icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
19. únor 2021

@marge_s no pokud s tim budou 3 tydny cekat,pak budou zavirat vsechno na jednou tolika to lidi nedaji,meli by vzit rozum do hrsti,jenze to asi neni tak jednoduche pac by na to zase potrebovali ten nouzovy stav...
Chtelo by to dalsiho ministra zdravotnictvi,ale takoveho,abychom nesli z blata do louze...

marketka_m
19. únor 2021

@marcicek84 moje prognoza je ze ted nepusti obchody pockaji...a pak zacnou klesat cisla...diky respiratorum

marketa11112
19. únor 2021

@marge_s hm, ja ted jedu v krepelkach a slepicich -)). o tom mam clanku a informaci mraky. ale motyli? ty zatim nemam kam dat. treba casem.

marketka_m
19. únor 2021

Jsem jenom já haklivá na cizí slova? jako by náš jazyk neměl to vyhovující slovo...:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blatny-ani-n...

marketka_m
19. únor 2021

jinak KUbek díky za odkaz.

30bar
19. únor 2021

@marketka_m kdy podle tebe zacnou klesat?

marketka_m
19. únor 2021

@30bar druhý týden března

pratensis
19. únor 2021

@marketa11112 Já musím říct, že situaci vidím úplně stejně jako on, v tom rozhovoru snad není nic, pod co bych se nepodepsala. Takže za mě určitě stojí za to, si to pustit. Akorát to není nic veselého. Ta frustrace narůstá, všude a u všech. Já už tu od podzimu poposedávám a tvrdím, jak by bylo potřeba na dva týdny úplně zavřít a srazit razantně čísla. On teda mluvil o třech týdnech, ale i to se dá přežít. Čím dřív by se to bývalo udělalo, tím menší by byly ztráty. I tam hezky vysvětluje, jak se podzimní vlna rozbíhala relativně ještě dost pomalu, ta povánoční už o hodně rychleji (protože z vyššího počtu nakažených) a teď, jestli se to nechá rozběhnout, tak to bude hukot. Protože prostě exponenciální křivka. Ale pořád je hodně lidí, kteří to nepobírají, nebo nevím. ☹️

30bar
19. únor 2021

@30bar a myslis ze budou klesat fakt diky respiratorum nebo manipulace s cisly?

marketka_m
19. únor 2021

@30bar dejme tomu tak napůl.... :D co si myslíš ty?

marulu
19. únor 2021

@marge_s
@pratensis
@marketa11112 jo holky, mluvíte mi z duše s tím zavřením, taky to říkám od podzimu. Ale on to tu bohužel nikdo neudělá. Tak si tady tu covid jízdu ještě holt rok užijeme. Já se jen modlim, aby se to zdravotně nedotkolo mé rodiny a aby z toho děti vyšly psychicky co nejmíň poznamenané.

marge_s
19. únor 2021

@marulu napodobne :/

gramar
19. únor 2021

Kdyby to na ty tři týdny zavřeli nejpozději na začátku ledna a už jsme mohli být happy, ale to by bylo moc logické a přeci to říkali všichni odborníci, tak proč by to dělali, že...

Jestli to bude klesat, tak opravdu jen díky polomanipulacim s počty a ty nemocnice budou do té doby v prdeli, protože se budou množit ty co se po prodělání covidu vrací s následnými komplikacemi a taky jsou mnohdy na JIPkách...

A spoléhat v tuto chvíli na dvě roušky, nebo respirátory je více než idiotský optimismus, začíná být pěkně, lidi jsou nasraní den ze dne více a ty roušky/respirátory jim hodí na hlavu (nebo budou našívat druhé gumičky a kuchat vnitřky respirátorů), budou užívat sluníčka a chtít volně dýchat... Funkčnost i současných opatření půjde každým okamžikem více do háje...

30bar
19. únor 2021

@marketka_m divam se,ze jsem označila sama sebe 🙄 ja ti nevim,spis budu doufat,ze spadnou kvůli tech respiratoru nez hra s cisly. Dneska jsem cetla,ze Razova zvazuje,ze by respiratory byly povinne i v praci. Ja jsem úplně pro. Ja verim,ze ty respiratory maji smysl. Ja jsem sla dneska pro chleba do pekárny , chodime do obchodu tak co 7-10dni a pred kauflandem uplne šílenství, rada na voziky. Samozřejmě sami starsi lidi. Rikala jsem si co se deje. Ti starsi lidi si proste nemuzou nakoupit na tyden, deset dni. Chapu,ze nemaji co dělat, ale musi porad lozit do těch obchodu?

pratensis
19. únor 2021

@marulu No jo, rok užijeme, jenže co to zdravotnictví. Kapacity brzy dojdou. Já už to vědomě raději moc nesleduju, ale během včerejška a dneska jsem narazila hned na tři shodné zprávy, jak britská mutace kosí mladší ročníky a lidi dosud zdravé a nálezy na plicích jsou fakt hnusné (jedno zpráva z interny sokolovské nemocnice na fb Mudr. Štefánka, druhé bylo z nemocnice HK a třetí z Německa z města u hranic s Dánskem, kde je 50% výskyt Brigity). V naší současné epidemiologické situaci a s tou náladou mezi lidmi si neumím představit, jak tohle ustojíme. 😏

marketka_m
19. únor 2021

@30bar já říkám od začátku že v únoru 2020 měl stát nařáídit všude respirátory, ale zda budou fungovat? nikdo nepotvrdil :D teda milion článků... ale je to 100%? není.

marketka_m
19. únor 2021

viděli jste očima josefa klímy? celkem zajimavé...ohledně testování

marketka_m
19. únor 2021

@30bar důchodci to je problém.. já nevím proč tam pořád lezou.. jako fakt jich je hodně.. zvyk asi.. projít se do obchodu? nevím..
my taky chodíme do obchodu minimálně.. jenom když musím.. mhd skoro vůbec... takže respirátor vyjímečně.. u manžela v práci určitě povinně respirátor nezavedou... pochybuji.. divní šefové...
a koukni na očima josefa klímy, ke konci.. o testování... je to mazec.. a tak trochu se přichýlíám k manipulaci s čísly.. nebo .. "chtění aby čísla rostla"

30bar
19. únor 2021

@marketka_m je to presne jak pises ti duchodci. Asi fakt zvyk. Jako dneska kdyz jsem tam viděla ty davy,tak jsem si fakt rikala,ze to neni normalni. Tak kdyby to Razova naridila,tak by museli i ti divni šéfové to zavést. Urcite by ty respiratory přispěly ve fabrikach. To mhd, nemocnice,to je fakt dobrý napad. Jo kdyby to zavedli drive,bylo by to fajn. Me ten Blatny pripada uplne marny. Ja bych ho vymenila za Smejkala. Epidemiolog z ikemu..zda se mi.hodně rozumný.

30bar
19. únor 2021

https://video.aktualne.cz/dvtv/smejkal-zdravi-j...

Ja to ale asi poslouchat nebudu. Uz tak mam depky. Ty respiratory se mely fakt dříve naridit.
Jinak o tom tvrdem lockdownu mluvi Kubek uz nekolik měsíců a stejne ho nikdo neposlouchá

gramar
19. únor 2021

@30bar
@marketka_m Ono na druhou stranu s těmi důchodci. Když si vezmete že to je jediné kam vlastně můžou chodit, jinak jsou doma zavření. Mnoho z nich se rodina snaží chránit tím že raději nenavštěvuje. Když si vezmu jak kape na maják všem a to mají doma rodinu (partnera, děti...) a při představě že jste doma sami, tak ten Kaufland prostě risknete...

hojda
19. únor 2021

@marketka_m protože jdou ušetřit do nákupáku, je to tam levnější☹.

hojda
19. únor 2021

u nás se to teď rozjelo ve škole v těch prvních a druhých třídách, s tou náloží v populaci, bude div, pokud se udrží otevřené, protože děti budou postupně odpadávat...

pratensis
19. únor 2021

@gramar Kromě toho, co zmiňuješ, podle mě hraje u těch důchodců roli ještě další faktor: řada z nich chodí nakupovat pěšky. Asi hlavně ti, co žijí sami, to takhle řeší. Nebo prostě nemají auto. A týdenní nákup takhle prostě nepobereš. Jasně, nejsou to všichni, hodně z nich auto používá, ale těch pěších je v téhle věkové skupině víc než v jiných. Tak pak courají nakupovat každou chvíli.

marcicek84
19. únor 2021

@gramar jj,proste mit pud sebezachovy,jeste pri spatnem pocasi to vyuziju k te karantene,to lodi by remcali ale jeste vydrzeli,ale cim pozdeji k jaru,tak to bude zase politicky nepruchozi,jak rikam,jestli blizi dalsi vlna,3 tydny a oak mit vice klidu by se vyplatilo,nez prktahivat krev ktera nikam nevede a nic neresi a od dubna bude dorzovabi na urovni 20-30procent

hojda
19. únor 2021

@pratensis Coop umožňuje někde nákupy online, že si nakoupíš a jen vyzvedneš nákup, což mi přijde fajn, jen to trošku komplikuje to, že ne moc seniorů si zvládne takto nakoupit, to by se museli domluvit s rodinou a pak nákup v supermarketu vyjde prostě levněji a důchodci z těch slev žijou☹. https://e-coop.cz/

pratensis
19. únor 2021

@hojda jj, i u nás v coopu to jde - a to je to vcelku zapadlý krámek... Ale přesně jak píšeš.

marcicek84
19. únor 2021

@marketka_m je to mozne,uvidime,me to uz kolem toho taaaak otravuje a porad se vymysli dalsomi a dalsi hlouposti...

marketka_m
19. únor 2021

@pratensis presne.my bydlime kousek od domova duchodcu..a ja je chapu..vzdy jim radeji bez se projit koupit rohlik...(taky jsem to rikala babine,aby cvicila nohy)..a ted jim rikame nejdi nikam...jak?diteti reknu muzes a pak ne?taky v tom.ma chaos..v tomhle deti a duchodci jsou podobni

marketka_m
19. únor 2021

@hojda kdo ze slev nezije..vlezes do obchodu a taky sahas po akci prece

Strana