Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
První studie na ivermektin a nic☹. Snad budou ještě nějaké další...
Nove publikovana studie zamerena na potencialni ucinnost leku ivermectin proti nemoci Covid-19 je prvni, kteara byla provedena spravne, tedy randomizovana, kontrolovana placebem, dvojite zaslepena a na robustnim poctu 476 dobrovolniku. Ivermectin bohuzel nevykazuje zadny ucinek. Radi se ta po boku jinych "zazracnych" preparatu jako isoprinosine, zinek, hydroxychloroquine, a dalsich. Znovu se ukazuje, jak dulezite je ridit se podle vedeckych dukazu (evidence-based decision making).
Dostavam otazky tohoto typu: pokud je ivermectin schvaleny na pouziti u lidi a stejne nic jineho dostupneho neni, proc jej nepouzit. Z mnoha duvodu. Za prve muze dojit ke kontraindikacim, tedy k nezadoucimu ucinku ve spojeni s jinymi leky, ci k problemum u specificke skupiny pacientu. Za druhe jeho snadna dostupnost svadi k aplikaci bez lekarskeho dohledu a k nebezpeci predavkovani. Za treti, a to je nejdulezitejsi, vzbuzuje falesnou nadeji a odvadi pozornost od terapii, ktere mohou skutecne pomoci.
@hojda tak hlavně, že jsi tady sdílela tu petici, od Flégra, co řekne to je přece svaté, tak že by se zase seknul, jak s těmi mrazáky na podzim?
@marcicek84 To máš radost, že se zase něco nepovedlo, vid? Je vidět, že tě to celé vlastně baví a vyžíváš se v tom. Co ty budeš dělat až to skončí????? Nikdo netvrdil, že to bude fungovat, bylo to o tom, aby se to zkusilo a ne hned smetlo ze stolu.....
@hojda proč boucháš, že Flégr zase neměl pravdu? Můj příspěvek výše to byl pouze o konstatování faktu. Jestli myslíš, že to někoho baví, být zavřený doma pod zámkem a baví se tím, tak jsi na tom ještě hůř než jsem si myslela...ale tak u tebe se nedivím už ničemu...
@marcicek84 V čem neměl pravdu??? 😂
@hojda přečti si příspěvek výše a nejlíp ten svůj o ivermektinu...možná ti to dojde...
@marcicek84 Petice byla o tom, aby se to zkusilo. Co je na tom pravda nebo lež, to mi fakt vysvětli???
@hojda vždyť na fcb tvrdil, že to zabírá...nebo i to bude teď zapírat? jako ty mrazáky na podzim...no jo Flégr a jemu podobní, hrajete stále stejné divadlo, jen jestli máte dost diváků...
@hojda nejsem jedina kdo ma pocit, ze m mluvi z cesty? Tak hlavne nebouchej, jo? 😀
S tim ivermektinem jsem to bohuzel ocekavala, ale je fajn, ze se to zkusilo.
Jestli tuhle lapalii preziju, tak mi v hlave v souvislosti s ni bude asociovat: ROBUSTNÍ.
Nikdy predtim se tomuto slovu nedostalo takove popularity. 🤣
@marcicek84 přečti si to znovu a pomalu, naopak nabádá k tomu, aby se udělala správná studie a ne studie stylem Beran.
@hojda já nevím, v jiné diskuzi ze mě chceš dělat popelku, abych počítala zrnka mouky, ale každý se nebaví tím samým co ty, víš...myslím, že z té izolace ti regulérně začíná strašit ve věži...
@hojda svědci covidovi se svého boha Flégra nikdy nevzdají, viď 😉 hlavně, že jsi mohla sdílet jeho petici a asi ji i podepsala, ne?
@marcicek84 O co ti jde? Potřebuješ se hned po ráno do někoho navážet? Problémy doma? V práci? Dcera na distační školkové vyúce? Chápu, je potřeba se odreagovat..... Tak si najdi někoho jinýho😘
@hojda já nevím, ale agresivitu stupňuješ stále jen ty. Možná by to chtělo ubrat plyn a zamyslet se nad sebou a naučit se respektovat jiný názor.
@marcicek84 až se přepneš, tak dej vědět, jinak nemá cenu se s tebou bavit.
@hojda jakou teda chytáš vlnu, potřebuju vědět, kde se sdružujete, abych se tomu vysílání mohla vyhnout, vymývá to totiž mozek, každé náboženství i to covidové zanechává nenávratné škody na psychice...
mně prostě nebaví, že všude kam přijdeš vždy všem všechno nutíš a myslíš si, že jen děláš osvětu, vždyť je to fanatismus. Jsou věci, které nezměníš, ty musí udělat vláda, ty to nespasíš a když pořád do někoho ryješ, že musí to a ono, holka, ty nejsi ničí matka, každý musí sám za sebe, každý se musí rozhodnout o očkování sám za sebe, myslíš si, že si tady někdo sedne s nějaké hojdy na zadek a najednou bude něco dělat jinak, i když to je třeba proti jeho přesvědčení? prosím tebe, spadni konečně nohama na zem...psát jen o tom kdyby udělali, kdyby udělali, prosím tě, tak to napiš vládě, ti neposlouchají nikoho a nic, ale pořád dokola číst to tvoje kdyby a jak by se to mělo dělat, citace Flégra, fakt tady je tě škoda, realizuj se směrem k Babišovi a vládě...
@hojda ještě nějakou trapnost vymyslíš? tak příště, protože tohle ti fakt nevyšlo :D
@marcicek84 Jako, že jsem psala ten dotaz? Tak to fakt ne.....
@hojda Sysifos to dost řešila na FB a tam někdo psal že tak aby to teoreticky mohlo pomoci, musela by být dávka přibližně 100x vyšší a v tom případě je dopad na zdraví tak vysoký že toto není řešení. A že i zde platí, že ano, někomu to může pomoci (je otázka zda vlivem placebo efektu, nebo opravdu pomoci...), ale globálně to není cesta.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/blatny-roz...
kdyby každý den od zítra bylo -100 hospitalizovaých /reálně budou přibývat, ubývat skokově/ tak při dnenším dnu 8100 - 3000 je 5100 hospitalizovaných, 5100: 100 je 51 dnů 😀 takže asi tak.. 51 dnů od zítřka je konec dubna 😀
@marketka_m presne

@marge_s Taky mi pořád chodí na mysl ten film Je třeba zabít Sekala.....