Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 smucler bude mit postele pro jinou klientelu, to jsem si naprosto jista ...
@marcicek84 vkladala jsem to z pc😂
@marcicek84 nevim,co chces za vyjadreni, nerozumis grafu?
@hojda já se ptala na zdroj, ja o voze, ty o koze...no je to zbytečná debata, točíš se v kruhu
@marcicek84 Zdroj tam máš uvedený.
@hojda dokolecka dokola,porad stejna
@marcicek84 ty neumis cist? Mas blby brejle? Zdroj: data z mzcr dle hlaseni KHS, jestli s tim mas prpblem.
@marcicek84 Já upřímně taky nechápu, co máš pořád dokolečka dokola za problém. Já to z PC normálně přečtu. Není náhodou zádrhel v tom, že bys musela uznat, že se nákaza šíří už i mezi malými dětmi? Přitom na tom nic ztrapňujícího není. Původní varianta se v MŠ takřka nešířila, mutanty už ano. No bóže, tak ti ta informace utekla. Místo toho tady už zas na stránku čteme, jak zdroj nevidíš a jak budeš graf ignorovat. 😄 Však ignoruj, ke škodě přijde jenom tvoje informovanost, nebo ne? Omlouvám se za vstup, ale uniká mi pointa.
@pratensis jenže ten problém není to, že se to šíří ve školách, vkládala jsem taky, zdroj, kde se ukazuje, že se to šíři stejně mezi dětmi dané věkově kategorie, co jsou doma jako v těch školkách nebo školách, takže tím pádem je ten graf pouze ukazuje nějaký nárůst, ale neříká nic o tom, že se to zavřením škol spraví. Pokud si to ty děti tahají z rodin, jak se to asi do těch rodin dostane, od rodičů a kde se nakazí ti rodiče, přece v práci a ty průmyslové podniky nikdo zavřít nechce, takže když zavřeme školy a školky a průmysl ne, tak co se vyřeší v tom grafu? asi ten kýžený efekt nebude úplně ok...a ten zdroj mám opravdu rozmazaný, slušně jsem se zeptala, ale bohužel ochota u hojdy nebyla...
Vážně mě fascinuje, že někdo z grafu vyčte, kde se ty děti nakazily...ta informace tam prostě není...
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/pfizer... to bych chtěla vidět, která těhotná do toho půjde...
Líbí se mi, jak nejvíc nadává na očkování ten,kdo se nechce nechat očkovat, a navíc má možnost pracovat z domu. Jo,tam se člověk nenakazi. Děti nákazu přenáší jednoduše proto,že jsou často bezpříznakové. Nemoc přináší z rodiny, ktera běžně chodí do práce a stýká se s dalšími lidmi. Na tom není nic zvláštního. Já mám teda strach, že m mé děti nakazí jiné dítě ve školce, než - li paní učitelka. Už kvůli, často špatným, hygienickým návykům děti.
@marcicek84 je to uplne jedno. Proste je vic pripadu v teto vekove skupine, zavrenim skol to omezis. (Ve finale je jedno, jestli to prinese do skoly to dite od rodicu doma, prinese to ucitel nebo si to predaji s kamarady..., proste je tam moc lidi pohromade v intenzivnim kontaktu. Ale ze stejneho duvodu meli ty fabriky zavrit taky. Jsme tam, kde jsme byli na podzim. Kvuli otevrenym hospodam, jsou bity deti. Kvuli "kouricim kominum" (jak psal kterysi novinar) to odnesou opet deti. A bojim se, ze efekt bude opet minimalni, zase salamova metoda. Komu neni rady...Akorat to odnesou lidi na zivotech a deti. Ale koho to z vlady zajima, ze.
@marcicek84 Ale to už sis přibásnila další věci okolo. 😄 Každopádně já se vyjadřovala ke zdroji - je uveden pod grafem a tanečky okolo na dvě stránky jsou zbytečné. Když obrázek rozklikneš, dostaneš větší rozlišení a rozmazaný už nebude. Hojda ti psala, že zdroj tam je, tak víc už nevím.
@marge_s no jako jedno, úplně jedno to není, protože se to v rodinách bude kumulovat pořád a po třech týdnech se stane co? zase půjdou ty některé bezpříznakové děti do škol a školek... nevím teda, asi ta přestávka výroby alespoň na 10 dní by snad nikoho nezabila, ale ano firmy by to peníze stálo, no zaměstnanci by zase přišli o dovolenou, to se líbit nebude, zaměstnanci neměli dost dovolené ani loni když průmysl zavíral a zase aby se jim to dělo, no to by chtělo ty mzdy firmám kompenzovat, aby ti lidi zase nebyli bez dovolených...ale vyřešit by to šlo, vůle však není...
@pratensis takže další dvě strany teď o tom budeš psát ty? hojda ti předala štafetu nebo co? 😂
@marcicek84 myslela jsem, ze je jedno, jestli se primarne nakazi v skole nebo doma. Proste se nakazi a predaji to v te skole dal. (Jestli jsem te dobre pochopila, tak jsi psala, ze skoly nejsou takove riziko, protoze se vetsinou nakazi doma)
Fabriky meli zavrit 100% a stat by to mel plne kompenzovat. takhle je to na prd.
@marge_s jedno to je pro statistiku do grafu, ale pokud to chceš řešit, tak to zavřením jednoho a bez omezení druhého vyřešíš jen těžko, to snad tady chápou všichni,...
To je panoptikum, co tam předvádí 😂 no ale třikrát hurá máme úplně nový nouzový stav, to jsme dlouho neměli 😂 teď jen zjistit co to zase znamená a bude to dobré 😀
@marcicek84 ale jiste, ale to nikdo nezpochybnoval
@gramar neznamená to nic, od zítřka začnou vyhlašovat opatření...takže zjistíme... možná jen ten nouzový stav umí taky převlékat kabát, jak někteří politici... 😀
@marcicek84 No právě, mě by hrozně zajímalo co vyhlásí, protože tohle je jak u jebnutých na dvorku... 😂
@gramar teď zas nevíš dne či hodiny, kdy zavřou, takže školy a školky, omezení pohybu, jsem zvědavá co ty fabriky... budou to dávkovat nebo to vychrlí na lidi najednou?
@gramar s otevřením základních škol do konce školního roku bych už nepočítala...
@marcicek84 s tím už nepočítám dlouho, s ohledem na to že mám děti ve třídách o kterých se nemluvilo ani předtím, tak si iluze nedělám 😂
@marketa11112 Prý se v MS kraji prodávají za 5 tisíc🙂.
@hojda jenom?
já tomu nějak nerozumím.. vyhlásili nozuzový stav, proč to neudělali minule a žádali o něj hejtmani? rozumíte tomu? se v tom fakt ztracím.
@hojda u nas? 😂 Po Praze to rozvazi Hřib sam,kolik za to chce netusim,ale k nam s tim nedojel...je to krapet z ruky...

@hojda když to vkládáš z mobilu, tak to podle toho asi vypadá...nehodlám luštit a když jsi nechtěla se k tomu více vyjádřit, tak mi to je úplně šumák a přecházím, jako bys nevložila 🙂 je to pořád dokolečka, ostatně jako vždy s hojdou, tak trochu popojedeme, ne? 💃