icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
23. únor 2021

@marge_s ty si kupuješ fpp3? tak to jsi bohatší jak my, na to nemáme abychom se zasobili na měsíc fpp3.. kolik tě to vyjde měsíčně?

marge_s
23. únor 2021

@gramar nam se s tou modelaci porad nedari. Minuly tyden jsme museli na pohotovost, modelovala jsem o 106 a stejne mu to asi netesnilo a dvakrat mu z obliceje vystrelil. Hodily by se. Jsme to tu s marketkou psaly, ze snad respilon chysta. Uz aby to bylo

marge_s
23. únor 2021

@marketka_m ted asi 150, ale ja nikam moc nechodim, zalezi kolik hodin denne ho pouzivas. Jsem deeeesne bohata, si pis.
Tak kolem 500 mi ted ty ochranne pomucky vyjdou pro rodinu. Na jare klidne i litr. Se neda svitit.

marge_s
23. únor 2021

Pouzivam tyhle, dobre tesni a dai se nosit do roztrhani tela 🤣 https://www.breasafe.com/respirator-breasafe-cl...

gramar
23. únor 2021

@marge_s No máme takové ty "látkové" měkké, manžel nadává že mu jsou malé (a ano jsou mu menší), ale mě sedí dobře a na dětech se právě dají modelovat dobře...

Jinak k ceně, do teď jsme kupovali chirurgické roušky a přesto že krom nejmladšího do školy a manžela do práce, jo a vyzvedávání nákupů nikam nechodíme, tak nás to stálo kolem 500,- na měsíc, teď s respirátory počítám tak 1500-2000,- nebudu lhát k těm ostatním navýšeným výdajům to je už krapet čára přes rozpočet, ale za tu pokutu to nestojí 🤐

marge_s
23. únor 2021

@gramar no tak nam jde primarne o zdravi, nez pokutu. 😀tu nedostane skoro nikdo, toho bych se nebala.
Do prace manzel nosi respipro vk ve velikosti L . ten mu vydrzi na tyden. Neni to tak nakladne. A zase sedime doma, zadne restaurace, vylety, kadereni (!) 🤣 a tak. Presto jsem na to musela trosku na uspory sahnout, to jo. (Ale u nas je to proste tim, ze hlavni vydelek sel z kultury, takze jsme tak na 1/3 prijmu, prezivame hoooodne nadoraz).

marketka_m
23. únor 2021

@marge_s už si je nekoupíš protože jsou vyprodané :D

marge_s
23. únor 2021

@marketka_m koupim, maji je v kamenaku za rohem
A navic jich mam ted sest, takze na ctvrt roku urcite

gramar
23. únor 2021

@marge_s No tak na to že pokuty nebudou, bych moc nesázela, jen za druhou vlnu jsem řešila tři a každá byla za 5000,- takže tak 😂

marge_s
23. únor 2021

@gramar neke :o

gramar
23. únor 2021

@marge_s Jdou po tom docela fest, zvláště tam kde dojdou k závěru že se daná osoba nebude bránit...

marketka_m
23. únor 2021

@gramar cože.. tys zaplatila za roušky 15 tisíc pokuty??? za co?

marge_s
23. únor 2021

@gramar to se divim 😀 tady mam pocit, ze jsou rousky zruseny. Davy vsude, jak se udelalo teplo, druzne skupiny po nekolika rodinach, nikdo to neresi.

gramar
23. únor 2021

@marketka_m Já ne, to už bych si to asi šla hodit 😂 Ale známí jo. Jeden šel vyhodit smetí, zapomněl si jí vzít před barákem ho chytili už jí měl.
No a druhý manželský pár jí dostal nějak hned po té změně, ráno cestou na autobus, taky každý za pět litrů...

gramar
23. únor 2021

@marge_s No a zkus být cizinec a jsi první na ráně...

hojda
23. únor 2021

@marcicek84 Jenže tady šlo o variantu zcela bez roušky, nebo s látkovou. Pokud mám výběr jen z těch dvou variant, tak volím aspoň tu látkovou, která okolí ochrání aspoň před těmi kapénkami.

marge_s
23. únor 2021

@gramar ja to teda priznam, jsem z prahy, centrum, a tady se moc v tomhle na cizince nehraje. Tady se na to, kdyz uz, prdi kolektivne.
(Jak zduvodnili ten kos? To ho sel vynest s peti dalsimi sousedy za staleho objimani? :o )

gramar
23. únor 2021

@marge_s Všechno to bylo v Praze... Ten koš, no jednoduše povinnost nosit venku roušky, vystavili pokutu a nazdar bazar... A on zůstal s košem, blokem a s hubou dokořán na chodníku...

hojda
23. únor 2021

@gramar U nás ve škole jsou stejně děti z prvních a druhých tříd na distanční výuce, našli tam pozitivní, takže část dětí šla do karantény a zbytek rodiče už do školy neposlali, protože nechtějí riskovat nakažení, takže bych brala ty respirátory ve třídách jako poslední pokus, jak udržet vyúku ve škole☹. Jinak, ano repisrátory jsou díra do rozpočtu, stát má cenu dotovat, ale zároveň vymáhat jejich nošení.

hojda
23. únor 2021

@marge_s u nás to samé, ve městě polovina lidí naprosto bez roušek.

marketka_m
23. únor 2021

@gramar já bych odmítla zaplatit at mi dokážou že jsem byla bez roušky :D

hojda
23. únor 2021

Jinak tu poslouchám teď tv a nemáme se bát na ulici nás umřít nenechají, ale že neumřeme v nemocnici nám už nezaručí. Systém kolabuje a my se na to jen koukáme☹....

marge_s
23. únor 2021

@gramar ale ta povinnost neni :o jen kdyz nemuzes dodrzet distanc. Zajimave. 🤔

marge_s
23. únor 2021

@hojda ja cumim jak blazen, mluvi o tom jak o prodeji okurek 🤷🏾‍♂️
A jak zduraznoval: my nic, to priroda

hojda
23. únor 2021

@marge_s Je mi z toho zle.

marge_s
23. únor 2021

@hojda jdu se projit. S respiratorem, to se neda, no

marketka_m
23. únor 2021

@marge_s pockej respirator na prochazku neeeee. nebo mi něco uniklo?

vladienka
23. únor 2021

@marketka_m toto su jedine ktore som teraz zohnala a sedia mi. Hruza, nemozem v tom dychat, hned spoteny ksicht.. vsade v lekarniach mi hlasia ze vypredane

hojda
23. únor 2021

@marketka_m ne není to povinné, ale zrovna oznamují, že zdravotní systém je těsně před kolapsem, takže pokud potkáváš na procházce lidi, tak bych si ho vzala a nebudu čekat až mi to vláda nařídí za 14 dní...

hojda
23. únor 2021

@marketka_m už se plní i to třídění pacientů, stany před nemocnicemi, kde budou dobrovolníci třídit, kdo půjde dovnitř a kdo se vrací domů.

Strana