icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

30bar
6. bře 2021

Holky,rada vas tu ctu,někdy pridam prispevek. Trošku bych tu situaci ohledne ockovani a cipu odlehcila 🙂a tak jdu s dotazem...kdy myslite,ze toto vse skonci? Kdy se to vrati aspon trochu do starych kolejí? Mate nejaky tip? Ja doufam,ze v zari pujdou deti do skoly a budou tam chodit, neskonci zase doma a ze se vse vrati do normálu do konce tohoto roku. Obrovske koncerty a zapasy asi ne,ale aspon ty restaurace,snad divadla atd. Davam sem jeste zajimavy odkaz,kdy se odborníci vyjadruji jak to vidi oni...tesim se na vase nazory..

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronaviru...

marge_s
6. bře 2021

@30bar z nas za tri roky 😡 jestli se toho dozijeme. V evrope trochu kolem leta 🤔

marcicek84
6. bře 2021

@30bar uz s proockovanosti 1/3 populace v Izraeli se zacala situace zlepsovat,takze od leta by se to melo lepsit i u nas,na podzim se to muze jeste trochu zhorsit,ale ocekavam,ze tento rok by ty nejhorsi vlny mohly skoncit a cele by se to melo zacit normalizovat,ucinne leky samozrejme tomu jen napomuzou,pouzivanych prepratu je na trhu jiz vice...verim,ze pristi rok si uz vydechneme...

@marge_s nestras,bubaku

marge_s
6. bře 2021

@marcicek84 nestrasim 😂 tesim se na prijemne prekvapeni.

Uprimne, nemyslim si, ze urcite, ale je tu jiste riziko, ze pokud vlada pujde dale cestou promoreni, tak se tu objevi mutace nevidane, i ta jihoafricka staci. Bude dochazet k reinfekcim, ockovani selze, ostatni staty nas odstrihnou, hospodarstvi pujde do kopru, budeme zplundrovana zeme s vyhorelymi zdravotniky, s populaci zhuntovanou nasledky kovidu, zkrachovalymi sluzbami, absenci kulltury, s vyhorelymi lidmi bez jakychkoliv moralnich hodnot .... budeme bojovat s chudobou, suchem. Ale tesim se, ze se to nestane. 😉 (jen me vzdycky napadne, jak strasne blizko jsme necemu, co je podobne apokalyptickemu filmu)

pratensis
6. bře 2021

@30bar Díky za odkaz, se zájmem jsem si pročetla. Já se přikláním k tomu, co tam řekl Hořejší: bude hodně záležet na tom, jestli znovu tak neuváženě a bezkoncepčně rozvolníme, jako už jsme to třikrát udělali. 😏 Díky bohu, že už se blíží teplejší část roku, která pomůže vylepšit situaci. Ale jestli to bude opět interpretováno tak, že už jsme z nejhoršího venku, zase se bude kašlat na přípravu chytré karantény, zrychlení očkování a všech dalších účinných opatření a kroků, tak jen promrháme další čas, lidské životy a další spoustu financí. Pardon za pesimistický výlev, ale když poslouchám představy vlády o dalším vývoji a strategii (=nijaké), jímá mě beznaděj.

marketa11112
6. bře 2021

@gramar no jo, chápu. Holt blok. Já snesu skoro všechno, jsem obrněná.

marketa11112
6. bře 2021

@30bar já hned na začátku tvrdila, že to nejhorší bude trvat dva roky. Teď říkám minimálně dva roky, snad se alespoň trošku vzpamatuje naše vláda. Před rokem mě za to vyjádření Marcela malém ukamenovala. A hle, rok je pryč a jsme stále v háji.
Vzpomněla jsem si na Pelíšky : dávám bolševikovi rok, maximálně dva. 🙂.
Každopádně s tím, co se tu děje, bude ekonomika v prčicích deset let. Zvýší se daně a všichni budou ,,chudší,,. Vše se zdražuje, platy se zamrazily, někde se i snížili, bude méně práce. Vše bude nabíhat mesice. Pravda je, že se to nedotklo všech. A vlastně neumím říct, zda je to dobře či špatně.

marcicek84
6. bře 2021

@pratensis na podzim budou volby,ale je otazkou co zvoli lidi,nekteri mu to zase daji a budou si myslet,ze dane neporostou,porostou,to je jasne,trochu mam strach,ze by mohl posilit i Okamura...tak uvidime...

marcicek84
6. bře 2021

@marge_s vsak vis kdo to ridi,pan neschopny a dokid tam.bude,jine to nebude.Chce to komplet vymenu premiera a min.zdravotnictvi.Trochu se bojim,ze by v prioade urednicke vlady chtel Zeman na post predsedy urednicke vlady dotlacit Prymulu,ten je taky brouk pytlik,on tak na puse,to by mu slo,ale sam mic neudela...

marketa11112
6. bře 2021

Já stále nemohu pochopit, proč Babiše někdo od začátku volil. Co si lidé mysleli? Však bylo jasné, že bude řešit své kšeftiky. Proč by tam asi jinak lez? Napakovane kapsy měl už před tím, ale proč nemít víc a moc k tomu. Teď prý skupuje hotylky, hlavně na Šumavě. Takže bude ovládat zase něco dalšího - cestovní ruch se určitě zase rozjede a on na tom zase vydělá.

marcicek84
6. bře 2021

@marketa11112 ano,tys to zacla tvrdit az po pul roce,pak az jsi placla hloupost,tak ses opravila na 2 roky celkem,takze letos, plus minus par mesicu by to melo skoncit...no je fakt,ze kdyz to letos neskonci,tak bude obcanska valka,nekteri lide ze zoufalstvi a ekonomickeho vycerpani povstanou a to hrozi uz ted na jare...

marcicek84
6. bře 2021

@marketa11112 tys na to kapla,mozna rovnou aerolinky 😂 a nechapu tez kdo ho volil,kdyz ty jeho skandaly jiz byly venku a ted mame vratit penize za dotace agrofertu a zaplatime to my vsichni,

marketa11112
6. bře 2021

@marcicek84 ne, ty jsi si jen překroutila větu. Jako vždy. Nebo možná nepochopila? Už jsem ti to vysvětlovala tenkrát a stejně si meleš svoje. Říkala jsem celou dobu to same- tedy, že to bude trvat dva roky. Zda to tak bude nebo ne, kdo ví. 🙂.
Každopádně teď to trvá rok. Mám ještě rok k dobru. 🙂.

30bar
6. bře 2021

@marge_s ty jsi pesimista 🙂 ja verim,ze tak zle nebude. Dneska jsem neco zaslechla,ze chteji odvolat Cerneho. Ma na starost koordinaci luzek myslim. Doc.Madar se vyjadril nejak v tom smyslu,ze ten Cerný je pro promorovani. Ja celkem vkladam nadeji do te nove sestavy odborníků . Ma tam byt Smejkal, Konvalinka, Kutheil a dalsi.

marketa11112
6. bře 2021

@marcicek84 třeba i ty letadla koupi. Co já vím. Má půl republiky. Jsme teď s mužem zjistili, že má zřejmě podíl i v podniku,kde manžel dělá. To jsme fakt netušili, do teď vystupoval jako majitel jeden jediný člověk. Můj manžel je strašná huba a divím se,že ho za ty kecy, ještě nevyhodili. 🙂.

30bar
6. bře 2021

@pratensis dekuji za názor
@marcicek84 snad to tak fakt bude
@marketa11112 s tou ekonomikou to bude mazec, z toho se budeme dlouho hrabat

jelenice_zavodnice
6. bře 2021

Aby to po volbach tady neskocilo jako na Slovensku. 🤔 Vsichni se chteli zbavit Fica a dosel jim Matovic. Velke pocatecne ocekavani skoncilo pravidelnym plosnym testovanim, kde musis mit nove tydenni razitko v modre karticce i do prace, k lekari nebo na postu. OP muzes zahodit, testovaci karta dulezitejsi 😀. Tezke covid pripady lezi uz doma pac neni misto. Tajny nakup Sputnika zpusobil po roku od voleb vladni krizi a diplomatickou roztrzku s Ukrajinou jelikoz Matovic vtipkuje na ukor kontroverznich historickych udalosti. Nekteri ministri si do prac. zalezitosti tahaji cely vlastni harem, nebo zapomneli zminit vztahy s obzalovanymi a odsouzenymi “”podnikateli” znamymi z min. vladniho obdobi.
Kdo by mohl byt ceskym Matovicem? Dobre nakroceno ma Bartos, jen to bude takova “lehci verze” i vzhledem k zamereni jeho stranic. programu.
@30bar Vidim to jeste na cely tento rok a spis i ten dalsi. V zavislosti na tom, nakolik se na jare a v lete budeme tvarit, ze virus vymizel a nic se nedeje. Zatim to tam bohuzel smeruje.

marge_s
6. bře 2021

@jelenice_zavodnice myslim, ze bartos ma vsech pet po hromade a jevi se mi jako slusny clovek . Doufam. Nesouhlasim s nim ve vsem, ale o to nejde. Prijde mi, ze netrpi zadnou dusevni poruchou 😀 olga richterova by byla famozni ministrine mpsv. Matovic mel podezrele vylevy uz pred zvolenim. 🤷🏾‍♂️ Uvidime 🙂

hojda
6. bře 2021

@marcicek84 Ty se mě ptáš, jaké máš plomby? To fakt nevím, já se ptala, jestli po zubařovi požaduješ studii bezpečnosti, než ti udělá plombu.

marcicek84
6. bře 2021

@hojda ja se ptala o jakem druhu plomby se bavis,je jich totiz vice z nekterych se uvolnuji do tela nebezpecne latky,ale to je vec znama a dle toho se snad rozhodnes,nechapu co do toho trepes nejakou studii bezpecnosti,no jo hojda 🤦🏻‍♀️ mmch zubare jsi uz se mnou resila tak pred 300 stranami,asi jsi uz zapomnela,ze...🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marketka_m
6. bře 2021

a co zas je jako toto.... hledal někdo info?
https://www.info.cz/video/tema/ve-zdravi-3

marcicek84
6. bře 2021

@marketka_m tak je pravda je KN95 a N95 neni norma,ktera je schvalena pro evropsky trh (neni to protivirove,je to pracovni norma pro prach,je zo pro asijsky trh(proto to evropanum na oblicej nesedne a netesni,nebo pro americky trh,nekdy nevhodna propustnost),ja opravdu kupuju respiratory FFP2 (nastesti znam jednoho distributora,tak to mam za nakupku pro lekarny 🙂

marketka_m
6. bře 2021

@marcicek84 pockej.. ale ve videu mluvil o KN 95 ne?? nebo jsem to prehledla a mluvil o N95?

marcicek84
6. bře 2021

@marketka_m tak jedno je asijska norma a druhe americka,tak asi mluvil o te asijske rekla bych

marketka_m
6. bře 2021

@marcicek84 koukalas na to video? on tam v jedné chvíli vypisuje do registru smluv a mluví o KN95.. takže .....?

marketa11112
6. bře 2021

@marketka_m uz se nekolikrat mluvilo o tom, ze respik by mel mit oznaceni FFP2. ty jsou opravdu vyrobene proti mikrobum a viru. KN95 je defakto proti prasny. ale u nas se klidne zamenuji. a dela to nekdy i stat samotny. asi je na zacatku koupil a nevedel, ted se jich potrebuje zbavit.

marcicek84
6. bře 2021

@marketka_m ja jsem od toho pana videla jine kde mluvi o obou normach a to bylo hodinove,tohle je nejaky sestrih,je to pak ktery ty ochranne prostredky sam testuje...

marketka_m
6. bře 2021

@marketa11112 jasně, já jsem taky za těmi fpp2.. ale stát nám doporučuje i KN95.. pokud to video je pravda tak se nedvime že ty čísla rostou a porostou dál.

marcicek84
6. bře 2021

@marketka_m jj,to je ten duvod,zadna ochrana zdravi se tady nekona,je to smesne,ale.druzi nas pod zamkem,i kdyz to 100 x dodrzujeme tak s tim kapesnikem kdyz je clovek stejne nechraneny,tak je to dalsi preslap vlady,kolikaty uz.A lodi maji byt trpelivi,s cim?Uz mam pocit,ze se ceka na ten Velikonocni LD ve firmach

marge_s
6. bře 2021

@marcicek84 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kremacni-pec...

I dalsich mrazaku jsme se dockali, krome toho pretizeneho (nejen karlovarskeho) kremaku.
To jen, ze se tady operuje porad tim, ze se strasi mrazaky. Kez by to byla pravda a bylo to jen straseni.

Strana