icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

kejt29
Autor odpověď smazal
kejt29
22. bře 2020

Nejde mi sem vlozit tabulka procentualniho narustu nakazenych. 6.3. 45% a ted jsme se dostali na 21%.

hasara33
22. bře 2020

https://www.casopis-sifra.cz/jak-se-dela-pandemie/
Velmi zajímavé čtení a doporučuji si přečíst a zamyslet se nad tím 😉

marketka_m
22. bře 2020

@hasara33 uz jsem to tu vkladala..co si o tom myslis ty?

mourovatakocka
22. bře 2020

Jj holky chřipka, o nic nejde, hlavně ne paniku, celé si to totiž nějací zlí pidimužíci vymysleli.
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...

hasara33
22. bře 2020

@marketka_m tak to se omlouvám za opakování, celou diskuzi jsem nepročítala 🙂 no popravdě si něco podobného myslím od začátku takže vůbec mě to nepřekvapuje ...když se nad tím člověk zamyslí a dá si souvislosti dohromady tak to zní logicky ...nic není lepším nástrojem pro manipulaci než strach

llluckaaa
22. bře 2020

@hasara33 Já se nad tím zamýšlím a přijde mi, že si vytahují jen informace, které se jim hodí, a dávají je do kontextu tak, aby dostali výsledek, který chtějí ☹ Situace v Itálii rozhodně není normální a s běžnou chřipkou se nedá srovnat. I jiné země se bránily zrovna tento vir označit za nebezpečnější a tvářili se, že je všechno v pohodě a "normální", ale bohužel čísla mrtvých nebo komplikovaných případů z různých zemi mluví o něčem jiném. Ale nejsem pneumolog ani nedělám ve WHO, tak těžko posoudit. Asi bych byla ráda, kdyby ten článek byl pravdivý a byla to jen nafouknutá bublina ☹

marcicek84
22. bře 2020

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...
A co tohle svedectvi???To neni normalni chripka

marketka_m
22. bře 2020

@marcicek84 ano hruza...ale zase mam otazku..a co kdyby nekdo takto popsal chripku???co kdyby kazdy rok od listopadu do brezna zachvatily zpravy a internet clanky o umirajicich lidech na chripku?nebyli bychom take vystraseni jako ted??a pocet by jiz byl 200 mrtvych?momentalne jsme na 0

autor
22. bře 2020

@marcicek84 tak jasně, že by to bylo lepší, kdyby roušky nerozdávali plošně,ale už jen tam, kde jsou potřeba a kde nejsou
@marketka_m 1000 oficiálních 😉 neoficiální číslo by bylo jinde a kdyby nebyly opatření do pár týdnů je to něco úplně jiného. Viz zprávy Itálie, Španělsko
@marcicek84 aha,to máte fajn, že máte takové info

autor
22. bře 2020

@mourovatakocka nějací zlí pidimužíci 👌😂😂😂

autor
22. bře 2020

@mourovatakocka ten článek je hrozný 😔

autor
22. bře 2020

@hasara33 konspirační teorie a zlehčování situace. Ať si dotyčný pan doktor zajede na praxi do Itálie nebo Španělska (brzy budou následovat další země) a pak by se vidělo, zda by měl stále stejný názor. Kdyby hygiena nedohkedavala případy, věř, že by to mělo drastické následky.

Jo a ještě jedna věc k zamyšlení, za mě smrtnost víru nejsou jen zemřeli na vir, ale i jiní pacienti, co umřou, protože jim kvůli víru nepomohou. Ale to se do statistik vůbec nepočítá

Jinak mě vážně zarazila informace, že v Itálii je hranice 60 let a pak už neintubuji

odula
22. bře 2020

Jo, ten kolaps zdravotnictví straší mě, protože to bude velkej průser a zřejmě dlouhodobej .... 👎

hasara33
22. bře 2020

@llluckaaa i to je možné....člověk už dneska neví čemu má vlastně věřit nicméně polemizovat nad tím jestli je to opravdu tak nebezpečné, jak se tvrdí nebo je to jen zbytečně zveličená "chřipka", která má za úkol něco překrýt nebo něco vyvolat plus někdo si na tom pěkné namastí kapsy ....realita je taková, že teď už nic neovlivníme zvlášť když je náš úsudek paralyzován strachem.
Jediný, co můžeme ovlivnit je šíření nemoci a postarat se o to aby tahle situace brzy skončila a vše se dalo do relativního normálu.

marcicek84
22. bře 2020

Tak u nas uz 5 nakazenych behem 48h,jestli to tak pujde dal,muzeme se dockat mestske karanteny,diky bohu za zasoby

marcicek84
22. bře 2020

@marketka_m takhle ti ale nikdo chcipku nepopise,nebudou ti v jedne oblasti chodit dusici se pacienti jeden za druhym,to cislo je republikove,takze to se realne nikde nestane,konspiracni toorie ted s realitou pokulhavaji fest,tohle by nikdo normalni neridil...
Ale sois to nahrava tomu,ze Cina opravdu s temi pocty lhala a lze celemu svetu dal,to by toris mrtnost mohla byt uplne jinde a ty 3.4 procenta jsou pro uklidneni verejnosti,tomu bych ted kvuli Italie verila vic

orisek56
22. bře 2020

@marcicek84 primo v Ostrave? Jinak se nedivim. K nam na osadu se sjelo cele Brno, prochazi se tu, korzuji, otravuji, a smz bez rousky, proc taky zejo. Diky tomu si tu v karantene vubec nepripadam, ale jako o prazdninach. Pokud to sem nekdo dotahne, tak dopadnem jak v Kynicich, nebo v Litovli. Chalupari se chteji uklidit z mesta, ok, ale proc nedodrzuji zakon....jeste ze mame vysoky plot. To by nenadalo, ze na vsi, kde zajici davaji dobrou noc budu ve stresu z toho, abychom radsi ani neotevreli branku.....

marcicek84
22. bře 2020

@orisek56 na bydlim v malem mestecku kousek od,u nas 5 ve Frydku-Mistku 22,vse se zverejnuje na strankach mest v aktualitach,zkusim kouknout na mesto ostrava

autor
22. bře 2020

@hasara33 upřímně, když začaly chodit zvěsti o Koronaviru, měla jsem za to, že to je umělé, aby se vyvolal strach, že to má zakryt něco jiného a jedna se o umělé vyvolaní tolik očekávané krize. Pak ale začaly chodit horší zprávy z Číny a já to začala vnímat jinak, jako hrozbu, která je skutečna. Pak začala Itálie a bylo jasné, že to, co poslala Čína do světa, byl slabý odvar. Můžeme být rádi za to, že náš stát zareagoval, jak zareagoval. Kdyby stopnul ježdění do Itálie o 2 týdny dřív, jsme tady na tom lépe. Jen vyzvali lidí, aby nejezdili, ale každý si dělal, co chtěl. Teď vyzývají, aby podniky na 14 zavřely vyjma těch, co potřebujeme existenciálně. Jelikož scénář bude obdobný jako Itálie a lyzovacka, můžeme se těšit na to, že stát vše zavře možná na déle než 14 dní. Tohle by nikdo dobrovolně nedělal, jen aby vyvolal krizi

autor
Autor odpověď smazal
hasara33
22. bře 2020

Ano to téměř každý z nás nicméně ať už to bylo jakkoliv, ať už se jedná o uměle vyvolanou paniku nebo skutečný problém nebo ať už se jedná o vir, který utekl z nějaké laboratoře nebo přišel z přírody nebo byl dokonce mezi lidi vypuštěn s určitým cílem ....to už je teď všechno jedno, protože s tím nic neuděláme a vše budou jen domněnky a spekulace ...jediný, co teď můžeme dělat je chovat se zodpovědně, dodržovat vládní doporučení a nařízení a doufat, že se vše vrátí brzy k běžnému životu

marcicek84
22. bře 2020

Anonymni ne ne,sama voda 😂

llluckaaa
22. bře 2020

Na to taky myslím - kolik lidí umře dle statistik na něco jiného, ale stejně to bude důsledek přetížení zdravotnictví kvůli koronaviru. Už teď zdravotníci nechtějí, aby se chodilo s něčím, co se může odložit, to podle mě povede k podcenění některých příznaků a nemocí a dojde to do stádia, kdy už se to bude hůř léčit. A pak to nebude mít kdo léčit, protože zdravotníci budou zahlcení pacienty s komplikovaným koronavirem nebo budou sami nemocní.

llluckaaa
22. bře 2020

@hasara33 Určitě, ale právě články jako jen tento přispívají tomu, že to lidé podcení a dodržovat nařízení nebudou ☹

autor
22. bře 2020

Cestování do zahraničí podle náměstka Prymuly může být nereálné i v následujícím roce či dvou. Letos bude dovolená zřejmě v tuzemsku, řekl v České televizi.

marcicek84
22. bře 2020

Anonymni - to jsem cetla,je to likvidace CK v primem prenosu,lidi by ale stejne stornovali,tak aspon dostanou vsechny penize zpet,otazkou je kdy...ani r dovolene v tuzemsku letos nepotahnou,lidi budou mit strach,budou se drzet doma,budou mit hluboko do kapsy,nekteri v dusledku OCR,jini z duvodu uzavreni provozu a pripadne dalsich udalosti.Nepujde na odbyt ani nakup zbytnych zbozi a sluzeb

autor
22. bře 2020

Tomuhle se dámy říká obyčejná chřipka:

Počet mrtvých kvůli koronaviru ve Španělsku za den narostl o skoro 400, celkem už nákazu nepřežilo 1720 lidí. Vláda hlásí přes 3600 nově infikovaných.

autor
22. bře 2020

No a Itálie bez mála 800 mrtvých za den

marketka_m
22. bře 2020

si mohl každý položit otázku, jak je možné, že zákeřný zabiják zabíjí jen Italy a Španěly, zatímco Němci nakupují vesele bez roušek a nic se tam neděje. Kdyby ten virus byl tak nebezpečný, vybíral by si?

Strana