

Principielne to ten problem nevyresi,ne v nastaveni test jednou tydne a spoustu rodicum to udela nakonec vrasky na cele,protoze to dotazene proste nemaji...principielne nejde o test,jde o ten princip,nemit legislativu a nutit rodice,ze musi,nemusi u povinne skolni dochazky.Benefit detem,ze by mohli sundat rousky pri vyucovsni neni,takze opet nechapu smyslu a jak se k testovani pred vanoci postavili ucitele,ti ho hromadne odmitli,vime?tak nejak nevim co se po tech detech chce.Treba taky vidim rozdil rict,povinne testy vsudy v NS, ne jen ve skole,nebo se nevi jak dlouho to opatreni ma trvat.Chcete bezpeci pro deti,muselo by se testovat kazdy druhy den a testy se spolehlivosti 90 procent a vyse,vsechny ostatni pokusy jsou spise nez ochrana deti,aby se zavrela usta ucitelum a aby zase mel nekdo vyvar na nespolehlivych testech.A dopracovat to tak daleko,ze aby otevreli skoly,tak dovolit s deckami cokoli,to je spise vydirani,po testovani budou nutit decka ockovat,no tou vakcinou,ktera nema proverene dlouhodobe NU.A pak neockovanym zakazou navstevovat skolu?No jak tady nektere ctu,tak je mi z toho docela ouzko...Meli bychom stat pro sobe,ne proti sobe s meli bychom se ptat na spolehlivost testu,na duvod proc deti teda nemuzou po testovani odlozit rousky...no neco tady zasadne nesedi,zoufali rodice ale uz udelaji cokoli,aby se deti vratily do skol,maji nas tam,kde nas chteli mit,ted budeme pekne soupat nohama a plnit kazdy dementni prikaz i proti svemu presvedceni...

marge_s
16. únor 2021

@marcicek84 tak ty mas jasno: jeste nic nevis, ale uz vis, ze jsi proti. 😀

marketa11112
16. únor 2021

Ve frontě, s některými, stát nechci.

marketa11112
16. únor 2021

Se musím smát. Manžel mi tu právě mluví o emigraci. Už vybírá zemi.

gramar
16. únor 2021

@marketa11112 Chápu ho 😅

ilonne
16. únor 2021

@marcicek84 Předně nemíchej hrušky s jablky - testování učitelů vypadalo úplně jinak než zamýšlené testování všech ve škole, dále testování pouze učitelů a nikoliv současně i dětí postrádalo smysl, teď mají být testováni děti i učitelé. Další - testy se budou provádět ve škole nebo doma před odchodem ze školy, tzn. nemusíš do žádného odběrového místa např. 20-30 km daleko.
Souhlasím, že bychom měli stát při sobě, aby se život vrátil co nejdříve do alespoň nějakého normálu - tzn. dodržovat řádně opatření, dětem doma rozumně vysvětlit, jak bude testování probíhat a nedělat z toho apriori horor. Dále dětem vysvětlit, proč je důležité dodržovat 3R a neříkat jim, že jsou chudinky apod....

marketa11112
16. únor 2021

@ilonne pořád nechápu, proč k testu někdo přistupuje tak, jako by mu řezali kus nohy. Vždyť to trvá pár sekund, neboli to, trošku spíš zalechta, nezanechá to žádný následek. Prostě to vůbec nic není. A pokud do protiváhy testování dám ,,téměř,, normální život. Beru to všema deseti.

marketa11112
16. únor 2021

@gramar jazyky mi nejdou, tak už aby si vybral,začnu se sprtat slovíčka.

gramar
16. únor 2021

@marketa11112 Já jsem na jazyky naprosto dokonale tupá, manžel se učí dobře, ale nechce (už chce mít vlastní klid) a už jsem na jednu stranu "stará" a vše moc rozmýšlím. Ale pokud by to tu fakt šlo dál dole vodou a ještě by se to manželovi podělalo s prací, tak se naučím i svahilsky, než tady zůstat 😂

marketa11112
16. únor 2021

@gramar nám se líbí Kostarika. 🙂

gramar
16. únor 2021

Argumentační boj 1:0 pro vlek https://www.facebook.com/hamernik.milan/videos/...
Mě jich je vlastně taky líto (těch policajtu 😅 )
@marketa11112 Kostarika taky dobrá 😇

gramar
16. únor 2021

Také zajímavé (předchází to předešlému videu) https://www.facebook.com/100000143913172/videos...

marketa11112
16. únor 2021

Takže testování ve školách 2 x týdne. Info pro všechny. Ale hlavně pro ty, co tvrdi, že testování ve školách, navíc jen jednou týdně, je k ničemu. Tohle není špatne, ne?

marketka_m
16. únor 2021

@marketa11112 jak to bude fungovat? to si dítě samo bude dělat? nebo učitelka? nebo bude služba u vchodu? ví se něco?

marcicek84
16. únor 2021

@ilonne no já vidím, že se chudinky cítí učitele, protože testovat se oni nechtěli, ale to přece bylo něco jiného a tady je vidě, že tšěch souhlasících rodičů, zase tolik není https://www.lidovky.cz/domov/testovani-zaku-nar... a jak vidno, ono s těmi testy tak jednoduché nebude, jelikož mají nízkou spolehlivost, šaškárna, která nic nevyřeší akorát to zaplatíme, tak přesně proti takovému nekoncepčnímu rozhazování jsem https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/antigenni-...

marcicek84
16. únor 2021

@marketka_m neví se nic ani podmínky a nemají ani legislativu, rodiče nejsou se souhlasem testování dětí divocí...

ilonne
16. únor 2021

@marcicek84 Hm, neumíš ani argumentovat na dané informace. Nebo neumíš číst. No, ono to vyjde nastejno....

marcicek84
16. únor 2021

@ilonne než jsem se dostala k příspěvku vložila jsi další článek, na něj pouze zareaguji tak, že už to přeháníte, učitelé nemůžou mít pravomoce jako hygiena ani nemůžou o ničem rozhodovat a hlavně mají GDPR, takže nemůžou nikam nic hlásit a pokud něco bude legislativně ošetřené, tak se akorát tak můžete s tím jít klouzat a to se nestihne ani náhodou, takže si vem k tomu popcorn, ještě březnu budeš sedět doma na prdeli 😂

marketa11112
16. únor 2021

@ilonne a já si třeba myslím, že učitel by měl být více chráněn zákonem. Protože co si ti smradi a rodiče dnes dovolí, to je teda mazec.

ilonne
16. únor 2021

@marcicek84 No ale ty jsi nedokázala argumentovat ani na můj předchozí příspěvek, meleš pořád dokola něco o chudinkách...

marcicek84
16. únor 2021

@ilonne tak, ty pořád dokola vykřikuješ o nějaké povinnosti, která není, vůbec nereflektuješ, že to není zákonná a vymahatelná norma, tak se chovají chudinky...

hojda
16. únor 2021

@marcicek84 uz se na tom pracuje, co jsem zaslechlav v tv.

marcicek84
16. únor 2021

@hojda to už od podzimu na něčem pracují a ve výsledku nula nula nic...

marketka_m
16. únor 2021

takže 2025 další pandemie?
nebylo to stejně s koronavirem?
však jenom simulace.. a ono najednou v tom žijeme.
https://www.topcz.net/pandemie/spars-pandemic-s...

marge_s
16. únor 2021

@ilonne tak uz to neprehanej,neee

P.S. To se fakt neda 🤣 a mele a mele a mele

sticker
Strana