icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
22. únor 2021

@jelenice_zavodnice U nás se s ní přece senioři očkují. Právě tam říkala středočeská hejtmanka, že někteří jí odmítají.

jelenice_zavodnice
22. únor 2021

@hojda Aha, to mi ušlo, tak beru zpět. Díky

hojda
22. únor 2021

Hodně trefný komentář k současné situace:
Kapitán Blatný hlásí:
"Pokud se loď Česko dostane do situace, kdy bude pod vodou, ... bude muset přijmout drakonická opatření proti stoupaní vody. ... v takové situaci ale Česko není. Loď má ještě minimální část nad vodou a je krátká doba na to, aby lidé začali dodržovat platná protivodní opatření."
První palubní důstojník Černý dodává:
"Voda je přirozený živel. Nikdo není za vodu zodpovědný. Když se loď potopí není to selhání systému."
Radiodůstojník Dušek:
"Odjakživa bylo plno potopených lodí. Do všech lodí teče stejně. Asi se naplňuje náš rizikový scénář, že budeme pod vodou hluboko. Ale třeba ne. Voda si show nezaslouží."
(Lodník Šmucler v podpalubí: "nikdy nebylo větší sucho". Námořníci Beran a Balík horečně pomáhají s čerpáním vody do lodi)

gramar
22. únor 2021

@hojda Hele nechci to hnát do extrémů přes psychologa, dám tomu čas a budu si říkat že toho všichni mají dost, ale jestli to bude postupovat potom jako u mladšího, tak nás změna nemine 😖 Hele konzultace budou snad dobrý, jen si tak říkám co nás čeká, když už se s nimi dohaduji, tak doufám že si mindráky nebudou léčit na mladém, protože pak tam půjdu řvát 😂

marge_s
22. únor 2021

@hojda to je naprosto dokonaly a vystizny (bohuzel) 😂

marketka_m
22. únor 2021

aktuálně polsko řeší ... je to žádodst o informace, kdo zemřel jenom na covid v polsku. Polácí se vzájěmně podporují aby nepodporovali absurd situace, otevíráají dál restaurace, scházejí se, no zajimavé... jinak hranice s PL budou zavřene koncem týdne kdo neslyšel.

hojda
22. únor 2021

@marketka_m Mám kolegu, který bydlí u polských hranic a mají tam i rodinu a polské zdravotnictví prý funguje na principu úplatků, takže pokud mají našetřeno, tak i nějakou péči dostanou.

marketka_m
22. únor 2021

@hojda hruza

marketka_m
22. únor 2021

Jaskowsky - v Polsku populární
https://brzozow24.pl/dr-jerzy-jaskowski-o-pracy...
sledujete ho někdo? dneksa jsem na něj narazila.. zítra kouknu přesněji

marketka_m
22. únor 2021

k tiskovce.. jsme fakt nasr... protože řeknou že nesmí mít nikdo roušku podomácku vyrobenou.. wtf... takže celou dobu si z nás dělají prdel????? mám toho dost,.. a doufám že nás je více, takhle to dál nejde. budto to zavřeme a bude klid nebo to pustme... protože tahle hra už je pouze hra politiky

marketka_m
22. únor 2021

@hojda ano víme dávno že materiálové jsou na hovno.. ale rok nám říkali jak to je super že si je šijeme!"!"!!!!!!!!

hojda
22. únor 2021

@marketka_m Už na podzim se říkalo, že jak se začne topit, tak začne vznikat aerosol, tak látkové roušky už to nedají, pochytají kapénky, což byl případ jara, kdy se netopilo a nebylo nic jiného, takže to bylo bráno jako nouzové řešení. Navíc na jaře většina lidí dodržovala i sociální distanc, což teď nehrozí. Látkové roušky měly svoje opodstatnění na tom jaře.

marketka_m
22. únor 2021

@hojda ne, dělali z nás debily... měli hned zarazit látkové, já je nenosila, ale kolem mně každý!!!!!!!!

hojda
22. únor 2021

@marketka_m jo to měli, jenže na podzim se dohadovali, jestli roušky ano a kde, nepamatuješ si tu vlnu odporu? to jaké se neřešilo vůbec, kdo si informace zjišťoval, tak věděl, měla být dotovaná cena a nošení povinné.

marketka_m
22. únor 2021

@hojda já si to vše vybavuji.. ale pořád se říkaa o efektu ochrany.. pořád plácali že je to dobře, že nebudou naříázovat všem jednorázovky (i když na trhu už jich byl dostatek).. takto to drželi od srpna.. a ted najednou vše špatně.. ?? a ted v obchodech bude vojsko které bude hodnotit zda máš nanoroušku nebo respirátor nebo dvojitou roušku?? kravina na entou.

hojda
22. únor 2021

@marketka_m Trošku je to začarovaný kruh, jakmile se přidá nějaké opatření, tak vlna nevole, jenže my všechny ta opatření děláme až po, jsme stále krok pozadu, naše vláda je populistická takže, když na podzim začali lidi nadávat kvůli nošení roušek, tak to zrušili a kam to vedlo, teď se nadává, kvůli respirátorům, lehko ta opatření nefungují, když se dělají pozdě. V Rakousku se to zavedlo a lidi si i zalyžovali, jenže je tam rozdíl v tom, že u nich většina lidí ta pravidla dodržuje a navíc stát kontroluje dodržování. U nás má každý svobodu, na kterou mu nikdo nesmí sáhnout☹, je to super mít tu svobodu a vlastně už x-měsíců nemoci skoro nic☹.

jelenice_zavodnice
22. únor 2021

@hojda Moje teta co jezdi do AT jako pendler a pracuje v pecovatelskych sluzbach v domacnostech ma uz od rakouske strany pozvanku k ockovani. Cizinec ale dela jim tam v rizikove oblasti, tak ma narok na ockovani.

hojda
22. únor 2021

@jelenice_zavodnice Mají to promyšlené, u nás si stále ještě plno lidí myslí, že se promoříme a bude to vyřešené, nějak nechápou, že se budou promořovat stále dokola, protože nová mutace, takže je nákaza původní mutací ve většině případů k ničemu☹. Je vtipné, že většinou tato skupina pořád operuje tím, že přece nebudeme na věky s koronavirem bojovat, ale promořovat se neustále dokola x-let je ok.

gramar
23. únor 2021

Hele kdo jste říkal že respirátor ve škole nehrozí, tak info včera kluk přišel s tím že má mít respirátor 🤷🤣

marcicek84
23. únor 2021

@gramar a kolik mu je? Detske respiratory?To mi prijde uvalene

@marketka_m jezisi a od jara o tom pisu,ze je to volovina ty rousky,hlavne doma site,jak me tady nekzere posilaly sit,ze si nemam stezovat a sit,vubec zadne argumenty,ze je to k nicemu se tady nebraly,pocitala jsem to i financne na rodinu,takze to snizeni dani mame na respiratory a tim to hasne...tak po roce az ta pravda zase vyplavala na povrch,jestleze jsem nekupovala stroj a nezacala se ucit sit rousky,bylo by mi to prd platne...a zastropovali aspon ty ceny respiratoru a rousek?

marketka_m
23. únor 2021

@marcicek84 kdepak.ty ceny respiratoru jeate pekne porostou.vetsina hlasi vyprodano

marcicek84
23. únor 2021

@marketka_m tak to fakt nechapu,kdyby to udelali tak,ze si to lide muzou vzit zdarma u obchodniku a ti by to pro zakazniky museli mit,tak si to i odnesou domu,nebo meli zastropovat ceny na maximum,no jako chtit po lidech tyto vydaje je sila,zase se to dela tak nejak po cesku...

marge_s
23. únor 2021

@gramar vzdyt detske respiratory neexistuji 🤷🏾‍♂️ Myslenka dobra, ale neproveditelna :/ nekoncepcnost, nekoncepcnost :/

marge_s
23. únor 2021

@marketka_m ano, cinske necertifikovane kn95 existuji, ale diteti bych to na pusu nedala 🤷🏾‍♂️

Vysvetlim proc: falesny pocit bezpeci: nemusi mit deklarovanou filtraci, buhvi co v tom je, ani bych se nedivila, nejake alergii apod
Vsimni si, ze na krabici je jen kn95, evropsky certifikat to nema-ta norma je jina.

marketka_m
23. únor 2021

@marge_s jj ale si vem že ted ani s certifikací už respiratory nejde koupit, všude jsou tyto činské... překupníci všiude

gramar
23. únor 2021

@marcicek84
@marge_s Je v druhé třídě, ale ofiko na stránkách školy jsem nic nenašla, tak nevím...

Jinak ty dětské respirátory, koupila jsem jeden na zkoušku a je to docela trága, hlavně smrdí, takovou tou chemkou, jako když člověk strčí rypák do krabice s laciným pracím práškem (nebo nevím k čemu to přirovnat) 😂 Každopádně mám doma certifikované, od českého výrobce a s trochou modelace plíšku mu sedí, tak si ho dnes vzal a uvidíme...

marge_s
23. únor 2021

@marketka_m tak u dospelych to neni pravda. Pouzivam respirator (dokonce vetsinou trojkovy) od brezna a nikdy jsem nemela cinsky. Vzdy cesky.
Ale s temi detmi je nejaky “ normovy” problem, vysvetloval vcera Kůs. Na tom by ta debilni vlada mela pracovat, usnadnit vyrobu ceskych. Ale prd, ze

Strana