icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
16. únor 2021

@marketa11112 zemi na vyber je...do casu...takze chapu ze ty budes tolerovat vse a kdyz ne tak budes emigrovat?!pochopila jsme to spravne?

marketa11112
16. únor 2021

@marcicek84 já ale netvrdila, že se neplatí nic navíc za covidove lůžko. Zase lžeš. Nebo si mě s někým pleteš? Nebo halucinace? Já tohle téma s nikým neřešila. A zda to tak je či není, nevím. A je mi to vlastně i jedno. A i kdyby to tak bylo, tak jako co? Viděla jsi, jak ta tzv. Covidova lůžka vypadají? Jakou ti lidé potřebují péči? Viděla jsi ty sestry na těchto odděleních? Každý z nás jim může líbat zadek za to, že nehodí plast na zem a nevykaslou se na to. I ony totiž mají právo chránit svůj život , případně život své rodiny. A zatím jsem neslyšela o jediné sestře či lékaři,že by to vzdal. Viděla jsi,kolik je potřeba materiálu pro byť jednoho člověka na intenzivní péči? Zvedni svůj linek zadek od počítače a bez se tam podívat, ať víš o čem mluvíš.

marketka_m
16. únor 2021

@marcicek84 ja nestojim o omluvy...ale snad nekterym dojde ze bludy jsme tu nepsaly..a hodne dci se potvrdilo

marketka_m
16. únor 2021

@marketa11112 tys tam byla?(neber to prosim jako ryp,jenom ako sugesci )

protoze pokud jsi tam byla..tak vis o cem mluvis..pokud jsi tam nebyla..tak rikam stejne...a ne jDI..ale pojdme..obavam se ze vetsina by nesla..jenom blbe kec

marketa11112
16. únor 2021

@marketka_m těžko se ti budu omlouvat za něco, co jsem neřekla. Tohle je právě to manipulatorstvi Marcely, lze, a ty tomu věříš. Neříkám,že někdy nenapisete pravdu, někdy dokonce jo. Ale těch kravín mezi tím je fakt dost. A šíření bludů prostě není dobré.

marketa11112
16. únor 2021
marketka_m
16. únor 2021

@marketa11112 ja bemlvim ze se mi.mas omlouvat..nevim proc to vztahujes na sebe...wtf

marcicek84
16. únor 2021

@marketka_m nedojde,oni si to nepriznaji,ani kdyz uz se pritahuje s testy,s ockovanim,pandemickym zakonem,vse ti vezme svobodu,proste jede se dle tech udajnych "konspiraci" stale dal a dal a nekteri to jeste omlouvaji...tech "bludu" zase tolik nebylo a ty ostatni udajne "bludy" zase za rok muze dojit....

marketa11112
16. únor 2021

@marketka_m já neříkám,že to říkáš ty. Ale Marcela chtěla , abych se ti omluvila. A já nevím za co. 🙂

marketka_m
16. únor 2021

@marketa11112 proto odkazy davam zde a nikam jinam.protoze ty mi reknes nebo jine uzivatelky co je blud a co ne...prototoze to rozeznate

a kdes teda byla?a jak dlouho?

marketka_m
16. únor 2021

@marcicek84 vsak co..mozna jednou v 0+0 reknou a tehdy na MK jsme osocili par uzivatelek...a jako jedine mely pravdu..haha

marcicek84
16. únor 2021

@marketka_m no reknou si to doma v tichosti,mozna se nektere i zastydi,ale ne,to asi ne,to bychom chtely moc...Nejhorsi na tom,ze z toho naplnovani scenaru tech udajnych "konspiraci" nemam vubec radost,spis mi z toho beha mraz po zadech,protoze vim,ze bude hur,Izrale uz nuti lidi k ockovani,z neockovanych se maji stat obcane 2.kategorie,tohle do demokracie rozhodne nepatri,my uz tady mame pandemicky zakon alias nekonecny nouzovy stav...nejhorsi je,ze nektere jdou domu zhorsovani situace stale neproti,nastavi vlastni deti ve skolach,ty,ktere dokazi nejmene branit,ty co by meli branit rodice,nepochopim a hlava mi to nebere...

marcicek84
16. únor 2021

@marketa11112 psala.jsem.v mnozem cisla,bylo vas u toho vice,tak si to proberte mezi sebou mile covidove damy...ale byla to dalsi vase prasarna...

marketa11112
16. únor 2021

@marketka_m já zde raději moc nepřispívam, nebaví mě hádat se s Marcelou🙂. Nechci si kazit dny někým takovým.
Ale některé holky tu fakt umí dohledávat informace na netu úplně skvěle. Já se klidně přiznám,že mě to tolik nebaví a nehledám do hloubky. Pro mě je důležité to, co vidím osobně. A když kolem mě umírají lidé, nejsem schopná říct, že je covid výmysl, otevřete všechno a nechte ty lidi vychcipat.
Jinak práci tu rozebírat nebudu. Za prvé nesmím, za druhé tu pak jistá osoba šíří bludy.

marge_s
16. únor 2021

@marcicek84 cetla jsi vic nez nadpis? Vzdyt je to o necem uplne jinem a je to teda pekny svinstvo :/

Komu se to nechce cist: zdravotnictvi je ve srabu, i usmyslel si pan ministr, ze tem nemocnicim pokrati jeste navic ten priplatek za covid luzko. Ano, ten priplatek, ktery sotva pokryje narocnou lecbu, vsechny ochranne pomucky navic atd...Takze co udelaji ty nemocnice? Pokrati platy zdravotnikum, ano tem, kteri se v tech srackach brodi nejvice.
To vse pote, co stejny pan ministr tim svym nicnedelanim ty vysoke pocty pacientu vlastnorucne vyrobil. A najednou se divi 😱 to jsou teda fakt hajzlove (tak sprosta nebyvam, ale tady to je fakt do nebe volajici)

Pro marci je to asi dukaz, ze je to pro nemocnice super byznys (priplatky) nebo co. Uch

marketa11112
16. únor 2021

@marcicek84 nemichej mě do toho. Já jsem se té diskuse vůbec nezúčastnila.
Spíš se tě zeptám : už si spotřebovala své loňské jarní zásoby? Nebo jsi dokoupila další ? Už to tu máme, začíná váznout zásobování, mrkni na hranice. Já jen, aby jsi si stihla koupit nějaké mražáky, ať chudák tvé dítě nezemře hlady. A ano, mám péči. Bojím se o všechny děti v rukách šílenců. Je to má práce.

marcicek84
16. únor 2021

@marge_s jo cetla ale slo mi o to enormni navyseni,ze to byla pravda,ted jim to berou aby neprisly pojistovny na buben,nikde to neni tiskarna na penize a neverim,ze clovek,ktery pochazi z vedeni nemocnice nevi kolik co realne stoji,ze by to zkrouhnul nerealne...hold uz z toho neni vyvar

marcicek84
16. únor 2021

@marketa11112 na blaboly ad hominem odmitam reagovat,jinak jsi za me v jednom pytli se svedky covidovymi...preji dobrou noc

marketka_m
16. únor 2021

@marketa11112 nevim kde pracujes.respektuji ze nereknes..ale kdyz me vyzves abych sla na covid oddeleni rikam ok ale pojdme spolu...
jinak na narazka na zasoby marcely sis mohla odpustit...jsi v jine skupine kde se to resi takze zde bys takovou vec si mohla odpustit..a neni to tvoje uriven debaty si myslim

marge_s
16. únor 2021

@marcicek84 nebyl to vyvar nikdy :/ ty nemocnice rusi hodne jinych oddeleni, neprovadi vykony. A druha vec je, ze ty naklady jsou proste na tu lecbu obrovske, nekde jsem to videla propocitany a fakt to bylo tak tak.
Divila by ses.

marketka_m
16. únor 2021

@marcicek84
@marketa11112 jinak taky dobrou..zitrkum zdar

marketa11112
16. únor 2021

@marketka_m pokud žiješ v nějaké zemi,musíš se řídit zákonama té dané země. Pokud se ti nelibi, odstěhujes se jinam.
Pandemický zákon je v mnoha zemích. A také je tam mnoho jiných zákonů,které by se nám Čechům vůbec nemuseli líbit. Prostě tak to je.
Každopádně už dnes se ví,že život po pandemii nebude takový, jako před ní. A to nikde na světě. Všude budou nějaká omezení, nové zákony a nová pravidla. Buď se s tím člověk smiří nebo se střelí do hlavy. Každý má na výběr. A nebo se může společnost zbavit škůdce. Zbavit se škůdce neznamená vykřikovat kraviny na netu a mast lidi.

hojda
16. únor 2021

@marketka_m Které konspirace byla pravdivé? To mě fakt zajímá.

hojda
16. únor 2021

@marketka_m Svoboda nemá jednu definici, každý jí vnímá jinak, ale chápat jí jako to, že mi někdo zakazuje jít do obchodu mi přijde divné. Ještě si živě pamatuju komunismus, takže opravdu vím, co to je svobodu nemít.

hojda
16. únor 2021

@marge_s Čte vždy jen nadpisy😉 To už víme dlouho.

marketa11112
16. únor 2021

@marcicek84 neboj, i tebe mám v jasně označené škatulce. S vykřičníkem. S tebou je prostě strašná sranda.

@marketka_m a nemohla. Možná nevíš o co šlo před rokem. Tenkrát mi bylo Marcely líto a zastala jsem se jí. Jsem pitomá a často někoho zachraňuji. Asi proto dělám to,co dělám. Ale holt někdy člověk šlápne vedle a až příliš pozdě mu dojde, že někteří si záchranu nezaslouží, spíš naopak utopení v prvopočátku je to nejlepší, co můžeš pro společnost udělat.

PS: řeknu to asi takto. V mé práci pomáhám lidem všech věkových kategorií. V této době možná ještě víc, než v jiné. Práce je to nedoceněná, ale pro společnost velmi důležitá. Sama jsem si tu váhu dříve neuvědomovala. Práce si našla mě, ne já ji. Až dodělám skolu, zvažují další. A teď budu mít strašné dilema. Který ze dvou, vlastně dokonce tři, možných oboru si vybrat? Já bych chtěla všechny.

marketa11112
16. únor 2021

@hojda hm, čte nadpisy, ale ještě blbě.
Já se klidně přiznám, že v angličtině úplně nevynikam a jsem ráda, když tu některé věci překladate. Asi by mi prospěl slušný kurz.

marge_s
16. únor 2021
marketa11112
16. únor 2021

@marge_s skvělý článek.

marge_s
17. únor 2021

@marketa11112 byl to uzasny clovek. Koho by to zajimalo, v dvtv a prostoru x zaradili jeste novejsi rozhovor, ted si to jdu pustit. Cele je to absurdni. Kdyz si predstavim, ze byl prezidentskym kandidatem nominovanym CSSD 🙈 ...kam jsme to v politicke kulture dopracovali.

Mimochodem, ted jsem cetla, v Praze jsou posledni 4 ARO mista pro covid pacienty. ...ficime do onech mist rychleji, nez si asi vetsina z nas dokazala predstavit...

Strana